Şöyle söyleyeyim, kola belli bir noktadan sonra bağımlılıktan çıkıp yaşam tarzına dönüşüyor. Yahu, kolanın hem tadı güzel hem de içtikten sonra geyirmesi güzel :D :D :D
:D :D :D Şaka bir yana gerçekten nasıl yaparsın bilmiyorum ama, bırak bir şekilde. Kuzenim çok çekti bu yüzden. Olur olmadık yerde gaz çıkarmaya falan başlıyor mesela =/ Öyle olmak isteyeceğini sanmıyorum...
Ya... Ki bu sadece dışarıdan bakıldığında olayın itici boyutu. Sağlık kısımlarını hiç konuşmuyorum bile :) İç kola, içme demiyorum da bağımlılık nedir yani -_- Allah kolaylık versin.
Kola seni erken öldürüyor içindeki kanseri çıkartıyor Tüm marketlerde satılan içecekler den birini günlük iç 10 ya da 20 yılda kanser yapıyor bu araştırılmıştır bunu söyleyen devlettir nektareli aroma yapan şirketlerden 1 kişiye ders veriyor bunu herkese anlatmıyorlar araştır
Yaa normal kola iciyosan ciddi derecede yaglanabilirsin zero ya da light iç şekerli kola zaten iğrenç bence benimde zero bagimliligi var her gün 1.5 litre :D
Önce zararlarını öğrenin. Detaylı bir araştırma yapın. Daha sonra farklı içecekler tüketmeye başlayın kolayı tamamen bırakın. Farklı içecekleri zamanla bırakın.
Minnoş minnoş olmasına da, kola yerine meyve sıkacağında yaptığın meyve suyunu koyabilirsin. Elma havuç ve portakaldan yap, emin ol bayılacaksın tadına.
yemeklerin yanında ayran, limonata, soğuk çay gibi "asitsiz" alternatiflere yönel. cips, kuruyemiş yanında da çay ya da favorim olan ananaslı maltana iyi gidiyor. kola ve benzerlerinden mümkün olduğunca uzaklaşmış olursun bu sayede.
Kesin diyemem, orası sana bağlı. Meyvesuyu alabilirsin mesela günlük 1 lt içersin. Limonlu soda al c plus olanlardan alıştım baya başka içmiyorum kötü geliyor tadları
Bağımlılık size göre var olan bir durum galiba içmeyi bırakmak istediğini yineleyin kendiniz için bu durumdan kurtulabilirsiniz belki irade meselesi sonuçta yoksa cola düşündüğümde benimde içesim geliyor sonra ayrana dönüyorum.
Babam sigara ve alkolden kanser oldu haram olsun içersen dedi, annem bağımlısı sigara tiryakisi anlıcagın çok içen var da kokusunu sevmem içtigim zaman kuzenle o da benim gibi ara da içer
hadi lan ordan mis gibi hem kilo yapmıyo kalorisi yok harika bir icat yüzyılın icadı zararsız tatlandırıcılı kola 0 zarar 0 şeker oooohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
lan kola dediğin ne sanki anlamakmı lazım ahahhahaa arasıra içtiğim bişey onunda zararını görmüyorum ama sen boyna şeker yüklüyosun çok zararlı auhuaauhauhauhuahuauhahaha
şöyle yapıyorum ben genelde haftada bir kaç kere burgerking kfc gibi yerlere gidip iki menü gömüyorum yanında kocaman kola oluyor ama evde hiç içmiyorum haftada bir kaç kere bu tarz menülerle geçiştiriyorum sen de dene
kolalı yiyorum zaten ama sadece menü yediğim zaman kola içiyorum normal zamanda içmiyorum artık bira göbeği sananlar oluyor bendekini cumhuriyet ilan etti arkadaş benden önde gidiyor :D
azalta azalta bırakacaksın öncelikle sabah içiyorsan 2 yudum alacaksın bırakacaksın daha sonraki günlerde sabah hiç içmeyeceksin öğlende açtıgın kolayı bitirmeyeceksin azalta azalta bırakacaksın
Çok haklısın aynı durum bende de var böyle su bile icmez hale gelmistim , gormezden gelmeye almamaya çalışıyorum birazda kendinle alakali canın çektiğinde bunu bastirabilmelisin
En İyi Cevaplar