Ben niye Allah değilim?

Kendimce Tanrı kavramından daha merhametli olduğumu düşünüyorum. Mesela çocukluğumda ebeveynlerimin bana verdikleri harçlıkları okula giderken fakirlerin olduğu yerlere harçlığımı fırlatıp atardım. Sırf çocuklar alsın diye. Sokakta gördüğüm zayıf kediyi beslemek için kaç bin defa okula geç kaldığım olmuştur. Sürekli olarak terk edilen sokak köpeklerini ziyarete gidip beslediğimiz olmuştur. Ama Allah daha dünyaya gözlerini açmadan ölen çocuklara ne gibi bir imtihan yapıyor olabilir? Hadi diyelim ebeveynlerine imtihan. Annesiz babasız olup kimsesizlikte ölüp yıllar sonra bulunan çocuklar ne gibi bir imtihanın içinde olabilir? Allah hayvanlara, zor durumda olanlara, daha gençken ölenlere, hastalara yardım etse kime hesap verecek ki? Biz klonlanmışız resmen deney küpü, değersiz gibi bir şeyiz bence. Sizin fikrinizi bilmem. Ama bize bu kadar duygu, vicdan yüklenip sınava sokmak sizce de saçmalık değil mi? Sizin kendinizi değersiz bir insan tanesi gibi hissettiğiniz zamanlar olmuyor mu? Bence ben Allah olmalıydım :D şaka bir yana Tanrı inançlarında şu düznyanın düzensizliğine ve perişanlığına baktıkça büyük adaletsizlik ve değersizlik görüyorum.
Ben niye Allah değilim?