Soru Başlıkta Arkadaşlar :) Hangisi
AŞÇILIK
TIBBİ SEKRETERLİK
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
.
Hangi mesleği severek yapabileceksen o.
Ancak tıbbı sekreterlikte gerçekten zor iş, bir de iş arkadaşlarının çalışma yaşamının b*kunu çıkarıyorlar.
.
Neden Zor ki?
.
Uzun yıllardır ülkemizdeki ast üst olaylarına çok yakından tanık oldum.
Mesleğim sebebiyle her türlü kamu kurumundan orta ve büyük ölçekli bir çok kurumun çok hassas noktalarındaki bir sürü çalışan ile kontak kuruyorum.
Ülkemizde maalesef bir birlerinin işlerinden rahat etmeleri için ellerinden geleni yapan ast ve üstler yok (Japonlarda çok yaygın bir gelenektir)
Bizde hep bir çatışma ve güç yetiştirip/yarıştırma hali mevcut olup.
Sürekli bir ayak oyunları silsilesi mevcuttur.
Sizi birileri ezmeye çalışır, birileri kollamaya, birileri fayda sağlamaya.
Bunun için sektörünüzdeki çalışanlar ile görüşseniz, şimdi sizin diğer seçenek olarak sunduğunuz seçeneğe balıklama atlatacak bir çok insan olduğunu fark edeceksiniz.
Zamanla kendileri de ortama ayak uydurdukları için rahatsız durumda olmalarına rağmen artık düzeltmek için hiçte adım atmazlar.
Eğer, merak sahibi iseniz, Aşçı olmak hem bir araştırma hem bir geliştirme hem de doyuma ulaştıracak bir meslek olarak karşınıza çıkar.
OOO Anladm Çok TeşekkürEDERİM
.
Her ne kadar bu sektör erkeklerin elinde olsa da, işlerine çok başarılı olan bir çok hanım mevcuttur.
Ancak siz asla size verilen ile yetinmeyin.
Her zaman size daha fazla bakış açısı sağlayacak akademik kitapları, makaleleri, başarı hikayelerini araştırın okuyun.
Ve bunlardan nerden niçin nasılın cevaplarını bulup işinizde kullanın.
Her şey bir puzzle gidi,
Aşçılık, Deyin mutfak, mutfak deyince, hijyen, sanitasyon, kuru sulu soğuk saklama alanları, hazırlama ekipmanları, bulaşıkhane gelir önce.
Size biraz uzaktan bakın.
Ne yapıyorsunuz? Aslında gayet basit
1 Misafirperverlik Endüstrisinde GIDA bölümünde hizmet veriyorsunuz?
2 Yiyecek kısmında
3 x standartlarda
4 x müşteri grubunu
5 herkes iyi fiyata iyi yemek mi yemeli?
Gıda nedir?
Tarihi nedir?
Tehlikeli Tatlar: Tarih Boyunca Baharat Andrew Dalby
misafirperverlik endüstrisinde temel mutfak bilgisi
gibi başlayıp 40 ın üzerinde alanda derinlemesine bilgi sahibi olun.
Bugünün şık restoranlarının mönülerinde özel yeri olan sorbenin ataları şıra, şuruptur.
Yani ; Şerbetten Sorbeye
Şerbetin Arapça‘da “içmek” anlamına gelen “şerben” fiilinden türetildiği varsayılmaktadır. Şerbetin ana yapım tekniği olan “şurup” ise Arapça’dan olduğu gibi alınmıştır. Fakat eski Arapça’da şurup, şerbet ve şekerli içecek anlamına gelir. Anadolu’ya yakın Arap coğrafyası, halen şerbet kelimesini Osmanlıların geçmişte kullandığı şekliyle kullanır.
Osmanlı dönemlerinde İngiliz seyyah ve sefirlerin şerbetle tanışması, bu ürünü evrenselleştiren Osmanlılar sayesinde olmuştur ve şerbet (sherbet) sözcüğünü doğrudan kendi dillerine almışlardır. Ünlü yemek tarihçisi Alan Davidson, Osmanlı-Bizans-Venedik ilişkileri döneminde şerbetin, İtalyan mutfağına “sorbetto” olarak girdiğini bildirmektedir.
Fransızlar ve İtalyanlar da öğrendikleri bu teknikle, karlı ya da buzlu şerbetin benzeri olan buzlandırılmış şerbeti geliştirmişlerdir.
Çok yazdım kusura bakmayın
Bakarsınız okuyan olur
Bende BöyleDüşünüyorum
tıbbı sekreterligi unut gitsin özel sekreter olursun patronun asılır maaslarıda düşük ascı ol paranı al kafa rahat :)
Hmm Tesekkur Ederim
rica ederim güzellik :)
Cevap
3Cevap
İkisi çok farklı bu iki şıkkı belirleyip düşünmezdim yani. Daha farklı elemelerim olurdu. Aşçılığa daha yakınım :)
Ya Ben Aşçılık İstiyorum Annem İse Tıbbi Sekreterlik Diyor
Cevap aşçılık o zaman annenin ne söylediği falan kendi yolunu çiz
Himm Teşekkür Ederim :)
Keyfin bilir
Tıbbi sekreter 👍🏼
Ascilik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar