Tanrı varsa neden "kötülük" var ☝?

Örneğin bir tanrı var dünyada tecavüz, çocuk ölümü, seller , felaketler, açlık peki bütün bunlara sebep tanrı mı? Yani ben gittim bir bebeği öldürdüm nedeni tanrı mı? Peki eğer buna tanrı müdahale etse bu özgür iradeyi yok etmez mi? Bizi biz yapan özgür irademiz düşüne biliyoruz ve karar verebiliyoruz buna bir müdahale geldiğini düşürsek bizden geriye ne kalır? Benim anlamadığım insan oğlunun özgür iradesi ile yaptığı kötülüklerin, yaratıcıya haksızlık olmaz mı? Yani bende bir zamanlar inancısız sorgulayan deli gibi okuyan sonra ateist olan biriydim öyle wikipedia, youtube'de 2 video izleyip ateist olanlardan değil orjinal en koyusundan. şimdi ise bir yaratıcı olduğunu biliyorum ve eminim. Aslında ne biliyormusunuz sabit fikirliyiz at gözlüğü takmışız, bu insanı bir şeye ikna etmek çok zordur, yahu frevun hz musayı kovalarken adam denizi yarmış daha ne yapsın? hala peşinden gitme güdüsüne sahip insan oğlu, Ayrıca not düşmek istiyorum, hacı, hocalardan, bilgisiz cahil cühela 2 3 hadisle karşıma çıkan adamlardan tiksiniyorum bu toplumu bu hela getiren yine bizzat kendileridir, eğitim şart biyolji bilmeden fizik bilmeden, bilimden uzak sadece hadislerle saçma salak yorum yapanlar, baş örtüsünü kutsallaştıran, bir topluma inanmıyorum benim tanrım o kesimden uzak.
Tesekkurler 😐✌
Tanrı varsa neden "kötülük" var ☝?