Arkadaşlar kira öder gibi ev sahibi olmak istiyoruz. Bunu nasil yapabiliriz bilgisi olan var mi? Istedigimiz evi banka alip bize taksitle ödetiyor mu yoksa belirli evlerde mi oluyor bu olay? Cevap verirseniz sevinirim.
+1 EIG
+1 EIG
öyle bir model yok maalesef. mortgage sisteminde evin bedelinin %25 inin nakit olarak elinde olması gerek, %75 ini faizli olarak 20 yıla kadar zamanda ödeyebiliyorsun. ödeme bitmeden evin mülkiyeti bankada, kullanım hakkı sende oluyor. iki kez ödemeyi aksatırsan evin kullanımıda bankaya geçiyor.
Hangi tefeci bu😂☺️
Evet biliyoeum bu sartlari
Şartlar öyle değil ki
Sartlar aynen boyle
Tebliğ değişti bayan %80 mesela
Ney %80 yahu? Bu arada bayan degil kadin
Sıfatta kadın deniyor artık öznede kadın denirmi türkçedede sıkıntı var
ya da istediğin gibi olsun
Tebliğ değişti kadın. Kredi Export değerinin %80 ni kadar çıkıyor
Oldu
Hanimefendiyi kullan madem oyle
expertiz bedelinin %80 ine çıkmış ama gerçek değer ile expertiz bedeli genelde aynı olmaz, %80 ini kullanman için kelepir bir ev bulman lazım, mütehahhitinde tamamına kredi kullanmana izin vermeside gerek, genelde vergiden kaçınmak için sınırlı krediye izin verirler.
Huzurev gibi sistemler yaygin ev sahibi olmak icin. Bir miktar pesinat yatirip her ay butcene gore duzenli odeme yaparsin. Kura ya da limiti astigin vakit gider evini secersin.
O nasil bisey? Ilk kez duydum
Parayla..
Cevap
8Cevap
Aylık 2000 TL ödeyebiliyorsan, Türkiye de her bütçeye uygun ev var. Ayrıca şu sıralar ev fiyatları düşüyor bilgine.
Kira fiyatlari dusuyor
Haklısın.. ikisi de düşüyor.
Simdi dusununce enayilik gibi geldi cidden
her ay bana 10 akçe yatır, ben de 24 ay sonra seni ev sahibi yapayım
Hey gidi hey
ney? hesap numaramı burdan vermemi beklemiyorsun heralde. sana güvercinimi yollarım. ayagına baglarsın
banka kredisi cekiyorsun 230 milyara 427 milyar ödüyorsun villa kirası ödeyip ev 1 ci katta ev sahıbı oluyn ben öyle oldum :D
Yüz binlik evi ikiyüz elli bine satma şekli
Ya orasi oyle. Ama birden cikartamiyoruz o parayi ne yapalim
Zaten piyasa şişti kimse almasa gerçek fiyatına inecek ev ve iateyen herkes alabilecek ama aç gözlü hacı amcaların yüz tane evi var yüz tane daha alıyor şerefsizler
Senin paran olsa sen de alirdin culsuzken konusmak kolay oluyor bizim icin :(((
Ben delimiyim bu paralara ev alacak ya gider elli bine kenar mahallelerden bir arsa alırım on seneye kalmadan dört daire verir müteahh itin biri 😂
Burda oyle ucuz bir arsa yok. En az fiyat yine bir ev parasi
Her yerde ucuz arsada var pahalı arsada var internetten ararsan bulamazsın tabi
Internetten aramiyorum ama buraya cok uzak yerlerden alamam tabii. Izmit ve cevresi olmasi gerekiyor ve burasi ciddili pahali
Ooo izmit sanayi şehri orda karış toprak bulamazsın tabi 😂
Aynen 😂😂
Ama benim tavsiyem ev alana kadar dükkan al çünkü aynı maddi değere sahip evin kirası beşyüz ken dükkanın kirası bin beşyüz oluyor 😂
Sen dukkan kac para biliyosun dimi 😂 burda oyle 100 000 e 200 000 e bulamazsin en az 500 000 o dukkanlar o da en kuytu yerde
Beş yüzlük dükkanın kirasıda beş bin vardır ama beşyüz binlik dairen olsa kaç para kira getircek en fazla iki bin 😂
Iyi de o kadar para olsa zaten ev alirdik kardesss
Yok yok sen beni anlamıyon 😂 sen en iyisi ev alma komşu al 😂😂😂
ancak enailer bu gibi yöntemlere başvururlar
Nedenmis? Hakaretin icin sagol ya
hakaret değil gerçeği söylüyom evi yavaş yavaş da ödesen kira da ödesen sonuç olarak her ay 500-600 cebinden çıkacak en az ama o parayı en azından altın yapsan bile her ay daha fazla gelir artışın olur
Haklisin aslinda var ya su an cok mantikli geldi
Sanırım TOKİ veriyor bir tek
Olmadi ya :(
Ben o evlere guvenmiyorum iste sorun orda
Kredili alırsın evi anca öyle
Kredili iste bu da
Yani alırsın hertürlü evi ama çok lükse kaçarsan kuru ekmek yersin hergün 😄
Taksit bitmeyene kadar tapu vermiyorlar
Ya birden o parayi biriktirip ev alma olanagimiz yok. Keske olsa
Faiz odemek de enayilikmis he
En iyisi biriktirmek yine bir sekilde
Zaten oyle olacakti. 50 bin tl vardi elimizde yaklasık. Onu bankaya yatircaktik o sekilde her ay odeyecektik
Ama 100 000 lik evi 200 000 e almak koyarmis
Oyle diyolar yav
Okudum onlarin hepsini. Fikir merak ediyorum ben. Orda herseyi yazarlar kardes tecrubeli insanlarla konusmak istedim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar