Kuran'da peygamberin cinsel hayatına çok yer verilmiş olması?

Merhaba, ben inanan fakat çok fazla sorgulayan bir insanım. Hani kopma noktasına geldiğim zamanlar da olmuştu, 5 vakit kıldığım zamanlar da oluyor sık sık. şu an da elimden geldiğince ibadet ediyorum. Bunları söyledim çünkü maksadım dini kötülemek değil. Mantıklı bir açıklama dinlemek.

Şimdi Kuran'a evrensel diyoruz fakat bazı noktaları kafamı karıştırıyor.
Zeyd-Zeynep olayı var mesela. Hz. Muhammed, Zeyd'in eşi Zeynep'i çok beğeniyor. Zeyd'in bunu anlayınca Zeynep'i boşuyor. Tabii ki Hz. Muhammed'in böyle bir talebi olmadığı söyleniyor. Aksine kurtarmaya çalış dediği fakat bazıları da hevessiz bir şekilde söylemişti bunları diyor. Neyse, boşanmanın ardından Zeynep ile evleniyor Hz Muhammed. Bu olay esansında bu konuya dair ayet de iniyor. Hz. Muhammed'e helal kılındığına dair.

Bunun dışında, Mariye cariyesi ile Hafsa'nın yatağında cima eylerken Hafsa'ya yakalanınca Hafsa çok kızıyor. Hz. Muhammed gönlünü alamıyor bir türlü.. Kimseye söyleme diye tembihliyor. Hafsa bunu Hz. Ayşe'ye söylüyor. Ortalık karışacakken ayet iniyor..

Bunun yanı sıra ''Yola çıkarken sana amcalarının kızlarını vsvs..'' gibi devam eden bir nitelendirme ile bir çok kadını peygambere mahsus helal kılma durumu oluşturan ayetler de iniyor.

Bunlara internette tatmin edici bir cevap bulamadım. Bilen, aydınlatan olursa sevinirim. Görüşlerinizi yazarsanız da tartışma ortamından bilgi elde edebiliriz.
Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar, burada din hakkında yanlış bilgiler, hurafeler yaymak istemem. Araştırıp güncelleyeceğim ki iman sarsmayalım.

Zeyd, Hz. Muhammed'in evlatlığıdır. Köleyken azad edilmiştir.

Bazı alimlerin bu olaya açıklaması şöyle, soylu bir aileden gelen Zeynep ile Zeyd evlendiriliyor ki -Hz. Muhammed'in isteği ile- toplumda köle/özgür ayrımı kalmasın. Fakat evlilik yürümüyor ve boşanmak durumunda kalıyorlar. Ardından Zeynep'in ailesinin kırılmış onurunu düzeltmek adına evleniyor peygamber.
Güncellemeler
+1 yıl
Şöyle bir açıklama da var bu konuya dair; Ama evlat gibi büyütülen çocuk, kişinin öz evladı gibi değildir. İcabında kendi kızını onunla evlendirebilir veya kendisi büyüttüğü kız ile evlenebilir veya onu oğluna alabilir. Araplar arasında çok kökleşmiş olan bu geleneğin kaldırılması ve evlatlık karısıyla evlenme yasağının da lağvedilmesi için Peygamber önayak olmuş, bu işi önce kendi ailesinde uygulamıştır.
Kuran'da peygamberin cinsel hayatına çok yer verilmiş olması?