İMKB Anadolu Lisesi ile normal Anadolu lisesi arasındaki fark nedir? imkb açılımı nedir? Bir bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim.imkb ne demek?
İMKB Anadolu Lisesi ile normal Anadolu lisesi arasındaki fark nedir?
Selamlar. Bazı Anadolu liselerinin başında İMKB ifadesi bulunuyor. Çoğu insan bunun bir kısaltma olduğunu tahmin edebildiği için İMKB ne demek? sorusunu yöneltiyorlar. Kısa bir şekilde cevap vermek istiyorum.
IMKB'nin Açılımı Nedir? Ne Demek?
İMKB Anadolu lisesi
Ben İMKB açılımı hakkında bilgi alıp ne olduğunu öğrendiğimde çok şaşırmıştım. Sizin de şaşıracağınızı düşünüyorum. İMKB, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası anlamına gelmekte. Bu kurum ile liselerin ne lakası var, İMKB lisesi ne demek? diyebilirsiniz. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası tarafından açılan Anadolu liselerinin isimlerine İMKB kısaltması da bu sebeple eklenmekte. Kısacası bu liselerin diğer liselerden hiçbir farkı bulunmamakta.
IMKB Lisesi Ne Demek? Diğer Liselerden Farkı Nedir?
İMKB Fen Lisesi açılımı
Yukarıda da dediğim gibi İMKB Anadolu lisesi açılımı, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Anadolu Lisesi anlamına gelmekte ve kurum tarafından açılan okullara bu kısaltma verilmektedir. Bu okullarda normal liselerden farklı olarak bir uygulama yapılmamaktadır. Milli eğitim bakanlığına bağlıdır ve aynı müfredat uygulanmaktadır. Her Anadolu lisesi ile aynıdır ve bir farkı yoktur. Birçok farklı şehirde İMKB Anadolu liseleri bulunmaktadır. Sadece İstanbul ile sınırlı olmadığını da belirteyim. Bu arada İMKB liseleri sadece Anadolu liseleri değildir. Aynı zamanda meslek liseleri ve fen liseleri de vardır.
Umarım yazdıklarım İMKB lisesi açılımı hakkında aydınlatıcı olmuştur.