Kedim 1 yaşında erkek kısırlaştırılmış. Bugüne kadar britcare kullandık ama çok kilo aldı. En iyi kedi maması önerileri ve tavsiyeleri neler?
Market mamaları hariç, kaliteli bir mama önerebilir misiniz?

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kedim 1 yaşında erkek kısırlaştırılmış. Bugüne kadar britcare kullandık ama çok kilo aldı. En iyi kedi maması önerileri ve tavsiyeleri neler?
Market mamaları hariç, kaliteli bir mama önerebilir misiniz?

Bir kedi sahibi olarak bende sürekli en iyi mama arayışında olan bir insanım. Ara ara kullandığım ve başarılı bulduğum mamalardan senin için tavsiyelerde bulunabilirim.

Advance, yüksek kaliteli kedi maması üreten bir markadır. Ürün yelpazesi, farklı yaş gruplarına, özel ihtiyaçlara ve hassasiyetlere yönelik farklı formülleri içerebilir.

Orijen, doğal ve protein açısından zengin kedi mamaları üreten bir markadır. Genellikle taze et kaynaklarına ve sınırlı karbonhidrat içeriğine odaklanırlar.

Hills, veterinerler tarafından önerilen özel diyetler ve standart beslenme seçenekleri sunan bir kedi maması markasıdır. Farklı sağlık koşullarına uygun mamaları bulunmaktadır.

N&D, sağlıklı ve doğal içeriklere odaklanan bir kedi maması markasıdır. Genellikle tahıl içermeyen formülleri ile bilinirler.

Acana, taze ve doğal malzemelerle üretilen yüksek proteinli kedi mamaları sunar. Genellikle kedinin doğal diyetine benzer bileşenler içerir.

Cat Chow, uygun fiyatlı ve farklı yaş gruplarına yönelik kedi mamaları sunan bir markadır. Genellikle farklı ihtiyaçları karşılayan çeşitli seçenekleri vardır.

Pro Choice, farklı yaşlardaki kedilere yönelik beslenme çözümleri sunan bir markadır. Genellikle sağlıklı gelişim ve enerji gereksinimlerini karşılamayı hedeflerler.

Brit Care, çeşitli yaş gruplarına ve ihtiyaçlara uygun kedi mamaları üreten bir markadır. Genellikle premium kalitede malzemeler kullanırlar.

Pro Plan, veterinerler ve uzmanlar tarafından geliştirilen özel formülleri ile bilinen bir kedi maması markasıdır. Farklı sağlık ihtiyaçlarına yönelik mamalar sunarlar.

Royal Canin, veterinerler ve beslenme uzmanları tarafından geliştirilen özel diyetler ve ırk bazlı kedi mamaları sunan bir markadır. Kedinin sağlık ihtiyaçlarına odaklanırlar.

Purina, farklı yaş gruplarına ve ihtiyaçlara uygun kedi mamaları sunar. Geniş bir ürün yelpazesi bulunmaktadır.

Whiskas, özellikle yaş kedisine yönelik mamalar sunan ve kedinizin yaşamının farklı dönemlerine uygun seçenekler sunan bir markadır.
Hangi markanın en uygun olduğunu seçerken, kedinizin yaşına, sağlık durumuna, aktivite seviyesine ve özel ihtiyaçlarına dikkat etmek önemlidir. Ayrıca veterinerinizin önerilerini de göz önünde bulundurmalısınız.
Benim 2 yaşında kısır erkek tekirim var, İSveç malı Bozita mama kullanıyorum. Kedim çok yediği ve evde yaşadığı halde onun fit duruşuna hayranım.
Felix ve N&D kullanıyorduk, memnunuz.
Kedi anne ve babaları çok iyi bilir, kedinizz için her şeyin en iyisini ister, alacağınız ürünlerin içeriklerine çok dikkat edersiniz :) Beslenme konusunda da bu böyledir :) En iyi kedi mamasını bulmak için birçok araştırma yaparsınız. Ben öyle yaptım ve sizlerle de paylaşmak isterim :)

Proplan kedi maması , yüksek kaliteli proteinler, lifler, vitaminler ve mineraller içeren bir kedi maması. Minik dostlarımızın damak tadına göre tavuk, hindi, sığır eti ve somon seçenekleri bulunuyor. Dilerseniz ödül olarak yaş kedi maması seçeneğini de değerlendirebilirsiniz. Aynı zamanda Proplan kedi maması, sindirimi kolaylaştırmak için çeşitli prebiyotikler de içeriyor :)

Hill’s kedi maması veterinerler tarafından öneriliyor. Minik dostlarımızın parlak tüyleri için gereken omega-3 yağ asitleri içeriğinde bulunuyor. Ayrıca, kedinizin diş sağlığını korumak için tasarlanmış çeşitli formülleri de bulunuyor.

Royal Canin, kedinizin yaşına, boyutuna ve sağlık durumuna göre özel olarak tasarlanmış bir kedi maması markası. Yavru kedi maması seçeneği de bulunuyor. :) Özel formülleri sayesinde minik dostlarımızın böbrek sağlığını, sindirim sisteminı, diş sağlığını koruyor. Yüksek kaliteli proteinler, lifler ve vitaminler içeren çeşitli lezzetleriyle miniklerimiz için ideal bir besin kaynağı oluyor.

Kedinizi mutlu edecek bir diğer marka da Advance. Doğal kaynaklardan elde edilen yüksek kaliteli proteinler, lifler, vitaminler ve mineraller içeren formülüyle miniklerimizin besin ihtiyacını gidermekle kalmıyor, sağlığını koruma açısından da destek oluyor.

Kedilerin damak tadına uygun bir diğer marka da Orijen :) Kemiksiz et, taze balık, sebzeler ve meyveler içeren formülleri sayesinde miniklerimizin sağlıklı beslenmesine olanak sağlar.
Kedi mamaları 3 şekilde oluyorlar. Şöyle; kuru mama, yaş mama ve yarı kuru mama olarak 3 gruba ayrılıyor.
Önceklikle sana kuru mama önereyim.
1-) Purina Pro Plan

Pro Plan kedinin günlük besin ihtiyacını karşılamak için çok kaliteli bir mamadır. Ayrıca sindirimi kolaydır.
2-) Hill’s Science Kısır Kedi Maması

Sektörün önde gelen kedi maması markalarından olan Hill’s kedi maması, Science serisinde kısır kedilere de mama üretiyor. Ürünün lezzeti ton balıklıdır. Lezzet olarak birçok kedi çok beğeniyor. Kısır kedinizin kilo almasını önlemek ve fit ve sağlıklı kalmasını sağlamak için bu mamada yağ oranı düşük.
3-) La Vital Kısır Kedi Maması

Kalitesinden ödün vermeyen bir diğer mama ise La Vital. Kuzu etli olan bu mama, kedilerin hormon dengesinin değiştiği bu dönemde iştah artışı ve kilo alımını engeller. bBu dönemde kedilerin böbreklerine dikkat edilmesi gerekiyor. Bu nedenle de kısır mama mineral içerikli bakımından kontrollü olmalı. 12 ay ve üzeri kısır kediler için ideal bir formül sunuyor.
4-) Royal Canine Kısır Kedi Maması

Veterinerlerin tavsiye ettiği bir marka daha çok Royal Canine. 1 ve 7 yaş arası kısır kediler için üretilen bir mamadır. Kısırlaştırma sonrası kedilerin azalan ihtiyaçları göz önünde tutularak günlük olarak dengeli bir diyet sunuyor. Aşırı kilo artışı ve yağlanma gibi sorunlarla baş etmenizi sağlıyor.
5-) N&D Kısır Kedi Maması

Kısır kediler için sık sık tercih edilen balıklı N&D kısır kedi maması, zengin içeriği ve sağlıklı beslenme için çok iyi bir mamadır. Kedinizin severek yiyeceğine eminim.

🐈⬛🐾
Benim yavrucuğum, minik dostum için kullandığımız mamaları şimdi sıralamak istiyorum. Uzun zamandır sadece Felix kullanıyoruz ama önceden de kullandığımız mamaları yazacağım.

Ben kedime uzun süredir mama olarak sadece Felix veriyorum çünkü Felix dışında mama yemiyor. Hem içeriği güzel, hem de çok severek yiyor. Ayrıca bulması da aşırı kolay. Alışveriş sitelerinde veya birçok markette kolayca bulabilir. İçeriğinde protein, vitamin gibi birçok şey olduğu için de gayet faydalı ve kaliteli.

Bir süre kullandık, içeriği de güzel ama veteriner arkadaşım önermeyince değiştirdik.

Kedim Hill's mamalarını da çok seviyordu ama fiyat olarak aşırı zorladığı için artık bıraktık. Felix'e alıştıktan sonra gözü görmez oldu. :D

Daha önce kullandığımız ve memnun kaldığımız bir kedi maması markası diyebilirim. Bir süre kullandıktan sonra değiştirmek amaçlı vazgeçmiştik.:) İçeriği gayet güzel, fiyatı uygun.

Tavsiye üzerine aldığımız ama minik dostumuzun sevmemesi üzerine değiştirdiğimiz bir marka. İri taneli olmasından dolayı kedim sevmemişti.
Felix, Royal Canin, N&D
Cevap
10Cevap
Sorun mamada değil, kısırlaştırılmış olmasında
http://www.baskenthayvanhastanesi.com/kisirlastirilmis-kedilerde-obesite-sorunu/
Kedimi kısırlaştırdıktan sonra özel bir mama çeşidi ile, kısırlaştırılmış kedi maması ile beslemem gerektiği söylendi. Açıkcası kedim civar bölgedeki petshoplardan aldığım mamaları bir türlü kabul etmese de arkadaş önerisi ile keşfettiğim
sitesi bu konuda imdadıma koştu. Aynı durumdan müzdarip tüm arkadaşlara da bu siteden alışveriş yapmalarını tavsiye ediyorum, kaliteli mamaları kargo ücretine rağmen petshoplardan çok daha uygun fiyatlara bulabiliyorsunuz.
Hills ve Royal canın pahalıdır ama iyidir.
Proplan onermiyorum. Balıklı grubu tercih edin bir de.
Alakası yok.
Proplan da vardır koku.
İyi mamalardir bunlar.
N&D yı unutmuşum üst segmenttir bu da.
Huzurlarınızda kedim zilli

benim kedime ben beslenmeyi değil avlanmayı öğrettim epey ilerleme kaydetti, ahırda fare kalmadı :D
3 yaşında kısır dişi kedim var ben proplan somon kısır maması kullanıyorum memnunum.
En iyi diye garanti edemem ama iki dişi kısır kedim var, ben wiskas veriyorum , gratiste büyük paketleri bazen indirime de giriyor , topluca alıyorum
Purina ve carrefoursa da satılan bir empati olandan bakabilirsin.
Proplan bunu yerse yerinde duramaz int. Üzerinden yapıyorsun siparişi 😀
Bonacibo tuvuklu ve balıklı olanını yiyor 4 5 senedir alıyorum
Happy Cat, Felicia, Bozita, Advance, Hill's, N&D...
mamalar zararlıdır bu video size yardımcı olabilir
https://www.youtube.com/embed/_aUfZLG-mDgsalam sosis ver yeter
Resum cuuuuk datlu beya
Pro plan
Ben perfekt katze sterilize mamayi oneririm
Felix purina dene
Yâ bu nasıl gif 😍
Kedim yok benim ya🙄
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?