Mavi suların en sevimli canlılarından olan yunus balıkları, bilinen en zeki hayvanlar arasında gelir. Hatta şempanzelerin mi yoksa yunus balıklarının mı daha zeki oldukları tartışılan bir konudur. Bu gururlu balıklar, suyun yüzeyinde zıplamasıyla meşhurdurlar. Aslında bu sempatik hareketleri, yunusların akciğer solunumu yaptığının bir göstergesidir. Su yüzeyine çıkar, nefes alır ve tekrar dalarlar.
BİR YUNUS BALIĞI DOĞUM YAPARKEN YANINDA İKİ YUNUS BALIĞI DAHA BEKLER Yunus balıklarının köpek balıklarıyla olan kavgaları meşhurdur. Köpek balıkları, mavi suların yırtıcı canlıları arasında gösterilse de yunus balıkları karşısında pek de etkili değillerdir. Hatta yunus balıkları, derinden yüzeye doğru hızlıca çıkarak köpek balığının karnını sivri burunlarıyla deşmek ister.
Yunus balıkları doğum yaparken yanında birkaç tane yunus balığı bekçilik yapar. Görevleri, doğum yapan anneyi ve yavrusunu korumaktır. Çünkü yunus balıkları doğum yaparken denize bulaşan kan kokusu, yüzlerce metre uzakta olan köpek balığının dikkatini çekebilir. Köpek balığının doğum yapan yunus balığına yaklaşıp yavrusuna saldırmaması için bu yunus balıkları, doğum yapan yunus balıklarının yanında tur atar.
Doğru. National Geographic'e inanmayayım, kendisini doğa adamı olarak gören ve erkek-kız ilişkili sitede gizli kullanıcı olarak bir delil sunmadan ortaya atılan bir adamın görüşüne inanayım öyle değil mi?
Varsa astronomi alannda bilgin söyle, NASA'ya da inanmam artık :D
national geographic denilen kurum mutant yarasa, kar canavarı vs. yaratıkların belgesellerini yaparak bilim dünyanısı mizahileştirmiş bir kurumdur. ayrıca bilim senin gibi okuyarak, dinleyerek, izleyerek değil sorgulayarak öğrenilir. ve kendin eleştirdiğin sitenin üst düzey bir üyesisin 😄 peki durumlar nasıl sanal ortamdan teorik bir devrim yapabildinmi? izleyerek? dinleyerek? yapabildinse söyle darvine küfür edecem 😂
Yalnız ben zoolog değilim, hayvanların hareketlerini araştırmıyorum. Senin kafa yapınla gidersek Kurtuluş Savaşı hakkında konuşmamız için de 1919'a dönmemiz lazım. Elbette sorgulamak ve bunu sanal ortamdan değil de gerekte yapmak gerekir. Lakin ben, nerede yunus balığı görüp de bunu inceleyeyim? O ekipman var mı bende? yok. Bu işi adamlar yapmış, açıklamış ve biz de inandık. Ki açıklaması da gayet mantıklı geldi çünkü köpek balıklarınn suda en çok uğraştğı yunus balıklarıdır. Hatta burunlarıyla uzaklaştırdğı da uzun zamandır söylenir gemiciler bile.
Dünya'nın yuvarlak olduğuna inanmam için uzaya çıkmama gerek yok araştırmayı çok seven arkadaşım.
tabiki yakından inceleme olasılığımız yok ama tek ağızdan söylenen herşeyede inanmamalısın. tamam bugun gerçekten başarılı bir kurum ama bir o kadarda absürt yayınları var demek istediğim sorgulaman gereken sadece yunuslar değil teori ortaya atanlarda bir sorgu malzemesidir. bugun bilim adına milyonlarca hurafe var ve bu bilim dünyasını gerçekten sınırlıyor, her beyaz önlük giyip gözlük takanı bilim insanı olarak algılamamalısın.
ve her hıyarım var diyenede tuzla koşmamalısın 😃 dünyanın yuvarlak olduğu kanısı dünyanın yuvarlak olmadığı kanısından yola çıkarılarak ispatlandı. evrim teorisi önceden mükemmel teori iken bugun tartışılmıyor bile bilim sabit değildir bilim değişime açıktır, ezber işi değil yani anlıyorre 😄
Yunusların bu hareketini nasıl sorgulamamı bekliyorsun meselâ?
Ha herhangi bir beyaz kâğıt üzerine yazılsaydı bunu detaylı araştırırdım.
Meselâ HaberTürk'e göre insanoğlu birkaç yıl içerisinde Enceladus ve Europa'ya taşınacak. Oysa NASA sitesinde burada mikroorganizma canlıların olaileceği yazar.
Şimdi Enceladus ve Europa da dibimizde durunca şaşırdım, bunca senede mi insanlar için uygun olduğu anlaşıldı diye. Oysa durum öyle değil.
Bu konuda gidebileceğim en sor yer burasıdır. Aynı şekilde yunusların bu eylemi için de böyle.
Yunuslarınınbu eylemlerinin doğru olmadığını bana kanıtla, ki bu daha sağlam kaynaklarla olacak, Gaia gibi biraz da dergi varsa göster. Yoksa boş konumuş olursun ki iki saattir de boş konuşuyorsun. :)
cümlelerde ki mantık oranı ortada 😄sen elinde tuz dolanıp dur. kendinle çelişip duruyorsun. şimdi sana onlarca video atardım ama gerçekten İnternetim yok 😄 basit bir bahane gibi gelebilir ama ciddi bir etken 😄 neyse fazla hıyar yeme kabız olursun 😃 tuzuda az kullan kolesterolda epeyi etkili he 😃
Bu arada dün söylememiştim ama takipçi listemden birisi olduğunu biliyorum. Her zaman eleştiriye açık birisiyim, böyle şeylerle kimseye darılmam. Yani gizli olmadan da bunları açık açık yazabilirsin. :)
En İyi Cevaplar