rimla sinmya gitsm eve glip yemk ypıp koca bklicem size blki scma glicek ama hytim bitck gbi hissdiyorum
Evden kaçarsam ne olur?
rimla sinmya gitsm eve glip yemk ypıp koca bklicem size blki scma glicek ama hytim bitck gbi hissdiyorum
bana kaçabilirsin sıkıntı yok :) şaka bir yana eğer evde böyle bir sıkıntı içerisindeysen yaşın itibariyle kimse zorla tutamaz seni, evden gittin, baktın seni rahat bırakmıyor baban, bunun emniyeti ve savcılığı var başı çok ağrır, ablanla ikiniz güzel bir hayat kurabilirsiniz, hukuki soruların olursan bana dönebilirsin
Ablam kaçarak evlendi sonra barıştı ben tek olucam konu bu değil ama ablam kaçtı şort giyindi diye enisteme Karina sahip çık böyle mi gezilir falan demis ne demek bu ya
Huzurunun olmadığı bir gerçek ama kaçmak be derece doğru onu bilmiyorum yani dışarsi sandığın gibi olmayabilir kimseye güvenme Allah yardımcın olsun
Sadece cesaret toplamaya çalışıyorum kolay mı yıllarca kaldığın hapishaneden kaçmak
Annem ve erkek kardeşim üzülür diye
Evet biliyorum ama arkadaşım ailesi Demis ki gelsin kalsın bizde sonra oradan ikimiz tasinicaz ev kurup çalışıp kendimiz e bakicaz
Antalya da oturuyorum Sivas'ta arkadaşım var o da biliyo yaşadıklarımı dediği evlenince en fazla 3 ay saygı sevgi olur ondan sonra saygı olsada adam o kadar çok göstermez ilgi azalır işin yok ayrılsan tekrar ailenin yanına gideceksin e bu daha kötü benim için
Yanıma gel bir ay çalışıp geri antalya ya gideriz orada ni ev tutariz ikimizde çalışır bir şekilde geçiniriz diyo
Hayır tabiki ama çoğu boşanmak tan korkuyo işi yok ayrılınca napicam korkusuyla boşanmiyo en basit benim annem kaç kere boşanmak istedi napicak elinde çocukla ailenin yanına git benim ailem zaten bekar ken izin vermiyo boşannca daha kötü olucak arkadaşım güvenilir iki kişi olunca vi şekilde halledilir diye düşünüyorum o kaçmicak ailesi izin veriyo öyle gitmesine falan ben bir sinemaya gideyim arkadaşımla dedim izin vermediler hiç mi bir dünya yüzü görmucem
Hiç kimse senin baban gibi olamaz bunu unutma tamam sende haklısın sonuçta az cektirmemis sana ama kaçmak kolay bir iş değil iyi düşün ve gerçekten güvendiğin biriyse kaç. calisirsin kendi ayaklarının üzerinde durmayi öğrenirsin mantıklı aslında ben de olsam ole yapardım fakat anneni ara sor onu merakta bırakma sürekli iletişimde ol
Bende öyle yapmayı düşünüyorum lactiktan en az bir ay sonra annemi aramayı ama insanlar hakkımda ne der bunu bilmiyorum birde annemi dw kötü duruma düşürmek istemiyorum keşke bende diğer insanlar gibi takıntısiz herseyi kafama göre yapabilsem
Evet biliyorum ama annem de çok çektirdi bana hep ayrımcılık yaptı babam bana önceden güveniyodu benim en ufak hatam babama anlattı ama kardeşlerm benden daha kötü şeyler yapmasına karşın yinede sır gibi sakladı babama her zaman çok ta güvenme ummadığin taş baş yarar gibi laflar ile hep beni hedef gösterdi
Tabii bir de benim şansım yaver gitmedi Arkadaşım dün bizim eve geldi o kaçacağım olan kız bana dediği laf şu gezeriz milletin parasını yer bırakırız orta istediğimiz gibi giyiniriz şort giyiniriz yani türlü türlü Yanlış olan şeyler buraya gelmiş nasıl diyeyim ailesine yalan söyleyerek Hani bir de ailesi öyle kısıtlayan bir insan değil Ve benim kaçmam konusunda çok ısrar ediyor o öyle söyleyince ben anladım ki doğru insan değil yani kaçarsam başıma ne geleceği belli değil ev tutsak eve Bir Adam getirirse Ben ne yapacağım o zaman o yüzden şimdiden vazgeçtim zaten şüphelerim vardı ama bu kadar değildi Ben kaçıp ortalığı yıkmak için değil ya da milletin parasını yemek için değil Onun biraz söylediği gece hayatı ama ben kaçarsam işim olsun para biriktirip üniversite okumak için onunla kaçarsam Yanlış yola düşebilirim
Zaten yanlis yapmamak için kaçmaktan vazgeciyorum şimdi bizim şehire geldi erkek bir arkadaşın da kalıyo ama ailesine benim evde kaldığını diyo ve illa kaçalim özgür oluruz rahat oluruz para yeriz falan deyince ben baya kötü oldum çünkü ben im önce çok ciddi bir ilişkim vardı aileler de biliyodu bana kontör bile gönderemez di korkusundan benim için erkekler banka değil kacacaksam düzgün ve rahat bir hayat için istemiştim ama anladım ki aileden başka kimse sana o huzur ve güveni veremiyo tamam babam kötü ama beni satmaz ama dışarıda güvenilir dediğimiz biri benim tek başıma olduğumu bilse neler yapmaz baya düşündüm ama kız zaten bir baktım telefnuna 3 4 kişi ile konuşuyo asla dedim hatta pişman bile oldum kaçalim dediğime
Kendi ayaklarımin üstünde durmak istiyorum yoksa bende bilirim yaparım yalandan bir sevgili yardım et bana derim kızmayın ama bu zamanda insan kandırmak kolay onun maddi desteği ile bir süre zorlanmadan yasarım zaten sonrası kolay olur ama o zaman kaçmanin ne anlamı var ki elaleme güvenip gidemem
Çok teşekkür ederim gerçekten ya dün araştırdım bu Affedersiniz ama geneleve düşenleri hep birilerine güvenip kaçıp daha sonra bu bataklığa düştüklerini söylüyorlar yani Allah korusun Hadi bir gün Başımıza bir şey gelmedi 2 gün biriyle takıldık başımıza yine bir şey gelmedi düşünürseniz H1 adamlar Bizim tek başımıza yaşadığımızı biliyorlar Adam der gel bir yere gidelim Sonra Hayatım bir bakmışsın mahvolmuş Hani bir de şöyle bir durum var aradan zaman geçti ben ailemin yüzüne nasıl bakacağım hani desem ki okudum bir mesleğim var o zaman hadi neyse haklı bile görürler ama kaçıp da günümü gün edip de geri dönmem yani yüzsüzlük olur hem de Yoktan yere Annemi babamı üzmüş olurum tamam ben ne kadar kızsam da ben onların çocuğuyum Elinde sonunda Yani üzülecek ler Hani 2 3 yıl sonra karşılarına çıktığımda Adam akıllı bir mesleğim ile çıkmak isterim hani bana kaçıp ne yaptın dediklerinde yüzüm olsun
Düşünsene gidiyorum erkeklerle takılıyorum Bu ailemin kulağına gitmeyecek mi insanları da rezil olacaklar kızı gitmiş Öyle böyle bir kız olmuş diyecekler Yoktan yere Bu lafı neden kabul edeyim ki ama okusam kızı kaçıp okumuş diyecekler ve bu da çok zor yani o kızla şu an düşünüyorum dua ediyorum hayırlı bir eş �nşallah denk gelir Belki onu evlenince diyecek açıktan oku Ben istiyorum diye Hani bunlar da var sonuçta inşallah diyorum hakkımda hayırlısı olur herkesin
Aynen bir kızın tek olduğu bilindiği zaman iyi bir insan bile neler düşünüyor şimdi bir acayip nereye gidersem bir kısmet ile dönüyorum belki Allah sabretmemi istiyo sınıyodur dediğin gibi
yaşadıkların çok üzücü şeyler ama bu da senin sınavın olmuş ailemizi biz seçemiyoruz sen sağlığını düşün kafana takma bir iş bul gerekirse evde çok vakit geçirme iyi birisi çıkarsa karşına evlenirsin mutlu olursun illa ki ama kaçmak asla çözüm değil sonunda pişman olursan her şey daha berbat olur
Evde vakit geçirme diyosun anlıyorum ama bakkala bile gondermiyo
Hicbirsey anlamıyo kaç defa konuştum enistem dedi yanımda çalışsın diye ben zaptedemem onu dio ne yapmışım sanki
Kaçarsan baban bir daha seni evine almayabilir. Pişmanda olabilirsin. Dışarda hayat öyle toz pembe değil. Kendi ayaklarının üzerinde durmak istemen güzel bence ama herşey planladığın gibi gitmeyebilir. Bu riski göze alma. Dayanmaya çalış
Cevap
25Cevap
Haklısın bence hayatını kendin kur ama çok dikkat et dışarısı da sandığın kadar güzel değil neler neler var özellikle de bir kadın için çok zor yani
Mesela arkadaşıma yakın yerde otururursam ve kendim de bir hata yapmazsam biraz olsun kendimi korurum
Korursun inşallah ama kimseye güvenme malesef şu zamanda ne geliyorsa yakınından geliyor bu kişi arkadaşın vs kim olursa olsun
Yazık ya nasıl bir zihniyettir allah yardımcın olsun kardeş üzüldüm vala ama kaçmak çözüm değil allaha korusun dışarda körü birine rastlarsın hayatın mafolur dışardaki hayat çok acımasız senin için allah hayırlısı diyelim
Aşağı yukarı bende senin durumundayım yani babam çok baskıcı ben cesaret edemiyorum kaçmaya ama evlenince ne olacağımız belli değil ekonomik özgürlüğümüz olmalı en azından..
Aynen canım zaten sıkıntı bu okumuş olsam çalışıyor olsam en azından evlenince bir saygı olur ama benim gibi olanları evlenince görüyorum adam en fazla 6 ay sevgili saygılı oluyo ondan sonra bir bakıyorsun eve geliyo cayimi koy yemegimi yap seni hizmetçi gibi görüyor çünkü tek yapabildigin yemek çay evin temizliği e adam seni bir yere götürüyo daha onca gitmemis sin yol yordam bilmiyosun nasıl oturulup kalkilacagini bilmiyosun kültürün yok çünkü baba evinde hep evdesin çünkü adam bu seferde senle bir yere gitmek istemiyo benim arkadaşımın kuzenin e kocası açık açık demiş davranışların beni utandiriyo hıc mi Görgün yok demiş sonra ayrıldılar zorla baristirildilar hatta bu bizim de başımıza gelebilir
üzüldüm. Allah yardımcın olsun . ne desem bilmiyorum dışarlar kötü . dilerim hakkında hayırlı nasılsa öyle olur inş.
Kaçmak yerine mesleğini kazan çalış ve kemdi yaşamını kur bence
Çalıştırmiyo bir kaç defa çalıştım onun yüzünden hep rezil oldum arkadaşımın biri mesaj atti erkek diye anasına bile küfür etti mesaj da ben bugun mesaiye kalmam sefi ara söyle ydi
haline üzüldüm ama dışarda herşey planladığın gibi olmicak ki arkadaş dediğin kişi bile bir zaman sonra sırt çevirir sana hem babanın seni bulup daha kötü şeyler yapma ihtimali de var
22 yaşındayim ismimi değiştiricem hem bişey yapsa polise giderim
Allah yardimcin olsun, evde ki esaretten kurtulmak istersen hayatini karartacak adim atmamalisin, bence cok ama cok iyi dusunmelisin ve sonra yapmalisin yapacagini
Allah yardimcin olsun. Sorunun yarisina kadar okuya bildim. Cok uzun
Allah kolaylık versin. inş kurtulursun. aileden çevreden insanlar ne diyor bu duruma?
Yaz bana Cidde'n cok dolusun anlıyorum mutlaka yaz✌️
Amacım bir insanı olarak Sana yardımcı olmak hayat düşünduklerin gibi degil sen bir genç kızsın herkesin gözü iyi veya kötü ekmek su gibi üzerinde ailevi sıkıntılar herkes te olan her genç kızın yaşadığı tatsız huzursuz bir davranıştır buna katlanmalısın şahsen katlanmayıp yeter ben kaçacam gidip ev tutacam arkadaşımda teyzemde kalacam ve benzeri yerde hayat surup çalışıp para kazancam diyorsun biliyorum dıyelim kaldın kac gün bu nereye kadar sürecek seni ailenden başkası taşıyamaz , Evett taşır dıyelim çıkar Ve amaç uğruna taşınırsın bir kızsın başına gelcekler belki ailenin yapmış oldugu kustahlıklardan daha iğrenc daha üzücü bir hayatla insanlarla karşılaşacaksın neye sayarsan say Dışarda bende yasadım bir erkeğim su anda yasamak istıyorum cesaretim cok evet ama cesaretle yola çıktık dıyelim ev kirası üst baş soba ısıtıcı yemek ekmek elektrik butun ihtıyac lar en az 500 tl ayda desek ya da şöyle yapalım 1 500 tl askeri ücretle ancak nefes alırsın hesabını sen yap?
Kızsın cok iyi düşün ama yanlız sakın adım atma cok pişman olursun bu dediklerimi not al seni ve tüm kızları bu zorlu gününde duşunmesem İnan bir kelime yazmam , dışarda yasamak kolay degil bende izmirde kalmam lazım parasız olmaz dıyorum milletin işine guvenilmez cepte az para olmalı Sadece dışarda 3 kız olursan her ay gelir olursa birbirinize sahip çıkarak aynı evde huzurla yasabilirsin diğer turlu yanlız sen ne kadar namuslu olursan ol yoldan çıkartırlar kendini ummadık yerde bulursun bak sen istersen cok dürüst ol muhtaç kaldığında kendini bırakırsın arkaşın olur sana fayda sağlar sonra namusuna göz uzatır buyuk şehirlerde unv okuyan yanlız yasayan kızların cogu istemeden boyle kotu hayatlara maruz kalıyorlar bunlar gercek ve yaşanmış namus konusunda da cogu kız af edesin bozuk beni anlamıştırsın umarım karar senin Antalya'da 5 yıl yasadım hayatı her yönüyle an an gordum şahit oldum herseye kendim asla kotu şeylere alet olmadım tekrar düşün kaçmayı unut !!!
Tek kaçmaya çağım arkadaşıma gidicem daha sonra antalyada ev tutucaz birlikte çalışıcaz
kendi hayatını kur yaşın reşit karışamazlar resmiyette ama adresini herkesten gizle babanın sağı solu belli olmaz sana zarar verebilir
Hala evdeyim geçenler de annem dedi bir yere gidelim diye kalktı gezdi geldi tek başına annemden dw ayrı uyudu sırf onu dedi diue eve geliyo tv yi sadece kendisi izliyo hep haber annem de o gelince hemen yatıp uyuyo şimdi yatak siparisi vermiş heralde ayrı uyumak ocin hem suçlu hemde haklı gibi davraniyo anneme köpek gibi davranıo annem bize bişey dediğinde sen sus ben izin verecwksem veririm girme araya diyo ama onun da söz hakkı var o da anne
Hayır hepiniz evlenince diyo nasıl bakayım hepinize diyo ama bazen diyo bazende o benim kocam dio
22 fakat evlenince nolacak belki evlndiğim insan iyi biri olmayacak ablam sırf bu yüzden kaçıp evlendi bir de çocuğu var enistem iyi biri ama şiddet var ni yere gidemiyolar o kadar borçları var odeyemiyolar tamam benim başıma da gelecek değil ama daha kötü sunun gelmeyeceğini ne belli hem ven ni gençlik yaşamadım evlenince sanki Mağaradan gelmiş gibi hiçbişey bilmiyorum bir sosyal alanda oturmadım kalkmadim biraz özgür olmak istiyorum
22 yaşında bir insan kaçmak kelimesiyle bağdaştıramadım gidersin yani.
merhaba,
dertlerin var ama kaçmak çözüm değil. işin, evin olmadan arkadaş yanında olmaz.
kadın sıgınma evlerı var gıt onlar sana ev yemek hersey verıyolar ugrasma kredıyle felan
bence yinede evden kaçma bu en kötü seçenek oluyor kaçmak hiç birşeyi çözmez
Peki tamam evdeyim ama böyle nereye kadar böyle ne olacak babam kendi istediği zaman dışarı çıkıp gezip geliyo 47 yaşında ama kafelere gidip hamburger yiyo benim daha kapısından geçmediğim kafeleri biliyo bir de diyo ki burasi iyi değil şu kafe daha iyi eskiden arkadaşlarını kafeye çağırıp tatlı pasta falan yerdi gerçi hala ayni ben ise arkadaşımla daha bir yerde bir çay bile içemedim genç gibi görseniz sanki 18 yaşında
biliyorum ama herkesin bir sırası vardır sadece biraz zaman evden kaçıpta daha iyi konuma geleni görmedim sadece biraz sabır gerek kolay değil zor biliyorum
Hevesini yen boyle heveslere kabılma bu düşünceyle yola çıkarsan hayat sana hüsran olur yınede kendin bilirsin ben en guzel şeyleri yazdım bundan daha ıyı akılı kimse vermez hoşcakal
Çalış bir ev kirala kredi çek tabi devamlı iş lazım.
Bende bunu düşünüyorum ama ya istediğim gibi olmazsa diye korkuyorum
Evet zaten korkum bu başıma bişey gelirse die çok korkuyorum
Hayır o zaman yine birine bağlı olucam bu seferde ona bel Bağlıcam insanlar birinin kendisine muhtaç oldugunu anladığı an değişiyo
Hiç durma git o evden.
Arkadaşım gel dedi annesiyle konusmus gelsin demiş
Git ozaman, hayat senin hayatın. Kendin için yaşamayı öğren
Tek sorun ya yapamazsam ya maddiyatan sıkıntı cekersem arkadaşım bana ne kadar yardım edebilir ki çok korkuyorum çalışırım heryerde hemde ama ya yetisemezsem diye korkuyorum
Niye sigorta olmayacak? Reşit isen sigortalı çalış. Evden kaçman birşeyi değiştirmez zaten polis aramaz bile. Hatta evden kaçtıktan sonra en yakın karakola gidip, 22 yaşındayım reşitim ailem okumama izin vermiyor, evden dışarı çıköama izin vermiyor baskı yapıyorlar anlat burda yazdıklarını, ben okumak istiyorum normal insanşar gibi dayanamadım evden ayrıldım onlara haber vermeden, arkadaşımda kalıyorum ev tutucam okulumu okuycam de, ailem eğer kayıp dilekçesi vermek için başvurursa haberiniz olsun kayıp değilim herşey yolunda de. Hiçbirşey yapamazlar koşundan tutup ailene teslim edemezler yetişkinsin artık.
Kaç git haber verme kimseye
Hiçbir şey olmaz kız ayool
İnşallah ama kötü yola düşmektedir korkuyorum
sebepsiz ismini ve soyisimini değişemezsin
Ailem beni bulamazsın diye ya da ismimle kötü anılıyorum diyebilirim
Kaçma
Bende kaçmak istemiyorum ama böyle ne olacak evlensem adam evlenince sende çalış dese ne iş bulucam ya da hiç hayatımı yaşamadan kocam olcak onun da kısıtlamaları olcak bir sene sonra çocuk derken zaten bir yere goremicem sonuç ölene dek bu hayatı yaşicam başkalarının istediği sekilde
Abartiyor muyum sen olsan böyle bir evde nasıl yasicaksin bunu gerçekten soruyorum ise gidiyorum maaşımı alıyo elimden evden bo yere gidemiyorum bir kere sinemaya götürdü kardeşimle sinemanın kapısında bekledi eskiden misafirin önünde bile dovuyordu 22 yaşındayim hala dövmeye kalkiyo milletin yanında bizle alay ediyo eve internet bağlatmiyo tee iki ev uzağında ki komsudan internet şifresini alıp ayda 20 lira veriyo sifrede sadece kendisinde diyoruz neden ona buna dil dokuyosun bağlat eve dediğimizde ben rahatım diyo siz girersiniz demi dio evde olsa ben bunları yaşıyorum kendisi İstanbul'da kuzenim in düğününe gidicem diye gidyo ama düğünden 5 gün önce geri geliyo sırf gezmek için biz evde bakkala ancak gidiyoruz her fırsatta Telefonumu elimden alıyo
pavyonlara düşersin.
önce mesleğini al eline sonra ayrılırsın
Umarım bu dediklerini gerçekleştirirsin :)
olur öyle arada
nerde yasiyorsun
Antalya
seveyim böyle aklı
Kacmak cozumdegil
sakın onu yapma
Neden ama böyle hayat mi olur calistirmiyolarda evlenince adamın eline bakıcam boşanmaya kalksam yine baba evine belki elimde de çocuk olcak hiç hayat yaşamadan bitecek hersey
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar