Bakın referandumu Türkmenler destekliyor.
https://m.youtube.com/watch?v=-VTP7sWCL3M
https://m.youtube.com/watch?v=97FR2IT_cok
Artması milli şuuru öğrenmekten kaynaklı. Artık gençler okuyor biliyor ve öğreniyor. Tarihte ırkımıza fenalık eden bütün milletleri ırkçılık öngörüsüyle karşılarına alıyorlar. Türkçülük din düşmanlığı olmamalıdır. Dediğin gibi Türklük adı altında din düşmanlığı din düşmanlığı adı altında ise Türk düşmanlığı yapılıyor. Bu ince iki çizgiyi orantılı tutmadıkları için böyle söylemler çıkıyor. Ne de olsa Tanrı Dağı kadar Türk , hira dağı kadar da müslümanız. Günümüzde arapça küfür yazsalar amin diyecek duruma gelindiği için böyle şeylerin olması çok normal. Sadece kürtler değil. Arap seviciside çok olduğundan onlara da düşmanlık besleniyor. Ermeniler rumlar arnavutlar ve daha niceleri. Türkçülük mukaddes bir ülküdür. Çoluk çocuğun eline verilecek bir şey değil. Bunu yazmanın sebebi artması? Peki kimler tarafından artması. (16+) yaş grubuyla. Artık göktürkçe Türk yazanlar kendini Türkçü ilan eder oldu. Keşke artmasaydı üç beş kişi sağlam adamlar kalsaydı ve sende bu yazıyı yazmak zorunda kalmasaydın. Saygılar efendim.
Zamaninda ermenilerin yaptigini simdi onlar yapiyor. niye şaşırıyorsak
Daha açar mısın anlamadım
Eskiden en guvenilir millet olarak ermenileri görürmüşüz. zamanla ruslar o dönemlerde oluşmaya başlayan fikir akımlarını kullanarak kin gütürmeye başladılar. tam savaş zamanları ise köyleri kadın, genç, yaşlı, cocuk demeden katlettiler. üstelik bunu yaparken onları durdurmaya calısan kendi komsularına bile kiydilar. bu konu uzerine bir muze bile vardır. neysecigime bundan sonra bizim ellerimiz armut toplamıyor ya onları trenlere doldurup sınırdışı etmişiz.
ancak yaralı atın ciftesi pek olur derler o transferler arasinda kaç kişi öldü bilemem. o yüzdendirki bizi sevmezler. iste o zamanları bilen eski ermenilerin yazılarında bile denir ki bizi en iyi yerlerde tuttular. bizim saf gençlerimiz kandılar. şimdi sürünüyoruz. En iyiler bizimdi simdi bir akıl gidiyoruz. o ermenilerin arsa mevzusu da buradan gelir. İstanbul dahil bir cok metropolde cok degerli arazileri var. davalar ki hâlâ sürüyor. Günümüz koşullarına gelirsek ne oldu da kardes dedigimiz insanlarla kanlı bıçaklı olduk? kör olmayan görür
Çok güzel açıklama, düşünebilen insan için ibret verici ama toplumumuz Ermeni diyince direk saldırıya geçiyor, küfür hakaret hain o haldeyiz.
Bilmeden böyle şehit verdiriyorlar. sonra neden bitmiyor. bizden o büyük hoşgörümüz nerede kaldı
Medya ve hükümet bunun tek sebebi inananların birbirine tahammülü yok.
Orası öyle. Gerçeği araştırıp düşünen kim var ki? etrafına bak kimin elinde kitap görüyorsun kim gayet saygılı bir sekilde fikir münakaşası yapıyor? Eskiden kıraathanelerde kitaplar varmış durumu olmayan alır okur yerine koyarmıs simdi bir tv bakip küfredip okey, tavla, kâğıt oynuyorlar. ben çok bir sey beklemiyorum
Yahu okumayı da bırak bak bir etrafına televizyonda gördüğüne duyduğuna inanmayan kayıtsız insan kaldı mı? İşte bu cahiliye toplumudur, Araştırıp sorgulamadan kabul ederler. Peygamber efendimiz, gittiginiz camiinin imamını bile araştırın demiş, daha ötesi ne olabilir ki?
Oyle artık bir gazetecinin durust olup olmadigini hapse girmis mi girmemis mi diye ayirabiliyorsun bazi istisnalar disinda
Birincisi ülkede türk milliyetciliği yapanlar olsada olay kürt düşmanlığı değil, ayrışmamadır.
Şunu söyliyeyim: Türküm ancak benim için hiçbir önemi yok, diğer millerlerinde gözümde bir önemi olmadığı gibi.
Benim görüşümse hangi milletden olduğum farketmez. Su veya bu milletden olmamda benim için bir gurur kaynağı olamaz ve yine aynı şekilde insanların kendi seçimleri olmadığı halde onları farklı milletlerden oldukları için onları dışlamak, hor görmekde bir o kadar saçma geliyor.
Ki zaten günümüzde saf bir millet kalmadığı halde, insanlar halâ neyin ırkçılığını güdüyor?
Ne bu ayrım?
Hepimiz mutlaka ama mutlaka kardeş değilmiyiz? Farklı odalara, farklı evlere, farklı şehirlere, farklı ülkelere yayılmış kardeşler..
Einsteinde dedigi gibi "Dunyada sadece iki insan ayrimi var oda iyi ve kotu insanlardir."
İşte beklediğim cevap yahu herkes senin gibi ırkın önemsiz olduğunu belirtse, şu görüşlere bakar mısın Allah aşkına bunlar mı Müslüman, ırklarını kendileri seçmiş böyle kibir böbürlenme olamaz.
Kürtleri çok seviyorum. Onlar canım ve herşeyim.. Fakat Atatürk'ün bize emanet ettiği yükü hep beraber sırtlanalım lütfen. Kardeşlik dairesinden çıkmak sadece size zarar verir kardeşim
Yahu ne güzel konuştun ama şu an öyle bir sahip çıkan yok, Allah aşkına Türkiye de kardeş gibi yaşıyoruz neden sinir dışında ki Kürtler hain terörist ilan ediliyor, referandumu destekleyip Kürtleri yanına almak varken niye bu düşmanlık sonra İsrail kuklası diyorlar, haksız mıyım
Emin ol bu Türk-Kürt çatışmaları en çok batı emperyalizminin işine geliyor. Zaten o bölge petrol ve diğer yer altı kaynakları bakımından oldukça zengin. Bu bölgeyi kendi kontrolünde tutmak adına böyle bir karmaşaya ihtiyaç duyuyorlar. Emin ol Türk kürt olmadan, Kürt de türk olmadan yaşayamaz. Asırlardır iç içe yaşamış kız alıp-kız vermeler olmuş belki de önemli bir oranda kaynaşmıştır bu iki millet. Ayrımcılık yapanlar gerek Türk, gerek Kkürt olsun neyin kafasını yaşıyor anlamış değilim.
İşin özü Kürtler de Türkiyenin bütünlüğüne ve Atatürk'ün bizlere bıraktığı emanete en az bizler kadar sahip çıkmalıdır...
Hocam hep bu emperyalizm, PKK, Ermeni ABD diye diye Kürtlerin hakkı yendi, madem kardeşiz hem ırk hem din kardesiyiz neden Kürtler her konuda dışlanıyor. Suriye de Kürtlere terörist dendi şimdi de iraktakilere deniyor, Türkmen olunca kıyamet kopuyor bu nasıl ayrıcalıktır nasıl kardrsliktir?
Canım kardeşim yanımda olsan gel bir sarılalım derdim. Olaya bir de şu boyuttan bak. Kurulacak olan yeni bir devletle gerçekten bağımsız mı olacaksınız yoksa Koalisyon ülkelerinin güdümünde kalarak onların emperyalist istekleri doğrultusunda hareket edip bölgenin kana bulanmasında ayrı bir rol mü oynayacaksınız.
Benim Kürt kardeşlerim böyle bir yanlışa düşmezler. Bilmeden yapıyorsunuz belki o yüzden kimseyi yargılamıyorum dikkat edersen.
Ayrıca Kürtler terörist diyenler de gerçekten ayıp etmiş. Dünya da iki terörist var bana göre Birincisi ABD, İkincisi ise İsrail.
Cogunuzun inanışı bu koalisyon Amerika İsrail, Müslüman ülkeler sahip çıksaydı da bu ülkeler gündeme gelmeseydi. Hocam oradaki insanların imanı çok sağlam gerçekten çok sağlam ne İsrail ne ABD etkisine girmezler, oradaki halk kabullenmez, Barzani 6 dil bilen adam Ortadoğunun ciğerini biliyor, şu işi bilenlere bırakılsa sorun olmicakta işte oda Yahudi ilan edildi. Neyse itikatli yorumun için eyvallah sağolasın 😊
Cevap
15Cevap
Kürt devleti kurmak istiyorsanız az ötede oynayın arkadaşım (ki tabi kurmanıza izin verirlerse) benim ülkemin sınırının içinden ve etrafından uzak durun sonra da senin gibi düşünenleri bu ülkeyi sevmeyen herkesi de alın ve gidin buradan ki bu ülkeyi her santim toprağını sevip koruyacak vatan evlatları yaşasın artık. Evet her milletin iyisi kötüsü var ama Bu ülke de Bir çok farklı insanla bir arada yaşarken neden bir tek siz özerklik isteyip bizim ülkemizi bölmek istiyorsunuz. Madem kürtlerden nefret edilmesin istiyorsun adınızı ve sizi kullanıp bu ülkenin huzurunu bozmaya çalışanlara izin vermeyin. çatlak olmasa su sızmaz...
Yıllardır bize kürt sorunu diye ermeni ingiliz sorunlarini artık neyse iste aşıladılar.
Ve görüyorum ki, çok da başarılı olmuşlar (!)
neyin doğru neyin yanlis olduğunu kulaktan duyma bşeylerle değil de, hakikafi arastirarak öğrenmeliyiz. Tek çözüm bu, herkes bilgi sahibi olarak yanlislarin farkina varmali.
Hakikat Türkçülük sorunudur, detayda bir yanlışım var mı? Tarafsız kalan vicdanınla cevapla.
Sen ne isen onu savunmak insanlarin kaninda var. Ama illaki Türkçülüğû savunuyorsam da baska irklara haksiz yere zarar verecek bir seyi istemem. Ben eşit olmaktan yanayım, ne kadar eşit olabiliyorsak artık..
KÜRTÜRK TÜRKÜRT birinin son harfi diğerinin bas harfiyle basliyor. Biz biriz. Kardeşiz..
Bak. ama bu sözde oluyor sen detayı okudun mu? Sınırdışında Kürtlere neden destek verilmiyorda Türkmen öldüğünde dünya ayağa kaldırılıyor, burda kardeşlik görüyor musun?
Turkculugun artmasi normal. Turkiye'nin en buyuk sorunu kurtlerin de icinde bulundugu ortadogu zihniyeti cunku.
Ayrica su mk yerinde kurtler kadar magdur, mazlum olan bir kitle daha var mi?
Yok heralde.
Sunni kurtler olurken terorist imis, terorizmin sunnilikle falan bir alakasi mi var?
Söyle yanıtlim, IŞİDe (sözde Sünni) karşı en büyük savaşı veren Kürtlerdir, Ancak Canlı yakalanan IŞİDliler bile İslam'a uygun esir alınıyor, ne işkence ediliyor ne aç bırakılıyor. Sen gayrimüslimsin daha iyi anlarsın bu durumu. Kürtlere tek bir silah verdi mi Türkiye? Irak'ı IŞİD ele geçirdiğinde binlerce Türkmeni kurtaran Kürtler değil miydi? Şimdi niye Irak'ta Kürtlere karşı çıkılıp, Şii Türkmenler destekleniyor. Oradaki Şiiler IŞİD gibi esir düştüğünde kellen gidiyor bilgin var mı bilmiyorum.
Masa olarak savas veriyorlar. Beni ziklemiyor sahsen.
Isid ile orda o savasi veren kurtlerin arasinda pek fark yok. Ikisi de terorist mk koduklarimin.
Niye silah versin Turkiye (Ki zaten Akp Isid'i falan silahlandiriyordu). O kurtlerin Isid ile catismasinin tek gerekcesi hem orda hak iddia etmek hem de iplerini tutan pek batili demokrasi havarilerine hos gorunmek.
Adam niye kurtleri desteklesin? Niye yani?
Mk amerikan destegiyle Isid ile catisti diye bagimsizlik havarisi kesildi kurtler bir de.
Yok kanka sanada anlatılmıyor müslüman değilsin dedik daha insancıl yaklaşırsn dedik sende aynısın. IŞİD'İ Türkiye destekledi biliyoruz, ABD bombalamasa başka bir ülke bombalicaktı büyük bir baskı oldu o zamanlar Avrupa da halklar sokağa çıktı protestolar edildi acilen müdahale için, yani burda haklılık karalanamaz.
Bak ben sana aci gercegi soyleyeyim.
Abd'nin itligiyle kazanilan hicbirseyden kazanana hayir gelmiyor. Kurtlere de gelmeyecek.
Bundan bes sene sonra birbirlerini bogazliyor olacaklar.
Ne devlet gelenegi, ne adam gibi bir nufus, ne de baska bir toplum bilinci var.
Cok gecmeden nasil Isid bombalaniyorsa, ayni Abd tarafindan kurtler de bombalanir, o zaman akillari baslarina gelir.
Bu gerçeği biliyoruz zaten yahu o zaman komşu ülkeler adam olsaydı da ABDye muhtaç etmeseydi, komşu ülkelerden hayır mı geldi? Vallahi Türkiye İran Irak tek bir atom bombası hakları olsaydı ilk hedefleri Kürtler olurdu, değil mi?
O kadar da zikimizde degilsiniz, atom bombasi falan atacak degiliz size fazla kendinizi onemsemeyin
Dava hep Kardeşlik ti. Onu yıktılar. Bizler piyon olduk hep büyük devletler kazandı. Yalnız şu varki Irak bir bölücülük cephesidir. Amaç Türkiye'yi bölmek ve bu konuda Türk Kürt olarak birlik olarak bu sorunu çözmeliyiz. Çünkü orda ikinci bir Kürt devleti olacak fakat Kukla olarak. O zamanda ne kadar rahat yaşanır bilemem.
Yahu kukla olarak ne buna siz mi karar veriyorsunuz, Milyonlarca insan aptal mı? Çok doğru dediğin şey birlikte karar vermek ama Kerkükte Türkler destekleniyor, Türkiye'deki Kürtler buna karşı çıkmaz mı tek yönden bakmayın.
BK arkadaşım iyi güzel yazmış etmişsin çoğu tabirin de yerinde ve anlamlı kurulmuş. Fakat düşünce sisteminde Kürtlerin özgürlüğü ve devlet kurma isteği olduğu sürece Türkiye ve Türk vatandaşları (etnik ırkı kürt olan dahil) karşısında hak iddia edecek bir durumda bulunamazsın. Buna biz tabiri ile başladığın cümlelerin le siz mi karar veriyorsunuz tabiri ile karşı çıkamazsın. Çünkü buna karşı olan sadece Türk devleti değil. Irak'ın toprak bütünlüğü nü savunan herkestir. Bir vatan evladı ve Türk olmasam şuanki his ve düşüncelerim ile orada bir Kürt devletine izin çıkmasına musemah göstermezdim. Ikinci Filistin vakası. Kazandığın topraklar sence kime kalacak. Bir düşün. Israil bile orada hak iddia edebilecek durumdayken. Bir referandumla olacak iş mi.
Eğri oturup doğru konuşalım benim siyasi görüşüm İnsanlık ve hiçbir parti mensubu değilim. Olaylara hep şüphe ci ve dikkatli bakarım. Bu olayda Tabir ettiğim Kukla devletler statüsünde ki bir oluşum olan kürt devletinin başlamadan bitişidir
Senin görüşün saygı duyarım ama yanlışın var, Oradaki Kürtlerin imanı bir başka, iki İsrail. bayragi sallandı diye yaftalanmak adice, Türkiye destekleseydi madem bu zamana kadar kardeş değil miydiler? O zamanda Türk bayrağı olurdu mitinglerde. Olması gereken de bu değil mi?
Islam ve imanın neresinde bir başka devlet üzerinde hak iddia etmek vardır. O devlet sana soy kırım yapmadıktan sonra oradan ne umabilirsin. Allah sadece israil Soyunu bunla mükellef kılmıştır. Yeryüzünde bozgunluk yapacak ve Allah da onlara ceza verecek vr bu kıyamete kadar böyle sürecek taki tevbe edene kadar. Şimdi filistindeler israil oğulları ödülünü aldılar sıra Allahtan gelecek cezada. Amaç destek olmak değil. Orada hak iddia etme çabanız yanlış. Yarın Şırnak bizimdir dediginiz de de aynı haktan ve hukuktan söz edebilecekmisin. Kusura bakma saygı duyacağım görüş bu değil. Bana devlet kuran değil Yoldaş olan kürt lazım.
Kardeşim sen şaka mısın orda onbinlerce Kürt Saddam'ın kimyasal gazıyla katledildi, bir daha böyle birşey olmayacağı ne malum? Halepçe ve Enfal katliamlarını araştır biraz vicdanın sızlar belki.
Orada hak İddaa etmek nedir yahu, Orada Sünni tek halkız ırak tamamen Şii, Sünniler baskı altında, öldürülüyor dışlanıyor yok sayılıyor, sen IŞİD niye çıktı zannediyorsun? Hiç mi Ortadoğu bilgin yok. Bu Şiiler seni bile keser Sünnisin diye biraz araştır bak, bak sana bir video atım belki zihnini açar.
https://m.youtube.com/watch?v=EdvRez5eeps
Birşeyi yargılarken biraz araştır, toplumca sırf Kürdistan olduğu için karşı çıkıyorsunuz, sebepsiz yere keyfiyeten fantezi diye yapılmadı bu referandum.
Ben araştıran bilen öğrenen bir insanım. Eksiklerim ve fazlalıklarım la sana soyleyebileceklerim bu kadardı. Neler döndüğünün farkındayım. Seninle isteğinle düzeyli bir sohbet yapmak istedim. İşi kaynaklara dökecek sek yayınlanmış veya Yayımlanmamış çok materyal sağlarım fakat gerek duymuyorum. Çünkü bu uzar gider. Zihniyetlerimiz farklı bir kere nereye kadar tartışabiliriz. Son olarak şunu söylemek istiyorum. Sakın ISİDİ pyd ypg ve bu gibi terör odaklı oluşumlara karşı kurulmuş Kürtlere doğrudan zarar vermek üzerine kurulan bir örgüt olduğunu savunma. Oda kurulacak Kukla Devlet'in kaderini Paylaşan büyük devletlerin karışıklık çıkarmak amaçlı kurduğu bir piyon. Yorumlamam bu kadar. Sağlıcakla.
kurdistan diye bir kara parcasi yok kardesim eve kürt halki var dillerinide konussunlar ama kürdistan diye bir toprak parcasi yok bu bir...
referandum sonrasi yiyecek ambargosu uygulansin diyen ırak yonetimi bu iki...
israilin terör orgutlerine verdigi lojistik ve silah destegi aleni bilinirken ve Türkiyede pkk yi ırak da pyd yi iranda pejak i destekledigini sanirim sende inkar edemezsin dolayisiyla usaklik degil kopeklik yapiyorlar ama teror orgutleri bunu ustune alinman sacma...
kürtleri degil vatanhaini ve vatansever olarak insanlar ayrilir belli bir zumre degil bunu da ustune alinman sacma...
simdi sunni olsun alevi olsun bende cevremde de daha bir ayrim gormedim hatta sahit bile olmadim ama iş terör orgutleri ise o zaman bu topraklar onlarada onlari savuna na da hosgorülu bakmaz:)
Vatan haini olan herkez teroristtir ve cogu kurtlerden cikinca butun kurtler haindir cogunlugu oyle fakat kurt olupta vatanina sahip cikanda var. Ama toplum ne yazik ki kürtleri sevmiyorum diyip kestirip atiyolar bizim akrabalar kürt ama sehid olanda var gazi olanda asker olanda kuzenim bordo bereli patlamada yaralandi arkadasininda beli kirildi felç gibi yatiyor. O kallesligi yapanda kürt Vatanimi koruyanda Vatan demek namus demek
Ben burda kurtleri savunmuyorum sadece hepsini bir kefeye koymasinlar. Arap kürt sunni laz olmak bizim elimizde degil biz secmiyoruz fakat vatana millete sahip cikmak zorundayiz
Sorumla alakası var mı?
Yok onun kuklasi yok bunun kuklasu Allah sana akil vermis kullansana ya bir kopege bile baksan ilgilensen peşinden ayrilmaz o tür serefsizler malesef hayvanlardan daha aşagilik insan yasadigi topraklara neden ihanet etsin serefsizlikten namussuzluktan baska bisi degil bu
Kim yaşadığı toprağa ihanet ediyor?
Cok alakasi var sen Şu an kalkmis VATAN HAINI olan kurtleri savunuyosun ne demek israili desteklemek diyon ayri bir devletten bahsediyon senin bunu demen bile ne mal oldugunu gosteriyor
Yok ya ben boşa anlatıyorum, sınırdışında kurulan ülkeyi desteklemekle hain oldum. Ne mutlu bana
Kurtlerin cogu seref ve namus yoksunu olanlar
Bence sen tamamen Hdp zihniyetinde olduğun ve bağmsız kürdistan fikrini desteklediğin için TC devletine düşmanlık etmek için kılıf arıyorsun. Sözünü ettiğin kitli bir avuç insan. Hem İslamı bile kılıf olarak kullanmaktan çekinmiyorsun hem de kendin kürt milliyetçiliği fikrini savunuyorsun. Nneymiş her etniğe kendi ana dilinde eğitimmiş!
Özeklikmiş!
Türkçülerin çoğalmasının sebebi de yine sizin milliyetçi çıkışlarınız. Tamamen etki tepki meselesi yani.
Türkiye de yaşıyoruz Tüküm demekle veya türkçe konuşmakla kimse ölmüyor veya asimile olmuyor merak etme.
Bende arnavutum mesela. Aile içinde kendi dilimizi de sıkça konuşuyoruz
Bütün sorun işte bu, hemen bir kılıf hemen bir karalama. Cevap vermicem bacım hadi eyvallah.
Bak yanlıs anlıyorsun hep kimseyi karalama gibi derdim yok. Benim fikrim Türkiye de son zamanda meydana gelen Türkçü cereyanların sebebi yine hdp, özerklik ve devlet içinde devlet meselesini savunan gruplardır ve bunların sayısı da küçümsenecek kadar değildir. Tabi ki bütün kürtlere genelleme yapılmasını doğru bulmuyorum. Tıpkı senin bir avuç insanı çoğunlukmuş göstererek , kürtlere sistemli bis baskı yapıldığını savunman gibi...
Sorumdaki detaylar sana ne düşündürüyor? Konu başka yerlere gitti.
Yukarıda ki detayların çoğunu da yukarıda ki yazılarım ile açıklamış oldum. Hükümetin güneydoğuda ki özerklik ve devlet içinde devlet propagandalarına karşı gevsek davranması da insanların küçük bir bölümünü bu düşüncelere yöneltti malesef. Peki şu soruyu sordunmu kendini hiç 'Türkiye de birçok fark etnik grup yaşıyor. Ve bunların hiçbirisi ikiye bölünmüyor. Peki sadece niçin kürtler 'vatansever ve vatan haini olarak ikiye bölünüyor? ' diye.
Türkiye cumhuriyeti cumhurbaşkanlarının yarısı hatta Türk meclis üyelerinin belki de büyük kısmı kürt kökenlilerden oluşuyor. Kürtler, Türkler ve bütün etniklere aynı eşit haklar tanınıyor. Türkiye bir demokrasi ülkesi. Peki niçin bütün bu güzellikleri görmüyor ve sadece bir avuç insanın tepki ile ortaya çıkan bazı fikirlerini bahane edip, bir algı sorunu yaratmaya çalışıyorsun?
Sorun iç işlerimizle değil açıklamanda çok saçma cevap veririm susturacak derecede ama. bu sorun geçmişteki yapılan hatalar ama halen devam ediyor. Referandumu destekleyip milyonlarca Kürdü yanına almak varken neden kâfirler gibi. karsı çıkarsın hani aramızda din mezhep farklılığı da yok neden yani? Ama Türkmenlere gelince onlara zarar gelmesin bu mu kardeşlik?
Yalnız ortada uluslararası antlaşmalar var. Ankara antlaşması gereği Türkiye ırakın bütünlüğünü korumak durundadır. Bozulması durumunda ise müdahele etme yetkisi vardır. Referandumu desteklemek demek kürtleri yanına çekmek olmaz. Kürtler arasında ki ayrılıkçı kesimleri Türkiye'den de toprak korarma konusunda daha da cesaretlendirmiş olur.
Benim ailemde dine yakın kişiler ben de öyleyim. Tabi ki dini istismar ederek, devlet içinde devlet kurma çalışmalarını da kesinlikle desteklemiyorum. Bunu zaten ilk başta İslam yasaklıyor.
Cesaretlendirmez geleceği kimse görmüyor, hemen toprak koparma yargısı yapmayın. Devlet içinde devlet neden İslam kabul etmiyor? İşin içinde zulüm var, Referandumun keyfiyeten fantezi büyüklük olsun diye kurulduğunu mu zannediyorsun, gerçi çoğu öyle zannediyor. Biraz açıklamalara bakın öyle yargılayın.
Söyle düşün estetik yaptırmak haram ama yapılacak yer insanın psikolojisini kötü şekilde etkileyip onun ruh halini bozuyorsa o zaman caizdir. Buda böyle birşey.
Sen bana zulüm olduğunu tek bir örnekle kanıtla. Türke veya başka bir etniğe tanınıpta Kürde tanınmayan tek bir hak göster o zaman dediğinin doğruluguna inanacağım. Aksine kürtlere bu hakların fazlası bile verildi. TC cumhurbaşkanlarının yarısı kürt kökenli, milletvekillerinin yarısından fazlası bile öyle. Biz farklı etnikler olarak Türkiyeyi etnik kapımız, evimiz ve vatanımız olarak görmeliyiz. Küçük grupların Türkçülük ile ilgili söylemlerini bahane edipte Kürtlere sistemli bir baskı yapıldığından söz edersen komik duruma düşmüş olursun.
Saddamdan sonra Irak Şiileşti tamamen ve orada sadece Kuzey Irakta Sünni Kürtler var, Irak'ı İran yönetiyor Şii birliği var. Barzani açıklamasında şöyle diyor,
Yıllardır peşmergenin ırak ordusuna katılması için elimizden geleni yaptık hep ertelediler, ancak Şii Haşdi Şabi ordusu için iki günde kanun çıkarılarak orduya alındı.
Öte yandan IŞİD'e karşı 1-2 sene önce Şii ırak ordusuyla peşmerge ortak operasyon yapıyordu, Irak ordusu operasyon sırasında peşmergeleri gizlice öldürüyordu dusman öldürdü süsü o verilerek hatta videoya aldılar ancak kaldırıldı YouTubedan. Bir videoda bir peşmerge askerini Bağlayıp linç ederek işkence ederek öldürüyorlardı.
Orada peşmergenin olduğu yerde Sünni halka zarar verilmiyordu, ancak peşmergesiz çıkılan her IŞİD operasyonunda çoluk çocuk denmeden IŞİDli diye Sünnileri öldürüyorlardı. Sana birkaç video bak ve izle.
https://m.youtube.com/watch?v=svEoyP3KUrk
https://m.youtube.com/watch?v=EdvRez5eeps
Bunlarda onların açıklaması
İlk olarak bu videoların kaynagına pek güvenmediğimi belirtmek istiyorum. Malum medya propaganda üzerine çalışıyor. Zaman ve mekan farklılığı içeren olayları sanki Irak ve Suriye de yaşanmış gibi süslüyerek sunuyor ve birçok cahil de buna kanıyor. Bu tür algı oyunlarına o kadar çok denk geliyorum ki açıkcaı hiçbiri güvenilir gelmiyor. At gözlüğünü çıkarıp objektif olarak yaklaşman lazım konuya.
İkinci olarak ben senden Türkiye hudutları içinde devlet eliyle böyle bir ayrımcılık olup olmadığını kanıtlamanı istemiştim. Devlet eliyle yapılan bir zulümden söz edemezsin çünkü böyle birşey yok.
Ve 3. olarakta sadece kürt değil aynı bölgede kurulacak herhangi bir etnik kimliğe dayalı her bağımsızlık hareketinin karşısındadır Türkiye cumhuriyeti. Çünkü uluslar arası antlaşmalar var ve buna uymakla yükümlüdür.
Ve son olarak peşmerge eliyle türkmen kökenlilere de zulüm olduğu iddia ediliyor aynı şekilde. O iddialar nasıl inandırıcı gelmiyorsa bana, aynı şekilde bu dediklerinde inandırıcı gelmiyor...
İnanman için zaten Şii militanın açıklamasını attım, o bile yeterli kanıttır. Senin mantığına göre gözünle girmedikce inanmayalım o zaman, tabi iyi araştırmak lazım ama açıklama başka.
Daha düne kadar Ahmet Kaya Kürtçe şarkı söyleyeceğini duyurduğunda yuhlanmıştı dalga mı geçiyorsun
Irak'ta peşmergenin öldürüldüğü videoyu buldum eğer zahmet Edip izlersen Kürtlerin orda nasıl dışlandığını, Kürdistan konusunda haklı olduklarını anlarsın ama yüreğin bu videoya dayanır mı bilmiyorum, YouTube yaş doğrulamadan izlettirmiyor.
m.youtube.com/watch
Ya tamam Türk sınırlarının dışına çıkalım hadi. Kuzey Irakta Kürtlere merkezi yönetim tarafından yapılan sistematik bir baskı gönder? Ayrıca Öyle bir konuşuyorsun ki sanki peşmerge kendi başına ISID'i temizlemiş oralardan. Koalisyon desteği olmasa bırak Kuzey Irak'ı, Kürt kenti olan kobaniyi bile kaybediyordunuz sözde düsman olan Isid'e. Israil ve ABD kurulacak olan bağımsız bir devleti Tampon bölge olarak kullanmak niyetindeler. Hatta işin arkasında Büyük İsrail Projesinin olduğu bile iddia ediliyor. Zaten Eğitim seviyesi yüksek olan Kürtlerin hiçbirisi de bu referandum olayını desteklemiyor. ABD ve İsrail'n emelleri doğrultusunda da hareket edebilirsiniz tamamen seçim sizin ancak İsrail'in bu desteğinin Kürtler'e yönelik bir Truva atı olduğunun bilincinde olmanıza rağmen bunu yaparsanız, elbettte gün gelir sizde ağır bedeller ödersiniz
%90 evet var, okuyup bilen desteklemiyor demen ne kadar cahilce.
2014te IŞİD Iraka girdiğinde ırak askerleri bütün teçhizatları bırakarak kaçtı, oradaki Türkmenler dağlara kaçtı onları peşmerge kurtardı, Fatih portakal teşekkür ediyor hatta YouTube bakabilirsin.
IŞİD ırak askerlerinin bıraktığı ağır silahlarla 3 bir yandan kobaniye saldırdı o zamanlar ABD ne silah nede destek veriyordu, Kürtlerin ellerinde sadece ak-47 var yenik düşmeleri normal sonra bütün dünya halkları sokaklara indi yardım için baskıya dayanamadı ABD IŞİD'İ bombaladı.
Sistematik baskıdan bahsediyorsun, güncelleme bak Türkmenlerin destek açıklamalarına, Sünni Türkmenlerde Kürdistan'ı destekliyor çünkü Irak tarafından çok baskı yapılıyor dışlanıyorlar.
Valla sana şunu söyleyeyim. Irakın kuzeyinde kurulacak etnik kimliğe dayalı bir devlet, daha büyük Kaos'a ve ölümlere sebep olur. Zaten şu an bile o bölge de Arap, Kürt, Türmen, Şii ve Sunni gruplar birbirini yeme derdindeler. Kurulacak olan bir Irk devleti, bu Kaos ve çatışma ortamını daha da şiddetlendirir ve sonunda ABD , BM yasalarını bahane edip tampon bölge kurur ve askeri kontrolü de sağlar. Böylece BOP projesi için ilk büyük adım atılmış olur.
Bunlar hep kandırmaca zaten ne istikrar ne birlik var, Sünni de Şii de düştüğünde düşman tarafından öldürülüyor. Oranın Şiileri IŞİD gibidir, Sünnilere IŞİD yaftası vurarak öldürüyor. Onun için oradaki bütün Sünniler Kürdistanı destekler bu ırksal bir ülke değil, oranın yönetiş biçimi, kanunlarına bir bak o zaman adaletin nasıl işlediğini anlarsın. Ve Türkmence resmi dil.
Erdoğan hep iki yüzlü. Türkiye' ye umarım Mustafa Kemal gibi bir lider gelir.
Mustafa Kemal olsa keşke, Bu zamana kadar hiç sevmedim ama Erdoğan'ı görünce ondan daha iyi bir lider olamaz.
Simdi kurdistan diyen hainler varya onlar s. tr olup iraga gidebilirler kimse bisey demiyo ona siz burada suluk gibi yapisip kaldiniz ben anlamiyorum ki. Benim kurt arkadaslarim da var turk bayragini devletini benimsemis turk gibi yasayan ama bu teroristler ne istiyo hala anlamis degilim. Daga cikan teroristler hep kurt oldugundan olabilir dusmanligimiz belki. Ama iclerinde iyi olanlari da var. Turkiye bir devlet ve bu devletteki tengriciler dedigin grup varya onlar hicbir zaman bu ulkeyi teroristlere ya da baskalarina birakmazlar turkun turkten baska dostu yokmus harbiden.
Bak bu Zihniyet işte Türkiye'yi ayrıştırdı, madem. kurt kardeşlerin var onların devletinin olmasına neden karşısın, ne bu düşmanlık, illa Arabın Farsın Türklerin yönetmenliğinde mi yaşayacaz, sen. nasil kardeşsin ki kardeşinin iyiliğini istemiyorsun.
La avel kukla bir devlet olarak çıksanız ne değişicek ki , adam gibi kurulu ülkede yaşayıp saygı duymak varken fantezi aramak niye , sanki devlet kurma deneyiminiz varmış gibi bir tutturdunuz kürdistan diye ne para biriminiz var ne tarihiniz bari bırakın şu saçmalığı
Sen bağımsızlık sebebine baktın mı? Cahil mısın kardeşim keyfiyeten fantezi olarak kurulmadı hiç mi açıklama duymadın hemen yargısız infaz
Bağımsız olsanız ne olacak , tam anlamıyla kendi başınıza hareket edebileceğinizi düşündüğünü söyleme sakın anca dünyanın ipleri elinde tuttuğu kukla olacaksınız bakım görün , kktcyi tanımayan ülkeler varken sizi bakalım dünyada kaç kiş takacak?
Bu düşmanlık çok kötü be yeni nesillere de aşılanıyor yazık, Milyonlarca insan ahmak cahil İsrail'in farkında değil, cephede namaz kılan ordu israilin kuklası olacak ne güzel bir zihniyet birtek siz akıllısınız herkes ge. rizekalı, vaadedilmis toprak olduğunun farkında değil
İlerde görürsünüz diyorum o zaman
Siz bu devlet işlerine yeni yeni girdiniz bizim atalarımız kaç bin yıl önce orta asyadan başlayarak bu işin içinde ve hala tam anlamıyla düzrne oturtamamışken sizmi başaracaksınız?
Geçmiş tarihle yaşanmaz be kardeşim düşmanlık yapacağına sahip çıksana, aynı toprakların sahibi aynı mahallede yaşamıyor muyuz ne bu düşmanlık, sahip çık ki İsrail elde edemesin ama Irkçılık tüm sorun.
Lan devletin icinde devlet mi olur? Siz aldiginiz destekle gidin iste iraga orda kurun devlet falan. Haksizsiniz olum simdi burda ezilenler taklidi yapmayin sizi kullanarak ic karisiklik cikariyo devletler az mi cektik sizden lan. bir kere en cok yardim yapilan sehirler siralamasinda Eskisehir belediyesine 560 milyon diyarbakir 2. sirada 514 milyon veriliyordu nereye gidiyordu bu paralar? Resmen devletten yardim parasi alip devlete kufreden nankor ipneler var. Ulan oyle salak insanlar varki devlete dusman oldugu icin okul lavabolarinda suyu acik birakiyo dar zihniyetinizi s*kyim cocuklari nasil yetistiriyorsaniz artik
Kardeş Türkiye 🇹🇷 cumhuriyetinin bütünlüğünü kabul ediyor Musun sen
İnkar ettiğim mi yazıyor?
Kardeş inkar ediyorsun denmedi inkar edene pkk yavsatı söyleniyor
Abicim tekrar oku lütfen detayı, birlikten yanayım ancak adil. bir birlik. Sınırdışında bütün Kürtler terörist hain ilan edilirken, Türklere neden sahip çıkılıyor bu nasıl kardeşlik, azıcık tarafsız kalan vicdanınla cevapla.
Irkçılık karşıyım ama Türk olmaktan gurur duyarım haşa ezanımız kesinlikle Arapça okunmalıdır ama dilimiz Türkçedir Barzani'yi hiç sevmem Türkiye cumhuriyetin askerine polisine kurşun atmayan herkes kardeşimdir
Sorunun cevabı bu değil, Türkçe ezan öyle bir isteniyor ki Anket yapılsa şaşırırdn ve insanın ırkıyla övünmesi acizce.
Barzani'yi neden sevmiyorsun, tahmin edim, bağımsızlık isteyen kurt olduğu için
Her zaman Türkiye'nin başına bela olmuş bir aşiret lideridir her zaman arkadan vurmuştur Türkiye'yi düne kadar borç alıp şimdi kafa tutmuştur ama sağolsun buna bizim devlet büyüklerimiz destek vermiştir ben öyle tengri ci filan değilim şükürler olsun MÜSLÜMAN TÜRKÜM
Yanlışın var, ben baştan beri barzaniciyim cidden şu hükümetin Kürtleri dinle kandırdığı gibi biri değil, bilen dini içinde yaşayan inanılmaz samimi bir Müslüman. Her kürsüye çıkıp Allah diye bağıran gösterişci değil. Hiçbir zamanda arkadan vurmadı, Türkiye Rus uçağını düşürdüğnde Türkiyeye ilk o destek verdi, kimse vermezken. Doğalgazı biz vericez kardeşlerimize dedi. Tabi iyilikler gözünüze görünmüyor
Ben sevmem pkk lar her zaman onun bölgesinde kamp yapar yaptığı iyilikten çok kötülükleri vardır
türkçüyüm herkesin dini kendisinedir Allah bile konseyi müslüman olmaya zorlamazken biz hiç bir insana bir şey diyemeyiz buradaki konu din düşmanlığı ya da Kürt düşmanlığı değil vatan bu vatan ne emeklerle ne şehit kanlarıyla kuruldu Kürt düşmanlığımız yok k*rdistan düşmanlığımız var terör örgütüne destek verecek değiliz k*rdistan isteyenler gidebilir tutan yok gitmiyolarsa da burada Türkiye sınırları içerisinde boş boş konuşmaya da gerek yok Kürtleri seven biriyim Kürt arkadaşımda çok fakat k*rdistani destekleyen birini sevecek kadar da kendi özümü unutmadım
Sizin gibi PKK ve Kürdistan yanlısı Kürtlerin en büyük özelliği saf gibi davranmasıdır. Neden arttığını sen bizden iyi biliyorsun. Ayrıca bu mağdur edebiyatınızdan da bıktık. İnşallah iyice artar da sokağa çıkamaz hale getirirler sizi. Bu gidişle zaten Türkçülük artacak da. Yorumların hepsini okudum nabza göre şerbet veriyorsun. Çakal seni.
Ulan kardeşim senin anani avradini cekip cikaran ebeni kürdistan diye bir ya ulkesi yok kuracakta anasinin amindan dogmadi kutler namkordur bir ata sozu var en iyi kürt ölü kürt alayınizi oldurecez burasi Turkiye cumhuriyeti ya bu ulkede yasarsin ya da bu ulkenin mermisiyle cehenneme gidersin yani fare gibi geberir gidersin kapis anladinmi güzel kardeşim
Senden nefret etmem için sebep aramıyorum kürt olup kürdistan saçmalığından bahsetmen yeterde artar bile. TÜRK lafını duymak baya zorunuza gidiyoki zırlıyosunuz. Ne demişler DÜZLÜKTE KURT ULUSA , EVDEKİ İTİN BAĞRI TİTRER.
Yahu siz niye Kürdistan diyince çıldırıyorsunuz, Sen hiç doğuda Türklere karşı Irkçılık yapıldığında, ne mutlu Türküm dediklerinde dışlanan dövülen öldürülen birini gördün mü, duydun mu?
Kürdistan diye bir devlet yok çünkü bu saçmalığı anlayamadınız yıllardır. Çıldırmakmı güldürme beni sizi kaale bile almıyorum. Adam gibi bir tarihi bile olmayan millet çıkmış bir zırvalıktan bahsediyor
Referandum yapıldı, bu düşmanlığınız Irkçılığınız inşallah yakın tarihte biter.
Kürtlere düşmanlığım yok ama devletçik kurma hayalinde olana her zaman düşmanlığım ve ırkçılığım sürecek emin ol
Yahu neden böyle, Kürt diyince, Kurdistan diyince nasıl böyle. gozunuz dönüyor, elinizde olsa atom. bombasi atacak. kadar gaddarlaşıyorsunuz. Müslümansınız lan siz hiç mi iman kalmadı
Devletle din işleri farklıdır bunu birbirine karıştırmamak gerek laiklik gerek her zaman onun dışında acaba 1920 lerden itibaren bizimle birlikte bu topraklarda yaşayıp vatandaşlık etmiş bir millet çıkıp ülke kuracağız dese , aaa ne iyi ettiniz buyrun doğu sizindir başka yapabileceğimiz bişey var mı dememizi beklemediniz heralde?
Yalnız o zamanlar kurt diye birşey yok diyordu İsmet İnönü ve hatta daha düne kadar hatta şimdide deniyor kendi yönünüzü eleştirin biraz.
Etkiye tepki diye bir şey var her şeyin özeti...
Böyle özet olmaz bazı şeyler artık inkar edilmeden kabullenilmeli, Kürt senin bir Hristiyan bir yahudi komşun değil, yıllarca aynı topraklarda yaşadığınız din kardesinizdir. Sözde tabi, Türkçülük sağolsun.
Ben tanımlara takılmam sadece faşist bir tarafım var o kadar. Bunun da durduk yere gelişmediği belli.
Kabullendin oda güzel
anadoluda sizden önce Sünni yoktu. Heryeri ele geçirdiniz
Ne yapmamizi bekliyorsunuz kürt arap yalakasi mi olalim tabiki Türkcü olacaz🇹🇷isinize gelmiyosa biz napalim
Dinin nedir?
Hemen dine bagla tabi
Bacım dine bağla nedir, Sen dinden bağımsız hareket mi edicen yanlış yapsanda? Irkını seçen sen misin ki ırkınla övünüyorsun bu gerçekten acizce. Yahu biraz dini bilsen peygamber efendimiz bile ırkçı bir sahabesine karşı bundan sonra selam alıp verelim demiş, o kadar ciddiyken dine bağla demek yazık yani.
@Ivan989 tesekkur ederim🌹
Ne mutlu Türküm diyene. Bunu buraya bırakayım da kapa çeneni
Beni öldürmek isteyene ben kardeşim mı diyeyim ayrıca düşmanlığımiz ister Türk ister Kürt olsun hainleredir
Bunlar hep sözde, Kürtler samimi söylüyorum uyandı, AKPye oy verenler bile, PKK karşı çıktınız eyvallah, PYD karşı çıktınız eyvallah, Namazını eksik etmeyen Barzani'ye karşı çıkmak hatadır, düşmanlıktır.
İsraile sırt dayayan Barzaniden mı söz ediyorsun hani Amerika'nın Ortadoğu'daki köpeği Barzani değil mi
Uyandıysan hadi Barzani'nin yanına git hadi kuzey Irak'a gidinde kurtulalım sizden artık devletin üzerinden asalak gibi geçinmeyi bırakın da gidin
Yeter kardeşim, birtek siz akıllısınız milyonlarca Kürt aptal canım olayın farkında değil, kanıyla kazandıkları toprakları İsrail'e teslim edecek, cidden kardeşliğinizin üstüne yok yazık ırkçılık beyninizi yıkamıs.
Osmanlı tarihinde Rumlar ve Sırplardan önce Kürtler ayaklanmıştır ama devletimiz onlar kardeşimizdir dedi onlarda müslüman dedi bastı bağrına
ne oldu, nerde Türk düşmanı var onla el ele girdiniz derdiniz ekmekti aştı hani nerede, polis kayıtlarına bak her şehirde en kotu pis yerler onların bulunduğu semtler nedense , nerde fuhuş uyuşturucu gasp hırsızlık orda sizinkiler ben daha ne yapayım
biz vicdanımızı eşinin yanında kafasına sıkarak şehit ettiğiniz askerimizin yanında kaybettik artık mermi namlunun ucunda artık
Osmanlı konusuna katılmyorum, Kürtler her zaman Osmanlı tarafındaydı, İki Sünni itikatlı halk. Bir yanlış olmuştur, çünkü o zamanların kürdü bu Zamankinden kat kat daha imanlıydı.
Diğer konularda haklısın cidden ama yinede bir tutma, yarın Birgün birbirimizi biz kollicaz.
Dediğim gibi hain kendi soyumuzdan olsa bile düşmanımızdır kötü, alçak Türk yok mu var
Biz inanıyoruz ki atalarımız yanlış şeyler yapmamıştır
İnşallah sıkıntı çıkmaz kurunun yanında yaş da yanmasın istiyoruz.
İşte böyle. itikatlı olun yahu Allah aşkına geçmişte hiçbir hata yapılmamış gibi, ayaklanmaların hepsi terörist eylem. diye anlatılıyor. Irak'ta da durum aynı vallahi Kürtlere yapılan ayrıcalığı görsen, İsrail kucağına düşsen bile daha iyidir, bağımsızlık öylesine fantezi olarak yapılmadı, oradaki tek Sünni ordu Kürtler olduğu için dışlandı Şiiler tarafından tüm mesele bu, tarafsız gözle bakın lütfen.
Kardeşim din diyorsun sonra Kürtler diyorsun ben diyorum ki vatan severler ve hainlerin burada kim ırkçı sence
Artık bu kuruntuları geçin lütfen
Kürdistan isteyenler vatan haini var mı itirazı olan
Herkes kimin ne olduğunu öğrendi bize ne Araplardan ne Kürtlerden hayır yok hepinizin kanında hainlik Türk'ün kardeşi Türk tür
#yaşasınırkımınturanülküsü
#türküntürktenbaşkadostuyok
#yaşasıntürkırkıkahrolsunhalklarınkardeşliği
İmanın şüpheli hale geldi farkında mısın? Şehadet getir.
Hahaha imanımı sorgulamak sana düşmez sen önce kendine bak
Müslüman olarak uyardım ciddiyim bu konuda, Müslümansan eğer şehadet getir geç olmadan.
kardeş bunlar var ya emin ol yarin bir savaş çıksa ülkeden birer birer kaçar giderler hani o beğenmediğiniz varya gene onlar kurtarır sizi. Ben kürdüm kuzey ırakta pkk ya karşı askerlik yaptım canımı ortaya koydum kimin için? Hadi banada ön yargı yapın şimdi? Burda boş boş konuşuyorsunuz eminim çogunuz askere gitmedi veya gidenlerde sirf g*t korkusundan ya kısa dönem ya da bedelli yaptı. Böylesiniz iste anca burdan kürtleri bombalarsınız. Kürtler bu ülkeyi sizden daha çok seviyor açın tarih okuyun. Türkler asyadan anadoluya göctüklerinde 1071 malazgirt savaşını hatirlayin? Hatirladiniz mi? Kim açtı Türklere kapıyı? Kürtler.. bir savaş çıksa namus ve şeref sahibi türk kardeslerim hariç ilk bu toplama millet kaçar azınlık kaçar. Türkiyede 30 milyon kürt var biz burada azınlık değiliz savaş çıksa ilk rum ermeni yunan tohumu arnavut bulgar roman çingene toplumu kaçar. Soruyu soran kardeşim bunlar bukalemun gibiler. Nerede doyuyorsa orayı vatan bilip aslını inkar eden namerttirler.
kardeş bunlar var ya emin ol yarin bir savaş çıksa ülkeden birer birer kaçar giderler hani o beğenmediğiniz varya gene onlar kurtarır sizi. Ben kürdüm kuzey ırakta pkk ya karşı askerlik yaptım canımı ortaya koydum kimin için? Hadi banada ön yargı yapın şimdi? Burda boş boş konuşuyorsunuz eminim çogunuz askere gitmedi veya gidenlerde sirf g*t korkusundan ya kısa dönem ya da bedelli yaptı. Böylesiniz iste anca burdan kürtleri bombalarsınız. Kürtler bu ülkeyi sizden daha çok seviyor açın tarih okuyun. Türkler asyadan anadoluya göctüklerinde 1071 malazgirt savaşını hatirlayin? Hatirladiniz mi? Kim açtı Türklere kapıyı? Kürtler.. bir savaş çıksa namus ve şeref sahibi türk kardeslerim hariç ilk bu toplama millet kaçar azınlık kaçar. Türkiyede 30 milyon kürt var biz burada azınlık değiliz savaş çıksa ilk rum ermeni yunan tohumu arnavut bulgar roman çingene toplumu kaçar. Soruyu soran kardeşim bunlar bukalemun gibiler. Nerede doyuyorsa orayı vatan bilip aslını inkar eden namerttirler.
kardeş bunlar var ya emin ol yarin bir savaş çıksa ülkeden birer birer kaçar giderler hani o beğenmediğiniz varya gene onlar kurtarır sizi. Ben kürdüm kuzey ırakta pkk ya karşı askerlik yaptım canımı ortaya koydum kimin için? Hadi banada ön yargı yapın şimdi? Burda boş boş konuşuyorsunuz eminim çogunuz askere gitmedi veya gidenlerde sirf g*t korkusundan ya kısa dönem ya da bedelli yaptı. Böylesiniz iste anca burdan kürtleri bombalarsınız. Kürtler bu ülkeyi sizden daha çok seviyor açın tarih okuyun. Türkler asyadan anadoluya göctüklerinde 1071 malazgirt savaşını hatirlayin? Hatirladiniz mi? Kim açtı Türklere kapıyı? Kürtler.. bir savaş çıksa namus ve şeref sahibi türk kardeslerim hariç ilk bu toplama millet kaçar azınlık kaçar. Türkiyede 30 milyon kürt var biz burada azınlık değiliz savaş çıksa ilk rum ermeni yunan tohumu arnavut bulgar roman çingene toplumu kaçar. Soruyu soran kardeşim bunlar bukalemun gibiler. Nerede doyuyorsa orayı vatan bilip aslını inkar eden namerttir.
kardeş bunlar var ya emin ol yarin bir savaş çıksa ülkeden birer birer kaçar giderler hani o beğenmediğiniz varya gene onlar kurtarır sizi. Ben kürdüm kuzey ırakta pkk ya karşı askerlik yaptım canımı ortaya koydum kimin için? Hadi banada ön yargı yapın şimdi? Burda boş boş konuşuyorsunuz eminim çogunuz askere gitmedi veya gidenlerde sirf g*t korkusundan ya kısa dönem ya da bedelli yaptı. Böylesiniz iste anca burdan kürtleri bombalarsınız. Kürtler bu ülkeyi sizden daha çok seviyor açın tarih okuyun. Türkler asyadan anadoluya göctüklerinde 1071 malazgirt savaşını hatirlayin? Hatirladiniz mi? Kim açtı Türklere kapıyı? Kürtler.. bir savaş çıksa namus ve şeref sahibi türk kardeslerim hariç ilk bu toplama millet kaçar azınlık kaçar. Türkiyede 30 milyon kürt var biz burada azınlık değiliz savaş çıksa ilk rum ermeni yunan tohumu arnavut bulgar roman çingene toplumu kaçar. Soruyu soran kardeşim bunlar bukalemun gibiler. Nerede doyuyorsa orayı vatan bilip aslını inkar eden namerttir.
sus lan k virüsü seni
Toprama göz dikenin anlina vatan yazacegiz
Hadi s*ktir git şimdi ak maymundan dönmesi seni
İşte ülkenin genel. hali budur, Türkçülük eleştirilirse hakaret ediliyor, insan olarak cevap verseydin herşey bir yana.
👏👏
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar