Kuşumu çok seviyorum😢😢 gözünün teki kızardı bugün öğlen ve açamıyor tek gözünü açınca da gördüm kızarık gözünün teki. Kafesini de düzenli olarak temizlerim ama böyle oldu işte. Ne yapmalıyım sizce veterinere gidecek param yok öğrenciyim onun dışında bir fikri olan varmı? 😐😢😢😢😢
Muhabbet kuşumun tek gözü kapalı ve kızarık açamıyor yardım (fotoğraflı)😔😢?
vitamin damlat suyuna almak zorundasin onun sagligi icin daha sonra bir . miktar su damlat gözüne ya da varsa kendine kullandığın göz damlasindan damlatabilirsin oksijenli su ya da sonra herhangi bir mantar olusumu varsa teramicin surmelisin
Bunlar kaşınıyor ya büyük ihtimal tırnaklarını gözünü bu hale getirmiş veterinerler zaten kuşlara bakmıyor ama sen git yinede öğrenciyim maddiyatm yok ne önerirsinz de hemen git yok bu canın gözü kör olabilir
Kuşunusun gözü etrafında bir şişik oluşur muhtemelen su toplar gibi kuşunuzun antibiyotik ve multivitamin alması gerekir antibiyotik derken kuşlar için özel üretilmiş ilaçlardır veterinere götürmeniz şart
veterinere git ve öğrenci olduğunu paranın olmadığını söyle eminim iyi bir insansa bunu yapacaktır Ama eğer ben bundan utanırım diyorsan istanbuldaysan yardımcı oluruz
Chlamydia Psittaci mikrobun gözlere yayılması durumunda ilk belirtiler gözde yaşarma ve akıntıdır. Daha sonra kuşun gözünün etrafı tam yuvarlak bir halka şeklinde hafif şişer ve kızarır. Su toplamış gibi bir görünümü vardır. Genellikle tek gözde ortaya çıkar. Bu nedenle hastalığa İngilizce “One Eye Cold” denilmektedir. Tedavi edilmediği taktire bu kızarıklık gözün etrafına doğru yayılır ve genişler. Gözdeki yaşarma ve akıntı mikropludur ve mikrobun etrafa bulaşmasına yol açar. Güvercinlerde gözlerde belirti veren diğer bir hastalık olan Coryza ile karıştırılmamalıdır. Bazı durumlarda gözdeki enfeksiyon körlük ile sonuçlanabilir.
Merhaba. Çok geçmiş olsun. Benim kuşum da böyle şu an. Göz damlası damlattık. Gözünü açtı arada bir kapatıyor ama kızarık sadece. Sizin kuşunuz nasıl oldu?
En İyi Cevaplar