Çevremizde birçok dine mensup insan var. Ancak bu kişilerin ibadet edebilmeleri için yeterli kilise havra vs yok. Farz edelim ki bir Müslüman Sadaka-i Cariye olarak kilise yaptırmak istiyor. İyi niyetinden ötürü sevap mı yoksa bozulmuş bir dine yardım ettiği için günah mı olur? Bir hocaya sorduğumda günah olduğunu söylemişti peki sizin düşünceniz nedir?
Sevap
Günah
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Müslüman Birisi Sadaka-i Cariye Olarak Kilise Yaptırırsa Günah mı Olur Sevap mı?
bizlerde sizin inandığınız aynı rabbe iman besliyoruz kalbimizde. ayrıca islamın fıtratında hz. muhammedden önceki peygamberleri de yad etmek onları da tanrının elçisi olarak görmek vardı yanlış hatırlamıyorsam? hani islam sevgi diniydi? hani mutluluk hoşgörü diniydi? burada bazı arkadaşlar tabi ki günah demiş. günah olduğu için mi osmanlı padişahı fatih sultan mehmed, istanbuldaki hristiyanlara hoşgörüyle davrandı? sözde günümüz türkiyesinde hepiniz osmanlı torunu. fakat hanginiz fatih gibi bir insanın torunu? ben hiç göremedim de fatihin torunlarını, ondan diyorum. Aynı rabbe inanıyoruz. Bu kesin olan. Ayrıca neden günah olsun? 50 kişilik köyde en az 150 kişiyi alabilecek 3 cami var bence asıl günah olan bu. keşke birazcıkta kilise olabilse ülkede. kim zarar görmüş bu ülkenin hristiyanlarından? amerikaya bakıp dinimizi ya da bizleri suçlamaktan vazgeçin
Bence havra, sinagog, kilise ya da cami gibi arsa işgal eden ve bir işe yaramayan yapıların, gürültü kirliliklerini önlemek adına bu yapılar, inşa edilmemelidir. Onun yerine bir çok aç çocuk var, evsizler var. Bunlara destek olunmalı. Bir tanrının insanın ibadet puanlarını kayda geçirmesi için binalara ihtiyacı olmamalıdır.
Saçma olmaması için senin düşüncene denk olması gerekiyor değil mi? Aç çocukları doyurmanın nesi saçma? Yani cami, kilise falan olmadan çekmiyor mu dualar?
Evet o arsa içinde yaşıyoruz. Ama camilerin bir işe yaradığı görülmemiştir. Sabah, akşam megafonla gürültü kirliliği yapıyor, bana güzel gelmiyor. Bir anlam ifade edecekse önce Türkçe okumayı öğrenmeliler.
Ben camilere girip namaz kılmayın demiyorum ki, inanışınız benim için saçma sadece. Kendi topraklarımda neden adada yaşayım ki? Arapça ibadet eden sizler Arabistan'da yaşayın. Suriyeli kardeşlerinizi de alın gidin bir zahmet. İnançlara saygımızı zaten vergi ödeyip de imamlarınızın maaşlarını vererek gösteriyoruz.
fantasticBlue "imamlarinin maaslarini vergilerle veriyoruz" ayy caniim koyyor dimi? dinlere saygimiz var diyorsun ama etmedigin hakaret yok? yok arap ozentisi falan? bak bak ironiye bak bunu okuyan kisi ; "inanclara saygimiz var zaten" "arapca ibadet eden sizler Arabistana gidin" "sabah aksam megafonla gurultu kirliligi yapiliyor"
Tabii ki günah. Sen sadakayı ne için veriyorsun, Allah'ın rızasını kazanmak için. E bu durumda Allah'ın rızasını kazanmak için Allah'a ortak koşmuş kafir olarak bilinen kişilere inancı için yardım ediyorsun. Yani bu çok akıla da uygun değil.
Daha once bir hayir yaptirmissa sorun olmaz, o hristiyanlarin bir ibadet yeti yoksa veya ibadet yerleri yikilacak gibi cana mala kast edecek gibiyse musluman allahin adinin anildigi bir mekani gobul rizasi ile hayir hesanat icin karsilik beklemeden tamir ettirir veya yaptirirsa bunun bir beisi yoktur. Bunun boyle oldugu padisahlarin ve sultanlarin yaptigi yaptirdigi onlarca klise sinagogdan anlasilmalidir.
Yobazlar hep günah demiştir. Neden günah olsun ki. O da Tanrı'nın evi. Şu kulum cami yerine kilise yaptırıyor diyerek kızacak mı sana. Sanki dini siyasete mi alet ediyorsun ki günah olsun. Sanki insanların dini duygularının üzerinden para mı kazanıyorsun ki günah olsun. Bu günah olur diyenler dini hoşgörüden yoksun olanlardır.
"Kim bir mescid (cami) yaparsa, Allah onun için o mescidin bir mislini Cennet'te yapıp hazırlar."[542] Sen müslüman olarak böyle bir düşünce içinde bulunman bile saçma hele birde seni destekleyen... bence çenelerini kapatsınlar çünkü bilmedikleri konu hakkında konuşarak seni de yanıltıyorlar ve günaha giriyorlar
Efendimizi kabul etmeyen bir dine neden ibadethane yapalım ama hayır ateiste de olur putperestede hristiyanada yani bu iş şahsa olur topluluğa değil yalnızca İslam adına topluluğa yardım edilir tabi şimdi aç olan bir topluluğa yardım etmekte şahsa yardımdir objektif olmak lazim
Bilip bilmeden konuşuyosun. Bizin almanyadaki imamlarımızın maaşlarını almanya mı ödüyo? Camilerin bakımlarını almanya mı yaptırıyo? Aynı şekilde buradaki papazların maaşlarını da kendi ülkeleri ödeyip, kilise bakım ve ihtiyaçlarınıda yine kendi ülkeleri karsılıyo. Bu söylediğin şey tam olarak iftira oluyo
En İyi Cevaplar