+1 yılBak kardeşim kapanmak tesettür öncelikle sana atalarımızdan bahsedeyim
Eskiden kızlar çarşaf örter sırtina bir yastik koyar eline baston alir ve öyle dısarı cikarmis ikinci olarak da kardesim Rabbim kadınları kutsal saymistir ve o yuzden kapanmasini emretmistir. Bu bir emir yani gunahi olur. Ve tesettur ise vucudunun hic bir hatti belli olmayacak sekilde olmali ve gözlerin sadece acik kalmali yüzünde
Makyaj olmamalı yani
Cünkü Rabbimiz hepimiz icin diyor ki sizi ahseni takvim suretinde yarattim ( güzellerin en güzeli yani)
Haşa ve kella sen Rabbimizden daha mı iyi biliyorsun da makyaj yapıyorsun
Seni yaratan güzel sana yol gösteren güzel ve seni yaratan güzel yarattığını söylüyor ise
Nedir bu bir yerini boyama biraz dar giyinme topuklu sevdası falan
Tek sözum Rabbim hidayet versin cümlemize ve bizleri yolundan ayırmasın32 Yorumla- +1 yıl
Yanlis bilgi veriyorsun allahin emrettigi gozlerin acik kalmasi degil yuzun (yuzu alin ce cene hizasinda kapatmak) acik kalmasidir
- +1 yıl
@sinemilkay haklısın kardeşim yalnış bir bilgi vermişim aklım çarşafa gitti
En İyi Cevaplar
sırf hazırlanıp çıkmak zaman alıyor diye zor geliyorsa , hiç düşünme açıl , çünkü bunu bir kefeye koyabiliyorsan mesele senin için pek ciddi görünmüyor. motivasyonun ne kapanırken onu düşün, dinini yaşamak içinse kapalı kal
11 Yorumla
Soran+1 yılİlerde tam bilinclenip kapanmak istiyorum
Neden açılmak istiyorsun? 10 yıl az bir süre değil, alışamadın mı hiç :)
23 Yorumla
Soran+1 yılAlisamadim pek baya uğraşıyorum
- +1 yıl
Merhaba ben de soruyu soran arkadşla aşağı yukarı aynı durumda sayılırım sakıncası yoksa bir kaç konuda fikirlerinize ihtiyacım var konuşabilir miyiz?
- Diğer konusunda 801 cevap paylaştı.
+1 yılO Allah ile senin aranda burda kimse fetva verecek nitelikte degil
51 Yorumla
Soran+1 yılHaklisin ama yine de görüşleri merak ettim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
38Cevap
heves veya fikirlerle hareket etme derim. kapalı olman için zorlayanlar Allah emrettiği için seni kapatmak istemiştir. sonuçta onlar için bir menfaat yok. sen de açık gezip boş yere kendini riske atıp sırf içimden gelmiyor diye açılacağına kapalı olup Allah ile dost bir şekilde yaşayıp ona kavuşmayı dilemelisin. sonuçta ahirette pişman olabilirsin. sonra orada üzülenderden olabilirsin. sonuçta açık yaşamaya alışmamışsın çocukluktan kapanmışsın. sonra ah kapalıydım niye açıldım ki diye yakılma kendi kendine
20 Yorumla- Diğer konusunda 383 cevap paylaştı.
+1 yılZihnin kapanmasın yeter. Sen yeniliklere ya da senin felsefene uymayan düşüncelere hiçbirzaman kapatma kendini. Önemli olan Zihniyet Kapalı da açık olsanda bakacaklar bakacağız dert etme bunları ve nasıl rahat edeceksen öyle gez. Şüphesiz o dünyada bukadar kötülük pislik adilik şerefsizlik varken Terazisi en geniş ve bağışlayıcıdır.
10 Yorumla
+1 yılŞüphesiz ki hayatta ki en büyük israf isteyip yapamadığın mutsuz geçirdiğin yıllardır. Nasıl istersen öyle davran💪
11 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle
+1 yılDinde zorlama yoktur kendini nasl iyi hissediyorsan oyle yapman daha dogru.. hem dini gerektigi gibi yasayabiliyrsan giyim okadar sorun olmaz
15 Yorumla
Soran+1 yılDinde zorlama yok derken istediğin dini seçebilirsin anlaminda yok ama
- +1 yıl
Hayr tabikide dinimizde yani islam dininde zorlama yoktur.. ne ortunmede nede diger ibadetlerde zorlamamstr sadece ibadetlerimizi içten ve isteyerek yapmamzda daha hayr var
Soran+1 yılEvet bence de ilerde istegimle yaparım inşallah
- +1 yıl
Tabi
+1 yılAllahin emrini yerine getirmeyeceksin elbette günah! Şeytan vesvesesi inanma.
24 Yorumla
Soran+1 yılGunah olur biliyorum ama derecesini merak ettim
- +1 yıl
Allahin farz kıldığı emri yerine getirmemek yani kesinlikle olmasını emrettiğinin gunahi sen bir düşün büyüklüğünü. Şu ara şeytan seninle bu konuda uğraşıyor Allah imtihana tuttu inanma iblise kazan imtihanı
- +1 yıl
Sakin açılma. Geçici bir durum bu
Soran+1 yılİnşallah geçer
hanefi mezhebine göre eller dirseğe yakın bacaklar dizaltı başlar yüz görünecek ama saçlar görünmeyecek şekilde eşarp tülbent veya başörtüsüyle kapanılır eğer çok sıcaksa ya da başın açılması gerekiyorsa saç açılabilir makyaj hafif yapılabilir hanefide böyle senin mezhebinde hanefiyse böyle giyin ayrıca giyimin vucut hatlarını belli etmiycek
10 Yorumla
+1 yıl4. Sure olan Nur Suresi 61 ayeti:
‘’ Artık nikah arzuları kalmamış, hayızdan ve evlattan kesilen kadınların. Süslerini göstermek ortalıkta dolaşmamaları şartıyla örtülerini bırakmalarında kendileri için bir günah yoktur. Ama saakınmak için titiz davranmaları, onlar için daha hayırlıdır. Allah her şeyi işitir, her şeyi bilir.03 Yorumla
Soran+1 yılBöyle bir ayet yok. Günaha giriyorsun
- +1 yıl
"Ve kadınlardan nikâh (evlenme) ümidi olmayan yaşlı kadınların, ziynetlerini açmaksızın dış giysilerini çıkarmalarında, bundan sonra onlara vebal (günah) yoktur. Ve iffetli olmayı istemeleri onlar için daha hayırlıdır. Ve Allah, Sem’î’dir (en iyi işitendir), Alîm’dir (en iyi bilendir)." 60. ayet. haklısın. yanlış ayet olmuş
Soran+1 yıl😬😬
Birşey dicem kapalıyken neden makyaj yapıyorsunda açıkken yapmıyorsun onu anlamadım?
13 Yorumla
Soran+1 yılKapaliyken yuz direk ortaya çıktığı için makyaj yapma ihtiyacı hissediyorum
Soran+1 yılSana göre
Diğer konusunda 4,2b cevap paylaştı. Dinde zorlama yoktur dicem de bunun için mi deniyordu
11 Yorumla
Soran+1 yılDinini secme konusundaydi o
Evet açılırsan pek doğru olmaz ama sen kendini nasıl iyi hissedeceksen öyle yap boşver insanları ve başını açınca bol bol dua edersin Allaha affetmesi için dediğim gibi hayat senin hayatın nasıl mutlu olucaksan öyle davran
13 Yorumla
+1 yılİmamın manken kızı adlı kitabı oku şiddetle tavsiye ederim
11 Yorumla
Soran+1 yılBakacam teşekkürler
+1 yılAçılınca değişen ne olacak ki zihniyet değiş acılmak seni bu vakitten sonra doğru bulmazlar ama kişi irade özgürdür
20 YorumlaAçılmak istiyorsan açıl bu kimseyi ilgilendirmez. Kuran dada zaten saclarının bir tek teli bile gözükecek demiyor. Günah olabilir mi bilmem ama günah derecesine kadar giyinmedikten sonr bir sey olacagını sanmam yani
13 YorumlaBasortusuz kız perdesiz eve benzer perdesiz evde ya sarılıktır ya da kiralik
43 Yorumla- +1 yıl
Süperrrr ayakta alkisliyorum helal olsun 👏👏👏👏👏👏👏
Soran+1 yıl😂😂
+1 yılGünah olur ama madem istemiyorsun açıl o zaman ama gene kapalı giyin.
13 Yorumla
Soran+1 yılAynen kapali giyinmek zor gelmiyor ama basimi ortmek zor geliyor
- +1 yıl
Eğer nefsine ağır geliyor içinden gelerek kapanmıyorsan anlamı yok zaten.
Soran+1 yılBence de
Gizli Üye(30-35)+1 yılYavrum makyajla ne alakası var. Iyi düşün ailene danis
11 Yorumla
Soran+1 yılAilem istemiyo😔
Bence açılmayı istiyorsan açıl. Zaten içinden gelmiyorsa bir anlamı yok
10 YorumlaDiğer konusunda 4,1b cevap paylaştı. günah olur elbette makyajı bıraktın ayrı açıldın ayrı
10 Yorumla
+1 yılAçılmak istiyorsan açılman gerekir. Zorla o halde kalman anlamsız
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılZaten sen içinden gelmiyorsa sevabı kalıyor mu bı düşün
31 Yorumla
Soran+1 yılKalmıyor mu
+1 yılYemin ediyorum müslümanlar kadar islamı rezalet hale getiren başka toplum yok.
35 Yorumla
Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
Ya adam akıllı nefsinizi terbiye edin tam yaşayın ya da yaşamayın abi saçma sapan hesaplar yapıyosunuz içinde kapanma isteği yoksa açıl yok kıyafet kapalı olucak bilmem ne sal biraz içinden gerçekten gelmiyo sal yani
Soran+1 yılAilem izin vermiyor simdilik maalesef o kadar kolay değil
- +1 yıl
Ailenle durumu konuş sen onların ahlak anlayışına uymak zorunda değilsin sonuçta her koyun kendi bacağından asılır
Soran+1 yılEvet ben de öyle düşünüyorum
E şu an zihnen açılmışsın zaten birkaç zorlamayla kafanda duran bir parça kumaştan ne hayır bekliyorsun ki
00 YorumlaDiğer konusunda 2,6b cevap paylaştı. Senin kendi tercihin kimsenin kapan ya da açıl demeye hakkı yok
10 Yorumla
+1 yılNiye zorlaniyon ki? Acma!:(
21 Yorumla
Soran+1 yılAlisamadim
- Diğer konusunda 325 cevap paylaştı.
+1 yılgünah sana göre yanlış olandır yazılı bilgilere kapılma ruhunu dinle iyi bir insan ol tüm dinler bunu ister
04 Yorumla
Soran+1 yılTam hakkiyla yaptigimi düşünmüyorum, ilerde tam hakkiyla yapacam insallah
- +1 yıl
ruhunu aç
Soran+1 yılTamam
- +1 yıl
saygılarla
Diğer konusunda 5,5b cevap paylaştı. İlkokulda mı başladın kapanmaya ortaokulda mı?
17 Yorumla
Soran+1 yılOrtaokulda
Soran+1 yılBilmiyorum o zamanlar oyle oldu
- +1 yıl
Abisi sen kapanmamışsın seni kapatmışlar daha bazı konularda yeni yeni kendi kararlarını vermeye başlayamadan neredeyse erken yaşta kapanmışsın biraz onun ceremesini çekiyorsun başını aç ya da kapat kendi kararın olsun birilerinin zorlaması birilerinin dedikodusu için çıkar için kapanmak kapanmak değil bildiğin ikiyüzlülük olur
Bu yaşa gelmişsin otur düşün taşın neyse kendi kararın içinden gelen yapman gerektiğine inandığın şeyi yap
Soran+1 yılEvet haklısın bana kalsa acilacam da ailem de pek izin vermez gibi
Soran+1 yılBen de öyle düşünüyorum
Gizli Üye(25-29)+1 yılZaten açılmış gibisin açıl daha iyi kapalı makyaj yapmak daha kötü günah yani sadece başının kapanması seni kapalı yapmıyor
30 Yorumla
+1 yılKapanmissn guzelce bidaha neden acilicaksn
33 Yorumla
Soran+1 yılZorlanıyorum
- +1 yıl
İkidakka yazabilirmsn mesajdan
Soran+1 yılHayır
Gizli Üye(36-45)+1 yılSizin gibilerin yüzünden tüm tesettürlüler karalaniyo lanet olsun size !
010 Yorumla- +1 yıl
Lanet okuma be
Cevap sahibi+1 yılOkurum arkadas bu gibi zihniyete okurum biktim bunlarin yüzünden
- +1 yıl
bir gizliden cksana az
- +1 yıl
Sen nasl ne hakla bukadar ağr konusup suclayabiliyrsun insanlari... az insan oll bilip bilmeden tanmadan etmeden günah almaa
- +1 yıl
@yawsizeneee tskler yorumun icin
- +1 yıl
Rica ederim bnde tesekkr ederm @Derman-ist34
Soran+1 yılDüzgün konuş
- +1 yıl
Banami dedin duzgun konus diye.. tesetturu savunabiliyrsun ama daha dinimizi tam ogrenememissin islam dininde kimseye ama kimseye tek bir canliya bile lanet okunmaz okunamaz cok buyuk gunah Allah n yarattgi bir varlğa lanet okumak Allah sadece seytana lenet etmistir... sen kalkms Allah n yarattgi kullara lanet okuyrsn ve bana duzgun konus diyrsn once bir kendine duzgun konusmayi ogrer
Soran+1 yılMantıklı ol biraz lanet okuyana dedim
- +1 yıl
Supersn
+1 yılHerkes kendi hayatını yaşar sonuçta “herşey yazılı”ymış ya herşeyi bildiği için sıkıntı olacağını sanmam
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılaçlma kapalı kal ya da acıl dinine sahihp cık önemli olan hyn suyun yapacağın iyi niyet kötü niyet içindeki önemli kapalı acık olmak değil
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılbaş kapalılık açıklıkla günah olmaz tam kapalımısın yani dar şeyler flan giriyorsan vücut hatların bazen belli oluyorsa açık olmakla aynı şey
00 YorumlaYaşımız bile aynı birebir her şey. Ben de abimden çekiniyorum ama sonuçta artık olgunuz onun da saygı duyması gerek değil mi?
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇin de doğmuş olsan müslüman olup türban takarmıydın?
02 Yorumla- +1 yıl
Cevap sahibi+1 yıl@Delibrahim_ Ne anladın ya da ne anlayabildin?
Ailen anlatmadi mi sana neden kapanman gerektigini
11 Yorumla
Soran+1 yılAnlatti
Gizli Üye(36-45)+1 yılAçil susam açıl kapalilar bugun carsida gorudum valla tas gibi giyinmisler tas tas
11 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılTurbanin evirim gecirmis hali yani
kesinlikle açılma evet çok günah olur
10 YorumlaAllah yolundan ayrılma, başını açma.
30 YorumlaAçılıncada yaparsın makyaj
11 Yorumla
Soran+1 yılYapmayi düşünmüyorum
- Diğer konusunda 384 cevap paylaştı.
+1 yılbunu dusunuyosan demekkı gunah
23 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka dusunmesi mi günah
Soran+1 yılEmin degilim sormak istedim
- +1 yıl
sjhdkdjhd neyse
Nasil biliyorsan öyle yap
10 YorumlaKuranın türkçe açıklamasını oku
13 Yorumla
Soran+1 yılTamam
Soran+1 yılPeki
Gizli Üye(30-35)+1 yılZooor
11 Yorumla
Soran+1 yılHem de çok
- Diğer konusunda 6,7b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba , açıl tabi
10 Yorumla
+1 yılkuranda kapan demiyor
02 Yorumla- +1 yıl
Nur suresine bak
- +1 yıl
@Cikolataskına hımar başörtü değildir ben dinsizim ama dinim oldugu zaman arraştırmıştım. hımar örtü demektir ve başörtü mezapotamya geleneğidir sünnet her şeyi araplar yahudilerden aldı
+1 yılGünah
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAçıldın mı merak ettim
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAçıl zaten senin saçından tahrik olacak yoktur
00 Yorumla
+1 yılAçık ilköğretime yazıl
10 Yorumla
+1 yılAç olmak yeterince kötü zaten
00 Yorumla
+1 yılNasil hissediyorsan oyle yap
00 Yorumla- Diğer konusunda 699 cevap paylaştı.
+1 yılSence?
01 Yorumla
Soran+1 yılSize sordum
+1 yılBence acilmayin
30 YorumlaDiğer konusunda 18b cevap paylaştı. sen bilirsin
10 YorumlaDiğer konusunda 598 cevap paylaştı. Pişman olursun.
00 YorumlaDiğer konusunda 497 cevap paylaştı. Açıl açıl
00 Yorumla
+1 yılNeden zorlaniyorsun
06 Yorumla
Soran+1 yılHazırlanıp cikmam zaman alıyor
- +1 yıl
Gecici hayat icin baki hayattan mi vaz geciyin ne sen bilirsin
Soran+1 yılEmim degilim bakacam artik
- +1 yıl
Insallah en hayirlu karayi verirsin
Soran+1 yılİnşallah teşekkürler
- +1 yıl