Tanrı içkin midir (yani evrendeki etkin güç mü) yoksa aşkın mıdır (yani evreni yarattıktan sonra onu kendi haline mi bırakmışltır)?
Görüşleriniz bende degerli
Şimdiden teşekkürler..

askin bir guctur.. duzenli ve planli yaratmistir herseyi.. insanlara mudahale test sinav vs gibi seyleri yoktur... burada tanri diye adlandirdigim sey bir super guctur.. parmagini siklatip yarattigi evrenle oynamayi sever
Aşkın bir güç. Düzeni sonlu olarak kurmuş, bırakmış. Biz sonumuzu hazırlıyoruz zaten. Dünyanın yok olacağı kesinleşti. Vakti var ama ne zaman bilinmez.
Dini inancını merak ettim
Peki tesekkürler :)
hem ickin hem askindir bence çünkü başı boş bırakmaz Yaradan.
Cevap
13Cevap
Sen ilk önce bir Müslüman ol, ondan sonra anlarsın.
Olmadıgımı nerden biliyorsun?
Senin açından saçma bir soru olabilir
Evet benim dinimde bunun zaten bir cevabı var
Ben burda bu soruyu sorarak farklı dine ve düşünceye sahip insanların seçtigi cevaba ve neden bu cevabı seçtigine dair bilgi edinmek için sordum
Saçmalık bunun neresinde?
Gel gelelim ki Tanrı kelimesine...
Ben bu soruyu tek bir dine yönelik insanlara sormuyorum burda birsürü inanca sahip insan var.
Hem Tanrı kelimesinin arapçada karşılıgı İlah tır.
Tabi ki Allah demek benim inancıma göre daha uygundur ama Tanrı demektede bir sakınca yoktur.
Son olarak
Herkesin müslümanlıgı da kendine.
Sordugum sorunun cevabı 1 tanedir zaten
Ama bunu kalkıpta şimdi bana kimse kanıtlayamaz çünkü bu bilgiye sahip degildir.
He evet benim dinimde kitabımda cevabı vardır kanıtlıdır ama o banadır.
Herkesin dini islam degil öyle degil mi?
Bu yüzdende fikir ayrımı çıkıp sorunun cevabı 2 ye ayrılmıştır
Kimine içkin kimine aşkın...
Sen benim soruma saçma diyemezsin dersende saçma soruya neden cevap verirsin?
Bu nasıl bir ironi?
Dinime laf eden müslüman olsa o zaman.
Çıldırıcam ya
Sen anlamak istemiyorsun sanırım
Senin dogrun sanadır kendi dogrunda ilerle o zaman
Herkes senin dogrunu dogru bulsa tek bir din olurdu dünya üzerinde demi?
Sen benim dinimi banamı anlatıyorsun?
Asıl bunu dedigin için sen pişman olacaksın..
*beyin emojisi* anoway yaneeğ NE ALAKAAA NE ALAKAAA 1. islamiyet zaten sana sorgulamayı emreder 2. bu soruyu sorabilmek için müslüman olmak gerekmiyor ki islama yönelik bir soru da değil olsa bile soran kişi müslüman olmak zorunda değil sen ve senin gibiler yüzünden islamiyet yanlış anlaşılıyor lütfen bir dahakine o güzel beyninizi ve aklınızı biraz demek isterdim ama BAYAAA bir yorarak yorum yapın teşekkürler iyi geceler :)
evrende yarattığı kanunları her an devam ettirdiği için içkindir. tanrıyı kendimiz gibi zamana bağlı zannederek bir yanılgıya düşüyoruz. tanrı zamana bağlı değil. zamana biz bağlıyız. tanrı bizim için her anı tüm koşullarıyla yaratmaktadır.
Tanrı hem içkin hem de aşkındır. Tanrı evrende vücut bulmuştur. Ama aynı zamanda evreni aşan bir boyuttadır. Panendeist bir bakış açısıyla yaklaşıyorum ve herhangi bir müdahalede bulunduğunu düşünmüyorum
Tanrı Evren'i yarattıktan sonra öldü ya da hiç olmadı.
Çirkin midir yoksa aşık mı die okudum ya 😂😂😂😂 ben gidiyorum 😂
Tanrı'nın varlığı bile bir bilinmezliktir.
Agnostik misin?
Ateizm ve Agnostizm'in arasında kalmış birisiyim.
Neyi billinmezlik bahsetsene biraz.
@TavsanKatleden Tanrı'yı bana kanıtlaya bilirmisin? Görmediğim duyamadığım hissetemediğim bir şeye inanmam mesalan şöyle bir örnek vere bilirsin bana. Yav sen verdiğin nefesi bile göremiyorsun Tanrı'yı nasıl göreceksin? Verdiğim nefesi teknolojik aletlerle çok rahatlıkla göre bilirim ama Tanrı'yı herhangi bir teknolojik aletle göremem ve bir örnek daha vereyim hissetmek konusuna değineceğim. Diyelim çayımıza şeker atıyoruz ve çaya bakıyoruz şekeri göremeyiz öyle değil mi aynı Tanrı gibi ama içtiğimiz de şekeri hissederiz tadını da alırız ama Tanrı'yı hissedemeyiz. Duymak konusuna gelince de akşam çıkan garip seslerin kedilerin duydukları seslerin hepsinin ama hepsinin mantıklı birer açıklaması var ve bu mantıklı açıklamalar toptan Tanrı'yı Cinleri reddediyor. Diğer soruna yeni yanıtım da cevap vereceğim
(Yani Tanrı'nın var ola bilecek sebebleri anlatacağım)
Peki bunların arasında kalmadan önce bir dine mensup muydun?
@NasılSonaErecek Ailem de Annem müslüman Babam ise Ateist'i bu yüz den her zaman objektif bir şekil de büyüdüm. Bir ara müslüman olmak istesem de araştırınca müslümanlığın ne kadar saçma bir din olduğu orta'ya çıktı. Sadece islam değil dünya da ki, diğer tüm dinler de birer saçmalıktır. Bu arada sanmayın ki, sadece islamı derinlemesine araştırdım Hristliyanlık dan tut museviliğe kadar tüm semavi dinleri derinlemesine araştırdım ve kutsal kitaplarını okudum. Ve.. saçma buldum hepsi masallar dan çelişkiler den vb ibaret bir sözleri diğer sözlerini tutmuyor örnek Kur'an'ı türkçe meali ile doğru dürüst okuyan bir kimse dediğimi çok rahat anlaya bilir. Ateistler, Deistler, Agnoslar vb ler dini bilmedikleri için inançlarını terk etmediler Dini çok iyi derinlemesini bildikleri için terk ettiler.
Fikrini gayet iyi belirttiğini düşünüyorum. Eğer sende benim fikrimi saygı çerçevesinde dinleyeceksen lütfen şu videoyu izle, fikrine uymuyor diye yarıda falan kesme (yapıyorsun diye demiyorum). Lütfen izle ve aklına neyin yatmadığını söyle.
www.google.com.tr/.../watch%3Fv%3D-tpBiS3SqBA&ved=0ahUKEwiNvbiPk_fVAhUHSJoKHRkiDy8QyCkIITAA&usg=AFQjCNHUxbpHsn_LdFv0tPMh93lIvO7jpw
Hayatta bazen bir gizli elin müdahalesini görürsün
Olduguna inanmiyorum
Peki inanmamanın en etkili sebebi nedir?
Peki tesekkürler
Evrendeki tek etkin güç O'nundur.
Gördün mü Tanrı'yı
Gördüm
Sanada aferin
o dediginden
Korkulucak bir sey yok :))
İçkin.
İçkin
Yoktur
Bunu neye dayanarak söylüyorsun peki
Benim için çok net gözümü açıp kapatmam gibi, bir çırpıda tanrı diye birseyin olmadığını düşüncenin ürünü olduğunu görebiliyorum ve lütfen tartışmaya girme benimle neye inanmak istiyorsan inan ben gerçekleri ararım
Tartışmaya girmek için degil
Bu kadar emin olmanın sebebini merak ettim
Bircok sebeb var ama hayatımda emin olduğum tek konu diyebilirim
içkin
Tanri yoktur
Delil?
@TavsanKatleden Elindeki din kitaplari yeterli bence
Yeterli derken? Bunları insalar mı uydurdu demek istiyorsun?
@TavsanKatleden Tanri yok diyorsam zaten bunu demisimdir coktan tekrara dusmenin mantigi ne acaba? Tanriya inanmiyorum ama bir guc gelmis yazmis mi diyecegim, bitkilere mi is kitleyecegim?
Seni inandırmak için yapabileceğim tek birşey var ancak zaten gercekten araştırmak istesen zaten bulurdun onu. Bu videoyu buraya bırakıyorum ister izle ister izleme. Eğer izlersen de lütfen yorumunu yaz. Hadi selametle.
www.google.com.tr/.../watch%3Fv%3D-tpBiS3SqBA&ved=0ahUKEwiNvbiPk_fVAhUHSJoKHRkiDy8QyCkIITAA&usg=AFQjCNHUxbpHsn_LdFv0tPMh93lIvO7jpw
@TavsanKatleden Beni inandirmani ya da senin inanamamani istedigim soylenemez, kaldi ki bir tartisma icine de girme derdim yok, arastirmamis olsam muhafazakar bir ailenin icinde barinmasam evet anlarim durumu da oyle bir sey yok iyi gunler
İçkin bir güç
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar