Size Allaha inandiran sey en cok nedir? Ve Kurandaki sözlerin Allahin yazdigini nerden biliyorsunuz?
Bazen cok süphe ediyorum.
Bazen cok süphe ediyorum.
Tek cümle demişsin de anlat anlat bitiremem ki ben bu sorduğun soruyu
Ve
Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü
Şahitlik ederim ki (görmüş gibi) Allahtan başka ilah yoktur yine şahitlik ederim ki Hz. Muhammed onun kulu ve elçisidir
Evet bunlara şahitlik ederim bir insan bile insan anatomisini öğrenerek bir ilaç yaparken
Bir ağaç aklı gözü kulağı ağzı burnu yok bize meyve yapıyor
Biz aklımızla yapamıyoruz
2 arının kıçında zahir ağzında bal var ve karışmıyor
Akılsız varlıklar akıllıca iş yapıyor bunlara örnek hava su toprak akıl yok ama akıllı işler yapıyor sence bunu yaptıran biri mi var yoksa akılsız hali ile kendi mi yapıyor
Unideyken evrim konferansına katıldım. İşte anlattılar falan neyse. Soru sordum işte dünya büyük patlama sonucu oluştu eyvallah ama o gaz bulutu ve reaksiyon nasıl geldi oraya. İşte en başta dünyada tek hücreli canlılar vardi. Cins ve türler bu tek hucrelidrn türedi. Hadi ona da eyvallah ama bugün labaratuvar ortamında tek hücreli bir canlı olusuyormu sorularına yanıt alamadım. İllaki bir yaratıcı var olduğuna inanıyorum. Ama biraz deist müslüman takılıyorum. Sanada tavsiyem o. İlla ibadet yapacan demiyorum genel ahlaki ülkeler var ise ve iyi bir insansan yeterli
Bir kelimeyle ispatlanamaz
Kanıtı olan şeye inanmamak zaten saçmalık olurdu, burada konu kanıtı olmayan şeye iman etmek ve imanının karşılığını bulmak. Bu tamamen senin hissiyatınla alakalı, şahsen Allah'ın varlığını çok yoğun hissediyorum, şüphe etmen de iman eksikliğiyle alakalı.
Başım ağrıyor diyorsun ama görmeden inaniyorsun ve bizim de görmeden inanmamizi bekliyorsun. Ona nasil inaniyorsan buna inanmak mi zor geliyor?
Cevap
36Cevap
İmkan Delili: İmkan, birşeyin olması ile olmamasının eşit ihtimale sahip olması demektir. Günlük konuşmalarımızda da mümkün derken olabilir de olmayabilir de manasını kast ederiz. Yaratılmış olan her varlık bize şu gerçeği haykırır: Benim olmamla olmamam eşit idi. Şu an ben varsam, var olmamı yoklukta kalmama tercih eden biri var demektir. O ise ancak Allahtır
Şüphe duyacak bişey yok. Herşey çok ince ve profesyonelce hesaplanmış. Dünyanın Altın Oran noktası neresi de google a, işte sana kanıt.
Şeytan'ın vesveslerinden kurtulmak istiyorsan peygamberimizin izlediği metot'u söylüyorum sana. şeytan size herhangi bir vesvese verdiğinde peygamberimiz sol omzuna üç defa tükürüp şeytan'ın vesveselerinden sana sığınırım ya rabbim demiştir.
Bir yaratıcı bunca acıya, eleme, eziyete cennet vaadiyle izin veriyorsa ortada bir sıkıntı vardır. Ya o yaratıcı psikopattır ya da öyle bir şey yoktur.
İspatlanacak bir şey değil, ispatladığını sananlar gerçekten komik duruma düşüp saçmalıyorlar. Kalbi bir meseledir.
Ona da verilecek cevap var kardeşim elhamdulillah bak o Evren'in oluşabilmesi trilyon ihtimalden bir tanesi idi yani bir Evren'in oluşması bazı şartlar olmayınca oluşamazdı bu şartlar o trilyonlarca ihtimal arasından rastgelip evren oluşturması akıl karı değil çünkü bir milli piyango oynayan adamın bile 160 milyon ihtimal arasından çıkma ihtimalini uzak görüyor ki kaldırıp trilyon ihtimaller arasında o şartları tesadüf diyor
Bir iğneyi bile insan oğlunun ayak basmadığı bir yerde bulsa kesin biri gelmiştir diyor ama dünya tesadüf
İşte o zaman saçmalıyor
böyle şeyleri fazsıyla düşünme örnek mustafa kemal atatürk ü zamanında ülkeyi kurtardı diyolar ama sadece kitapda yazıyor gözünle gördünmü hayır
Farzedelim yok, inanmakla ne kaybedeceğiz. Tersi durumda eğer varsa ve biz de inanmıyorsak bizim için işler biraz ters gidebilir.
Tek kelimeyle "akıl" diyebilirim.
O elinde tuttuğun telefonu tasarlayan yapan birisi olduğunu inkar edemezsin kabul edersin. Peki konuşan hisleri olan düşünen kendin yani rasgele olagelmiş bişey olabilir misin sence 😒 Allah var 😊
Allah'ın varlığını kabul edebilmek için Allah'ın verdiği aklı kullanmak gerek
önce soruya cevap ver
bendensin dostum helal
Zeus ;)
Görülmeyen bir şey Nasıl ispatlanır ki anca hissedersin inanırsın
Kuran'da kaç yüzyıl sonra olacak olaylar anlatılıyor bu kadar ileriyi görebilen bir insan yok akıl o zaman Allah'ın varlığına inanıyor
Yok bence. İnandırıcı değil.
#KeyifliPaylasimlar
Yokluğundan şüphe edilen seyin varlığında kanit aranir. Kanit aramaya calisan arkadaşlara söylüyorum. Siz var misiniz? Mesele bitti bence.
Şu düzene bak o zaman bu kadar büyük tesadüf olacağını düşünmüyorum
Sen bir tek kelimeyle yokluğunu ispat edebilir misin?
edemem cünkü herseyin bir yaratcisi olmasi lazim oda Allah iste
Sen tekbir kelimeyle yokluğunu anlatamazken, ben nasıl anlayayım tek kelimeyle varlığını, Varlığı yokluğuda kapsarken
@Davacı_20 Amaç uyandırmak kardeşim kişileri
@Davacı_20 Evet o var da biz ne kadar varız aslında tartışmamamız gereken bu
alınma ama mayamışın sen bu çok belirgin allahın sesi var kuranda özelden yaz aydınlatayım
www.canertaslaman.com/.../...elilcanertaslaman.pdf
bunu okursan faydası olur umarım
Şuna benzedi; insanda akıl vardır ama o aklı somut şekilde göremediğimiz için o insana akılsız demek gibi bir şey.
Kanıtlayamazsın bir yaratıcının olduğunu mükemmel evren falan diyenler evrenin kusurlarını okuyup da gelin
Senin beynininde kusuru var tatlım kusursuz olan tek şey yaratıcıdır😘😘
@bisussanbarii98 kusursuz bir yaratıcı mı ajahahadkkxzc yani kusursuz yaratıcı kusurlu bir evren yaratabildi öyle mi? Ya bir git işine kendi seviyendekilerle tartış ben senin boyunu aşarım güzelim 😘
Evet aynen öyle canım her şeyin bir sebebi vardır o burnunu her şeye sokma benden sana tavsiye 😇😇😇
@bisussanbarii98 ajsjxkskxkkax o zaman bahsettiği kusursuz evren kuran yanlış mi yazdı acaba😎 görüşüme yorum yapan sensin farkında mısın 😂 bu da ayrı bir ironi sieee
Kusursuz evren diye mi yazıyo? bir yerlerinden mi uyduruyosun yoksa ironiyi al şimdi dicem nerene sok diye tövbe ya Allah ıslah etsin
@bisussanbarii98 aha bir tane kuran okumayıp benimle tartışmaya giren biri daha 😣 Hicr suresini aç bakalım ve çeneni kapa cahillerle tartışmaya girmek sinirimi bozuyor😂 cevap yazmazsan sevinirim BB 😏
Okuduğunu anla önce sen...
Varligin aslinda Allah in bir kaniti
Güzel Cevap tesekkür ederim.
Güneş doğuşu ve batisina bak ve o sıcaklı o ateş nasıl oluşuyor
allah yoksa dağları kim yarattı?
Ispatlama geregi duymuyorum ben kendim inaniyorum inanmayan inanmamsin olunce anlarlar
ispatlayamam. ve kimsenin de ispatlayabil
Allah'ı görmek istiyorsan onun yarattıkları güzellikliere bakman yeterli şeytan seninle uğraşmak da imanıni almak icin
Yokluğu ispatlanabilir mi? bir de niye şüpheye düşüyorsun
Aha bir ergen daha.
bunun ergenle ne alakasi var
Havasiz bir ortamda atmosfer denilen bir tupun icinde yasiyoruz. Oksijensiz ortamda yanmayan ates kor halinde yanarak gunesi ve guneste bizlerin yasamasini saglarken bunca milimetrik duzene hala bir yaraticinin varolup olmadigini sorgulamak cehaletten baska birsey degildir.
Keza cinlere inaniyoruz fakat giremiyoruz. Goremedigimiz herseyi bu sekilde sorgulasaydik ruhsuz birer et parcasi olurduk.
Keza ruhunuda goremezsin.
Ergenlik doneminde boylesine deli sorularla bogusman normaldir, hormonlar yerinde durmuyor ota b. oka bahane turetir. Zamanla oturur merak etme
Bu kadar büyük bir evrende sanki bu düzenin çok şaşılası bişey ya da mucize olarak görmeniz beni bitiriyor bir tek dünya değil bir çok gezegen galaksi var ve muhtemelen bambaşka hayatlarda var bu büyük evrende zaten herşey mucize gelir bize çünkü bilmiyoruz bildiklerimiz sıradan seyler ve kendiliğinden olabilir çünkü uzayda herşey kendiliğinden gerçekleşiyor düzensizlik bir düzen yaratabiliyor bilimsel oiarak herşey kanıtlanmış zaten yağmurun
Yağması kadar basit birşeyin bile kendiliğinden oluştuğunu bilim kanıtlıyor nasıl hala Allah yağdırıyor diyorsunuz Allah yagdırsaydı biz onuda goremezdik bilemezdik nasıl gerçekleştiğini sürekli kendini hatırlamamızı istiyor ismini zikretmemizi neden? Kendini yüceltme geregi duyuyor peki yarattığı hersey onun için basit ol dedi ve oldu ya neden sukretmemizi istiyor bunun icin
Zakir naik
Bu alimin videolarini izle
@DanteKızı yahudilerin işine gelmedi insanları islama davet ediyor ve milyonlarca insanı muslüman yaptı ondan
Sacinla kasinin arasindaki ters oranti derim
İstek at, sana bir şey anlatacağım. 😊
İnsanlar onu beyninde yarattı. :)
Var.
Hic bir dine inanmıyorum.
Düşünüyorsun
Bende
Bazen bende sorguluyorum
yaşam yeterli bir kanıt
Mucizeler kanıtlar bence
Allahu ekber
En büyük kanıt Kuranı kerim
Rakı
Tek kelime ile anlatan birtek ben oldum 👏🏻👏🏻👏🏻
Kuran
Kelime-i şehadet
Evrendeki düzen
Ne düzeni derken?
Uzay boşlugundaki meteorlarin dunyaya zarar verememesi mezosfer katmaninda parcalanmasi gunesin dogup batmasi 1 santim yakin veya uzak olsa nelerin degiscegi dunyanin eksen egikligi donmesi gökyüzünün direklere ihtiyac duymadan kalabilmesi genetik bilgiler beyin fonksiyonlari bunlarin hepsi birer örnek
Haklisin evet günberi günöte olayini unutmustum ama digerleri
peygamberi
İspatlanamaz.
La illahe illalah.
Kader
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar