Azerbaycan kktc tanimadigi icin
Ermeniler icin
Bilmiyorum
Baska sebebler var bilmedigimiz
Diger
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
sorun bir anımı aklıma getirdi...
ben italya'da değişim öğrencisiydim iki sene önce... hocalardan biri geçtiğimiz senelerde kolaylık yapmasına rağmen (bir kız vardı bizim bölümde o tavsiye etmişti hatta o hocadan ders almamı ama kız da oraya bulgar pasaportuyla gitmiş çifte vatandaşmış anlamamış adam) türk öğrenci görünce zorluklar çıkarmıştı... sınav sözlü olacak, italyanca olacak ingilizce kabul etmem dedi. ders avrupa tarihi. italyancam var az çok ama daha önce bilmediğim konulardan sözlüye girecek kadar değil.
derse iki kere girdim ikisinde de dersin bir yerinde bana bakarak ermeni soykırımını anlatıyor adam... yok milliyetçilik dalgası geldi türkler soykırım yaptı. ama dersin bu konuyla hiç alakası yok. ben daha derse girmedim bana verilen konuları iyice çalıştım 1. ve 2. dünya savaşlarında avrupada neler olmuş. sınava girdim, hepsini anlattım... adam bir yerde yeter dedi, sana konu dışı bir şey sorabilir miyim? tabii, dedim. ermeni soykırımı hakkında ne düşünüyorsun dedi. hocalı katliamının yıl dönümüydü tam da o hafta.
o dış savaş durumunda iç isyanı bastırmaktı. soykırım değil. sıfırdan yeni bir cumhuriyet kuruluyordu. bu konu hala kullanılıyor... ancak hocalı soykırımını bildiniz mi dedim. hayır ben öyle bir şey hiç duymadım dedi. koskoca tarih prof. yıldönümü şimdi dedim. azerileri katlettiler hem de yakın tarihte, keyif için işkenceler ettiler, devletlerinde hiç bir dış tehlike olmadığı halde. araştırın dedim.
adam bozuldu, bana geçer ama en düşük notu verdi, yolladı. ben dersten geçmiştim ve gerisi beni ilgilendirmedi. politik tartışmaları hiç sevmem ama bu adama gereken cevabı verdim. belki gerçekten bilmiyordu hocalı katliamını. öğrenmiş oldu.
bu katliam mutlaka bilinmesi gereken bir şey, türkler veya başkaları için, hocalı tarihsel bir gerçek, üstü kapatılmaya çalışılan... buna izin vermemek gerek...
soruna gelince tanınmadığını bilmiyordum, başka sebepler olsa gerek bilmediğimiz... ama azerbaycanın kktc yi tanımadığını da bilmiyordum
Bakin sıkıntı burada. Turkiye Azerbaycanda olmus 613 kisinin oldurulmesini soykrim olarak tanirsa eger, Ermenistan da guya 1915 de olmus soykrimlarinin taninmasini istegecektir. Tabiiki olmamis bir seyi piyasaya sunuyorlar sanki. Ve bundan ilave Azerbaycanda Turkiyenin Hocali soykrimini tanimadigi icin KKTC-ni tanimasinda sorun var.
Dikkatiniz icin tesekkurler
TBMM'de;
"Türkiye-Çin" dostluk grubu olursa Doğu Türkistan'ı,
"Türkiye-Rusya" dostluk grubu olursa Tataristan'ı,
"Türkiye-Fransa" dostluk grubu olursa Azerbaycan'ı,
"Türkiye-Kuzey Irak Kürt Yönetimi" dostluk grubu olursa Kerkük'ü,
"Türkiye-Yunanistan" dostluk grubu olursa Kuzey Kıbrıs'ı,
"Türkiye-İran" dostluk grubu olursa Güney Azerbaycan'ı,
"Türkiye-İsrail" dostluk grubu olursa Filistin'i,
savunamayız. Bırak Hocalı Soykırımı'nı tanımayı bir de Azerbaycan'la sınır kapılarımızı bile kapatırız. Milletinvekili gider milletin derdiyle uğraşır. Kendi şirketinin Çin'deki geleceği için Çin dostluk grubuna katılıp, Doğu Türkistanlı soydaşına ihanet etmez!
Şimdi sırf cevap yazmak için üye oldum buraya bazı şeylere açıklık getirmek lazım. Ben Azerbaycan'a gitmiş bir kişi olarak yazıyorum buraya onu da belirtiyim. Şimdi sen buraya yazmışsın Doğu Türkistan, Tataristan falan iyi güzel de adama sormazlar mı Şu an sen Doğu Türkistanda müslüman Türklere bugün bile yapılan işkenceleri bilmiyor musun? Tataristanı Güney Azerbaycanı geçtim, Azeride demek istemiyorum biz Türküz diyorlar, Azerbaycana abilik yapabiliyor musun ki Güneyi Kuzeyi kaldı kendi vatandaşını koruyamıyorsun daha bu konuşmalarla anca okuyup araştırmayan bilgisiz insanları kandırırsın
Hocalı Katliamı'nda Azerbaycan Hükumetine göre 613, Uluslararası gözlemcilere göre de en az 161 kişi öldürülmüş. Bu katliam elbette kınanmalı.
Ama şu anda Türkiye başka işlerle meşgul. Azerbaycan hükümeti cemaatlere karşı tavır almış durumda. Türkiye ise bu ülkedeki siyasi otoriteyi devirmeye çalışıyor. Yani sanılanın aksine Azerbaycanla ilişkilerimiz o kadar parlak değil.
Cevap
5Cevap
Bu milletin bilmediği çok sır var. Belki de tahminlerimizin çok daha ötesinde bir sebeptir...
Turkiye bence Ermenistandan cok Azerbaycanin yaninda daha cok olmali. Cunki burada oldurulen insanlar baska millet degil ki Turkiye soykrimi tanimakta kararsiz. Orada iskence yapilarak oldurulen insanlar da turk milletiydi. Sadece farkli dusuncelerde var Turkiyede olan insanlarin bazilarinda da Unutmayin, Biz Azeri degiliz. Azeri diye bir millet yoktur. Biz sizleriz Sizler bizlersiniz, Hepimiz Turkuz.
türkiye'nin genelde işine gelmeyen soykırımları tanımama gibi bir geleneği vardır.
Türkiye bir kere osmanlnın 1915 ermeni soykırımı türkiyenin 1925 HRİSTİYAN TÜRK soykırımını sürgününü tanısın önce.. 1925 de bize yaptıgı zulumleri tanısın zorla sürgün etmesini mallarımızı yagmalamasını
Başka sebepler vardır.
Baska sebebler var bilmedigimiz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar