Hangisi daha iyi
Hiç inanmamak mı yoksa
inanıpta ondan nefret etmek
Hiç inanmamak mı yoksa
inanıpta ondan nefret etmek
Allahın adaletsiz olduguna inananlar var bu bence böyle degil çünkü insanlar yani inancı zayıf insanlar şöyle düşünür; aşk acısımı çekiyor dua eder Allaha tapar gece gündüz demeden ama karşılık alamazsa Allah adaletsiz ve vicdansızdır. Fakir dolar dua eder zengine özenir eşit degilim der allah adaletsiz olur dinden çıkarlar. Bu dünya bir imtihandır ve herkezin imtihanı vardır biri fakirdir biri zengin ama sevgisizdir bazısı saglık gibi Vs, eger herkez zengin olsa kim okur okullarmı olur okul olmasa öğretmenmi olur insanın gelecegi onun çabasıdır. Nefret edenler şöyle der ;hastalığı veren Allah derman veren Allah madem derman verecekti neden hastalık verdi ya da neden bana verdi neden hep ben sorusu sorulur. Peki hastalık olmassa tıp mı olur doktor mu olur. Fakir olmasa ona yardım eden iyi insanmı olur hani zekat hani sadaka neden var zengin fakir niye var düşüncelerimiz aklımız niye var kim kötü kim iyi bilmek için çabalamak neden var kim helal kim haram bilmek için yasaklar kurallar neden var disiplin nedir bilmek için herşey istedigini olsa alsa hiçbirşeyden ders çıkarılırmı insanlar fikir sahibi yaşadıkları şeylerle olurken herşey müthiş kusursuz ve imtihansız olursa amaç kalırmı çaba kalırmı dünya kalırmı. Diyorsanız Allah bunları önceden biliyo o zaman neden yarattı benim düşüncem bu dünya Allahın elinde bir kanıt insan oglu nankördür. Ve dunya olmasaydı neden bizi cennete cehenneme kafama göre atıyosun diyeceklerdi ve bu dünya bizim yerimizi belirleyen allahın elinde bir kanıttır üç günlük dünyada derin düşüncem diye ap açık şeyleri kaçırıp dinden çıkmayın.
Eğer tanrı veya tanrılar varsa birgün benden af dileyecekler. Hiçbir zaman dindar bir insan kadar vicdansiz olmadım tanrı kadar adaletsizde olmadım bazı insanları sevip herşeyi sevdiğim insanlara verip onlara cennete yer ayarlayıp sevmediğim insanı dünyada süründürüp isyan ettirip cehenneme atacak tanrı veya tanrılar benden af dilemeyin affınızı asla kabul etmem
Ben var oldugunu biliyorum ve ondan nefret ediyorum. Nefret etmem icin binlerce neden var. Bana gore bizi aci cektirmek icin yaratti. Eminim ki ona yalvardigimizi, aciz oldugumuzu gorunce bundan hazz aliyordur. Ve bana gore haksiz, adaletsiz biri. Benim hayatim, ama onun istediyi saçma kaderi yasiyorum. Ben onunla kontrak imzalamadim ki, beni bu dunyaya gonder de sana hizmet edeyim diye. Ve boylelikle beni benden izinsiz yarattigi ici haksizlik etmis oldu. Ve bana gore boyle haksizlik yapan biri insanlara adaletli olun soyleyemez. Duayi falan kabul etmesi de tamamen yalan. Kisacasi beni boyle biri yarattigi icin kendimden utaniyorum.
Aynen öyle
Bende ondan nefret ediyorum. Aynı hatayı başkaları yapınca örtbas ediyor ben yaptım diye hayatı bana zindan etti. Ona defalarca dua ettim ağladım y alvardim duami kabul etmesi. Bence o adaletsiz biri
@Serpil2734 Bende ondan nefret ediyorum neyi hayal etsem olmaması için var gücüyle önüme engeller koyuyo. Allah birdir ondan başka nefret edilcek kimse yoktur
Ben de gerçekten nefret ediyorum. Beni tipsizin teki, bir yaratık olarak yaratmış. Hayyatta güzel olan tek şey sevgi ve ben bunu yaşayamıyorum. Neden, böyle iğrenç yaratıldığım için. Sonra da benim gibi iğrenç biri iyi bir insan olmayı başarabilecek öyle mi. Her önüne gelen sırt çeviriyor. Ben ne yaptıysam. Biraz sevgi bekledik sadece ama olur mu. Allah bir iğrenç bir varlık olarak yaratmış bizi
@karmasık3035 Al bendende o kadar. Yıllarca dua ettim hemde secdeye kapanarak göz yaşı dokerek. Neymiş kullanıyorum Allaha en yakın olduğu yer secdeymis yillarca dua ettim. Hayatım berbat oldu başıma gelmeyen kalmadı. Maşallah herkes 4x4 luk süper Müslüman. Hayatları ne güzel. Bir ben değilim herhalde. Tanrıya inanıyorum ona lafım yok ama ondan kesinlikle nefret ediyorum lanet olsun dünya sinada ahiretine alsın basina çalsın. bana inanç ile tavsiye vermeyin sakin !
@kadir32100 Sorsan kuranda herseyi güzel kusursuz yaratan soyle böyle ayet ler var. Birde doğuştan engelliler var
Niye böyle düşünüyoruz bilmiyorum ama, sanki herkese iyi davranıyor da bir bana iyi davranmıyor bu tanrı. 20 yaşımdayım ve 1 yıldır aylarca onun için dua ettiğim bir sevdiğim oldu. Sırf beni sevsin diye yapmadığım iyilik kalmadı sırd beni sevsin diye camiye 100TL bağılşladım. Sırf beni sevsin diye namazlarımı fazla fzla rekat kıldım. En önemli zamanlarda dua ettim. Özellikle cuma namazı kamet ve ezan arasında, kadir gecesinde vb. Zamnlarda. Ama görüyorum ki kız beni zerre sevmedi ha biraz. Konuştu beni üzmemeye çaluştu. Kısaca sevmiyom dedi. Peki sonuç? Bana büyük bir aşk acısı ve sigara alışkanlığı kaldı. Koskoca Allah bir kzıın içine aşk koyamadı. O yüzden burada hava atan arkadaşlar yaşamadan boş konışmasın. Allahınız sizi duymaz ve yardım etmez boku bokuna uğraşmayın. Benim gibi düşünen varsa arasın sohbet edelim. 0537 248 7995
Ya kizda ayni seyleri baskasi için yapmissa?
Acikcasi dusuncene katilmiyorum ben de tanridan nefret ediyorum lakin senin tanridan nefret etme sebebin cok @ptalca senin gibilerden ozellikle nefret ediyorum kiz seni sevmese bile zorla kendini sevdirmeye calisan aciz kisilerdensin
vay arkadaş insanlar neleri düşünüyor ya
:)
Cevap
20Cevap
Allah denilen o şeye inanmıyorum varsada nefret ediyorum dünya bir b. k bataklığının içinde fakat o hala adaletliyim diyor yok ya? En basitinden: Allah ilim sahibi herşeyi biliyor yaratmadan öncede biliyordu Kur'an da böyle yazıyor ya. Ee o zaman *her insanı* yaratırken biliyordu ona tecavüz edileceğini veya namaz kılmayacağını ya da kılacağını her ne b. ksa ama Kur'an da da namaz kılın yoksa cehenneme gidersiniz ulan ank sen yaratmadınmı onları her b. ku bilmiyonmu ama hala goy goy eden bir g. t işte nefret ediyorum ondan saygılar...
İkisinidi Yaparsak Cehennemlik Oluruz. İnanıp Nefret Etmek niye? Allahın Bizim Bütün İsteklerimizi Yerine Getirmek Mecburiyyetinde Olduğunu Aklınızdan Çıkarın. Esas Biz onun isteklerini Yerine Getirmek Mecburiyyetindeyiz. Allahtan Nefret edersek imtihanı kaybederiz. Siz Birini Sevdiğinizde onu Bütün kötü Huylarıyla Sevmiyormusunuz? Heleki Allahın Hiç bir Kötü Huyu Yokken ondan nefret etmek niye?
Aranızda Allah merhametsiz adaletsiz diyenler olmuş. Allah Bunların Hiçbiri Değil. Onun Adalet Terazisi Şaşmaz Merhametide Sonsuzdur. Diyeceksiniz ki Niye bize azap veriyor. Dilediğini Mükafatlandırır Dilediğini Cezalandırır.
Sırf dilediği için cezalandırılan kişi Allahı nasıl sever
Bos bos konuşuyor sun ağır imtihan geçirdiniz mi metafizik olaylar gör gördüklerimi gördüklerimi yasa bakalim sıkıyorsa 1 saat dayanamaz intihar edersin. Tuzun kuru belli ki boş nutuk atma. Dediklerini kuranı ve bir cok 10 larca kitap okudum. İlim taslama
link
Bilemedim şimdi.Neyse mantıklı olan zaten Tanrı nın yokluğudur.Beynini kullanan her insan bu sonuca ulaşır.
link açılmadı tekrar gönderebilirmisin
tanrın kontrol edebileceğinden fazla insan türedi oda böyle olacağını bilmiyordu
o iki tane yarttı millet türedi tanrı ne yapsın yetişemiyor Yakında istifa eder zaten :)
Tanrıya inanıyorum fakat tanrı, benim hayatımda çok önemsiz biridir! Fahişelere tanrıdan daha çok önem veririm! Tanrı bir osorpu olmalı! Lanet olası tanrı! Her haftanın cuma günleri "tanrıya küfür etmek" günü ilan ediyorum. Cuma günleri boş bir araziye gider, arabada Exitmusic - The Cold müziğin sesini gürültürü şekilde açar tanrıya küfür ederim! Sana nefret ediyorum tanrı! Sana çok kızgınım kardeşim duyuyormusun beni? Sen bir satılık fahişesin! Yine sinirlendim!
Ben kardeşim sözün yazmadım orda küfür ettim lanet olsun düzeltin şunu!
insan bazen öyle acı çekenlere tanık oluyor öyle acılar çekiyor ki tüm bunlardan sonra biraz düşününce, var olduğunu düşündüğü şeyden, tüm bu acıların kaynağından nefret edip daha fazla üzülemeyeceğini ve yıpranamayacağını bildiğinde tüm bu acıların kaynağına inanmamayı seçiyor.
Valla bilemiyorum da beni yaratırken bana mı sordu da yaratıyor o tuhafıma gitti 😒 hayır yani bu rezil yaşam simülasyonuna katlanmak zorunda mıyım? Sana inanmak zorunda bırakılmamın sana ne faydası var?
Sen bir Hiçtin elbette karar veremiycekdin. O da seni yoktan var etti Seçme Hakkı verdi. Ben şahsen Dünyada Kulluk Görevimi Yerine Getirip. Ahirette de ücret hakkımı sonsuza kadar yok olmak için Kullanmak istiyorum. Dünyanın Kanunu böyle Senden üstün ne derse o olur Hayvanlar İnsanlar arasında da böyle.
@NezrinMirzeyeva şimdi de aynı sevgi var mı içinizde , bir yıl geçmiş sorudan, mutlumusunuz hayatta?
ınanıp nefret etmek nedır?
Eger ınanıpta nefret edıyorum dıyen varsa onun ınandıgı ıle benım ınandıgım Rabbim farklıdır.
Benım ınandıgım Rabbim'i tanıdıkca daha cok sever, asık olur kul.
Bızım o kısıyle dınımız aynı degıldır.
Rabbine k. yum sadist o. çocuğunun tekidir kendisi
tanrıdan nefret ediyorum çünki tanrı aslında dinlerdeki gibi bizim isteklerimize yalvarışlarımıza kulak veren bir varlık değildir en basit bir kaç şeyle özetlemek gerekirse nazi toplama kampının duvarındaki (tanrı onu affetmem için bana yalvaracak) veya tecavüz vakalarını düşünün tecavüze eziyete kurban giden kişi tanrıya yalvarıyor onu kurtarması için ama tanrının şeyinde değil bizim yalvarışlarımız nefret ediyorum tanrıdan nefret nefret
en guzel nefret benimdir abiii dandik o dandikk 😀😀😀 gozumden dustuu dustuu gozumde yok artik surda can cekisse bir tekmede ben vururum vallaa 😀😀😀 cok nefrete bagliyim izdirap celtirdi nasil nefret etmiyim
Aferin sana. Çarpılacaksın. Tövbe et! İkiside kötü! Sen delirmişsin sanırım. Yüce Allah'tan nefret etmek ne demek yav! İnanmıyorum de anlıyalım arkadaşım! Herşeyi Allah düzenli-dengeli yarattı sen buna karşı gelemezsin! Gelirsen cezasını öbür tarafta çekersin! O zaman herkes isyan etsin "Allahım sen bizi niye yarattın" diye Allahtan nefret etsinler. Töbest... Bu halin iyi değil git abdest al tövbe et. Yarabbim
Tanrının var olup olmaması umrumda değil çünkü varsada nefret ediyorum bunun sebebi yasadiklarim ya da dualarindan alamadığım yanıt değil insanların bu dünyada acı cekmesidir tabi bu cehennemi vesaire yok saydığım en iyi senaryo ama tanrısı olmayan adaletli bı cennet cehennem yapılanması olsaydi bunu belki iyi karsilayabilirdim
Evet ben hem çirkin yaratmış hem duaları kabul etmiyor. Ondan çok nefret ediyorum. Kendi tipimden nefret ediyor ve kendimden utanıyorum onun yüzünden hep bunlar adaletli hiç değil en basitinden Gazze’de o kadar insan ölüyor ama hiç. Bişey yapmıyor. Hani ne durumda olduğumuzu kendimizi ne kadar kötü hissettiğimizi görüyor ne den yardım etmiyor
Tanrı var ise ona ben Tanrı Demem Şeytan Bir Masaldır Tanrı'nın Kötü Tarafını gizlemek için bir oyundur Ama O zaman Ben Ona Tanrı Demem o zamanda şeytan olur yaji kısacası tanrı yok olsaydı ona denk olan güç Tanrıyla Eşit Güçte olması gerekliydi saygılar.
Ona hayran kalmaktan başka birşeyi kalbim kabul etmez.
Hayran mı ben ondan nefret ettiğim kadar hiçbirseyden nefret etmiyorum hani bir insan düşmanından nefret eder ya ben onun 2 katı nefret ediyorum tek ben nefret ediyorum diye düşünüyordum * benim gibi de düşünen varmış
Alıntı bir sözle söyleyeyim TANRI ELİNDE MERCEGIYLE OYNAYAN BIR ÇOCUK INSANLARI YALNIZCA KENDİ ÜSTÜNLUK HISSINI TATMİN ETMEK ICIN YARATMIS
Iyi ögrenememissinki nefret edebilme ihtimalini yazmissin. Var olma nedenimiz, ondan nasil nefret edebilir ki (hasa) Lütfen böyle inançlilari rencide edecek sorular sormayin, rica ediyorum biraz sayginiz olsun.
Varlığımızdan nefret ediyorsak varlığın sebebinden nefret etmemizde normal değil mi? Ölmek isteyen yaşamdan nefret eden bir insan onu yaşamaya mecbur edemi nasıl sevebilir
saçma çok saçma dünyayı yaratır sonra bozar hastalık yaratır sonra şifa verir dualara cevap vermez birisini sokakta yarım ekmeğe muhtaç eder bazılarına villaları bazılarına güzel kader bazılarına bok g. ibi... adeletsizlik ben böyle birisine karşı neden seveyimki ondan nefret ediyom
Yukardaki Adamdan Nefret Etmiyorum.
Fakat Sanırsam Bizim Yaşadıklarımızla Eğleniyor.
Bu Hoş Değil...
Bu sözler imanında eksiklik olduğunun belirtisi inandığına emin misin ?
ki Gözüne Karşılık DÜNYAYI VerseLer Kabul Edermisin ? ''ETMEZSiN'' Peki Gözü Verene NEDEN SECDE ETMEZSiN ? ..-Mevlana-
iki gözü olamayana geçerli bir söz değil
2 gözü olmaynın 2 kuluğı var ya da başka azaları.
Tüm uzuvlari olmadiktan sonra neye yarar, irsi ve genetik hastalıklar var bunu kimse aciklayamaz, hani allah herkesi ozenerek yaratmıştı. Düşünsene kanser hastası iyileşiyor ama yüzde 80 başka hastalık değilde gene kanser olacağı bir çocugu oluyor irsi genetik hastalık varsa o çocuğu dünyaya getirmek günah değil mi.
tövbe tövbe gece gece Rabbim islah etsin Allaha inanan insan Allah askiyla yanar verdigi herseye hamd etmesini bilir
hiç inanmamakla inanıp nefret etmek aynı seydir ALLAH a inanıyorum
haşa ve kella... nefret kelimesi nasıl kullanırsın ki... inanıpta nefret etmek haşa zaten şirk gibidir.
o seni yarattı dünyaya gönderdi hemde akıllı biri ve insan olarak. Düşün seni bir hayvanda yaratabilirdi... şimdide ondan nefret etmek he ?
Senin allanhini si... Hayvan olarak yaratsydi en azından bu kadar acı cekmezdim
Ben varım inanmak için çok sebep var ama sevmekmi bunun gibi birşeyi sevmek absutçe dünyanın haline bak hep insanlar suçlu zaten çevremde çok iyi bir adam vardı sınana sınaya götünde kan aldı adamın
nefret etmek değil de bazen isyan ettiğim oluyor
Haşaaaaaaaaa...Biz kim , nefret etmek kim.
Allah'ım sen bizi affet.
Yok ama olsa ona söyleyeceklerim olurdu.
İnanıp nefret etmek ne ya nasıl bir saçmalık
daha çok ekmek yemen lazım
s.lan amık ekmek küreğine oturturum seni beyinsiz
evet kendini belli ediyorsun zaten
Neden nefret ediyorsun?
bir çok nedeni var
ondan nefret ediyorum diyede beni cezalandıracağınıda düşünmüyorum
bu dünyayı yaratması İnsanoğlunu dünyaya göndermesi
ikinci dünya savaşında o kadar insanı yaşamak için kendine yalvartması vb
bana güzel hayat vermesi için beni denemesi sınava tabi tutması
o bahsettiklerin nefret etmem için düşünmeye sevk edenler
sorunsöyleyeyim böyle şeylere takılma derim
varsa benden nefret ediyor olmalı
kaç tane karınca ezdin
bilmiyorum :(( hayvansever bir insanım sinek öldürmem o derece
kaç tane karınca ezersen ez çektiklerinin bedeli olamaz
keşke olsaydı diyelim ozaman
evet keşke olsaydı
kurduğun cümlede hayır yokki kendine hayrın olsun
tövbest.. Allahm sen bizi koru yarabbim :( :)
kimden korusun
bence ilk önce kendisinden koruması lazım
Bütün başlangıcın nedeni o değilmi
ilk kendisinden korursa bütün sorun çözülecek hastalığı çıkartan sonra şifayı veren tanrı
derin düşün
ne diyon la sen
Sen dinden çıkmışsın kusura bakma
Bende nefret ediyorum ondan
yok .
Bismillah.
millet kafayı yemiş
Nefret sebebi nedir?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar