kucukken taciz ederdi kimseye soyleyemezdim İstanbul'da izine geldi mesajlarda bile taciz ediyor dahada pislesmis annemin babamin uzulecegni bilmesem soylerim ama ya beni suclarlarsa beni oz abim bu arada evde kucuk kardesim var Şu an gunlerdir yanima gelmesin die kendimi odaya kitliyorum babam gelene kadar resimlerde gorunen sms de ondan engelledim oradan atti bir akil verin oz abi nasil yapar bunu😭😭😭😢
Abim taciz ediyor, bu durumdan nasıl kurtulabilirim?
Maalesef Türkiye, ensest oranının en yüksek olduğu ülkelerin başında geliyor. Ensest ilişkiler, akrabaları tarafından tacize uğrayan mağdurların sessiz kalması sebebiyle; sürekli olarak üstü kapatılan bir mesele haline gelmektedir. Sessiz kalmamalısınız.
Türk Ceza Kanunu kapsamında cinsel taciz suçu madde 105’te düzenlenmiştir. Madde metnine göre, “Bir kimseyi cinsel amaçlı olarak taciz eden kişi hakkında, mağdurun şikâyeti üzerine, üç aydan iki yıla kadar hapis cezasına veya adlî para cezasına hükmolunur.”. Madde metninden de görüldüğü üzere cinsel taciz suçu şikayete bağlı bir suçtur. Yaşadığınız somut olaya ilişkin detaylı bir dilekçe hazırlamalısınız, dilekçenin eklerine yazışmaları ve diğer delilleri eklemelisiniz. Adliyede bulunan müracaat savcılığına şikayet dilekçenizi sunmalısınız.
Şikâyete bağlı suçların, suç tarihinden veya failin öğrenildiği tarihten itibaren 6 ay içerisinde şikâyete konu edilmesi gerektiğinden 6 ay geçtikten sonra şikâyette bulunulsa dahi artık fail hakkında Cinsel Taciz suçundan soruşturma başlatılamaz. Bu sebepten 6 ay içerisinde şikâyette bulunmanız önem taşımaktadır.
Cinsel tacizin; süreklilik gösteriyor olması ve aşırı rahatsız edici bir hale gelmesi halinde fail hakkında şikâyette bulunmanın yanı sıra veya şikâyette bulunmaksızın, önleyici tedbir alınmasını talep etme imkânınız bulunmaktadır.
Önleyici tedbir müessesesi, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında düzenlenmiştir. Kanunun 1. maddesinde “…tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması” amacının da kanunun amaçları arasında yer aldığı açıkça ifade edilmektedir. Mağdurun evli veya bekâr olması gibi kişisel özelliklerinin önleyici tedbir kararı alınabilmesi açısından bir farkı yoktur. Mağdur olan her kadın bu hakkını kullanabilecektir.
6284 sayılı Kanun’un 5. maddesine göre hâkim, “Korunan kişilere, bu kişilerin bulundukları konuta, okula ve işyerlerine yaklaşmaması”, “Korunan kişiyi iletişim araçlarıyla veya sair surette rahatsız etmemesi” gibi tedbirlere başvurabileceği gibi, bu tedbirler maddede sayılanlarla sınırlı olmayıp, durumun gerektirmesi halinde, sayılanlara benzer başka tedbirlerin alınmasına da karar verebilir. Bu husus hâkimin takdirine bırakılmış bulunmaktadır.
Yaşadığınız somut olayı delillerinizle beraber yetkili yargı makamlarına taşımalısınız, sessiz kalmayın.
Somut olayın detaylı incelenmesi ve gerekli adli sürecin en etkili şekilde sürdürülmesi için avukat yardımı almanızda fayda var.
Neden gerekli yerlere bildirmiyorsun? Yarın öbür gün tecavüz ettiğinde baban öğrenmeyecek mi o zaman daha mı iyi olacak? Senin psikolojin ne olacak peki elalem ne der babam ne yapar diye düşünmekten neden kendinizi ikinci plana atıyorsunuz? Senin hayatını onlar mı yaşayacak? Gidip polise bildirmen lazım mesajlarla birlikte. Böyle bir şey de senin suçun yok. Utanması, sıkılması gereken sen değilsin. Ailenden kimse de sana bir şey diyemez.
Bu yaptığı anne babanın üzülmesinden daha önemli, senin geleceğini ve hayatını karartabilir. Ne kadar üzülürlerse üzülsünler bu senin hayatından ve namusundan önemli olamaz. Git annenle babanla konuş iğrenç bir durumun içindesin çünkü.
Allah belamızı versin yemin ederim. Bu bacak aramızdakine sahip çıkamıyorsak ölelim biz. Keşke sünnet edilirken abini doktor kökünden kesseydi. Madem isteklisin adi herif bu işi yapanalr var. Git onlara. İnsan artık kız bebek sahibi olmaktan korkuyor. Öz yeğenine sulananalr mı dersin abi kız kardeşine sulanan mı dersin. Valla gerçekten kadın olmak çok zor. Allah yardımcınız olsun. Bu ne yahu kadınlara hiç rahat yok mu?
20
3 Yorumla
Soran
+1 yıl
bilmiyorum belki yani bu kadar icime kapanik olmam kimseye guvenmemin sebebi
Hiç inandırıcı gelmiyorsun verdiğin tepki bu mu yani biri bunu yasasa etmediği laf kalmaz bana hiç inandırıcı gelmedi ki bizim bilgi islem de insanların yaptıklarını gördüklerimiz ile bunun alakası yok bariz trol
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
45
Cevap
81
Cevap
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Benim en büyük abim de (8 yas var aramizda) ben kucukken bana yaptigi seyleri hatirliyorum. 3 4 defa ciddi anlamda yapti ama farkinda degilim saniyordu her halde ama ben her seyi biliyorum. Simdi o universite ve artik yapmiyor çünkü her seyi kavrayabilecek ve onun icin tehlikeli bir yastayim. Ben kimseye soylemedim ve soylemeyecegim de çünkü kimse hayatta inanmaz ben de utancimdan kimseye bakamam bu yuzden benle mezara... Ama alisigim böyle seylere. Kucuklugumden beri cok tacize ugradim hem tanidiklarimdan hem de yabancilardan
@Komünist-Proleterya teşekkür ederim :) hayir iyi ki gelmissin ve iyi insanlar iyi ki gelmisler yoksa sayilari iyileri geçerdi ve dünya yok olunmasi gereken bir yer olurdu
Türkiye de herkes öyle bir diyor ki annene babana söyle birşey olmaz vs halbu ki bilmiyorlar o anne baba erkek evlatları için can parçası kızlarını namus diye öldüreceklerini. Dinden vurup bizim başımıza namus bekçileri kesiliyorlar halbu ki oğulları ne halt yiyor kimse de bilmiyor. Tavsiyem ne anne ne baban. Direkt polise gitmelisin. Mesajları okutturup devletin güvencesi altına girmelisin. Sonuçta namusu iki bacak arasında bildikleri için ters tepki veren insanlar olacaktır. Buna ailen de dahil. Onlardan da korumalısın. Polise güven.
Eğer bu troll degilse ki gerçek gibi görünüyor. Bu mesajlari anne babana ya da polise söylemek zorundasın. Bu toplumu bir pislikten kurtarmak senin boynunun borcudur. Böyle iğrencligi saklamanin hiçbir anlami yok. Yarın pisman olursun yapmadigina. Bu zihniyet yarin başkasina daha büyük bela olur. Ve sen görevini yapmadiğin için vicdanen sućlu olursun. Varsa vicdanin ihbar et. Etmiyorsan soru troll demektir. Gerisi sana kalmiş
Ya bırak üzülürlerse üzülsünler allah aşkına öyle saçma gerekçe mi olur. Göster mesajları, böyle şeref yoksunluğu mu olur. Sallayarak sende suçlu durumuna düşersin utanacak biri varsa oda abin. Geri dönülmez bir raddeye gelirse pişmanda olsan fayda etmez. Polise de bildir derim ben. İsterse baban olsun abin olsun taciz tacizdir bunun affı saklaması olmaz
Bende buna benzer bişey yaşadım abim her gece 12-1 gibi geliyor bana ellemeye çalışıyor aletini içime sokmaya çalışıyor korkuyorum korkuyorum sesimi bile çıkaramıyorum şu an 15 yaşındayım aileme söylemeye korkuyorum çünkü anlamazlar beni abim ile zorla evlendirirler diye korkuyorum başka yaşlı biri ile evlendirirler Diye korkuyorum öldürürler diye korkuyorum sadece ablama söyleyebildim ablam bana "merak etme eğer bir daha eline bile dokunmaya çalışırsa bana gel onun ağzına biber sürerim ben" dedi tek güvendiğim kişi ablam ama hallen korkuyorum Allah böyle durum yaşayanlara yardım yaşatanlara ise bela versin
Allah Allah nasil bir aile ki niye öldürüyorlarmış seni namus davası falan diye düşünecek geri kafalı insanlar mı ki ailendekiler? Adı üstünde istismar senin bir hatan yalnışın suçun yok suç bunu yapan o canım abinde. Zaten seni zorla evlendirmeleri yasak abinle evlenmen yasak ve yasal değil bunu bilmiyor musun olur mu öyle şey devlet hiç izin verir mi kardeş evliliğine. 18 yaşından önce evlenmek yasak seni zorla istemediğin biriyle evlendiremezler bunlar suç ve cezalandırılması gerekir. Sırf ailen böyle yalnış düşüncelere davranışlara sahip diye hayatını mahvetme eğer abin devam ederse polise gitmelisin bu korkuyla yaşamak zorunda değilsin kimse senin kendi hayatından daha önemli değil onlar üzülecek kızacak diye düşünüyorsun belki ama senin psikolojinin bozulması kötü etkilenmesi veya bu istismardan dolayı travma falan yaşaman daha kötü bir şey kimsenin sana bunu yapmaya yaşatmaya hakkı yok sonuçta. Ailene değil polise gidip şikayette bulunmalısın yanına bir arkadaşını al sakın çekinme ya da ablanla beraber git ama sana engel olur mu bilmiyorum ayrıca doktora psikyatriste falan da gidebilirsin eğer psikolojik olarak kötü hissediyorsan bu yaşadıklarından dolayı sana mutlaka yardımcı olurlar sakın çekinme
Allah Allah nasil bir aile ki niye öldürüyorlarmış seni namus davası falan diye düşünecek geri kafalı insanlar mı ki ailendekiler? Adı üstünde istismar senin bir hatan yalnışın suçun yok suç bunu yapan o gerize kalı abinde. Zaten seni zorla evlendirmeleri yasak abinle evlenmen yasak ve yasal değil bunu bilmiyor musun olur mu öyle şey devlet hiç izin verir mi kardeş evliliğine. 18 yaşından önce evlenmek yasak seni zorla istemediğin biriyle evlendiremezler bunlar suç ve cezalandırılması gerekir. Sırf ailen böyle yalnış düşüncelere davranışlara sahip diye hayatını mahvetme eğer abin devam ederse polise gitmelisin bu korkuyla yaşamak zorunda değilsin kimse senin kendi hayatından daha önemli değil onlar üzülecek kızacak diye düşünüyorsun belki ama senin psikolojinin bozulması kötü etkilenmesi veya bu istismardan dolayı travma falan yaşaman daha kötü bir şey kimsenin sana bunu yapmaya yaşatmaya hakkı yok sonuçta. Ailene değil polise gidip şikayette bulunmalısın yanına bir arkadaşını al sakın çekinme ya da ablanla beraber git ama sana engel olur mu bilmiyorum ayrıca doktora psikyatriste falan da gidebilirsin eğer psikolojik olarak kötü hissediyorsan bu yaşadıklarından dolayı sana mutlaka yardımcı olurlar sakın çekinme
İyiler, kötüler kadar cesaretli olursa Dünya daha güzel bir yer olur. "Deliormanlı" Sen onun yaptığı pisliğe susarsan ekmeğine yağ sürersin. Bu iyi bir şey değil, artık sosyal medyadan haykırışlarla ses getirilebilen bir ve işlem yapılan konu taciz lütfen ama lütfen sessiz kalma
Yuh artıkkkk. elinde delilin var ve anne baba üzülmesin diye saklıyorsun pes. Ya neden susuyorsunuz siz sustukça bunlar kendisini bir b... ok sanıyor devam ediyorlar. Git mahkemeye ver tacizden. Annenlere de durumu anlat göster. Kimse duymasın diyen aileler de çok sakın ola ki susma.
Eğer bu durumunu ailenden kimseye anlatmaz ya da polise şikayet etmezsen daha büyük bir bedel ödeyerek daha kütü bir durumu düşersin
Sanırım abinin büyle olmasında seninde biraz payın var ki abinin seninde istediğini ve bu denli rahat davranıyor Ama senin de az biraz suçun olsa dahi yine de annene anlat En azından daha kütü bir şey olmamışken bu durumdan kurtulursun.
Ulan sanki tertemiz milletiz neler oldu bu ülkede nerdeydiniz? Duymadiniz mi? bilip de niye susuyorsunuz? inanmıyorum diyenler var mağdurlar canina kiydigi zaman mi inanacaksin? Soran, hemen annene babana soyle bu ruh hastasinin tedavi olmasi şart kimse uzulmesin diye kendi hayatini karartma insanin hayatta öncülüğü yine kendisi olmalidir.
Bence ailene söylemen çok doğru olur bunların sonu olmaz biz sustukça yüz bulurlar binlerce kadın sustuğu için tecavüz ediliyor sen de susma ailen üzülevek elbet ama bu tacizler daha kötü bir hal alırsa asıl ondan sonra üzülecekler sonradan üzüleceklerine şimdiden üzülsünler tevabüze hele ki öz abin tatafından tecabüze uğramandan iyidir. Bence buna bir dur de susma sustuğumuz için böyleleri yüz buluyor.
Bir ara lisede okurken bir arkadaşım bana şunu demişti bir çocuk var zorla kızkardeşine dar pantolon giydirmaye çalışıyor diye o aklıma o geldi sorunu görünce Allah kimseyi şaşırtmasın Valla
Allah yardımcın olsun.. İşin cok zor.. Ben sevdiğim kızı üvey abisi yüzünden kaybetmiştim.. Dikkatli ol. Bu mesajları iyi sakla.. Gerekli yerlere de bildir.
çok üzücü bir durum biliyorum ama annenlere söylemeden önce bir psikiyatriyle görüşsen iyi olacaktır onlar gerekeni yapacaktır bundan emin olabilirsin zaten normal olarak bu durumdan psikolojin bozulmuştur o yüzden sana tavsiyem önce bir psikiyatriyle görüşmende fayda olcaktır
Allah yardımcın olsun bune ya abin kaç yaşında çok merak ettim şu an bence daha fazla ileri gitmeden polise falan gitmelisin haklısın abin seni suçlu gösterebilir
Ne dediğinin farkında mısın abisi bunu yapan kıza kızın ne suçu var siz erkekler biz kendimizi nefsimizi firenleyemiyoruz demiyorsunuz bu lanet iğrenç tacizde kızı suçluyorsunuz inanamıyorum ya
Abisi lan yapan abisissi hiç mi suçu yok abisinin şerefsiz kardeşini her türlü kötülükten koruması gerekirken taciz ediyor kız istiyordur diyorsun ya bu nasıl kafa nasıl düşünce inanamıyorum ya
Merhaba,
Sessiz kalmamalısınız
Maalesef Türkiye, ensest oranının en yüksek olduğu ülkelerin başında geliyor. Ensest ilişkiler, akrabaları tarafından tacize uğrayan mağdurların sessiz kalması sebebiyle; sürekli olarak üstü kapatılan bir mesele haline gelmektedir. Sessiz kalmamalısınız.
Türk Ceza Kanunu kapsamında cinsel taciz suçu madde 105’te düzenlenmiştir. Madde metnine göre, “Bir kimseyi cinsel amaçlı olarak taciz eden kişi hakkında, mağdurun şikâyeti üzerine, üç aydan iki yıla kadar hapis cezasına veya adlî para cezasına hükmolunur.”. Madde metninden de görüldüğü üzere cinsel taciz suçu şikayete bağlı bir suçtur. Yaşadığınız somut olaya ilişkin detaylı bir dilekçe hazırlamalısınız, dilekçenin eklerine yazışmaları ve diğer delilleri eklemelisiniz. Adliyede bulunan müracaat savcılığına şikayet dilekçenizi sunmalısınız.
Şikâyete bağlı suçların, suç tarihinden veya failin öğrenildiği tarihten itibaren 6 ay içerisinde şikâyete konu edilmesi gerektiğinden 6 ay geçtikten sonra şikâyette bulunulsa dahi artık fail hakkında Cinsel Taciz suçundan soruşturma başlatılamaz. Bu sebepten 6 ay içerisinde şikâyette bulunmanız önem taşımaktadır.
Cinsel tacizin; süreklilik gösteriyor olması ve aşırı rahatsız edici bir hale gelmesi halinde fail hakkında şikâyette bulunmanın yanı sıra veya şikâyette bulunmaksızın, önleyici tedbir alınmasını talep etme imkânınız bulunmaktadır.
Önleyici tedbir müessesesi, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında düzenlenmiştir. Kanunun 1. maddesinde “…tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması” amacının da kanunun amaçları arasında yer aldığı açıkça ifade edilmektedir. Mağdurun evli veya bekâr olması gibi kişisel özelliklerinin önleyici tedbir kararı alınabilmesi açısından bir farkı yoktur. Mağdur olan her kadın bu hakkını kullanabilecektir.
6284 sayılı Kanun’un 5. maddesine göre hâkim, “Korunan kişilere, bu kişilerin bulundukları konuta, okula ve işyerlerine yaklaşmaması”, “Korunan kişiyi iletişim araçlarıyla veya sair surette rahatsız etmemesi” gibi tedbirlere başvurabileceği gibi, bu tedbirler maddede sayılanlarla sınırlı olmayıp, durumun gerektirmesi halinde, sayılanlara benzer başka tedbirlerin alınmasına da karar verebilir. Bu husus hâkimin takdirine bırakılmış bulunmaktadır.
Yaşadığınız somut olayı delillerinizle beraber yetkili yargı makamlarına taşımalısınız, sessiz kalmayın.
Somut olayın detaylı incelenmesi ve gerekli adli sürecin en etkili şekilde sürdürülmesi için avukat yardımı almanızda fayda var.