demiş mevlana...
peki sizce her seven sevilir mi nedir bu lafın içeriği?
peki sizce her seven sevilir mi nedir bu lafın içeriği?
mevla askin goz yasi sems falan derken baya bir arastirmisiligim vardir soze donem sellik bakman lazim asir donemlik o aanlar daki bakis acisi simdiki ye uyumamazlik gostere bilir anammmm bilim adamii gibii yazdimmmm 😂😂😂😁😁😁😁
😀😀 hakkaten
man yak ettin benii 😎😎😎✌✌✌😂😂gozune gircem. diye edibiuat parcaliom burdaa
Gözüme girmeye niye çabalıyosun bir de anlasam 😀
😂😂😂😁😁😁yaa istee merak ediyomm instigram. nasil alirim belki tel numarasi bu arada semsin basina gelenlerini anlattiyimmi sana 👍😎🙈🙈
Böyle yapışkan olmayı nası başarıyosun cidden hayret!
😂😂😂😂kader gayrete asik tir da oyuzdenn 😊😊😊😇😇😇😇
buyurrr@forever78 39 yasinda birinin 28 yasinda bir kizin sorusun da yorumlasmamnim altima abaza bana dedigin zaman. abzanin. kim oldugunu nidaha bir dusunmek. lazim
forever değil de folever koysaydin ismi keske
40 bisey kalmamis surda turkiyede yasma istetisliklerini dusunur sek 60 la 70 mis arasi iki akran yazisiyoruz abaza diye yapistirmisin ayip bisy ben jelibonla hep oleyim sen sama vazife olmayan islere karismasan amcam amcamlada ayniii yastasin ha bu arada ergen arkadaslarin bir dunya suruna var gidio guzekce onlara yardimci olsan 😂
Açıkçası çok inanmıyorum.
Zamanında sevdim ama sevilmedim.
Ya ben sevmeyi bilemedim, ya da Mevlana...
Yaradan'dan bahsediyo sanırım
Orasını da ben bilemem. Sonuçta tamamını okumadım, yorum yapamam (:
O zamanda herşey kıymetliydi aşk bile Allah'a duyulurdu şimdiki gibi değil yani
Maalesef
Yanı mevlana ilahi sözleri genel düşünürsek aklıma gelen tek rabbini sevmek
bak o doğru...
Cevap
16Cevap
Böyle bir söz gerçekten var mı bilemem ama varsa eğer ilk anladığımız anlamın dışında söylemiştir muhtemelen.
ALLAH için söylemiş muhtemelen
Ünlü düşünür ismail YK şarkısında dediği gibi Beni beğeneni ben, ben beğenmem. Benim beğendiğim ise beni beğenmez... :D
Sen yaşıyo musun 😀
evetttt azcık izine gitmiştim geri geldim
😌😌
O Allah için söylenmiş bir sözdür. Kim Allahı seviyorsa bilsin ki Allahta onu seviyordur anlamında.
Evet mantıklı
Çok farklı anlamlara çekilebilir.. ama hepsi yakın.
Ne gibi
Allahi seviyorsan o da seni seviyordur demek istemis bence mevlana manita sevgili islerinden bahsetmez diye dusunuyorm
Bende öyle düşündüm şimdi
Oyle zaten sems onun kankisi gibi bisi ya da ogrencisi mi desem bilemedim mevlana sems icin akil hocasidir sems onu aramis bulnus beraber Allahi aramislar herseyde. Yoksa gercek aski karida kizda arama hedefleri yokki Allah neyi sever ona nasi yakin oluruz tum dertleri bu yani ama sonucta ikiside evlenmis insanlar hanimlari sadece yol arkadaslari yolun sonu da Allaha cikiyor bu kadar basit
Evet kesinlikle
Aslinda bunu biliyon ama emin olmak icin mi soruyosn bu soruyu
Hıhım :)
Cilginsin:)
bak gör mevlam neyler neylerse güzel eyler o güzel seven icin dir
Hımm
bence her seven sevilmiyor hayat o kadar acımasız ki sevmeyen bazen daha çok seviliyor
Her seven sevilir mi bence sevilmez.
Kaçan kovalanir, seven terk edilir
Evet çok seviyorum. X men ile büyüdük ne de olsa
Bende karakteri değil canlandıranı seviyorum
Aynı kafada sayiliriz. Istanbula gösteri yapmaya geldiğinde gitmeyi cok istemiştim.
@Jelibonnnnnnnn arkadaş abaza olabilir dikkatli ol
Hangi arkadaş?
Dikkatliyim o dediğin kişi hakkında ;)
Her seven sevilmiyor yaaa
doğrudur gerçek sevgi karşılık bulur
Baksen :)
Nereye bakim
Güneşe bak aya bak yüreğine bak hep onu görürsün
Şüphesiz
O ise seni görmez :D
Hıı aceba 🤔
ben boşa yatırmam...