Benim yıllardır başıma gelen bir durum var, çoraplarımın tekini yutuyor makine. Daha bozulmadı henüz. Makine çok yüksek hızlarda döndüğünde, çoraplar contadaki bir delikten veya yarıktan kayabilir ve metal yıkama sepetinin altındaki boşluğa sıkışabilir. Bu, çorapların kaybolmasına ve su sızıntılarına neden olabilir.
Kolye biraz sıkıntılı bir şey. Kuyumcu dükkânının sahibine söyledim, onlar da bana ne yapmam gerektiğini söylediler. Eğer parçaların arasına sıkışmadıysa bir problem yok. 😅 Kaçan cisim kolye tarzı küçük bir şeyse zaten su alımı ve boşaltımı sırasında pompaya gider, yıkayıcıların üzerinde elek tipi bir filtre vardır. oradan çıkartırsınız. Ayrıca makinenin içini iyice kontrol et, muhtemelen bir yerle takılmıştır. Lastiğe falan.
Çamaşır Makinesine Atılan Kolye Sararır mı?
.
Kolyenin cinsine bağlı bir durum bu. Örneğin imitasyonsa rengi gider, hatta paslanma bile yapabilir zamanla. Gümüşse kararır ki gümüşler parlatilabiliyor. Zirkon kaplamaysa zaten problem yok rengine bir şey olmaz. Altınsa da bir şey olacağını zannetmiyorum.
Çamaşır Makinesine Atılan Kolye Tekrar Kullanılabilir mi?
.
Dediğim gibi, kolyenin cinsine bağlı. İmitasyonsa bi ihtimal sağlam kalır, kullanırsın. Ama büyük ölçüde kararma yapar. Hemen çıkarırsan daha iyi, zamanla çok daha fazla kararacaktır. Gerçi makineyi kaç derecede çalıştırdığın da önemli. Muhtemelen 30 ya da 40 derecede çalıştırdın bunun da tek seferde pek bir zararı olmaz o halde. Gümüşse istediği kadar kadarsın tek bir işlemle eski haline döner. Yani kullanabilirsin tabii ki. :)
Çamaşır Makinesi ve Kurutucunuza Zarar Veren 12 Kötü Alışkanlık
Ceplerini boşaltmadan yıkamak
Çamaşır ve kurutma makinesine koruma kılıfı olmadan iç çamaşırı atmak
Çok fazla deterjan kullanmak
Çamaşır makinesini çok doldurmak
Islak çamaşırları çamaşır makinesinde bırakmak
Çamaşır ve kurutma makinesini aşırı yüklemek
Çok fazla koku/renk koruyucu mendil kullanmak
Farklı türde çamaşırları karıştırmak
Kurutmamanız gereken şeyleri kurutmak
Kurutucu tiftik kapanını temizlememek
Talimatları takip etmemek
Çamaşır ve kurutma makinesini gereğinden fazla çalıştırmak
Hem çamaşır makinenizi, hem de kurutma makinenizi uzun süre kullanmak için bu kurallara dikkat etmenizi öneririm.