size türkiyenin en prestijli iki üniversitesinde sınavsız hukuk veya tıp seçme şansı verseler hangisini seçerdiniz ?
Hukuk
Tıp
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
türkiyede en iyi en popüler bölümler dennce tıp hukuk gelir yni ikiside sağlam bölümlerdir yalnız tıpın puanı başarı sıralaması dha yüksektr ve dha zordur tbi hukukn zorluğuda tıptan geri kalmıor hukuk fkültesi demşken kıbrısdan felan bahsetmiorm ankara-istnbul sağlam yerler yni :) tıpda işin hazır maaşda iyi yalnız hukukda iyi tutturursn fena para kazanırsn yni onu söylym :) ben hukuk derdm nedense :D
Hep hukuk okumak istemişimdir hayatım boyunca ve ünv kazanırken içimde ukte olarak kalmıştı fakat ünvden sonra değişti tüm fikrim ve hukuk okumak istemezdim.. Tıp okuyup psikiyatri alanında da uzmanlık yapmak isterdim büyük ihtimal.. Çünkü şu an okuduğum bölüm psikoloji ve tıp okuyup psikiyatri uzmanı olmak isterdim. Ama hayal tabii :)
Prestiji falan önemli değil tıp seçerdim istediğim için başka bir etkenden dolayı değil.Zaten istediğim meslekte tıp alanında çalışmamı sağlayan bir meslek bilimle iç içe.
tıp
Cevap
37Cevap
İllaiyi jiye unlar seçmbzorunj değilsn. Ben şahsen Boğaziçinde iktisat seçerdim mesela. Tıp ve Hukuktan çok paralar kazanamazsınız. Insanların dertleriyle uğraşmanız gerekir. Her zaman başınız bela girebilir. Bu yüzden size tavsiyem eğer çok küçüklük hayaliniz falan değilse hukuk veya tıp seçmeyiniz her zaman sevdiğinz mesleğe yönelin. Buradaki insanların neyi seçeceği sizin seçiminizi etkilemesin. Herkes kendi hayatını yaşar.
ben olsam tıpı seçerim hukuku seçmem neden nerdesen ileride avukat olacaksın muhtemelen avukat olduğun zamanda haksız durumda olupta haklı duruma getirmen gereken durumlar olacak peki haksız bir insanı haklı duruma getirdiğini zaman vicdanenen rahat edebilecekmisin.
tıp tabi ki hukuk artık o kadar da önemli önü açık bir bölüm değil
ama tıp bile desen yine mühendislik derdim yine :D
İkisi de kalem kıran bir meslek ve vicdanla cüzdan arasında gidip gelen meslekler ama hukuğu tıpa göre daha uygun buluyorum. Neden derseniz, biraz feylesofça olacak ama ikisi de ölmüş birini geri getiremez ama ölenin arkasından öldürene sadece hukukçu gerekeni yapar...
Hukuk mu tıp mı diye karar veremeyen birisi ikisinde de mutlu olamaz bence.Ayrıca prestij için tıp okuyanlar hiç okumasın görüyoruz ne olduklarını sonra.
aynen
Kesip biçmeyi miğden kaldırırsa tıp kaldırmasa hukuk tabiki o da soru mu? Tıp her türlü daha garanti. Hukuk da paso yalan söylemek zorunda kalıyorsun gerek yok mayk böyle şeylere
Aslinda hukuk okumak isterdim ama bu zamanda pek de artık bir işlevi kalmadı. Tip dedim o yüzden. Doktor olmayı isterdim.
Genelde herkes kendinde olmayanı seçer derler ama ben yine kendi bölümümü seçerdim ama Ankara Hukuk hep hayalimdi o ayrı konu.
Tıp derdim tabii ki. Bizim aile hekimi okey oynuyor. "Neyin var" diye soruyor. Sen sadece anlatıyorsun. Adamın gözler hep pc'de. Sonra reçete verip gönderiyor. 5'te paydos. Ohh miiss.
Ne alaka yaa... İkisi de birbirinden apayrı dallar... Bunun üniversite ile alakası yok ki. Kişinin branşa yatkınlığı ile ilgili... Domeates mi daha kırmızı biber mi daha yeşil gibi bir soru olmuş :)
Tercih zamanında İkisi arasında kalmıştım, Tıp şeçtim. Ankara Hukuk yazmadığım için pişman değilim, çünkü arkadaşlarım okulundan memnun değiller
tıpı seçerdim hukukta adamın olmadan iş yapamazın tıpta kendin ilerleme şansına sahipsindir her zaman
Çok zor bir soru benim için hukuğu çok sevıyorum ama cerrahpaşa ingilizce olacaksa tıp derim
sen yurtdisindasin heralde ve sinavsiz uni hakkini kullanican. bende yapicam 2 sene sonra ins. tip secicem.
hukuk okudum,bi de tıp okuyayım diye tıp derdim heralde
Tipta pek idealist olunmaz ama hukukta idealist olunabilir...
Ikisi cok yakin meslek dali degil.
Tıbbı isterdim insan anatomisi hep benim dikkatimi çekmiştir :)
tıpa dayanamazdım büyük ihtimalle o yüzden hukuk seçerdim.
hiç birini,. çünkü insan prestijli olanı sçerse o alanda prestijden dolayı çalışır asıl sevgi bağımlılık olmadan.
tıp kazanamam hayatta :)
hukuk her zaman kazanılır... tıbbı seçerdim o yüzden...
+ Hocam o suçlu değil!
- Sen onun avukatı mısın?
+ Evet (QAPAQ.)
tıp bı seçerdim ne dedi iler de hayat kurtarmak var hukuk ta iyi ama biraz yoruyor yok delil yok dava vs gibi şeylerden dolayı
ekonomik ve sosyal hayatını iyi yaşamak istiyorsan tıp..huk bunları yakalayabilmek için biraz zaman gerekli..
kesınlıkle hukuk olurdu savcı olurdum sonrada offf tam benlık zaten hırcınım ıyce saldırgan olurdum bıldıgımı okurdum bas edemezlerdı benle
sen ne ara pepe ızlemeye ara verdınde burdan cevap yazdınnn :D
ben korkak ınsan olamadım hıc senın gıbı o yuzden bu deduklerımıde yaparım korkma az kaldı olacakta
bu başkalarının ne seçeceği değil ben ne seçeyim olmalı galiba
bence sen başarabileceğin bölümü seç ben tıpta başarılı olamam hukukta olurum
aga paralı okulda hukuk güçlü oldugunu hissettirir :) parasız ise tıp zeki ya da çalışkan oldugunu hissettirir :)
çene ve edebiyat kuvvetliyse halede yalan dolan varsa tabiki hukuk ama merhametli kalbine ses veren biri için tıp en güzeli (6 senede kafayı yemekte var)
Adaletin olmadıgı bir ulkede hukuk nasıl işlev görur ki
tıp fakultesi.
Öyle bişi olsa Valla tıpı seçerdim anasıynı satayım (depresyona soktun abicim ya :( )
tıp en iyisi. hiç tıp okuyup açıkta kalan duymadım görmedim
bence halkla ilişkiler ya da sanat tarihi... manyak kızlar var bee
hukuk ağır.tıp olabilir
var mı öyle bir dünya :)))
Tabiki tip secerdim ama ole bisi imkansiz
1 2 3 tıp
4 5 6 mühendislik
tıp zaten sınavlı da tıp istiyorum
ikiside birine gündüz giderim ötekine gece giderim
Tıp okuyorum yine olsa yine seçerdim .
tıptaym zaten yine seçerdim
Hukuk diye bir şey kaldı mı?