İmam Nikahı kıyıldıktan sonra cinsel ilişkiye girmek günah mı?
(Kendim için sormuyorum, merak ettim)
(Kendim için sormuyorum, merak ettim)
resmi nikah olmadan dini nikah yapılması suc ulkemızde..
ancak allah resmımı falan bakmaz onun için gecerli olan nıkahın sartları var, bunlarda topluma bu kişiler evli mesajının verılmesı ıle alakalı.. aıle bılecek.. çevre bilecek toplum bilecek yakın 2 şahit olacak mehir belırlenecek duaları okunacak en onemliside 2 kişide aile kurma nıyetı tasıyacak.. detaylarıda gerceklestıkten sonra sız allah katında evli olursunuz resmi nikah şart degıldır.. resmı nıkahdakı kasıt kısılerın ve dogacak cocukların haklarını gozetmek
İmam nikahından sonra sıkıntı cinsel ilişki sıkıntı olmaz ama ilişkiye girdin kocan sana 3 defa boş ol boş ol boş ol derse dinen artık o adam ile Yatman zina olur ancak gıcık başka bir erkekle nikah kıyıp onunla yattıktan sonra o adam sana gönül rızasıyla 3 defa boş ol dedikten sonra tekrar eski kocana donebilirsin
nikahı çevrene eşine dostuna duyurman lazım ki sahih olsun ikram vermen lazım.. kaçak göçek dua okuyup da gerdeğe girmek değildir nikah.
Cevap
19Cevap
Amaca bağlı sadece cinsel münasebet ile nikah kıyılıyorsa günah olur.
Dinde nikah evliliği ilan etmek için yapılır. insanlar görsün ve ortada gayr-i meşru bir ilişki olmadığı anlaşılsın diye
nikah ilan edilmiş mi? nikahta ilan esastır. yani herkes bu nikahı biliyor olmalı. aranızda nikah kıydıysanız dinen bir geçerliliği yok.
Düğün duyurmak demektir. Nikahin şartlarından biri de duyurmaktır. Herkes evli olduğunuzu bilirse düğün şart değil. O zaman günah değil hatta gerekli de olur. Zifaf denir ona. Her Zifaf bir sevaptır.
Resmiyete gerek yok yasal olabilmesi içindir resmiyet kafa karıstırmayın dinimizce İmam nikahı kabuldür öteki safsata ve duyurman lazım çevreneki nikahlı olduğun bilinsin bekar gözüyle bakılmasın diyedir
Hayır değil zaten dinimizde önemli olan imam nikahi ama seks yapmak için imam nikahı kıyıp sonra ayrılanlar var ve bu çok günah seks için nikah kıyıyor seksi yapıp ayrılıyor bu günah işte
Hayır günah değildir çünkü Allah katında evlenmiş olunuyor
Resmi nikahta olur o Ama ilk imam nikahi kiymak en iyisi o zaman bir sıkıntı olmaz
bizim hoca resmi nikah olmadan imam nikahı olmaz diyor. sen ne diyorsun @__alice__
İmam nikahından sonra cinsel ilişki de sıkıntı olmaz ama resmi nikah da olsa daha iyi olur
Bu nasil soru ya? Hem imam nikahi diyorsun hem gunah olur mu? Olmaz tabii hem ustelik imam nikahi olunca 3 gun icinde beraber olmak gerek
Ya ne salaksınız Allah katında artık helalin olan biriyle ilişkiye girince günah olur mu hiç.
Siz çocuk yapıp yetiştireceksiniz işte Allah'ım sen bizi koru
amac nikahlanmakmi cinsel iliskiye girmekmi? Ameller niyetlere goredir. Allah niyetini bilir senin
Sorma sen o zaman boşver :))
Muta nikahi kiysin oldu olacak mk!
Turkiye arabistana donusuyor az kaldi..
O senin dediğin zinaya kılıf uydurma bence
İmam nikağı. Şimdi şöyle. Yok bilmiyorum. s. s
Nikah Kıyıldı her şey serbest.
Gunah degil
günah degil arabistanda öyle yapıyorlar
Resmi nikah şart
Bunu neye göre söylüyorsun?
Orada mısın?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?