Türkiye kendisini duvarlarla örmüş bir güçlü ülke gibi gösteriyorken aslında gerçekte öyle değildir. Stratejik bir konuma sahip olmasından dolayı avantajı olsa da silah ve savunma teknolojisinde yeterince güçlü değildir. Evet, türk askerleri silah, tüfek veya kılıç kalkan ile güçlüydü fakat teknoloji de gelişti. Haliyle artık bunlar sökmüyor. Peki neden gelişemedik? 1) Saçma sapan bir sınavla kader belirlenirse 2) Sürekli değişen bir eğitim sistemiyle gençlerin yönünü yok ederse 3) Doğru bir meslek seçimi yerine sınava dayalı bir test ile meslek seçilirse 4) Yetenekleri olan kişilerin ÖSYM denen bir kuruluşla yok etmesiyle istemediği alanı okursa 5) Nice zeki insanların yurtdışı eğitimini tercih ederek Türkiye'den gitmesi ve kalsa bile eğitim konusunda zayıf olduğundan bir şey başaramayacağı bilir. 6) Bizler halen atlet, dini mevzu, ekonomi problemler ve dünyada geri kalmış ülkelerin insanlarına önem verirsek 7) Ezberleyici bir sistemle gereksiz bilgileri beynimize sokarak hantallaşırsa 8) En önemlisi de nice yetenekli insanların yanlış mesleklerde çalışarak verimsiz ortam sağlanması
Kısacası, bir insan hangi yeteneğe sahipse ona göre yönlendirilmeli ve geliştirilmeli aksi takdirde vasıfsız bir insandan başkası olmayacağız! Mühendis yeteneği olupta bir özel şirkette pazarlama yapıyorsa gibi...
Bazı bilgisiz arkadaşlar olabilir onlara bilgi vermek isterim.
Türkiye öncelikle nükleer güçtür. Bunu bilin. NATO Silah paylaşımından Türkiye onlarca Nükleer füze bulunur. Ama kendi ürettiği bir nükleer füze var mıdır? Bilemeyiz. Bu o kadar kolay değildir. Ama Türkiye'de nükleer füze var mı? Diyorsanız. Evet, var. Olmaması düşünülemez.
Bu Nükleer füzeler ABD'nin getirdiği nükleer füzeler bunları kullanmamıza asla izin verilmez ABD askeri dışında kimse bunları kullanamaz zaten İncirlik ABD üssünde bunlar yani ABD'nin
Biliyorum zaten NATO demek ABD'nin demek. Bunlar Türkiye'nin ABD'ye karşı kullanamazsın fakat olası bir savaşta ABD'nin müttefiği olduğumuz için düşmana karşı kullanılabilir. Mesela Kuzey Kore.
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
50
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yok öyle bişey arkadaşlar, yok pakistan kardeş ülkeymiş bizim nükleer açığımızı kapatırmış, oldu olası s*kimizi da*ağımızıda yalasınlar! Türkiye'de incirlik üssü dışında atom bombaları yoktur, ve buradaki atom bombalarının tipi B-61'dir ve F-16 vasıtası ile fırlatılabilir...
Gelgelelim nükleer bombamız var mı? Bizim 900 km menzili geçen füzemiz yokken, nükleer güçten söz edilebilir mi? açın araştırın, Hindistan, Kuzey Kore, Pakistan, Rusya... Bunların hepsinde ya çok teknolojik füzeler ya da uzun menzilli balistik füzeler vardı...
Ama sıkıntı mı? Bizim kaçak sarayımız var çok şükür ;) Onlar düşünsün hülooğ!
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
*İncirlikteki atom bombalarından 10-20 civarında bizim kullanmamıza imkan tanınmaktadır ve bize aitdir.
İsrail neredeyse tüm dünyayı yenebilecek güce sahip kendi başına. Bak artık savaşlar eskisi gibi göğüs göğüse yapılmaz. Ülkeler arası iki türlü savaş vardır ya dediğin gibi nükleer savaşlar ya da masa başında savaşılır. Daha kendi arabasını bile yapamayan bir ülke türkiye. Bunu türk düşmanı olduğum için falan değil avrupa ve bae görmüş biri olarak söylüyorum yoksa ben de türküm ama gerçekci olmak lazım. Biz sadece şanlı geçmişiyle övünmeyi bilen ama geleceğe dair hiç bir planı ve projesi olmayan boş ve tembel bir milletten daha fazlası değiliz...
Daha pkk denen şe*refsiz bir örgütü çapulcu takımını bitirememişken ki onların da arkası da amerikanın israilin olduğunu hepimiz biliyoruz ne bordosu ne berelisi?
Türkiye nükleer çalışması yapan bir ülke değil çünkü. Kendi atom bombasını üretemez çünkü bu bilgiye sahip değildir. Nükleer maddelerin zenginleştrilmesi, işlenmesi ve kullanması üzerine kendi teknolojisi yoktur.
Aslında öyle bilgileri her ülke saklar internette 3 yazıyorsa onlarda 30 tane vardır bir ülkede yok deniyorsa o ülkede vardır mesela gerçekciliği yansıtmaz böyle şeyler diye düşünüyorum kimse özel birşey buldugu zaman dısarıya sızmasını istemez sonuçta :D
Mevzu nükleer güç değil bunun yerine bir ülke hava savunma sistemleri geliştirse çok daha iyi eder gelen saldırıları bertaraf edebilen ya da füzeleri saptayıp yön saptıran bir sistem daha çok korku saçar bu gün nükleer alanda bir çok ülke gelişim gösterebilir ancak o füzeler ne kadar istenileni yapacak meçhuldür savaş sanayii de gelişiyor durmuyor yerinde
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
90 yıl boyunca yatan, Ak Parti nükleer santral yapmaya kalkınca karşı çıkanların yaptırmayanların olduğu ülkede Nükleer güç olur mu?
Gelişmiş Silah sanayi yasak üretmek yasak nükleer santral bile Bulgara Ermenistan'a serbest bize yasak vs vs anla işte o sebepten. Bide sözleşme imzalanmış BM de nğkleer silahların yayılmamasını önleme anlaşması. O ana kadar üreten sahip olan serbest geri kalanlara yasak. Kore kadar kafayı kırıp dünyaya meydan okumayı göze alabilirsen yaparsın. Misal İran onları da dize getirdiler üretmeyecek anlaştılar. Yoksa dalacaklar onlara da. Aynısını da bize yapmaya kalkarlar
@TR-ASB BM nükleer silah yayılma anlaşmasını imzalamayan ve buna zorlanmayan tek ülke İsrail. İmzaladıpı halde anlaşmadan çekilen tek devlet kuzey Kore. BM yaptırımları ve özelde ABD nin ekonomik ambargosu şle karşı karşıya. ABD nükleer silah üretmek isteyen her ülkeye ekonomik ambargo koyuyor tek taraflı. Dayanabilen yapar. İranı bşke dize getirdi. Adamlar petrol zengini satamaz hale geldiler bittiler. Dayanabilirsek yapabiliriz ama BM kesinlikle ekonomik yaptırım uyguluyor ABD baskısıyla
@TR-ASB hayır yapılamıyor. BM gözetiminde sadece barışçıl amaçlı ğzelllkle tıp alanındaki görüntüleme cihazlarında kullanmak üzere çok düşük oranlı uranyum zenginleştirme programı uygulamaya izin var. o da silah için işe yaramıyor 😄
@TR-ASB nükleer silah sahibi üreten ülkeler belli Fransa İngiltere ABD. Bizdekiler Amerikan malı. Nükleer paylaşım diye bişi yok. Kimse koklatmaz silahı olduğu üste uzaktan bile göremez bizim asker Malatya'daki üstte patriotların olduğu kısma bizim asker giremiyor anlayana !!!
@TR-ASB paylaşımdan kasıt NATO'ya üye ülkelerden birinde olmayan ama şartlar gereği gereken silahı bir NATO ülkesi getirir kurar sana vermez kendi askeri kullanır ama senşn ülkende. Misal patriot bataryaları bunları gönderen ülke askerlerini de yolluyor bize. Hollanda vardı en son. İspanya çekti vs vs. Kontrol sahibi olan ülkenin
Bu soruya Evet diyenlerin aklıyla zoru var ya da akli dengeleri yerinde değil. Türkiye bir güç değil sadece bir MAŞA'dır. Asıl güçler maşanın ucunu tutan kişiler :P
Nükleer güç olmak iyi birşey değil. Ne zaman kendi göbeğimizi kendimiz keseriz işte o zaman her yönden güçlü oluruz. O kadar basit sorunlarla uğraşıyoruzki milletçe bu ahmaklıkla huzura muhtaç hale geldik. SAVAŞA HAYIR!!!
Sadece Adana İncirlik Üssü'nde 48 adet atom bombası mevcut, Türkiye kendisi adına nükleer güç değildir bence ama ülkemizde mevcut diğerlerinin nükleer silahları, sebebi Ortadoğu'ya yakınlık.
Hayır iyice araştırırsan görürsün ABD onlara şifre koymuş sadece global paylaşım var atıyorum Natoyla Bir ülke savaşıyor o zaman kullanabiliriz ABD izin verirse tabi :)
Asla bizdeki silahlar ABD nin malı var olduğu söylenen 60 başlık civarında tüm kodlar kullanım ABD askerlerinde. Sadece NATO'ya karşı tehdide kullanılır ABD kendisi tabiki. Soğuk savaş döneminde Rusya ya karşı konmuştu. bir ara taşındığı Almanya'ya götürüldüğü haberleri çıkmıştı. Ne varlığı kabul ediliyor ne de burdan götürüldüğü. Şu bir gerçek bizim işimize yaramayacağı kesin olası bir savaşta. Patriotları bşke göstermelik Naz'la yollayan NATO Suriye den gelen füzeleri tespit edemediklerini söylemişlerdi kim inanır 😄
Evet. Türkiye'ye ait değil onlar. Soğuk Savaş döneminde getirilmiş. Dünyada en çok nükleer silah bulunan askeri üs Türkiye'de. İncirlik ve bir kaç şehirde daha var tamamı ABD'ye ait.
türkiyenin daha nükler güç olmasına bir 20 sene daha var
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Nükleer silahlanma olayıda bitti artık. Biyolojik silahlar icat ediyolar. Adam tutup bir salgın başlatır kimse anlayamaz kimin yaptığını. Ve bir ülkenin çöküşü... Falan filan. d
reaktörlere sahip, üretme kapasitesi var ama nükleer güç değil. Gerçi die welt falan ürettiğimizi iddia etti, alman istihbaratı bizi dinlemeye almış falan...
Amerikan in var incirlikte ama bizim yok. Zaten izin vermezler baskana kuzey kore nükleer başlık üretiyor adamların işine gelmiyor savaş bile açmayı düşünüyorlar. Ama acamazlar çünkü oraya gidecek askerler nükleer bir fuzede yok olurlar. Canlı bombanın 100 bin katını düşün.
En İyi Cevaplar