Riskler:
-Rahim duvarı kanseri
-İnsülin direnci/Tip II diyabet
-Yüksek tansiyon
-Dislipidemi
-Kalp rahatsızlıkları
-İnme
-Kilo alımı
-Düşük
-Çocuk sahibi olmada zorluk.
yani güzelim ben kısaca bir google amcaya da baktım,meğer güncelleme yapmışsın...hmmm,neler var yaaa herşeyden önce ÇOK GEÇMİŞ OLSUN üzüldüm:S.Şimdi senin ne yapacağına gelelim.Bence,senin hayatın,sen karar ver.Sen bir yandan çocuk bir yandan,üstelik bir de sanki"evlen!"dermişcesine bir "dayatma"gibi bir evlilikle karşı karşıya kalacaksın...Zor bir durum tabii ki sen vereceksin bunun kararını ama bence önce eğitim,kariyer...vs...vs...Evlenirsen kariyer yapamazsın hele hele 30'undan sonra çok zor.Artık ne kadar genç,o kadar iyi felsefesi var iş hayatında.23 yaşında koskoca otel müdürü tanıyorum ben:)))Ama sormak istediğim bu gebelik aşamasında ölüm riski var mı?Kalp rahatsızlığı diyor orada ki gebelikte o çok kritiktir bildiğim kadarıyla..Daha yazardım ama buralara sığmaz..Keşke daha fazla yardımcı olabilsem,daha doğrusu umarım bu şekilde yardımcı olabilmişimdir,ne mutlu bana öyleyse.Senin hayatın senin düzenin,bir yaştan sonra kimsenin karışmasına da izin verme.Yaşadım biliyorum,ailem(sadece ablamlar)çok karıştı iş hayatım alt üst oldu kariyer yapacakken şimdi evde 3-4 yıldır sinek avlıyorum.Akıl istiyorsan KENDİNE başvur.Tekrar geçmiş olsun,umarım herşey dilediğin gibi olur...saygılar...
abicim bence oku çünkü evlilik de doğru kişiyi bulmak zor! sana uyan birini bulmakta zorlaşıyor annen dedi zaten yanlış hadi diyelim evlendin ve ondan bir çocuğun var sonra bakmasın ki senden ayrılmış ve sende bir çocukla ya da iki çocukla orta da kaldın sonrası sen diceksin ki ah salak kafam keşke devam okusaydım dicen günler olcak doğru dürüst bir iş bulamicaksin sonra da komşun seni başkasınla evlendircek oda tam sapık çıkacak her gün haberler de gördünüz gibi kadınlar kocalardan dayak yiyor bu durumda bende bir abin olarak istemem sende böyle şeylere düşmeni oku ileride gerçekten öyle şey olmasın diye ve kendin ileride iş bulman daha kolay olsun ha o yaşta çocuk olmaz diyorsun ya orasını ancak Allah bilir olmuyorsa bile tüp bebek var o yaştan sonra çoğuları tüp bebek le hamile kala biliyor.
Eğer bir kadın zayıf ve cahilse evet bu dediklerini yaşar. Maddi açıdan sorunum yok benim. Sorun manevi şeyler ve sağlık..
Eğer evlenirde okumazsam içimde bir eksiklik kalacak. Eğer okur kariyer yaparda gelecekte çocuk sahibi olmazsam gene aynı şey. 2 yolda da bişeleri feda etmem gerekecek. Ama benim için hangisi daha önemli bilemiyorum. Kariyerim mi yoksa ...
İkisini birlikte kaldıramam abicim ya :(
Hayır kariyerle evliliği birlikte kaldıramam.
Sınava gircem. 2 seferde kazanmazsam okumayı boşveririm. Ama yok kazanırsam sonuna kadar kariyer.. Kaderimde var ise olur..
İnşallah ..
çok geçmiş olsun canım öncelikle ama bana sorarsan sadece ailen istiyor diye kendi isteklerini göz ardı etme. sen ilk önce otur düşün senin için hangisi daha iyi hangisi daha çok seni mutlu edecek ona göre belirlersin ne yapmak istediğini. yanlız evlenip çocuk yaptıktan sonra okumak fikri mantıklı değil çocuk mu bakacaksın ev mi geçindirip okuyacak mısın.. hayat senin hayatın kendin karar vermelisin kimsenin baskısı altında kalmadan..
Uzaktan eğitim, açık öğretim gibi sistemlerle öğrenci olmak isteyen adayların eğitimlerini devam ettirmesi devam zorunluluğu gerekmeksizin eğitimine devam etmesi kolaylığı var. Bu seçeneği düşünebilirsin. Geçmiş olsun. Umarım her şey gönlünce olur arkadaşım.
Cevap
32Cevap
Üniversiteye girmeden okumayı bıraktığın takdirde, bilgilerin soğuyacak. 22 yaşında evlenip 24-25 yaşlarında çocuk yaptığını varsayarsak, 30 yaş civarında ancak üniversiteye girebileceksin. Ayrıca, çocuk faktörü olacağı için tam zamanlı bir üniversiteye gitmen sıkıntı olacak. Açık öğretim vb yerlere gidebileceksin. 35 yaşında üniversiteden mezun olduğunda sıfır deneyim ile iş bulma şansın olmayacak. İş ilanlarına baktığında, "30 yaşını aşmamış" ifadesini görürsün.
Tabii burada varsayım, eşinin böyle bir şeye izin vereceği. Vermeyecek insanların sayısı çok fazla.
Oysa ki, şunu deneyebilirsin.
Üniversiteye gidip, bir taraftan okurken, bir taraftan da birisini bulup, mezuniyetten sonra evlenebilirsin.
Bir işe yerleşirsin, işte kalıcı hale geldikten sonra da çocuk yaparsın. Bu senaryoda, hem eğitimini aksatmazsın hem de en geç 26-27 yaşında çocuğun olur. Herkesin çıkarına.
Öğretmen olmayı düşünüyorum. Şu an için bir sene ara vereceğim kafamı toplamak için. Üniv. bitince 24 - 25 yaşlarında olurum. 5-6 sene de işe alışma, kalıcı bir yere yerleşme falan. Oldum 30 lu yaşlarımda.. En iyisi evlenmemek. Kafa daha rahat olur... Eğitim sürecinde ve mesleğe alışma sürecinde evlenmem imkansız.. 30 yaşından sonrada hiç evlenmem daha iyi...
Sanırım yapılan yorumların çoğunda rahatsızlığım göz önünde bulundurulmuyor. Rahatsızlığa bağlı olarak bir evlilik sana huzur vermeyecekse hiç olmasın daha iyi.
öncelikle geçmiş olsun. allah şifa versin.
ilk önce senin için önemli olan ne ona karar ver: evlenmek mi okumak mı?
evlenmek: her genç kızın rüyalarında olan şeydir. beyaz gelinlik içinde prenses olmak. ve her bayan anne olmak ister. ama sen rahatsızlığından dolayı evlenmeyi geciktirmek istemiyorsun. dahası annenin isteği bu yönde.
eğitim: eğer bir idealin varsa onun peşinden koş derim. ama o zamanda evlenmek için vaktin geçer.
seçim senin, evlenirsen okuman sıkıntı; okursan evlilik sıkıntı.
allah yardımcın olsun.
Öncelikle geçmiş olsun. Tabiki anne baba en iyisini düşünür çocuğu için ama bu hayatı sen yaşayacaksın. Doğrusu, eğrisi hatası sevabı ve günahı ile. Hayat bir matematiktir bence bir tarafta +'lar, diğer tarafta -'ler. Bence hepsini bir kağıda yaz ve puanla hangisi öne çıkıyorsa ve sen hangisini istiyorsan o senin doğrundur.
Bu rahatsızlığı öğrenmeden önce tuhaf şeyler hissetmiştim. Olaylar kendi kendine gelişiyordu tuhaf şekilde. Ben aklımdaki yolda ilerledikçe engeller çıkmaya başladı. Hani Allah herkesi bişey ile sınar. Sana 2 seçenek sunar ve birini seçerek kaderindekini yaşarsın. Aynen dediğin gibi hayat bir matematik. Bir sorun var ve karşına 2 seçenek verilmiş. Doğru cevabı seçersen sana iyi şeyler kazandırır. Yanlış cevabı seçersen hayatından birşeyler eksilir. Yanlış cevaplar vermeye devam edersin.
Benzer durumları hepimiz yaşıyoruz sonuçta bu dünya bunun için var. Ama unutma İyi ya da köt senin seçimin olmazsa iyi olanı seçsende karşına çıkan sıkıntılardan ane, baba vb.aile üyelerini boşu boşuna ve çocukça suçlarsın. (Benlik hatayı başkasına atmaya çalışır buna süper ego'da diyebilirsin.) Ama kararı ailen ile birlikte paylaşır ve değerlendirirsen ve fikrini doğru şekilde paylaşırsan en azından hesabı birlikte yaparsınız ve daha sağlıklı sonuca ulaşabilirsin. Farklı perspektifler iyidir.
Benim de amacım, hayatımın kararını kendim almak. Burada sormamın amacıda düşüncelerimi kararlarımı farklı yorumlar altında şekillendirmek. Evet anne ve baba nın dediklerini yapıp karar almak en sonunda onları suçlamama neden olur. Ama burada farklı yorumları okuyarak en doğru kararı en sonunda yine kendim vereceğim. Sadece şu karışık,duygusal, yorgun ruh halimde mantığımı kullanamıyorum. Sağlıklı bir karar almalıyım. Ve hayatımın kararını alırken her yönüyle tartmalıyım.
Güzel düşünüyorsun. Yalnızca kendini boğma hemen karar vereceğim diye. Burada yazma amacımızda bu zaten her yönü ile başkalarının yorumu ışığında farklı perspektiften olaylara bakma durumu.Sana hayatta başarılar dilerim umarım aldığın karar ne olursa olsun en hayırlı olan olur.
Teşekkür ederim, inşallah..
Bence evlenme
Evleneceğin kişiyi düşün
'benim hastalığım var alelacele koca gerekti,seni seçtim pikaçu ' diyip senle evlendim.
Önce iş,Sonra hastalığını giderecek ya da etkilerini azaltacak tedavi
Daha sonra düşüncelerin uyuştuğu aynı kalp ve ruh dilini konuştuğun bir erkekle evlilik
Okuyup istediğin yerlere gelebilirsin fakat bunlar seni bir evlat kadar mutlu eder mi ? Annelik Duygusu kadar mutlu eder mi ?
Okumanin yasi yoktur unutma ! Ama ihtimal dahi olsa ileride cocugunun olmama ihtimali varmiş..bnce evlen evlendigin kisiye okuma isteginide aktar...
Herşey Gönlünce olsun..
Hastalığın hakkında pek bir bilgim yok ancak eğer çocuğun olmama gibi bir riski varsa şimdiden yumurta hücrelerini dondurtup, saklayabilirsin. Onun dışında eğitim diyorum, okusan da 30lu yaşlarına kadar evlenmeyeceksin diye bir durum yok. Normalde 22-23 yaşlarında üniversiteden mezun oluyorsun zaten.
ne karar verirsen ver seni mutlu edecek bir karar bulamazsın kararını kendin ver bence şunu dene senin için bugün hangisi daha önemliyse onu bir yere not al ve kararını unut bir hafta sonra notuna tekrar bak aynı önemlilikteyse o kararını uygula yanlış bile olsa karar senin kararın olsun
Kesinlikle sadece kendim vereceğim kararımı. Sadece burada daha sağlıklı bir karar almaya çalışıyorum.
yaw gören de sanacak kanser hastasısın. bence rahatszlığını çok büyütmüşsün beyb toplumun ne istediği önemli mi? sen kendin ne istiyorsun bunu sorguladın mı? hayatını zindana çevirme erken yaşta
Evet ne istediğimi gayet iyi biliyordum. Fakat biraz kafam karıştı normal olarak.
Elinde bir mesleğin olsun, olsun ki ayakta dimdik durabilesin koca parası gözlememelisin kendi paran olsun dışarı çıktığında her istediğini alma imkanın olsun. Çocuk olur o işler olur ama eğitim çocukla ve evlilikle olmaz ikisinide birlikte yürütemezsin zorlanırsın gücün kalmaz yorulursun bir gün duvara toslarsın. Mesleğin koluna altın bilezik unutma
evlenme bence.çocukta doğurma.çok zor bakması bunalımlara girersin ben evlnmiycem anneme diyorum kızıyr ama banane evlenmiycem..ben senin yerinde olsam alırım mesleğimi elime önce bir paraları biriktirrim belki sonra iyi birini bulursam evlenirim çocuk kaçmıyor demet akalın bile 42 yaşını geçti 5 aylık hamile şimdi.
Bunu yazmak çok zoruma gidiyor ama; kist ler yüzünden rahimini aldırmak zorunda kalabilirsin. Benim de bir akrabamın başına gelmişti. Evlenip evlendiğin insanın hayatından çalma, eğitime ver kendini. Yerinde olsaydım yapabileceğim şey bu olurdu sanırım. Kırdıysam tekrar tekrar özür dilerim..
Bu senin bahsettiğin kistler kadar ciddi değil. Hem kilo alınmadığı sürece fazla sorun yaratmıyor. Sorun değil. Konuyu her açısıyla ölçmek isterim. Hani o kadar ciddi olmaz ama. Gelecekte evlenipte çocuk sahibi olmazsam çok vicdan azabı çekerim. Hani bu eşime bir nevi ihanet gibi bir şey olur. Zaten beni düşündüren şey de bu. Annem de o yüzden erkenden çocuk sahibi olmamı istiyor. Henüz sorun yokken. Gelecekte zorluk çekmemem için. Kararımı vereceğim. Ağırlık kariyerde gibi görünüyor şu an..
Annen haklı, evlen ve çocuk sahibi ol. Sorun yokken 'Bak ben ege üniv. deyim. Sınıfımızda 41 yaşında bir teyze bile var ' En fazla 2 sene geç gidersin okuluna ama yine de istediğini elde edersin.okul bekleyebilir, kariyerin de ! Çocuk sahibi ol.
Biraz zamana ihityacım var. Kararımın yönünü zaman belirleyecek.
Önerilerin için teşekkürler..
Eğitim daha önemli tabii ki. Her yaşta evlenilir ama zaman geçtikten sonra her yaşta okunmuyor maalesef daha zor öğreniliyor daha zor ezberleniyor. Eline bileziğini tak sonra evlen. Annen çok yanlış düşünüyor bence.
sırf okumak için okuma iyi bir meslek sahibi olabileceğin bir bölüm okuyacaksan oku. Ama evliliği de fazla ötelememek lazım düzeninş kurmaya bak...
Evlilik için aceleye gerek yok ama zamane kızları 26-27 ye kadar beyaz atlı prenslerini bekliyolar akılları bir karış havada ondan sonrada evde kalıcam korkusuyla önüne gelene yapışıyolar.
Önce kariyerini, mesleğini eline al da öyle evlen evleneceksen. Şimdi bu hastalığın da seni etkilemiş olabilir ama sen annenin söylediğini yapma. Eğer önce evlenir de sonra okumaya çalışırsan bir şey yapamazsın.
+1
Böyle düşünenen anneler de olabiliyormuş demek benim annem fakülteyi bitirmeden sözlümle evlenmeme asla sıcak bakmıyor bende öyleyim en iyisi kendini gerçekleştirip sonra evlilik yaşamak geç olsa da nasip kısmet sorun etme .
İşin içinde sağlık sorunları girince her insan değişir. Benim annem de eğitimim konusunda böleydi. Eğitim, kariyer hep öndedir benim ve annem için. Ama işte öncelikler değişebiliyor..
Psikolojik hastalıktan dolayımı istiyor annen?
Polikistik over sendromu. Yumurtalıklarda oluşan birden çok kist sonucu meydana gelen hastalık. Hastalığın ilerlemesi kiloyu arttırıyor kilo artınca hastalık ilerliyor ve diyabet,tansiyon,kolestrol,kalp-damar sorunları, ( en ağır durumlarda ise rahim kanseri) vs..meydana geliyor. Bunlar dışında Bu rahatsızlığın en belirgin ise özelliği normal bayanlara göre çocuk sahibi olmakta biraz zorlanıyorsun.
Bunu ayrıntılı belirtseydin daha iyi olurdu bence yorumlarımız farklı yerlere gitmiş .
Özellikle yazının en başında '' polikistik over hastası olduğumu öğrendim'' yazmıştım.
Peki şimdi ne düşünüyorsun ?
Hastalığın ne olduğunu bilmediğim için farklı şekilde yorumladım şimdi soracak olursan eğer hastalığını tetiklemeyecek şekilde davran derim
Radikal bir cevap:Elalemin işyerinde 3 kuruş paraya kariyer diye bir taraflarını yırtıp elin şişman adamına daha fazla para kazandıracagına sevdigin adamn cocugunu dogurmak hayatında yapacagın en isabetli tercih olacaktır.
imkansız değil ama zor.o yüzden önce eğitim sonra evlilik benim düşncem.sınıfımda evli ablalar var bizden daha iyi dersleri ama zorlanıyorlar buda bir gerçek.
Bende pcosluyum senden cok daha kotu bir durumdayim ama secimimi yaptim okuyorumşu an,evlenme dusuncesini cikardim aklimdan olmaz zaten bir cocugum kimseyi uzemem annem babam ben 3kisi yasayip yaslaniriz
Yorumunu okuyunca ağlayasım geldi. Ben gerçekten çok korkuyorum. Çok cesaretsizim. Henüz 18 yaşındayım ve hayatımı kötü etkileyecek kararlar almaktan korkuyorum. Umarım mutlusundur.. Ve mutlu olursun..
Tesekkur ederim ama tek derdim pcos degil bence guz iki yillik bir okul bitirip evlen hem iste bulabilirsin hem gec kalmassin annen sorun etmis ki boyle demis sana
Rehberlik ve psikolojik danışmanlık okumak istiyordum halbuki. Sanırım oluruna bırakıp Dünya karşıma hangi yolu açarsa ordan devam edeceğim. Bu yöntemle hiç pişman olmadım şimdiye kadar. En azından fazla düşünmeden doğru kararı alabilirim..
Umarim her sey gonlune gore olur.
İnşallah. Teşekkür ederim. Allah senin de yardımcın olsun.
pko hastaları çocuk sahibi olmaz diye bir durum yok.belki o korkutmuş olabilir sizi.ama çoluk çocuk derken de iş sahibi olamazsın.hayatın binbir türlü hali var.altın bilezik bir kenarda durmalı.
Evet haklısın. Annem sadece benim gelecekten zor günler geçirmemi istemiyor o yüzden böle bir öneri verdi bana. Ama işte insan düşünürken en kötüsünüde düşünür.. :/
düşünme sakın.çok anne var pko lu.sadece şekerini ölçtür.kilona dikkat et.periyotlarına dikkat et.her şey güzel olur sonrasında :)
İnşallah..
Yavaş yavaş önlem almaya başladım. Fakat insan '' ama '' demeden duramıyor işte..
biraz araştır için rahatlar.
Araştırmak beni bu hale getirdi ama :) Ben herşeyi en ince ayrıntısına kadar araştıran bir insanım. O yüzden herkeyi kafaya fazlasıyla takarım. Ben hastaneye gitmeden önce belirtilerden yola çıkarak bu rahatsızlığın var olabileceğini bulmuştum. Tek eksik kistlerin kanıtlanmasıydı. Gittim hastaneye ve doktor kistlerim olduğunu söledi. Ve tedavi başlattı.
Anlayacağın biraz takıntılı biriyim. :/
peki güzel bir şey diyim mi: bu hastalığın ana çıkış noktası stres.ne kadar stres o kadar düzensizlik ve kist demek.şimdi "takıntılı" olmayı tekrar düşün istersen :)
Evet bunun farkındayım. :/ 1 sene ara vereceğim sınav meselesine. Aşırı stres yapan biriyim. İşte bunları düşünürken stres yapmamak elde değil. Hele istediğim bölümün puanını düşününce daha bir stres yapıyorum. al sana 1 sene daha gitti. 2 sene sonra anca ünvdeyim..20 yaşımda :( Keşke anı yaşayabilsem. Ama işte önümdeki ilk 20 yılı planlamadan duramıyorum. Önümdeki 20 yılı planlamıştım ki bütün planlarım bozuldu. Ve üstüne daha da stres eklendi .. İçkiye mi başlasam :P
:D veee yıllar geçecek bir bakacasın ki evdeki hesap hiç çarşıya uymamış.bu kadar derin düşünürsen inan bana hiç bir şey elde edemezsin.bir an önce stresini kontrol etmeye çalış ve sınava hazırla.bir yıl çok kıymetli.okulu hemen bitir.yarının ne getireceğini değil an sonrası ne olacağını bilmiyoruz.
Başıma ne geliyorsa hep bu stres yüzünden. :D
Önerilerin için teşekkürler :)
yolun açık olsun.
Kesinlikle ''Eğitim''Sen öncelikle eğitim hayatını bir düzene sok sonrasında evliliği de düşünebilirsin tabi ama önce mutlaka eğitim olmalı.
ne var ki polikistik overde ? bende de aynı hastalık var 26 yaşındayım
Peki evli misin ? Evliysen - çocuk sahibi olmakta zorlandın mı ? -
Zaten şu an için sorun yok. Sadece gelecekte beni bekleyen hastalıklardan korkuyorum..
Alışmışsın galiba :) Henüz yeni öğrendiğim için biraz kafaya taktım.. Zamanla alışacağım. Alışmak zorundayım. Kurtuluş yok :D
Çok geçmiş olsun eğitim ya da evlilik hiç önemli değil şu anda önemli olan tek şey senin sağlığın inşallah önce sağlığına kavuş sonra ikisinide yaparsın eğitimin ve evliliğin yaşı olmaz kafana sakın takma.
önce eğitim karıyer..
ama dedığın gııb bır durum varsa çocuğunun olamam ihtımalı varsa evlenıp yıen aynı zmanda eğitımınede devam edebılrıısn janım.
çok haklısın,zira diyelim ki 22-23 yaşlarında mezun oldu şans eseri de hemen iş buldu,2-3 yıl çekeceği bir sıkıntısı olur aynı işyerinde.En fazla 3.Sonra basamak basamak çıkar...
Çok zor bir karar. Bu kararı verecek olan sadece sensin kimsenin seni yönlendirmesine izin verme sen ne istiyorsan onun kararını al. sonra pişmanlık duyma.
Yaninda olacak egitimine destek verecek biriyle evlenirsen ikisini bir yurutebilirsin
önce eğitim arkadasım...
istersen eğitimin ortasında nişan ol, okul bitincede evlen...
Ayaklarının üstünde durman için ...
eğer doğru insanı bulursan evlilik paha biçilemez bişey... Ama şunuda söylim PCO birçok kişide olan bişey hayatını etkilicek ani kararlar almanı gerektiricek bir sıkıntı diil...
Sen kalbinin sesini dinle arkadasim benim sana soyliyeceklerim bu kadar :)
Hahahah :D İyi o zaman :P
geçmiş olsun ,annen için de sana öyle bir öneri yapmak zor olmuş olmalı
Kendine dikkat ettiğin, stres yapmadığın sürece her şeyin üstesinden gelirsin, korkma.
Bırak çocuk sahibi olmayı; evlendikten sonra eğitimine devam etmen çok çok zor bir durum.
Evlen ama nasıl evlen. Şu an aşık oldugun biri varsa. Geç olmadan evleniyim kafasında evlenirsen asla mutlu olamazsın öyle evleneceğine git oku
Bence evlenmek için evlenme, birini gerçekten seviyorsan evlen ama diğer türlü oku meslek sahibi ol. Geçmiş olsun buarada :)
Ben senin yerinde olsam okuluma bakardım herşeyden önce :)
Arkadaşlarımda da evlenme, oku. Kötü düşüncelere kapılma , poozitif ol derim ben.
evlen karşına hayırlı biri gelirse okumana da destek olur emin ol =)
evlilik şart annen haklı.
evde kalabilirsin ama okumanın yaşı yok.
kardeşim kesinlikle aile kurmaya öncelik ver...beni sevgilim olacak salak sırf kpss ve okulu için bıraktı...neymiş mesleğine başlamadan evlilik düşünemezmiş gerizekalı...30 yaşına da gelince ne yapacak bilmiyorum
Oncelikle allah sifa versin
Neden egitimine karismayacak birisiyle evlenmiyuorsun
üniversiteyi kazan ondan sonra evlen birşey kaybetmezsin 1 yılla
Çocuk olunca okumayı unut..çocuk yaptın madem onunla ilgilenmelisinde yaşın çok küçül evlilik için
Hiç evlenmemekte olmaz eğitimsizde. Eğitimini çok uzatma ama hemende evlenme. Ayrıca hastalığını ilk kez duyuyorum. Nasıl bişey merak ettim.
çocuktan sonra nasıl olucakmış o okul bir soruver annene ?
eğitimine devam et geç kalmazsın merak etme bende 30'dan sonra evlencem
belki kötü biri gelecek senin hayatını mahvedecek bence eğitim önemlidir. ama en iyisini sen bilirsin senin hayatın.
tedavi ol
eğitimini tamamla
evlen
evlendıkten sonra eğitime vaktin falan kalmaz çocuk falan
Bence ikisini yürütürsün.
İşte bu konuda kendime güvenim yok. Aşırı stresli bir yapım var. Okul ile dershaneyi bile birlikte yürütemedim hastanelik oldum stresin vücuduma verdiği zarardan. Sanırım zaman en iyi yolu bana gösterir.
evlılık + eğitim eğitim hayat boyu suruyor zaten
Anneler hep öyle ya oku sen boşver evliliği falan
Her zaman önce okul hayatın diyorum..
sevgilin varmıki senle evlenmek isteyen
Sevgilim yok ama beni isteyen biri var. Reddettim.
çocuk sahibi olmada zorluk çekiliyor. Tedaviyle oluyor. Ama işte 30 yaşından sonra hem hastalık ilerliyor hem düşük riski artıyor. Ayrı olarak tedaviye rağmen olmazsa son çözüm tüpbebek.. Annem 20- 22 yaşlarımda evlenmemi istiyor. Ama işte ben okursam iş sahibi olursam kendimi toparlayana kadar anca 30 yaşından sonra evlenebilirim.
Aslına bakarsan o reddettiğim kişiyi çok iyi tanıyorum. Hatta benim için nişanlıyken seni ben okuturum demişti. Ama reddettim. Bu isteme olayını rahatsızlığımı öğrenmeden 2 ay önce yaşadım. Hala umutları var benden ama işte eğitimi bırakmak gibi bir fedakarlığı kendim ve onun için yapabilirmiyim onu bilmiyorum. Birde bu rahatsızlık çıktı karşıma. Dünya bana ters yahuu :)
Açıktan okumam. Evliyken de okumam. Ya okuycam ya evlencem. Eğer okuycaksam kuzursuz olmalı ve iyi bir yer olmalı. Basit bir puanla basit bir yeri kolaylıkla kazanıp okumayı gururuma yediremem. Ki zaten işime yaramaz böle bölümler.
yasin kac soru buna bagli
yaşım 18. Annem ise 20- 21 yaşlarında evlenmemi istiyor. Okursam 30 yaşına kadar evlenmeyeceğim eğitim bitene işime alışana kadar.
Ne varsa okuyup adam olmakta EĞİTİM
seni everek biz gizli :D
kesinlikle EĞİTİM.
eğitim
Önce eğitimm!
eğitim kesinlikle
Kesinlikle EĞİTİM !
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar