2. mesele İzmir marşı
https://www.youtube.com/watch?v=bEiRWvFMcFE
Kafkas İslam orduları marşı
https://www.youtube.com/watch?v=133MQKvLE9w
1926 yılında Yetim Mehmet Bey tarafından bestelenip Kars'ta Atatürk karşılanırken okunmuş bir marştır, "Hoş Gelişler Ola" marşı. "Marş Enver'e aitti." diyorsan, ilk çıkış yılını bana bildirmeni rica edeceğim. Youtube için hazırlanmış bir marş da olabilir, senin dediğin gibi Enver için yazılıp Kars halkının Atatürk'ün gelişini kutlamak için okunan bir marş da olabilir.
tr.m.0wikipedia.org/index.php
Kafkasya Marşı'nın tarihi kayıtlarda geçen hikayesi şöyle: 'İslam Ordusu', Osmanlı Devleti'nin Doğu Ordular Grubu'na bağlı bir askeri birimdi. Harbiye Nazırı Enver Paşa'nın emriyle ve tamamen Müslümanlardan oluşan ordu Bakü Muharebesi'ni kazanarak 15 Eylül 1918'de Bakü'ye girmişti. Marşın bestecisi İzzettin Hümayi Elçioğludur o günlerde 38 yaşında olduğu halde bu cephede savaştığı tahmin ediliyor.
Şimdi birinci söylemek istediğim kardeşim düzgün bir şey yazan biri olduğun için tebrikler. Bu marşların ikisi birden dünya savaşı yıllarında yani 14-18lik dönemi kapsıyor geriye kalan dönemde çünkü bilindiği üzere Kafkas İslam Orduları baş komutanı Enver paşa idi. Yani kafkasyanın Mustafa Kemal Paşayla bir işi olması mümkün değil çünkü orada kendisi herhangi bir savaş vermedi veya katılmadı. Enver paşa ise yine Azerbaycanda bizim Kurtuluş savaşını verdiğimiz esnada Enver Paşa ise Azerbaycan da idi yani bu marşın mantıken Mustafa Kemal Paşadan bahsetme şansı yok Marş bir zafer savaş sonunda
Bir kişiye yazılır veya çizilir ve ek olarak verdiğin linkin vikipediye aktarıldığı kaynak 2004 te basılmış bir kitap yani literatürde akademik değeri olan bir kitap değil. Ek olarak Vikipediye ben istesem bugün deli saçması şeyler yazabilirim yani birinci elden bir değeri olmaz bunun.
1.
Ben sana "Hoş Gelişler Ola"yı verdim yalnız kardeşim, İzmir Marşı mevzusu hakkında farklı iddialar vardır fakat iddiaların gerçekliğine dair hiçbir delil yoktur. Bu müziğin "Kafkasya Marşı" olduğuna dayandırılabilecek ilk "belge" 1950'lerdeki bir "kopya"dır, ki bu kopyada Elçioğlu'na herhangi bir atıf mevcut değildir. İddia sahibi zaten Elçioğlu'nun torununun bilmem nesidir, Elçioğlu'nun yazdığına dair bir kanıt yoktur yani.
aHR0cHM6Ly90ci5tLndpa2lwZWRpYS5vcmcvd2lraS_EsHptaXJfTWFyxZ_EsQ
2.
Ne demek kardeşim, saygı ve seviye çerçevesinde konuşan herkese saygıyla yaklaşırım ben. Ben seni tebrik ederim, saygılı ve seviyeli bir cevap verdiğinden dolayı. :)
3.
"Hoş Gelişler Ola"nın, verdiğim kaynakta Kars'ta geçtiği iddiası ile, marşın aslen Enver'e yazılmış olduğu iddiasının sahipleri aynı kişi; Fahrettin Kırzıoğlu'dur. Yine bir delil niteliği yoktur, üçüncül bir kişi tarafından edilen iddiadır. Aksi bir durum varsa, bilgilendirmeni rica ederim. :)
tr.m.0wikipedia.org/index.php
Kusura bakma dostum, link çıkmamış. Benim hatam. :)
Sadece o mu haketmediği, olmadığı halde atatürke mal edilen şey çok var. Adamı kutsallaştırdılar resmen.
yok ben bunu soruyorum sadece sence doğru mu?
hayır söz yine olabilirde marş kafkasyadan bahsediyor ve atatürkün doğuda savaşı bile yok rusların gelmesinin dışında ama bu turan davasını güden kişi enver paşaydı bunun ona atfedilmesi ne kadar doğru
öf sende amma sıktın papağan gibi duyduğun şeyleri tekrarlama hiç araştırma yaptın mı? da konuşuyorsun
noldu gerçekleri duymak zoruna mı gitti kaçtane kitap okudun lan doğru söyle? nutuğu okudunmu karabekirin hatıratını okudunmu rıza nurun hatıraların okudun mu?
rıza nuru da tanımazsın sen şimdi
sakallı yobaz tayfadansındır muhtemelen
sana konuşma hakkı yok engellendin
iyi hadi kaldırdım savun kendini
İstanbul'da yaşıyorsan adres veriyim gel oturt bakayım
veriyorum seyitnizam mah. merkezefendi meydanı zeytinburnu geldiğinde haber et
anca laf koyma bir tane cevap veremiyorsun sefil galyalı bende kendini savunacaksın felan sandım küfür edecekmiş beynine koyduğum bak benim beynim geliştiği kadar vucudumda gelişkindir dikkat et öttürmeyeyim seni
merkezevleri 2. etap b2 blok daire 8 bıyır gel
araştırmıyorsan konuşmayacaksın
ülke olarak tke bildiğimiz şey kulaktan duyduğumuz şeylern propagandasını yapmak doğru olup olmadığına bakmaksızın
Ad soyad da ver Yedikule karakolundan sorgulatacam. Önce bir emin olmam lazım. Beni parça parça yazdırma.
Bizim bildiğimiz kulaktan dolma değil, senin gibi entel dantel tarihçileri değil doğru tarihçileri takip ediyoruz. Ayrıca sakallı değilim, senin gibi insan sınıflandıran yobaz hiç değilim. A dan Z ye özelden bütün bilgilerini ver adamsan, yoksa daha yazma istersen de engelle.
yüreğin yetiyorsa gel numaramıda veriyim oldu bütün zbtmi dökeyim bu aptal sitede resmimi koymuyorum adımı mı vericem senini gibi salak mıyım? neyse vızıltı yapıcan anlaşıldı şu an sidik yarışına giremem senle engelliyorum kimmiş doğru tarihçi? ben tarihçi felan değilim ha mühendislik okuyorum haberin ola deli oğlan araştırma yapmak için tarihçi olmana gerek yok
Hep çalıntı zaten bekliyordum
Başka ne çalıntı biliyor musunuz?
Umrum dişi
Umrun içi olan nedir peki?
Hicbi sey
Cevap
0Cevap
Bence değil
bakalım neler yazıcaklar merak ediyorum yazabilecek çapta biri varsa tabi :D nasıl müdafaa edecek
beyin kapasitesi bu kadar yoktur :D türk övün ÇALış güven bunlar papağan ezbercileri.
ne insanlar gördün merak ettim şimdi
Tayyip Erdoğanı da abartanlar var Mustafa Kemali de Enver Paşayıda Abdulhamidi de toprak kaybetmemişmişmiş hepside benim gözümde hata dolu insanlar
Heh işte bunu yapabilen insan çok azdır çoğuda lafla yapar icraat sıfırdır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar