Köpek olan eve melek girmez, evde köpek besleyen kişinin hergün sevapları azalır.. Bu benim aklıma takıldı gerçekten. Temiz olan köpek yok mu.. Neden başka bir hayvan değilde özellikle köpek?
Cevabın nedir?
Evcil Hayvanlar konusunda 12,8b cevap paylaştı. İslam çok güzel bir din ve bir hidayet kaynağı.
Gördüğüm onca şeyden sonra ,
Bazı ufak tefek mevzulara takılmıyorum bile mesela. köpek necistir deniliyor rivayet olarak.
Olabilir evimde beslemem geçerim yani. bunda ne var?
Ki bizim onlarca hayvanımız da var , yanlarında beslediğimiz köpekler de var.
Bu merhametsizlik değildir.
Eğer böyle bir hadis varsa ben iman ederim. yoksa bile , genede ben evime almam köpeği.. islam necis diye belirtse de belirtmese de o hayvan evi kirletir.. uzak kalsın. yani böyle basit mevzuların kafanı kurcalamasına izin verme..
Olmuyorsa zorlama yani. kabullenip geçersen bazı şeyleri , hayatında da bir çok şeyi rahatlıkla aşabilir hale gelirsin.
Ve ayriyetten , unutulmaması gerek ki , yüzleşmemiz gereken daha önemli gerçekler vardır.
allah, cinleri ve insanları yalnizca kendisine kulluk etmeleri icin yarattigini zariyat suresinde belirtiyor..
Öyleyse benden size hem bir abi , hemde bir müslüman tavsiyesi..
Allaha nasıl kul olabilirim sorusunun yanıtını , kuranda arayın. zira hayatınızı dahi değiştirebilecek bir tavsiyedir bu.
Çünkü islam, sanıldığının aksine namazdan oruçtan hacdan zekattan tesettürden vs. ibaret değildir..
Çünkü bunlar islam gelmeden önce de vardı.. öyleyse hz muhammedin getirdiğine sımsıkı sarılın. ve bırakın köpek mi beslemek istiyorsunuz? Bahçeye koyun.
Bahçeniz mi yok , her akşam önüne bir ekmek su kemik parcası verin. o her akşam gelir gene ziyaret eder. bunlar basit sorunlardır. üstüne gitmekle de kimse bir şey kazanmaz..40 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılDişi köpekler regl olurlar, insanlar gibi ayda bir değil ama olurlar. Ayrıca köpek kendini çok fazla temizleyen bir canlı değildir. Kedi en ufak bir pislikte dahi patilerine kadar temizler. Köpek ağız çevresi haricini temizlemez. Temizliyor gibi gözükenlerde aslında bitlerinden ve kaşıntısından dolayı bu şekil davranır. Ayrıca köpek salyalı bir hayvandır. Namaz kılmadan önce neden abdestli olmak gerekir? Allahın huzuruna temiz çıkmak için. Peki şimdi soruyorum pis yerde namaz kılınırsa neden abdest alınır? sanırım bu kadar yeterlidir.
624 Yorumla
Soran+1 yılNeden özellikle köpekler bunu anlamıyorum?
- +1 yıl
köpeklerden başka hangi hayvanı eve almak istiyorsun mesela? bir hayvan söyle bende cevabını veriyim. sadece mantık gerektiriyor sadece. mesela kuş düşün. kafes harici evin içinde kuş da besleyemezsin. kuşun sıçtığı yerde namaz kılınır mı?
Soran+1 yılO halde neden aynı muamele kuşlara değilde sadece köpeklere yapılmış?
- +1 yıl
bir de şey var; köpek melekleri görebilen hayvanlardır. bununlada belki bir alakası olabilir. düşündüğüm zaman çok mantıksız gelmiyor ama bir sebepte bulamıyorum. hiç bir zaman kimseden duyduğuma İSLAM dini budur diye inanmam. zaten bana verilmiş bir beyin var bunu kullanarak sorgularım ve ona göre inanırım sende bunu yap tavsiye ederim.
- +1 yıl
tamam da köpek giren evde namaz kılınmaz diye bir şey yok ki. sadece köpeğin gezdiği dolaştığı yerde namaz kılınmaz. sen pis yerde uyumak ister misin?
- +1 yıl
köpek giren eve melek girmez diye bir şey dolaşıyor ortalıkta nefret ediyorum insanların ağzından. ev ne alaka arkadaş. melek kapıyı tık tık diye tıklıyor eve öyle mi giriyor. bir odada köpek var diye bütün eve neden gelmiyorlar. tamamen saçmalık pis olan yerde namaz kılınmaz bitti. düşün zaten kendin de kabul ediceksin
Soran+1 yılKusura bakmayın sizin kadar zeki değiliz biz ya
- +1 yıl
ve de şöyle bir şey var kuran-ı kerimde köpek olan yerde namaz kılınmaz diye bir ayet yoktur. sadece pis yerde namaz kılınmaz yazar. tabi bu şekil yazmaz da anlamı odur. peygamber efendimiz Hz. Muhammed o zamanlarda bekçi ve avcı köpekleri evlerine alan insanlar için söylemiştir ki bu yüzden hadis diye geçer. Yani islamda köpekleri dışlama pislik torbası gibi bir muamele yoktur. islamda sadece bir hayvan kötülenmiştir oda domuzdur.
- +1 yıl
estafirullah sizler için varız
- +1 yıl
gayet basit ve küfür etmeden anlattım neden kaçıyorsun veya tersliyorsun anlamadım ama bişi demiyorum. ağız ile kuş tutsak yaranılmayacak insanlarsınız :)
Soran+1 yılKüfürle sataşan, insanlara hakaret eden birini desteklemeniz, bana beynini kullan demeniz. Yeterde artar bile.
- +1 yıl
neden beynini kullan dememi bu kadar sorun yaptın ki? sende bana de bundan güzel bişi mi var. allahın sana bahşettiği şeyi kullan diyorum. kötü bir anlam yok bunda. ayrıca kötü söz söylemiş kimseyi desteklemedim ki ben. arkadaş "cahil çok" yazmış bende kesinlikle yazdım. cahil olmak kötü bir şeymi?
Soran+1 yılHa size göre iyiyse tabi bilemeyeceğim o sizin yapınız
- +1 yıl
elini kaldır dediğim zaman da herhalde kötü anlayacaksın? bişi diyemiyorum komik
Soran+1 yılSizin yapınız bu yapabileceğim bir şey yok. Neyin ne olduğu zaten konuşmalarımızdan belli
- +1 yıl
bezbebek büyüdüğün belli ^^ daha fazla yazmayacağım kısa süreli sohbet için teşekkürler
Soran+1 yılEh tabi bazılarına göre saygı bu anlamı taşıyor ne yazıkkı. Ülkemizde çok
- +1 yıl
kusura bakma anlamadım?
- +1 yıl
@pistantrafobia boşver arkadaş, soru sahibinin amacı farklı. Biz de yukarıda hoş sözler ettik ama üzerine düşüneceğine tersliyor. İnsan aklı kadar hürdür. Yapacak bir şey yok.
Soran+1 yıl@merhametet saygısız insalardan destek almaya devam edin size yakışır. Zaten dediğim gibi ülkenin genel hali bu
- +1 yıl
Hangi arkadaş için saygısız dedin? Anlayamadım.
Soran+1 yıl@merhametet açıkçası iki muhattabım olmayan kesim var dini konularda. Biri cahil olup saldırıya geçenler diğeri dediklerini diretip kabul etmezse kafadan atıp tutanlar. O yüzden bu sınırı fazlasıyla aşıldı. Serbestsiniz
- +1 yıl
Ayetten bahsettik! Sözlerini üstüme alınmıyorum, çünkü düşünmeni saylamaktan başka bir çabam yoktu. Ama bu gidişle ilk saydığın kategoriye adaysın, haberin olsun.
- +1 yıl
@merhametet herhalde içip içip yazıyor dediklerinden gram bişi anlaşılmıyor soru soruyor cevaployoruz kötü yine biz oluyor. bu yüzden daha ilk ayet Oku... ne diyim ki ben size. @merhametet kesinlikle bişi anlamıyor arkadaş
+1 yılYa tövbe tövbe sadece köpekten kasıt değil o oranızdan uydurup uydurup piyasaya sürmeyi evde beslediğiniz hayvanlardan bahsediliyo köpeği de yaratan Allah ya Allah hayvanlara iyi davranılmasını emreder onlar benim sessiz kuşların diyo memleket ne boş insanlarla dolup taşıyor ya
47 Yorumla- +1 yıl
Kullarım*
Soran+1 yılHayır örneğin evde kedi beslemek caizdir
- +1 yıl
Nerde okudun
Soran+1 yılAraştırırsanız görürsünüz.
- +1 yıl
bir laf atıyosun ya hani arkadında dursan neyse peki
Soran+1 yılBenim dediğim zor veya yanlı bir durum değildi. araştırmaya üşenen insanlara bir şey anlatmaya üşeniyorum kusura kalmayın
- +1 yıl
Araştırmaya üşenmedim hangi kitapta yazıyo du söylesen yeterdi senin araştırdığın doğru mu ona bakacaktım peki uzatmayalım öyleyse
+1 yılİslam değil müslümancıklar bu hale getirmiş. Onlar Allah'ın dilsiz dostudur. Allah ayetinde onları da tekrar dirilteceğine ve haklarını alacaklarına söz vermiştir. Bu sözü kitabında veren Allah, bu dilsiz dostları pislikten sayar mı?
720 Yorumla
Soran+1 yılHadislerde böyle olduğunu söylüyorlar
- +1 yıl
Bir hoca vardı yuhlanan ama adam haklı : "kaç asır öncesi hadislerin bu kadarı nasıl ulaşmış ki bugünümüze?" Üzerine düşünmek lazım. Sahih hadis çok ama çok az. Ben sana ayetten söz ediyorum. Bu ayet bin hadisten daha çok şey anlatıyor.
Soran+1 yılAma bu ayette evde besleyebilirsiniz denmiyor
- +1 yıl
Evet demiyor, ama ondan daha çok şey anlatıyor. Üzerine düşünün.
Soran+1 yılÇok şey anlatsa ne olur? Benim sorum bu mu?
- +1 yıl
Evet senin sorun tam da bu. Anlıyorum, hazır bir cevap arıyorsun ama Öyle bir cevap bulamazsın. Allah'ın kelamına güveniyorsan üzerine düşünmelisin. O zaman sorunun cevabının bu ayette gizli olduğunu anlarsın.
Soran+1 yılBenim zekam yetmedi siz aydınlatın bu ayetten evde beslenebilir sonucunu nasıl çıkardınız
- +1 yıl
Allah yarattığı varlıklar arasında bizi yüce görmüyor mu? Görüyor? Bu dünyayı bize olan sevgisinden yarattı mı? Yarattı. Biz kulmuyuz? Kuluz. Hayvanlar dilsiz kulumdur diyor mu? Diyor. Bizleri mahşer günü dirileteceğini söylüyor mu? Söylüyor. Bize o gün hakkımızı teslim edeceğinin sözünü veriyor mu? Veriyor. Ve aynı Rab bize verdiği sözü hayvanlara da veriyor. Ve yine aynı Rab kelamında köpekler pistir demiyor. Bizimle hayvanı adaletinde ayırmayan Allah, Köpeği pis bir varlık olarak niteler mi? Yani bunları ben yazmasam, üzerine düşününce bu sonuca varamaz mıydın?
Soran+1 yılBu söylediklerinin neresi köpeğin pis olmasına engel?
- +1 yıl
Köpek temiz diyen yok. Köpek pis bir varlıktır, eve alınmaz diye bir şey yok diyorum. Anlama veya düşünme niyetin yoksa beni pas geç güzel kardeşim.
- +1 yıl
Aydınlatayım: pis kelimesini batık anlamında değil yani kötü, uzak durulması gereken, dışlanan manasında kullanıyorum. Çünkü senin sorun pis denip Sözde islamiyette dışlanmış köpek sorunsalı
Soran+1 yılÇevir kazı
- +1 yıl
Çok ukalaca! Açıklama yapmış bulunmaktan pişmanlık duydum. Bence bir daha soru sormamalısın.
Soran+1 yılBen size hiçbir kötü söz söylemedim işinize gelmeyince karşı tarafı küçük görerek gözü kapalı yaşarsınız.
- +1 yıl
Ben anlamıyorum ki, neye bozulduğunu? Hadi küfür etsek neyse. Bu kadar sabırla, üşenmeden soruna cevap yazanlara teşekkürün bu galiba.
Soran+1 yılHer insanı kendinle bir tutman komik.. Doğru düzgün konuşmasını bilen var birde senin gibi işine gelmeyince ya kazı çeviren ya da karşısındakine laf atan var. Muhattabımda olabilecek bir insan değilsiniz. Aksine 2-3 yerden bana sataşan birisiniz kendinizi nasıl görüyorsunuz? Ben size ne dedimde bu kadar zorunuza gitti bunu tartışmak gerek
Soran+1 yılElinizden geldiği kadar sataşmaya devam edin. Gerçekten umrum dışısınız dediklerinizi zerre takmıyorum
- +1 yıl
Yorum geçmini bir oku istersen. Saldıram sensin, sakin kalan benim. Sataşmadım da, nereden bu kanıya vardın anlamış değilim. Benim o diğer iki yoruma katılmamın sebebi sen değilsin, arkadaşların yorumuna olan desteğim. Ki arkadaşlar da aynı şeyi söylüyor. Muhattap almayacaktıysan lafı niye bu kadar uzattın?
Soran+1 yılÖyle olsaydı o kişinin dediği yorum hakkında yorum yapardın o yorum üzeriden bana laf atan biri olmazdın. Gerçekten üzüldüm daha farkında bile değilsin ne halde olduğundan
- +1 yıl
Bana duacı ol o zaman güzel kardeşim. Arkadaşın niyeti başka dememe alındıysan, cevaplara verdiğin karşılıklara bakmanı öneririm. Özeleştiriyi de unutmayalım. Davranış şeklin soruna pek de cevap arıyormuşsun gibi değil, aksine bir cevaba ulaşmış ve o cevabı duymak istiyormuşsun gibiydi.
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
15
Cevap
28Cevap
+1 yılİslam merhamet dinidir ve İslam kitabı Kuran ı kerim de hiçbir canlıya pislik muamelesi yapılmaz. Köpeklerin olduğu eve melek girmez diye bir ayet yoktur tartışmaya açık (zayıf hadis) söz konusudur. Son olarak Peygamber efendimiz aleyhisselâm cübbesine yatan kedinin uyanmaması için cübbesini kestiğini hatırlatır, yolunu kaybetmiş sözde müslümanım diyen şarlatanların sözlerinden arınmanız bilim, matematik, felsefi açıdan muazzam külliyeye sahip olan İslamiyetti gerçekten tanımanız dileğiyle.
Dininizi iyi bilin, eğer bilmezseniz yaşadığınızı din zannedersiniz. Hz Ömer bn Hattab ra.423 Yorumla
Soran+1 yılkedilerle olanı biliyorum zaten sormamın sebebide bu... Özellikle köpekler pislik muamelesi görmüş
- +1 yıl
Hiçbir ayette bundan söz edilmez. Yalnış bilgi insanları hakikaten uzaklaştırır.
Soran+1 yılAyet ne alaka? Ayette bahsediyor diyen kim? Hadisleride söyledim zaten gayet yeterli
- +1 yıl
Arkadaşım, İslamiyetle ilgili sorularını ayetleri baz alarak sormalısın çünkü ayetler Allâh ın kelamıdır hadisler bambaşka bir külliyedir şimdiyi bırakıp efendimizin zamanında bile yalnış isabetsiz hadisler ortaya atılmıştır zayıf hadis, mevzu hadis ve sahih hadisler mevcuttur söylemekte olduğun hadis ise zayıf hadis kısmına giriyor ve İslam alimleri, ulemaları bunları bilerek kitaba aktarıyor ki zayıf olduğunu isabetsiz olduğunu herkesin anlaması ve bilincinde olması için. Ateist forumlarında bu gerçek dışı hadisleri paylaşarak genç kardeşlerimizi yoldan çıkaran külliyen insan vardır. Soruyu hadislerden değil birebir kuran ayetlerinden sormak uydur ki o kitapta sorduğun tüm soruların cevabı da mevcuttur
.
Soran+1 yılZayıf olduğu sonuca nasıl vardınız?
- +1 yıl
#islamiyetin insnaları cahiliye devrinden çıkarmasından
#küçük kız çocuklarının diri diri toprağa gömülme geleneğinin İslamiyetle son bulmasından
#Birçok merhamet emrini veren kuran ayetlerinden
#Efendimiz aleyhisselâm ın hayatı ve kararlarından
En önemlisi ise, bir hadisin mantık ve kuran süzgecinden geçmesinden bahsettiğiniz hadisin ne mantık ne de kuran ayetlerinin süzgecinden geçtiğini düşünmemekten vardım. - +1 yıl
Arkadaş demek istediğimi öyle güzel anlatmış ki ama sorunun sahibinde farklı bir amaç sezmeye başladım. Sen sanki cevap aramıyorsun. Ben de arkadaş gibi sana diyorum ki, bu sorunun cevabı Kur'an da var. Düşünmek ve anlamak lazım.
Soran+1 yılKafanıza göre araştırmadan yani.. Anladım
- +1 yıl
@merhametet sadece böyle basit soruların değil, felsefi, bilimsel, evrensel olan bütün sorunların cevabını bulmakta mümkündür.
- +1 yıl
@AskDonOnumde katılıyorum! Okumak, düşünmek ve anlamak!
Soru sahibi: e be güzel kardeşim, ayet dışında sana yol gösteren oldu mu? Madem sen hiç bir cevap ile tatmin olmayacaktın, niye soru sordun? Sen araştır biz aydınlanalım o vakit.
Yok hani bu yorumlardan bizi çok mu araştırıp okumayan biri olarak gördün? - +1 yıl
Allâh bütün sorularımızı anlayabileceğimiz şekilde bize nakleditmeyi nasip etsin :)
Soran+1 yıl@merhametet neden illa kabul etmemi bana diretiyorsun? Şaşırmıyorum haline. Ayrıca sizin gibi olmayan düşünmesini tartışmasını bilen insanlarla gayette güzel anlaştık. Siz gidip bu kişi değil ama cahil insanlardan destek alarak gözümden bir hayli düştünüz
- +1 yıl
Mühim değil kardeşim, yani gözünden düştüysek. Ben bu asabiyetin sebebini anlamadım ama arkadaşın duasına bir amin derim 😊
- +1 yıl
Konu kabul edip etmemek değil arkadaşım bunca örnek, ayet varken hala böyle düşünmeni istememizdir. Bizimle değil biz sana akıl üslup verecek insnalar değiliz ama şunu öneririm sana hakikatiyle islam tarihini efendimiz aleyhisselâm ın hayatını araştır ve vicdanınla bu soruyu tartış o zaman gerçekten bulacaksın cevabını.
Soran+1 yılCevabı verebilen verdi. Diğer arkadaş yetersiz kaldı diye atıp tutmaya başvurdu, güya Müslüman iftira atmak kolay
- +1 yıl
Güzel kardeşim nerede attıp tuttum aydınlatır mısın? Bu kadar sabırla sorunda sana eşlik ettik. Ayrıca cevabı verene bile saygı göstermedin ki, neyin showu bu? Benim müslümanlığımı mı tartışmak istiyorsun?
- +1 yıl
@merhametet konu kimsenin imanını tartışmak değil şöyle bişey yapmak en uygunu olur
Soru sahibi: sana verdiğim önerinin arkasındayım ciddi bir araştırma ile aydınlanıp daha fazla bilgiye ulaşırsın ve sağda solda duyduğun gördüğün yazıların gerçekliğini araştırıp üzerinde durup sorularına cevap bulmak olur.
Soran+1 yılTabiki araştırıp bulabilirim ben sizin bu sonuca nasıl varabildiğinizi sormuştum. Teşekkürler
- +1 yıl
Sonuca varmak çok kolay aslında mantık, kuran ve bilim süzgecinden geçmişse o söz, hadis, rivayet benşm için geçerlidir ama yeterince aratma yapmadan bilgi sahibi olmadan bu süzgeçten geçilirmesi zor bir durum olur
Soran+1 yılZaten sorduğuma göre cevabı arıyorum değil mi? Bilmiyorum deminiz yeterli
- +1 yıl
Sorunun çözümünü ben ancak bahsettiğim bu metoddan ulaşabildim
Soran+1 yılAnladım, teşekkür ettim
- +1 yıl
Rica ederim iyi günler dilerim.
+1 yılBunun sebebi şudur:
Köpek, Rabbini bilmez, tanımaz..
Gerçek rızık verenin insan olduğunu düşünür ve hayatı pahasına, köle gibi insana kul olur sanki..
Cenab-ı Hak ise, onun bu günahına kefaret olarak "necis (pis)" mührü vurmuştur..
Necis olan yere rahmet melekleri girmez..
#Vesselam619 Yorumla
Soran+1 yılBu sonuca nasıl vardınız?
- +1 yıl
Kur'an ın en büyük tefsiri Risale-i Nur'da böyle geçer:
"Bunun esbabı ise, kelpte hırs marazı fazla olduğundan esbab-ı zahiriyeye öyle bir derece ihtimamla yapışır ki, Mün’im-i Hakikîden bütün bütün gafletine sebep olur.
Binaenaleyh, vasıtayı müessir bilerek Müessir-i Hakikîden yaptığı gaflete ceza olarak necis hükmünü almıştır ki tâhir olsun. Çünkü hükümler, hadler, günahları affeder. Ve beynennâs tahkir darbesini, gaflete kefaret olarak yemiştir." (Mesnevî-i Nuriye/Risale-i Nur)
Detaylı kaynaklı kısmı da:
https://sorularlaislamiyet.com/kaynak/kopek
Soran+1 yılPekala buna karşı iki şey var biri belli bir amaç için av veya koruma amaçlı köpek beslenebiliyor bu durumda da aynı şey olacak o zaman bunlar neden yasaklanmamış? İkinci olarak kedide aynı şekilde yemeğin sahibinden geldiğini sanarak sahibine yemek için yalvarır onu üstün görür çünkü adı üstünde hayvan.. O halde neden kediler için aynı şey yok? Birde sokakta bile köpek beslememek gerek ki öyle görmesin. Köpek eğitimle insana itaat eder yoksa her dediğini yaparım sen mükemmelsin diye değil
- +1 yıl
Köpek, ev içinde beslenen değil, kapı dışında, bahçede beslenebilir.. Av yapılabilir.. Buna cevaz var..
Kediler ise mübarek hayvandır.. Zira, Resulallah (asm) "Müezza" adında kedisi de var.. Hem temiz hayvandır.. Misal eşemediği yere tuvaletini yapmaz.. Doğuştan sahip bu eğitime..
Köpeğin ise bunun için eğitime ihtiyacı olsa da necasetten kurtulmaz..
Ayrıca kedilere nankör deriz.. Halbuki alakası yoktur..
Sebebi ise o rızkını alana kadar insanla oynaşır, rızkını aldıktan sonra öyle bir tavır takınır ki, sanki seni hiç tanımıyor.. Bu tavrıyla insana: "Haddini bil! Sen rızkım için vesilesin, Rezzakım değil! Senin kıymetin bu kadar" der..
İnsana haddini bildirir.. Tabi anlayana..
Hem kedinin rızkı insan elinden verildiğinden, insanın rızkında da berekete vesile olur..
Eğer dikkatle kedinin mırmırları dinlense "Ya Rahim! Ya Rahim!" zikri işitilir..
Soran+1 yılKöpekler yemek yedikten sonra başka bir şey mi yapıyor? Farklı olan ne
- +1 yıl
Fark şu: Kedi, insanın vesile olduğunu bilir, gerçek Rızık verenin Allah olduğunu bilir..
Köpek ise bunun insan olduğunu düşünür hata eder.. Bu kadar..
Soran+1 yılO halde neden yemek için insana saatlerce miyavlar? Bunu kedinin bildiğini nereden bilebiliriz. Ayrıca bu köpeğin suçu değil o öyle yaratılmışken neden ceza olarak melekler uzak duruyor
- +1 yıl
Rızkımı ver diye.. Niye olacak? Dedim ya vesileye, sebeplere başvurmak zorunda..
Yukarda yazdığımı anlamamışsın..
"Köpeklerde hırs hastalığı fazla olduğundan, görünen sebeplere yapışır.. Arkasındaki müsebbipi (Allah'ı) unutur..
Neden böyle olduğuna gelince hikmet-i ilahi..
neden böyle yaratıldığını sorgulayamaz insan..
İnsan ibret alır.. Hırs yapma köpek gibi olursun der.. Bu kadar
Soran+1 yılPeki kedilerin bunu bildiğini köpeklerin bilmediğini nereden bilebiliriz?
Soran+1 yılYani buna uygun bir hadis veya ayet mi var?
- +1 yıl
Bununla alakalı hadis bulamadım..
Bediüzzaman Hz. kendi çıkarımıdır..
Soran+1 yılAnladım bana mantıklı gelmedi yinede teşekkürler ilginiz için
- +1 yıl
Rica ederim.. Olabilir
- +1 yıl
Ahahaha çok saçma.
"Fark şu: Kedi, insanın vesile olduğunu bilir, gerçek Rızık verenin Allah olduğunu bilir.. Köpek ise bunun insan olduğunu düşünür hata eder.. Bu kadar.." hayvanların düşüncelerini okuyabiliyorsan bu yeteneğini değerlendirmelisin 😄 - +1 yıl
@bunalıyorum buna düşünce okumak denmez.. Tavırları yorumlamak denir..
Sen tavır yorumlanadın heralde hiç.. - +1 yıl
Ortada düşünce okumak adına herhangi bir şey olmadığını biliyorum zaten. Senin de söylediğin gibi yorumlamak yani gerçek olduğunu söyleyemeyiz tamamen inancına yönelik kafandan bir şeyler uyduruyorsun ortada ne kanıt var ne bir şey insanları da yönlendirmeye çalışıyorsun.. Ayrıca kedi kadar köpek de temizdir. Çoğu insandan temizler.
Soran+1 yıl@bunalıyorum kendi düşünceni söylemek ne zamandan beri insanları yönlendirmek oldu? İnsanlar bu kadar kolay yönlendirilebiliyorsa ortada bir problem var
- +1 yıl
Yönlendirmeye çalışıyorsun dedim zaten bunu başarabildiğini söylemedim:} Ama bu ülkede neler görüyoruz her gün bunlara da inanacak kişiler vardır elbet..
Soran+1 yıl@bunalıyorum farkın yok
+1 yılHergün sevapları azalır diyen kimse iyi sıkmış öyle birşey hiçbir yerde yazmıro, köpek giren yere melek girmezin sebebi ise köpeklerin gözünde bizim o tür varlıkları görmemizi engelleyen perde olmayışı yani köpekler diğer varlıkları görebiliyor onla alakalı
31 Yorumla
Soran+1 yılEmin misiniz :D bir çok yerde yazıyor
+1 yılSağdan soldan saçma sapan insanlardan duyup geliyorsunuz. Kur'an da köpek olan eve melek girmez diye bir ayet yok. Boş insanları dinleyip sonra İslam şöyle böyle diye dolmayın. Açın okuyun. Sonra gelip söyleyin.
820 Yorumla
Soran+1 yılKuranda yazdığını kim söyledi?
- +1 yıl
İslam diyorsun, İslamın kaynağı Kur'an sen İslamı bir konudan suçluyorsan Kur'anı da suçluyorsun demektir. İslam bunu diyor diyorsan Kur'an da onu söylüyor olmalı doğru mu? Ayrıca bu söylediğin her hangi bir kesin hadis kaynağına da dayandırılamıyor. Şimdi İslam demek eşittir ne demekmiş.
Soran+1 yılİslam sadece kuran değil hadislerimizde mevcuttur kuranda yoksa yoktur demek bana cahilce geliyor
- +1 yıl
Bak ne dedim iyi oku bu söylediklerin bir hadis kaynağına da dayandırılamıyor. Ona kalırsa sünnetlerimiz de var. Doğru oku önce.
- +1 yıl
Ayrıca bilmen gereken şu Peygamber Efendimiz (s. a. v) Kur'ana aykırı hareket etmemiştir. Yani bir hadis Kur'an ile çelişiyorsa o hadis sahih olamaz.
Soran+1 yılDayandırılmamıştır... Emin misiniz? Araştırın öncelikle
- +1 yıl
Ben çok araştırıp sonra da evimde köpek besledim. 😂 😂 Hatta şu an da hayvan besliyorum. Ve bunu %100 sağlam bir kaynağa dayandırmış bir alim de yok. Mezhep imamları bile bu konuda %100 bir kanı ile hareket etmemişler. Şimdi Mezhep imamları bu konuda %100 bir yargı bildirmemişken kime inanmamı bekliyorsun. Nihat Hatipoğlu'na mı, Zekeriya Beyaz'a mı? 😂 😂
Soran+1 yıl%100 olmasada sağlam olmayan bir hadis gibi durmuyor. Siz hiç dayandırılmadığından bahsettiniz önceki yorumda. Baktığınızda bir çok hadisten bahsedilmiş
- +1 yıl
Ona kalırsa kedinin nankör bir hayvan olduğu da hadislere dayandırıldı uzunca bir zaman. Ama sonra ne çıktı. Kedi nankör değilmiş. Anlayacağın bir konu hakkında birden fazla hadis olması onu doğru kılmıyor. Ve bu hadislerin fazla olması çok yer bulması onları da sahih kılmıyor.
- +1 yıl
Kedi köpek gibi hayvanlar asıl olarak vahşi hayvanlardır. Yerleri ise doğadadır. Biz insanlar bazı ihtiyaçlarımızdan dolayı onları evcilleştirmiş ve günlük hayatımız da kullanmışız. Korunma, avlanma, zararlı haşere ile mücadele vs. Bu hayvanlar doğada kendi temziliklerini sağlayacak şekilde yaratılmışlar. Ancak yaşam alanları kısıtlandığında bu özellikleri köreliyor. Bir kedi doğal yaşamda bir yılan ile mücadele edebilecek kabiliyette iken evcilleştirmiş bir kedi bunu yapamıyor. Temizliğini bile hakkı ile yapamıyor. Temiz olmayan yerde namaz kılınması doğru olmadığı için o dönemin insanları bu konuda uyarılmış ama farklı bakış açıları oluşmuş.
Soran+1 yılHer söylenen hadis doğrudur demiyorum hiç sağlam olmayan bir hadis söylemeniz bir şeyi değiştirmez. Tekrar söylüyorum ben hiç dayandırılmamış dediğiniz için bir çok hadis söyleniyor dedim. Kafanıza göre reddedip köpek alamayacağınıza göre bu hadisleri neye dayanarak reddettiniz?
- +1 yıl
Tüm bu hadiselerin gösterdiği ortak nokta temiz olmayan yerde namaz kılınmaz değil mi? Köpek olan eve melek girmez açıklamasına bakarsan temiz olmayan bir evde melek olmayacağı köpeğinde temiz bir hayvan olmadığı bu nedenle köpek beslenmesi yanlış olduğu söyleniyor. Bu ortak mı? Evet. Peki çözümü nedir? Ben evime bu hayvanı aldığımda onun girmeyeceği belirli alanlar oluşturdum mutfak ki taşıdığı bakteriler nedeni ile bu bir bilimsel kanıt. İkincisi girmeyeceği misafirlerin ve namaz kılabileceği bir oda, o odayı kullanmadan önce de sürekli olarak temizlenerek kullanmaya özen gösterdim. Evin temizliğini de standartın üstüne çıkardım. Köpeğin sıklıkla bulunduğu alanları, daha özenli temizledim. Ve bu konuda annemi de uyardım. Aslında reddetmedim ama önlemler aldım. Köpeği eve sokmadan önce onu yıkadım, her zaman yıkamasam bile temizliğine dikkat ettim.
Soran+1 yılMeleklerin pis olduğu için girmediğine nasıl emin olabilirsiniz? Hadiste anlatılan köpeğin olması bile yeterli eve girmemesi için. Üstelik sevaplarının azalacağı kadar kesin ve büyük konuşulmuş. Nasıl emin oldunuz meleklere
- +1 yıl
Şöyle;
Her hadisi sadece olduğu gibi değil, araştırarak inceledim. Öncelikle her hadis sonuç olarak köpeğin temiz olmadığı konusunda bir ortak noktaya varıyordu. Sonra daha derin araştırdığımda gördüm ki melek değil Rahmet Melekleri deniyor. Bununla ilgili bulduğum temizlik ile alakalı kısımlar vardı. Mesela Cünup olunan yere de girmiyorlarmış. İnsanın temizliği konusu. Bunlar üzerinden biraz daha araştırdığımda hala kesin ve net yargılar olmadığını gördüm. Ama temelde temizliğe dayandığı konusunu gördüm. Sevap azalmasının da hayvanın yaşamını kısıtlamak ile alakalı olduğu konusunda çokça bilgi vardı. Hepsini toplayıp biraz da Kur'an araştırması ve Diyanet araştırması ile bu konuda bir fetva olmadığını da gördüm. Alıp besledim.
Soran+1 yılPeki hayvanın yaşamını eve alarak kısıtlamış olmuyor musunuz?
- +1 yıl
Evet oluyorum ki bu da sadece köpek için değil her hayvanın yaşamını kısıtlamanın sevap eksilttiğini gösteriyor. Yani anlayacağın aslında İslam hangi canlı olursa olsun özgürlüğünün kısıtlanmasının zaten doğru olmadığını söylüyor. Bu sadece köpek ile alakalı bir durum değil. Köpek ile ilgili bu kadar hadis bulunması, insanlara verdiği zararın çok olmasından. Hatta çoğu zaman insanları öldürmüş olmasından. Eğer bunu yapan bir kedi olsa o zaman o daha çok dikkat çekecekti. Zaten yapılan bir çok araştırma da gösterdi ki köpek ne kadar temiz bakılırsa bakılsın sadece salyasında bile insanı öldürecek bakteriler barındırıyor. Aslında bu konuda 15 Asır önce uyarılmışız. Dediğim gibi doğasından koparılan her hayvanı beslemek zaten sevap eksiltiyor ölüyorlar, beslenemiyorlar. Köpeğe dayandırılması ise Peygamber Efendimiz (s. a. v) döneminde bir çok hastalığa sebep oldukları ve bir çok insana saldırmaları hatta öldürmeleri ile alakalı. Bunlar ile ilgili bir sürü rivayet var. Araştır göreceksin.
Soran+1 yılMadem öyle neden besliyorsunuz?
- +1 yıl
Şu an beslediğim iki hayvanım var birincisi bir yılan ve yumurtadan şimdiye insan elinde büyümüş bazı yetenekleri körelmiş bir hayvan, diğeri ise bir örümcek ve yine aynı konumda. Bu sevap günah konusunu değiştiriyor mu asla. Ama ben bu hayvanlara duyduğum ilgi nedeni ile besliyorum. Bu doğru bir hareket demiyorum bir bahane de sunmuyorum. Ama besledikçe bana bir çok şey öğrettiler. Evet yanlış bir iş yaptım ama yanlışlarım bazı doğrular doğurdu. Şu an bu iki hayvan hariç daha bir sürü hayvanım var ama onlar evde değil sokakta. 😂 😂 😂
Soran+1 yılPeki teşekkürler
- +1 yıl
Rica Ederim. Ama her hadis bir olaya karşı söylenmiş. Kelime anlamı da bir olay karşısında söylenmiş sözler olarak geçer. Peygamber Efendimiz (s. a. v) bir sözü hangi olaya karşı söylediğini çoğu zaman bilemiyoruz. Bu da öyle bir konu bunları esas alıp bazı şeyleri yapmamak en doğrusu. Hadislere inanmak başka onları hayata geçirmek başka durum. O dönemin gereği neydi Peygamber Efendimiz (s. a. v) bunu ne için söyledi bilemeyiz belkide kökeninde yatan köpek gibi bir hayvanın eve kapatılmasının yanlış olmasıydı. Bir hayvanın özgürlüğünü kısıtlamanın rahmet kapılarını kapatacak olmasıydı. Köpek sadece örnekti. Rivayetler vardır ama değişmeyen tek şey Kur'an'dır. O yüzden böyle konular bazen İslamı zedelenmesi kullanılmıştır. Ve Buhari'nin hadis kitabının bile ne kadar değişmeden geldiğini bilemeyiz.
- Evcil Hayvanlar konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılKöpekle falan alakası yok. Hayvan dediğin evin dışında doğada olur. Doğal hayatta yaşar.
Sen bir evin içine tıkıp istediğin gibi yaşatamazsın. İnsanlar çocuk sahibi olmak yerine ya da evlenmek yerine kedi köpekle kendini tatmin ediyor.312 Yorumla
Soran+1 yılHayır.. Kedilere karşı aynı şey geçerli değil kedinin evde beslenmesinde bir sakınca yok
- +1 yıl
Cunku kediler fare, haşerat yiyor
- +1 yıl
@BettyBrant tamam köyde olursun, sağda solda gezer gider yer. Evin içinde beslemenin alemi yok. Bunun için ayrıca ilaçlar da var.
- +1 yıl
Ben çok insan duydum, gördüm kedi kılından hastalık kapan. Midesinde kist olan..
Soran+1 yıl@BettyBrant köpeklerde evde fare gezmesine izin vermez
- +1 yıl
Bilmiyorum bizimki öyle seyrediyodu disarda fare görünce
Soran+1 yılSiz duymuş olabilirsiniz İslama göre caiz evde kedi beslemek
- +1 yıl
@Mert_Bey Yok kedi kılı cidden hastalık yapıyor. Piresiz aşıları tam ise yapmiyor.
- +1 yıl
Kendi bileceğiniz bir şey yine de. Ben şuana kadar kendi bildiğim doğruyu ve gözlemlediğim şeyleri paylaştım.
Soran+1 yılGerekli aşısı yapılmadığı takdirde kedi kılıda hastalığa sebep olur
Gizli Üye(25-29)+1 yılYa bence batıl inanç bunlar kuranda yazıyormu sanki köpeği sakın evinize almayın günah diye. İslam günümüzde her nasılsa kadınlarada hayvan muamelesi yapıyor. Köle vb. İnanma böyle şeylere sen müslümansan ve gerçekten kalben iyi bir insansan sanmıyorum evindeki köpek yüzünden meleklerden uzak kalacağını
42 Yorumla
Soran+1 yılSadece kuran değil hadislerimizde mevcuttur
Cevap sahibi+1 yılSıkıntı hadislerde zaten neyse...
+1 yılben müslüman değilim. ama kuranı da okumuş dinleri de araştıran objektif biri olarak söylüyorum bahsettiğin şeylerin hiçbiri ne kuranda ne de islamın başka bir yerinde geçmez...
428 Yorumla
Soran+1 yılHadislerde yazıyormuş
- +1 yıl
hadis dediğin şeyler peygamberlerin söylediği sözlerin bütünü. peygamberler kim? sen ben gibi insan... peki insanlar konuşurken geleceğe dair ne görebilirler? neredeyse hiç bir şey. o zamanın şartlarına göre konuşup yorumlamışlardır demekki. ha senin dediğin şii mezhebi var mesela onlarda köpek direk haram. ama şii değilsen mesele yok.
Soran+1 yılYani diyorsunuz ki hadislerin hükmü zamana göre değişebilir
- +1 yıl
sen tamamlayıver ama içinden benim haberim olmadan ;) @Mert_Bey
- +1 yıl
bazı şeyler insanlara zararlı olduğu gerekçesiyle dolaylı yoldan ima edilir. bunlar da o sözlerden birkaçı olabilir. mesela köpeğin kılı tüyü hoş değildir bakımlı olması gerekir ya da dışkısını yapabilir falan bunların insana zararlı olduğunu anlatmak için söylenmiş sözlerdir.
- +1 yıl
@Phytophotodermatitis mezheplere inanıp peygamberlere "onlar da bizim gibi insan" demene çok şaşırdım doğrusu. okumuş cahil diye buna deniyor sanırım. Onlar da bizim gibi insan ya hani; Hz. Musa gibi denizi yarsana, veya Hz. Yunus gibi balığın içine girip orda yaşasana. Ahh kardeşim ahh. geleceğe dair ne görebilirler demişsin de o zamanda köpek yokmuydu? Ben seni biraz aydınlatiyim. Dişi köpekler regl olurlar, insanlar gibi ayda bir değil ama olurlar. Ayrıca köpek kendini çok fazla temizleyen bir canlı değildir. Kedi en ufak bir pislikte dahi patilerine kadar temizler. Köpek ağız çevresi haricini temizlemez. Temizliyor gibi gözükenlerde aslında bitlerinden ve kaşıntısından dolayı bu şekil davranır. Ayrıca köpek salyalı bir hayvandır. Namaz kılmadan önce neden abdestli olmak gerekir? Allahın huzuruna temiz çıkmak için. Peki şimdi soruyorum pis yerde namaz kılınırsa neden abdest alınır? sanırım bu kadar yeterlidir.
Soran+1 yılSorun olmayacaksa neden Müslüman değilsiniz?
- +1 yıl
@pistantrafobiaa cahil çok
- +1 yıl
@Mert_Bey kesinlikle çok !!
- +1 yıl
bak sinekler doluştu hemen tam da tahmin ettiğim üzere. çünkü dinler insanları oyalamak kandırmak ya da zırvalamaktan başka bir işe yaramayan saçmalıklar bütününden başka bir şey değildir. dediğim gibi kuranı da okudum ama tatmin etmedi mesela. emirler ve hükümler bütünü hepsi bu...
- +1 yıl
sinekler bokun üstünde olur. sen bok olmayı kabul ediyorsan ben sinek olmayı kabul ederim hadi bana eyvallah
- +1 yıl
vızıltılar geliyor hep cık cık cık 😂
- +1 yıl
vızıltı vız vız diye gelir cık cık diye değil canım :D
Soran+1 yılşu an düştükleri durumdan ben utandım onlar utanmadı
- +1 yıl
ben muhattap değilim sorun yok onlara da saygı duyuyorum ciddiye almıyorum sadece :)
Soran+1 yılOlan bana oluyor herkesle küfürleşmişler doğru dürüst konuşamadım insanlarla
- +1 yıl
bu ülkede insanlar siyasi görüşlerini, dinlerini yahut dinsel içerikli fikirlerini beyan edemezler. müslüman bir ülkede yaşıyosak islamiyeti yerici sözler söyleyemeyiz. bak hakaretten bahsetmiyorum sadece eleştiri. yoksa kimsenin kutsal değerlerine hakaret etmek kimsenin haddine değildir. e ülkenin ortalama seviyesi zaten malum. aslında şu sorduğun soru bile herşeyi açıklıyor gayet net... millet uzayda koloni kurmanın derdinde sen köpeği islam neden sevmez diyosun. bu senin ya da benim suçum değil. bu hepimizin suçu aslında. bırak senin islamın köpeğe değer vermesi ya da vermemesiyle işin olmasın rahat ol. sen bir insansın duyguların var bir köpeğe içinden geldiği gibi davran sev beslemek istersen besle. korkma kimse seni insani değerlerinle hareket ettin diye yargılayamaz aşağılayamaz hor göremez...
Soran+1 yılTavsiyen için sağolda benim bir korkum yok. Köpeği zaten severim. Ama beslemek için öylece bir karar alamam, kimse almamalı. Baside indirgememelisiniz. Benim dinim İslam olduğu için Allah'a ibadet etmek beni mutlu ediyor. Evet güzel ve büyük işler başarabiliriz ama bu aklımıza takılan küçük soruları es geçelim anlamına gelmez. Bu sitede herkes uzaydan buluşlardan bahsetmiyor. Bakacak olursak bu soruya cevap vermen bu sitede takılmanda israf. İnsanların sorunlarına karşılık dur bir bak ülke karışık sen ne diyorsun bak insanlar uzayda neler yapıyor senin derdine bak demeyi asla doğru bulmuyorum
- +1 yıl
aslında bahsettiğim şey de bir genellemeydi buradaki sorun senin soruna takılmış olmam değildi. haklısın ne bu sitede herkes dünya kurtarıyo ne de faydalı şeyler yapılıyo dediğin gibi israf... dinine tabiiki saygım sonsuz ama dini konuları sorgulamaya başlarsan inan vardığın nokta çok farklı yerler olmaya başlıyor çünkü sonu gelmiyor. sorular büyüyor sorunlar olmaya başlıyor... tercih senin akıl senin fikir senin :)
Soran+1 yılAksine soruyu sormayı bilmek gerek sadece buraya değil araştırarak dini dinliyorum insanları dinliyorum sonra mantıklı bir karara varıyorum. Peki sizin Müslüman olmamanızın belli bir sebebi var mı?
- +1 yıl
samimi olarak söylüyorum ben araştırmaya başladıktan sonra dinlere olan inancımı kaybettim. yani islamiyet olarak değil dini hiç bir görüş fikir inanç ya da düşünce sistemine inanmıyorum ben... dedim ya sadece hükümler ve vaatler verilmiş inançlar bütünü olduğu kanısına vardım hepsi bu
Soran+1 yılAnladım teşekkürler cevap için
- +1 yıl
rica ederim
+1 yılSonuna kadar izlemeni tavsiye ediyorum :)
https://www.youtube.com/watch?v=q3d7280YNKY18 Yorumla
Soran+1 yılZaten tüm meleklerden bahsedilmiyor rahmet melekleri..
- +1 yıl
İster evinizin içinde isterse bahçenizde olsun Köpek beslemenizin din ile alakası bulunmamaktadır. Kuran’da bu konu ile ilgili bir haram ve yasak bulunmamaktadır. Bu tamamen sizin seçiminize kalmış bir konudur. Köpek beslemenin veya evlere Köpek sokmanın haram olduğunu söyleyenler tamamen uydurma hadislere ve geleneksel inançlara dayanmaktadırlar.
Bu yazı alıntıdır az araştırsanız zaten bunları görürsünüz her duyduğunuza inanmayın Kitabı kaynak alın.
Soran+1 yılNeye göre uydurma olduğunu iddia ediyorsun bunu söylemelisin
- +1 yıl
Kitaba göre kitapta bununla ilgili haram ya da günah kılındığına dair bir ayet yok anlamıyorum ki okuyor ama algılamıyor musunuz?
Soran+1 yılO halde kitapta yazmayan her şeyi yapabilirim
- +1 yıl
Neyin peşindesin arkadaşım? Bir şeyin günah olup olmadığını sorguluyorsan inancın da islam ise oturup kitabı okuyacaksın ona göre bir çizgi belirleyeceksin kendine. Ben sana şu an sorduğun soru için köpek beslemenin Kuran'da hiç bir ayette günah yazmadığını söylüyorum kendinde araştırıp bulabilirsin bunun dışında yaptığın ya da yapacağın şey beni ilgilendirmez.
Soran+1 yılAnladım ben sizin mantığınızı ;) teşekkürler güzel yorumlarınız için
- +1 yıl
Yardımcı olabildiysem ne mutlu.
köpek kilinin oldugu yerde namaz kilinmaz diye
kopekleri ne kadar yikasanda onlarin killari pistir kopekleri severim ama evime almam13 Yorumla
Soran+1 yılYıkasan niye pis olsun?
+1 yılBende beslemek istiyorum ustelik mustakil evdeyiz catisida musait ayni tepkileri aliorum yok salya vs muhafazakar ailede olunca boyle oluo
15 Yorumla
Soran+1 yılBahçeniz yok mu
- +1 yıl
Yok malasef :(
Soran+1 yılAyrı eve çıkınca alacak mısınız
- +1 yıl
En cok istedigim sey bu :)
Soran+1 yılHayırlısı olsun
Evcil Hayvanlar konusunda 591 cevap paylaştı. Kuran i Kerim de boyle bir emir yoktur bu olay hadis dir ve biraz çarpıtılmış bir hadis dir
22 Yorumla
Soran+1 yılPeki normali ne sizce?
+1 yılköpeğe pis diyen vatandaşlar insan çok mu temiz :d
doğayı insandan başka kirleten canlı yok71 Yorumla
Soran+1 yılÇok haklısınız bu konuda
İslam değil şafi mezhebinin böyle bir inancı var.
17 Yorumla
Soran+1 yılHayır tüm mezhepler evde beslemenin günah olduğu sonucuna varmış
Soran+1 yılAraştırın o halde
Soran+1 yılMezhebinizi araştırmadıysanız yeni çıkması muhtemel
Soran+1 yılKendi mezhebiniz yok mu?
Bir çok hayvan hakkında var bu.. evde kuş kedi köpek mi beslenir ya. Hayvanlar doğasında guzel doğasında güzel.
13 Yorumla
Soran+1 yılKedi beslemek caizdir kuşta muhtemelen öyle
Soran+1 yılBen sizin fikrinizi sormuyorum İslamdan bahsediyorum. İslama göre evde kedi beslemek caiz sizin ne yaptığınız size kalsın
Çünkü köpek (kedi gibi), pislik ayırımı yapmaZ. Mesela; sokakta bir dışkı olsa, köpek buna basabilir; kedi etrafından dolanır. Bu yüzden köpek bahçede beslenir, kedi ise evde.
13 Yorumla
Soran+1 yılNeden özellikle köpek?
- +1 yıl
adam cevaplamış hala neden ısrar ediyorsun
Soran+1 yıl@lal-121124444 sorularım sadece bir tane değildi farkındaysanız
+1 yılAslında öyle bir durum yok dini o kadar yanlış anlatıyorlarki kapalı orsplar şeyhler insanı dinden soğutuyorlar böyle benim bildiğim sadece abdest konusunda öyle zaten o konudada bir çok şey abdesti bozuyor
34 Yorumla
Soran+1 yılBir çok hadis olduğu söyleniyor neye göre yanlışladınız?
- +1 yıl
bir araştırın bence hayvanlar dilsizdir inanki bir çok insandan daha temizler
Soran+1 yılAraştırmadığınız halde başkalarına küfür etmenizi hiç etik bulmadım. Allah ıslah etsin inşallah
- +1 yıl
araştırmadim dedimmi ben evet başkalarına küfür ediyorum özellikle kendi yengeme dini kötü anlatanlara
+1 yılİslam değil, uyduruk hadis sünnet dedikleri şeyler de yazıyor köpeklere kötü ithaflar.
326 Yorumla
Soran+1 yılUyduruk olduğuna nasıl emin olabildiniz? Kaynağı iyi görünüyor ama bilmiyorum
- +1 yıl
Boşver kaynağı sen var mı? Kuran'da böyle bişey? Yok
Soran+1 yılİlla kurana bağlı kalacaksak bir çok şey yazılı değil kuranda
- +1 yıl
Pardon da neye bağlı kalacaksın? Hadisler peygamber öldükten kaç sene sonra yazılmış? Kuran'da geçmeyen bir dünya hurafe safsata Allahın emri gibi hadis sünnet adı altında yazılmış çoğu uyduruk şey.
- +1 yıl
İii siz bakın saçma sapan hurafelere
Soran+1 yılCanım hepsi aynı değil. Güven seviyeleri vardır bazıları sallatıda olan hadisler bazıları %100 emin olduğunuz hadisler
- +1 yıl
Sensin hurafe. Bilgin olmayan konuda sallamasyon fikir uydurma. 1500 sene milyonlarca insan, yüzbinlerce alim yanlış yapmış, yanlış anlış anlamış; sen doğru yapmışsın öyle mi? Din hakkında 1 kitap okumamış, din felsefesini bilmez, g ötünde 1 avuç b okla dolaşır, burada ahlam keser, hasbam.
Soran+1 yılAyrıca mert isimli şahısı dikkate almayın bir çok kişiye sataşmış zoru var sanırım
- +1 yıl
Kesss sesini çok bilmişlik yapma alimmiş kapa çeneni Allahın kitabı varken ne aliminin sözünden bahsedin sen? Suss işine bak yazıp durma @mert_bey
- +1 yıl
Terbiyesiz azında pislikle gelmiş alim din iman diyor bide git şurdan yazıp durma
- +1 yıl
Senin islam la alakan yokki sen git şeyhlerinin şıhlarının çanağını tutt azında edep yok gelmişsin burda bizi keklion güya
- +1 yıl
Sen hala yazıonmu ya? Salak sensin kusura bakmada hadisle kuranı bir tutacak kadar canımsın ayrıca bu yaptıgın şirke girer defol git artık çok oldun yeter bys@mert_bey
- +1 yıl
@Siyahıngizemii kesinlikle haklısın kuranda böyle bişi yazmaz. fakat kuranda temiz yerde abdest ile namaz kılın yazar. peki pis (temiz olmayan, anlık kir) olan bir hayvanın gezdiği bir yerde namaz kılınır mı? veya daha insanlara yönelik düşünelim; pis olan bir yerde uyumak ister misin, yoksa temiz olan bir yeri mi tercih edersin.
- +1 yıl
@Siyahıngizemii hadis olduğu için inanma sadece şunu düşün, namaz kılınması için abdest almak (vücudu temizlemek) gerekiyorsa, köpeğin gezdiği yerde neden namaz kılınsın.
- +1 yıl
Bak hadiste o şekilde yazmıyor yok köpekler lanetliymiş yok şu bu yok köpekleri öldürün vs. Böylr hadis çok. Yani özel bir odan olur ibadet için oraya köpeği sokmazsın. Ama köpekleri öldürün nedir yahu? @pistantrafobiaa
Soran+1 yılO nereden çıktı ya :D
- +1 yıl
Vallahi var ya bak aratır :D
Soran+1 yılVarsa var kardeş bizim konumuz bu mu
- +1 yıl
Yok eve melek girmezmiş yok bilmemne bırak allah askına daha bir sürü şey öldürün diye bile hadis gördüm ben gercekten
- +1 yıl
Konu konuyu açıyor arkadaşa cvb verdim sen sazan gibi atlama istersen@soran :D
- +1 yıl
Zaten namazı kimse pis yerde kılmaz işin içine köpeği alet etmeye gerek yok bırakın bu hadis işlerini flan
- +1 yıl
Sus sabah sabah çemkirme yazmışlar cvb verdim canımı sıkma benim
+1 yılBahçeniz de ki köpeğe sarılıp öpmeyin dememiş
Eve alma demiş
Ottan bohtan dini inkara kalkışıyorsunuz
Köpeğimi öperim bahçede beslerim10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBöyle şeylere inanmaya devam ediyo musunuz siz hala ya?
317 Yorumla
Soran+1 yılOnlara hadis deniyor
Cevap sahibi+1 yılPeygamberin ölümünden 200-300 yıl sonra çıkan hadis kaynaklarına itibar etmekten vaz geçin artık 👍🏻
Soran+1 yılBuna nasıl kanaat getirdiniz?
Cevap sahibi+1 yılBunun bir kanaati falan Yok. Sözde en güvenilir hadis derleyicisi olan buhari adlı şahıs paygamberin ölümünden 200 yıl sonra doğmuş bir şahsiyet. 200 yıl geçmiş aradan buna rağmen nası oluyo da bu hadislerin hepsi kesinlikle doğru şeklinde itibar edilebiliyor anlamıyorum. Madem islam inancı içindeler tek kaynakları kuran olmalı. Şu hoca demiş ki şu mezhep demiş ki buhari de yazıyokilerle olmaz bu iş. Kuran'da da yeri yoksa eğer bişeyin tutup o konuyu neden islamda şöyle böyle diye açmanın mantığı yok. İslamda öyle değil Buhari'nin kitabında öyle
Soran+1 yılİslam kaynağı sadece kuran değildir hadi bu neysede güvenilir olan hadisleri inkar etmeniz doğru değil
Cevap sahibi+1 yılPeki güvenilir hadis olup olmadığını neye göre tayin ediyorsunuz? Bunun güvencesini kim veriyor?
- +1 yıl
Hadisleri bende inkar ediyorum tek inanman gereken sey kuran olmali
Soran+1 yıl@EnesKaptan uydurma hadisler elbette var ama %100 güvence verilen tek tek isim verilmiş hadisleri inkar etmek kesinlikle doğru değil inanç eksikliği olduğunu düşünüyorum
Cevap sahibi+1 yılKuran'ın bir çok yerinde söylenir ki, kuran ihtilafları çözmek için indirilmiştir. Eğer bu zaman olmuş bizim hala dini ihtilafımız devam ediyorsa şu haram Yok değil gibisinden, ya bu ayet çürümüş oluyo ya da biz kuran haricinde birbiriyle çelişen pek çok kaynağa riayet etmeye başladık. Hangi seçeneği seçtiğin sana kalmış
- +1 yıl
En cok guvenilir kaynaklardan biri buhari bu hadislere inaniyomusun simdi :)
Soran+1 yılKuranla çelişen bir hadis mi? O halde hangi ayette evde hayvan beslemek geçiyor
Cevap sahibi+1 yılYahu yüzde yüz güvence diyorsun anlıyorum da bu güvenceyi kim veriyor Allah mı? Evet namazın nasıl kılındığı ve benzeri hadislere güvenirim çünkü onların Kuran'da bir dayanağı var. Nedir dayanağı? E namaz. Kuran'da Allah namazı emrrdiyor. Peygamber de nasıl kılınması gerektiğini öğretiyor. Ama köpeğin pis olması? Kuran'da Nası bir dayanağı olabilir? Veya mürtedin öldürülmesi? Nasıl dayanağı olabilir. Sevabı da günahı da yazan Allah'tır. O bize sevabı da günahı da kitabında zaten sıralamıştır. Bunu çoğaltmanın doğru olmadığını inanç fazlalığı (emredilenin dışında fazlalık) olduğunu düşünüyorum. Kuran'da her şey yazamaz derler ama koskoca kainatı yarattığı söylenen Allah, bir kitaba istediklerini sığdıramayacak mi yanı? Kuran'da bir konu hakkında bişey yoksa bu eksiklik değil serbestliktir. Demek ki Allah serbest bırakmış bizi bu konuda. O serbest bırakırken biz neden kendi kendimize kısıtlayalım kendimizi
Cevap sahibi+1 yılGeçmiyo olması senin serbest olduğunu gösteriyor demek ki bu konuda
Soran+1 yılBen zaten bu hadiste güvence verilmiş demiyorum hiçbir hadisi kabul etmeyişinize laf söylüyorum
Cevap sahibi+1 yılHayır aslında kendimi eksik ifade ettiğimi düşünüyorum bazı hadislerin Kuran'da bir dayanağı vardır diyorum. İşin itikadi boyutunu düşünürsek. Namaz dinin direğidir şeklindeki hadislere inanırım tabi ki. Ama Kuran'ın dışında bir ceza öngören yaptırım öngören hadislere de pek güvenmiyorum doğrusu. Buhari ilk etapta binlerce hadis elemiş. Elenecek yine bir sürü hadis olduğundan Eminim
Soran+1 yılHaklısınız teşekkürler
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen bahçede golden besliyorum valla ama doğru evde bence de köpek olmamalı
16 Yorumla
Soran+1 yılNeden peki pis bir hayvan mı köpeğiniz?
Cevap sahibi+1 yılGolden cinsi tabiki hayvan köpek yani köpeklerin içinde en temiz en sadık olanı ama gene de olmaz evin içi açıkcası nedenini açık olarak bilmyrm ama hadis vardı sanırım bununla ilgili
Soran+1 yılBen sizin köpeğinizi sordum pis bir hayvan mı?
Cevap sahibi+1 yılHayır degil cins olarak ta temiz bir hayvan yani ben her zaman bakımını yaparım
Soran+1 yılBende her cinsin pis olacağını düşünmüyorum. O halde neden bu denli büyük bir günah haline gelmiş anlaması zor
Cevap sahibi+1 yılBilemem hadislere bakmadım yani o yüzden bilmeden bişey diyemem
Gizli Üye(25-29)+1 yılhiç bir fikrim yok
bunu nereden okumuştun
belki de kıl döktükleri içindir11 Yorumla
Soran+1 yılKöpek ile ilgili bir paylaşımda bir çok kişi bunu yazmıştı bende internetten araştırdım
Evcil Hayvanlar konusunda 994 cevap paylaştı. Hayvanlarin evde besmenmemesi konusunda uyarilar sadece
13 Yorumla
Soran+1 yılHayır.. Örneğin kedi beslemek caizdir
Soran+1 yılYanlışsınız
+1 yılislamın köpekleri kötülediği filan yok hepsi batıl inanç biyerlerınden laf uydurmuşlar :)
20 Yorumlasaçmalıklar saçmalalıklar melek girmesin abi benim evime zaten ne işi var
21 Yorumla
+1 yılKopek salyası ve nefesi necistir yani ölümcül hastalıklara neden olabiliyor. Kediler ağızlarında köpeklere nazaran yok denecek derecede az bakteri barındırır. Islam köpeği sevmeyin demiyor aksine bir evladiniz gibi şevkat gösterin sevin diyor sadeve ev ortamında beslenmesi dinen yasak değil sadece necistir. Köpek kendi dışkısını da yiyebiliyor hastalıklara yol açmaması adına pis olduğu için evde beslenmesi uygun değil diyor.
00 Yorumla
+1 yılpislik olarak gormuyo sadece kopekler temiz hayvanlar degil ornegin bir kedi kadar evde mikrop barindirmamak icin bence
20 Yorumla
+1 yılÖyle biri durum yok. Sadece salyası pis olduğu için bazı şartlar koyulmuş.
00 Yorumla
+1 yılGitte biraz Dinimizi araştır öyle parlama hemen
11 Yorumla
Soran+1 yılSiz araştırın öyle cevaplayın
Evcil Hayvanlar konusunda 503 cevap paylaştı. hangi ayette yaziyor bu
19 Yorumla
Soran+1 yılHadislerde
Soran+1 yılÖyle olduğunu bir çok yerden okudum hadislerin doğruluğundan emin değilim
Soran+1 yılZaten o yüzden soru sordum beyefendi.
Soran+1 yılEvet karşı çıkanlar var mı onaylayanlar var mı bunlarıda görmek için. İkiside mevcut
Soran+1 yılGayet net anladım siz beni anlamak istemediniz. İyi günler dilerim size
- Evcil Hayvanlar konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yılyemişim islamı. bence en güzeli deizm !
30 Yorumla Evcil Hayvanlar konusunda 27,4b cevap paylaştı. Ondan önce çok şey var sadece köpek olsa iyi
16 Yorumla
Soran+1 yılNasıl yani?
Soran+1 yılAnladım benim inancım yinede teşekkürler
Soran+1 yılVeya yanlış bilerek araştırmadan yoldan çıkmak
+1 yılBöyle saçmalıklara inanmam
20 Yorumlaİslam çelişki dinidir, kişisel düşüncem
45 Yorumla- +1 yıl
islam'da hiç bir çekişki yok. kuran-ı kerim'de her şey ama her şey yazıyor. yeterki anlamasını bilin; ve ilk ayette dediği gibi, okuyun!
- +1 yıl
+1 yılKime pislik torbası gibi muamele etmemiş ki?
21 Yorumla
+1 yılkopek pis hayvan salgasi vs si
113 Yorumla- +1 yıl
sorularlaislamiyet. com/evde-bahcede-kopek-beslemek-namaza-mani-olur-mu-kopek-elbisemize-surtunurse-o-elbiseyle
- +1 yıl
xperim 2 degil diye link atamadim bunu googladan arat guzel bir site yuzde doksan burda acikliyor
Soran+1 yılBenim sorduğum soruların cevabı orada yok
- +1 yıl
baktinmi ki gayette guzel aciklamis hayvanin kendisi pis diye
Soran+1 yılBenim sorum neden özellikle köpeklere karşı bu tavır var.
- +1 yıl
ya aslan da pis ama aslani evde beslemiyosun evde beslenilen adet olan tek pis hayvan kopek kanguru besleyen yok ya da kurt besleyen ya krdi ya kopek bak kedi temiz hayvan o da tesvik ediliyor hayvan pis
Soran+1 yılMesela tavşan besleniyor kuş besleniyor güvercin besleyen var. Bunlarda evin içini pisletiyor
- +1 yıl
sacmalama bu hayvanlari kafesleyebilirsin kopegi kafesemi kapatcan hayvanin dogasina ters ayrica bunlar evde pek beslenmez koku yapar diye
Soran+1 yılNe kafesi? Hayvanları kafeslemek caiz mi sanki?
- +1 yıl
hayvani kafesten cikarinca iklime alismayip olecekse salinmasi iyi degil ama ozgurlukte hayatta kalabilecekse mekruh
Soran+1 yılEvin içinde diyorum siz kafes diyorsunuz bunları evde besleyen yok mu?
- +1 yıl
evde besleyen gormedim guvercinler cati katinda beslenir havada pisler cunku muhabbet kuslarida kopek pisligi kadar agir necaset degil tavsan her yeri oyar diye beslemezler oynamayanlar kafes tavsani zaten
+1 yılköpegin salyasi mikrop yuvasidir.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılağız salyasından dolayı
10 YorumlaEvcil Hayvanlar konusunda 10,4b cevap paylaştı. Ee kopek iyidir hojdiir ama temiz degildir
10 YorumlaFazla düşününce tırlatabilirsin
10 YorumlaEv içinde köpek olmaz
10 YorumlaBence çoğu çarpıtma
10 Yorumla
+1 yılUydurma bunlar hep
10 YorumlaMantıklı soru
20 Yorumla
Devamını Gör(28)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Evcil Hayvanlar > Sorular > Neden İslam köpeklere karşı bir pislik torbası gibi muamele etmiş?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler