Ev kiraları hakkında?

Arkadaşlar merhaba benim size birkaç sorum olacaktı. Ben evimi 1 yıl önce birine kiraladım. Ve kira ücreti gayet uygundu. Evim sıfır ve bulunduğu şehirde kiralar gayet yüksek. Biz kira konratını 1 yıllık yaptık. Altını çiziyorum sadece 1 YILLIK. Ve şimdi süre doldu. Ben yeni kontrat yapmak istedim. Ama kiracım, yeni bir kontrata gerek yok aynı kontrat yenilenip devam eder dedi. Ben de kirayı arttırmaktan bahsettim, 100 tl kadar. (Bu arttırımla emsallerindeki evlerle aynı kiraya verilmiş olacaktı evim) Yalnız kiracım bu arttırımın olamayacağından, Bu 2. yılları olduğundan belli oranlarda arttırımın olabileceğinden bahsetti.
Şimdi sırayla sorularım şunlar;
1) Gerçekten 2. bir kira kontratına gerçekten gerek yok mu?
2) Kira arttırım oranları konusunda haklı mı?
Bu konu hakkında bilgili olanların yardımına ihtiyacım var. Doğru olan neyse o yapılmalı. Teşekkür ederim şimdiden herkese.
Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar küçük bir not: Kiracının 1 yılı doldu. Sanırım en az 15 gün önceden yenilenmesi lazımmış. Yenilenmeyince aynı sözleşme şartları tekrarlanıyormuş. Bu durum üzerinden yorumlarınızı paylaşırsanız daha verimli olur venşm için. Yorum yapan zaman ayıran arkadaşlara teşekkür ederim.
Ev kiraları hakkında?