(78/NEBE-33: (Onlara hizmet vermek için orada) çarpıcı, genç ve yaşıt kızlar (vardır) (Göğüsleri henüz tomurcuklanmış yaşıt kızlar.)
Cevabın nedir?
- Diğer konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılöncelikle bu tefsir yanlış..
Birincisi: Konuyla ilgili bu ayetlerin hiç birinde hurilerden, kızlardan, kadınlardan söz edilmemiştir. Burada “bağ-bahçe-kadın”kompozisyonu gibi genel bir anlayış esas alınarak kadın söz konusu edilmiştir.
İkincisi: ayetin önceki ve sonraki ayetlerle okunması gerekir
Bu ayetten önce yer alan 32. ayette “Onlara bahçeler, üzüm bağları var.” denilmiştir. 33. ayette bu üzüm bağlarında bulunan üzümlerin güzelliklerine işaret edilmiş ve “(büyüklük, sağlamlık ve tatlılık gibi özellikleri bakımından) birbirine denk olan tomurcuk üzüm daneleri var” denilmiştir. Bu ayetten sonraki 34. ayette ise, “(Bu güzel üzüm danelerinden) dolu dolu kadehler var.” olduğuna işaret edilmiştir.
ayrıca müslümanım diyip bu tarz insanları dinden çıkaracak paylaşjmlar yaparak herkesin hunahina giriyorsunuz zira yorumlarda fazlasi ile gördüm.
tavsiye tekrar saffet getirin şayet muslumansaniz.. selametle..10 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılCennetteki kızların ergenlik çagına erdiğine anlatıyor yasları 33 diyor
“göğüslerin tomurcuklu” vasfına değil, “kızların erginlik çağına” işaret edilmiştir00 Yorumla
- Diğer konusunda 6,4b cevap paylaştı.
+1 yılCennette erkeklere ödül olarak verilen Huri ( Güzel kadın) bahsediliyor... Bayanlara böyle bir şey yok... onların ödülü daha olduğunu söyleniyor geçenlerde bir tv yayınında gördüm Bayanlara Allah Cemalini erkeklere oranla biraz daha fazla gösterecekmiş... Bu da güze bir şey değil midir? .. Allah'ın adaletinden şüphemiz olamaz.
02 Yorumla- +1 yıl
Kadınlara bir ödül olmadığını ben de biliyorum. (Amacım taklidi iman yapmamak.)
Ama nedendir bu ayrımcılığın sebebi? - +1 yıl
Altta bir video var sanırım orada güzel bir açıklama olduğunu düşünüyorum iyi akşamlar.
Gizli Üye(36-45)+1 yılTanrı ne demek istediğini ifade edemiyor mu ki onun gönderdiği ayetleri açıklamaya çalışıyorsunuz? Bu her şeyden önce tanrıya saygısızlıktır. Diyor ki göğüsleri tomurcuklanmış genç kızlar hizmet vermek için vardır.
08 Yorumla- +1 yıl
Şöyle bir şey söylüycem şimdi sana sıkı tutun;
cahil, Tanrı ile sen aynı dilde aynı zekada aynı düşüncedemi konuşuyorsunuz sana zekayı anlama kabiliyetini düşünme yetisini veren o'yken nasıl kendinle bir tutabiliyorsun bize verdiği yetenekler sahip olduğu sonsuz şeylerin kaç yüz milyonda biri acaba - +1 yıl
@Gizem09809 benim sorumun altında görüş yapan kimseye cahil diyemezsin, lütfen lafları dikkat et.
- +1 yıl
Sonuçta burda bir görüş yapma tuşu var ve bu benim görüşüm seni çokta alakadar etmez aslında ama yinede saygı duyarım
- +1 yıl
@Gizem09809 benim sorumsa eğer alakadar eder!
Cevap sahibi+1 yıl@Gizem09809 bacım önce ne dediğimi bir anlasaydın. Kahpe ben ne demişim, ya kaşarı. Okuman mı yok? Bu da bir görüş işte fahişe.
Cevap sahibi+1 yılBacım demedim bu arada o r ospu dedim. Niayetinde burda bir görüş yapma tuşu var değil mi tipini s. ikiitiğim? Ne yazdığımı bile kavrayamamışsın gelmişsin bir de benim yorumum altına salakça şeyler yazıyorsun. A. mk ergeni seni
- +1 yıl
@GörüşSahibi anlatamıyor muyum ben?
Kimse kimseye hakaret ve küfür etmesin.
Sadece soruma odaklaşın, hemen de hazırsınız kavgaya.
Cevap sahibi+1 yıl@Tatlisevenkizz anlayacağı dilde cevap verdim. Kibarca yazsam emin ol, anlamaz aynı üslübünu sürdürürdü.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
31Cevap
+1 yılDenilen açık cennette huriler olcak genç huriler onlarla birlikte olacaksınız diyor eğer Müslümansan bu ayetlere takılman normal bunlar birşey değil genel olarak kuranı ve dinler tarihini araştırırsanız evrimi maymundan gelmek olmadığını bilecek kadar öğrenirsen iz dinlerin insan uydurması oldugunu kolayca anlarsınız aslında sorgulamanız güzel
04 Yorumla- +1 yıl
Şu anda evrimi falan değil sadece bu ayetin açıklamasını merak etmiştim.
Yine de teşekkürler yorum icin. - +1 yıl
Güneşin evreleri vardır ve kızıl dev evresine 1400 yıl önce mahşer günü demişler
Bunu nereden bileceklerdi?
Ayrıca bazı arkeolojik kazılar da medeniyet izleri var yani evrim teorisinde olduğu gibi ilkelden moderne değil
Geçmiş insanlar ilkel degildi - +1 yıl
Sagdan soldan duyduğun la konuşma bunu nerden bileceklerdi onu nerden bileceklerdi falandı filanda kuranda bir şeylerin bilindiği yok getir bana cin ali kitabını sana birsürü mucize bulayım aynı şekilde İncil de ve Tevrat da bilimsel mucizeler var deniyor ama yok genel olarak araştır ayrıca bazı arkeolojik kazılar da medeniyetin izleri var ne demek be kardeşim akıl var mantık var sen hangi arkeolojik kazılarda bahsediyorsun kaynağın nedir kaynağın sağdan soldan duyup okuduklarınmı eldeki verilere göre analizlere göre ilk insanlar ilkeldi mağara adamı dönemleri vardı sonrasında tarımla birlikte sıçrama başladı yerleşik hayat ilk medeniyet sonrasında sanayi tabi bu kısaca ama senin dediğin gibi eskiden cok medeni değildi şimdi bile Afrika amazon git mağara adamı dönemi manzaralarını görürsün ayrıca
- +1 yıl
Ayrıca evrimi insanlarımız yalan diyor bizi imanımızdan etmek için uydurdular gibi deli saçması şeylere inanıyorlar bakın evrim bir bilimdir gerçekliği dünyanın yuvarlak olması kadar gerçektir siz ne kadar Düz desenizde değişmeyecek fakat gözünü kapatan bu konuda cahil kalmış arkadaşlarda lütfen bir şeyi inkar ederken hiç olmazsa ne oldugunu bilecek kadar bilsin adam evrim nedir diyorum maymundan gelme seysi değilmi diyor yok kardeşim evrim maymundan gelmek değildir
Bunu nasıl bir yerden güvenilir mi değil mi buldun bilmiyorum. Sağlam kaynakların tefsirinden bu ayetin açıklamasını okursan detaylı bilgiye ulaşırsın. Burda tefsirle uğraşan birinin olduğunu sanmıyorum.
00 YorumlaDiğer konusunda 12,8b cevap paylaştı. 04 Yorumla- +1 yıl
Hangi erkeğe sorarsan sor, bir şeyden sınırsız elde etme hakkın olsaydı ve bunun bir günahı olmasaydı.
İsteyeceğin şey ne olurdu?
İstisnasız kadınlar olacak cevap.
Allahta mükafatıyla , bu dünyada erkeklerin zinadan kaçınırken kendilerini teselli etmesi için böyle diyor.
Bilirsin. kimi insan güzel sözden anlar. kimisi anlamaz illaki dayak ister. burda da böyle. eğer mükafatı düşünerek yaparsan böyle. ama zaten dünyada karıyla kızla meşgulsen , bu huri senin dikkatini çekmez. bu seferde ahiretteki cezası gelir aklına. yüzünün ateşle yanması gibi hadisler var bu konuda ama kuranda cehennem azabı diye geçiyor. bu senin ne anladıgınla alakalı. eğer allahı haşa sapık gibi göstermek istoyorsanız , bu sizin sorununuz. allah hak olandır. din günü geldiğinde emin ol derdiniz bu olmayacak.. o günün şerrinden de ben allaha sığınırım. - +1 yıl
Ben sadece nedenini merak ettim.
Ben hiç kimseye sapık yakıştırması yapmadım.
Müslüman olduğumülke belirttim.
Taklidi iman yapmaktan kaçınmak için iyidir.
Neden erkek kadın farklılığı var , merak ettim!
Buradaki yeni serpilen ve güzel olan kızlar gibi ahirette de aynı kızlardan daha güzel yaşıt yani benim yaşımca ve bana denk olacak uyumsuzluk yaşamayacağım kızlardan olduğunu söylemektedir.
00 YorumlaBazı ayetler tamamen saptırılmıştır, diğer 3 kutsal kitapta olduğu gibi malesef islamın kutsal kitabıda şeytanların elçileri tarafından oynanmıştır, iltimat etme
02 Yorumla- +1 yıl
Kuran değiştirilmis mi yani
- Diğer konusunda 18,9b cevap paylaştı.
+1 yılbak şimdi bunu hangi yavvvvvşak tevsirlemişse B. K unu çıkarmış :D kimin tevsiri bu beyazıt hocanın mı :D
03 Yorumla- +1 yıl
Kelimelerine dikkat et lütfen
- +1 yıl
Kadri Çelik olmalı.
- +1 yıl
o dikkat etmemiş ben mi edim
Göğüsleri henüz tomurcuklanmış yaşıt kızlar
burda bunu diyeceğine ergenliğe girmemiş ya da daha uygun anlamı bulunan bir terim kullanabilirdi
sende kalkıp böyle dini yargılamazdın . iyi akşamlar
+1 yılHizmetten kasıt her türlü hizmeti karşılıyor insanoğlu haşrolunca illa ki cinsel dürtüleri de olacaktır ancak dikkat edilecek husus sadece bu noktaya odaklanmamaktır.
Orda genel bir ihtiyaçtan söz ediliyor00 Yorumlaevet bunu bende düsunmustum okurken melaini. musluman arkadaslar yanitlasin
12 Yorumla- +1 yıl
Müslüman değil misin
+1 yılBütün çevirilerde aşağı yukarı bu minvalde. Arap sübyancılığının tezahürüdür bu. Ayrıca bir de Gılmanlar var. Onu hele hiç sormayın... ;)
00 Yorumla
+1 yılDaha cennete gitmeden neyini yargılıyorsun böyle yargılarsan ve ayrımcılık dersen cennete gidemezsin zaten içinde bilmedigimiz çok ayet var
00 YorumlaCennetteki hurilerden bahsediyor. Onlardan biri dunyada olsa ulkeler savasa girerler onun icin diyor.
00 Yorumla
+1 yıl00 YorumlaAyet yanlış çevrilmiş kardeşim , size tefsirli kaynaklar öneririm. Zaten herşey apaçık.
10 YorumlaDiğer konusunda 10,3b cevap paylaştı. Vaadedilen kızlardan bahsediyor;yeni gençleşenler, ergin olanlar.
10 Yorumlabildigim kadariyla erkekler 35 kadinlar 17 yaşında olacakmis. Dogru mu yanlis mi bilemem.
00 Yorumla
+1 yılKüçük yaşta ergen olmadan ölen münafık kızlar cennet te hizmetçi olacaklar
00 Yorumla- Diğer konusunda 8,8b cevap paylaştı.
+1 yılوَكَوَاعِبَ اَتْرَاباً
Ve keva'ibe etraba.
Ayet bu 2 kelimeden nasıl bu kadar anlam çıkardın14 Yorumla- +1 yıl
İnternetten bak arapsaçına
- +1 yıl
@berk876 kime şeytan dedin?
Diğer konusunda 10,4b cevap paylaştı. Birimcisi kime hizmet icin kiminle yasit ikincisi bu ceviriyi kim yaptiii ne denmek istemis o onemli biz ayet yorumcusu degiliz boyle okuyunca yanlis anlamlar cikarabiliriz
00 YorumlaMuslumansin tamam ama bu sitede neden soruyorsun. Din gibi hassas bir konuyu sorman olmamis. Ilim boyle platformdan ogrenmen dogru olmaz..
Hoca, hadis ve tevsirlerden arastir. Suphen olmazsin ama sorgulaman iyi birsey!01 Yorumla- +1 yıl
İstediğim yerde sorabilirim.
Amacım cevap bulmak!
Bunun seni ilgilendiren bir yönü yok!
+1 yılo ayetin bir çok tefsiri ve meali var sen hangi mealden okudun ki ?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu ayeti anlamak için, önceki ve sonraki ayeti de atman lazım. Yoksa bir şey anlaşılmaz. :/
00 Yorumlaİslam anlayışıyla cennetteki eşlerden bahsediliyor
020 Yorumla- +1 yıl
Neden eş''ler'' kavramı.
Erkeğe 4 kadın, üstelik cariye de var
Kadın neden tek bir eş
Nedendir bu ayrımcılık? - +1 yıl
en basiti
4 kocalı bir kadın olsa ve bu kadının çocuğu olsa kimden olduğu belli olmayacaktı - +1 yıl
Yaratıcının pipisi olabilir, kadınlara özel bir ilgisi var
- +1 yıl
çok zekisin 👏👏
- +1 yıl
Kime dedin bunu?
- +1 yıl
niye sordun?
- +1 yıl
Hahahaha ben diyorum musluman kardesim sen niye telaş yaptin
- +1 yıl
@CarbonZero bana dediysen tesekkur ederim aslında zeki değilim etrafımndakiler aptal
- +1 yıl
Hahahaha
- +1 yıl
Haksız miyim? Erkek eli değmiş kurana
- +1 yıl
Lütfen olayi daha fazla büyütmeyin sadece bir sorundur benim amacım. Tatsizlik çıkarmayın.
- +1 yıl
Sen de anca tovbe tovbe dersin :D Neyse bildirim gitmesin sorana kactim
- Diğer konusunda 4,3b cevap paylaştı.
+1 yılSeni cennete almışlar :p
01 Yorumla- +1 yıl
Nasıl?
+1 yıltaktik maktik yok bam bam bam demis
00 Yorumla
+1 yılHurilerden bahsediliyor.
00 Yorumlacennetteki hurilerden bahsediyor
00 Yorumla
+1 yılHizmet derken baska anlamda olabilir
00 YorumlaCok sacma inandirici gelmedi
00 Yorumla
+1 yılbir de misafir ayeti var onu da tavsiye ederim.
01 Yorumla- +1 yıl
Şu anlık sadece bunun açıklanmasını istiyorum.
- Diğer konusunda 407 cevap paylaştı.
+1 yılcennette güzel bir hayat sunulduğunu ima etmiş
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılfull pompa demis kanka
20 Yorumlamüslümanlığın sacmaliklari
30 Yorumlayanlış çeviri.
04 Yorumla- +1 yıl
Cevirmeler de mi hata var yani?
- +1 yıl
O halde kur'an değiştirilmış olmalı.
- +1 yıl
hayir. degistirilmiş diyemeyiz. bunun anlami şudur. kurani gercek mana da anlamak isteyen bir insan arapça anlayarak okumali. kurani ceviren kisilerin meallerini tek tek incelersen anlacaksin ki cogu ayette farkli anlamlara cikan kelimeler kullanilmistir. cunku türkcede kuranda yazilan kelimeye tam karsilik kelime yoktur. bu sebeple meal denir
Dünya malı boş diyor yani
00 Yorumla
+1 yılKim cevirmis bunu.
10 Yorumla
+1 yılSorgulayin aferin
02 Yorumla- +1 yıl
İstediğim sadece bir açıklama.
- +1 yıl
Aciklamasi,
Bir kadin olarak ıslama inanmaman gerektiği asd
Gizli Üye(30-35)+1 yılhuriler işte?
20 Yorumla