Siyaset ile uğraşmayacak kadar akıllı olanlar, daha aptallar tarafından yönetilerek cezalandırılırlar. Platon (Eflatun) Bana kalırsa kesinlikle doğru ve güzel bir söz. Bu güzel söze katılıyor musunuz? Yorumlarınızı alayım.
"Siyaset ile uğraşmayacak kadar akıllı olanlar, daha aptallar tarafından yönetilerek cezalandırılırlar." Buna Katılıyor musunuz?
Katılıyorum ve ekliyorum; insanlar siyasetten neden kaçıyor? Çünkü tartışmaktan korkuyor. Peki bu korku neden genelde gelişmişlik düzeyi az bölgelerde oluyor? Şimdi analiz vakti. Soruların temelinde tartışma özürlülüğü var. İnsanlar tartışmayı bilmiyor ve çatışmaya dönüşmesinden korkuyor. Eğer düzgünce güzelce tartışabilse, saygılı olabilse dışlamasalar birbirlerini gerçekten yapıcı ve faydalı tartışmalar ortaya çıkabilir. Kusurlar daha net görülür ve seçen, seçilen daha aydın daha bilgin daha iyi insanlardan oluşur. Bu da genel anlamda bir gelişmeye sebebiyet verir. Saygı içerisinde kimseyi dışlamadan tartışma yapın, insanlar tartışarak doğruları bulabilir.
Söz kulağa göze hoş ve manidar geliyorda; bence siyasetçilik ülkemizdeki gibi olmamalıydı. Ayrica şekilciğide sevmiyorum. bir taraftar olacak kadarda asalak değilim. Saygılar 😉👏✌
Hele ben :) Sabah bir uyandım 35 bildirim. içinden 7-8- tanesi soru veya bana verilen cevaplar. Gerisi hep eig. Bazılarını sistem seçmiş bazılarını kullanıcılar.
Ana Sayfa > Gündem > Sorular > "Siyaset ile uğraşmayacak kadar akıllı olanlar, daha aptallar tarafından yönetilerek cezalandırılırlar." Buna Katılıyor musunuz?
En İyi Cevaplar