Gelinin temizliğini, bekaretini simgeleyen kırmızı kurdele, baba tarafından damata emanet edilir. Bu yaşa kadar namuslu ve temiz bir şekilde yetirştirdiğim kızımı sana emanet ediyorum anlamı taşır. ben böyle b*ktan adet görmedim ölsem takmam gerekirse evlenmem kimse beni hediye paketi gibi kurdeleyemez diğer renklerinde anlamı var Siyah Kuşak, daha önce evilik geçirmiş anlamına gelmektedir.
Mor Kuşak, resmiyeti simgeler, daha çok saraylarda olan düğünlerde bu renk kuşak tercih edilmektedir.
Gri Kuşak, özgüveni simgeler. Kendi kararı ile evlendiğini ve kendine güvendiğini göstermek isteyen gelinlerin tercihidir.
Pembe Kuşak, romantizmi simgeler, aşkla bağlı olduğu kişiye sadakatini göstermek için seçilen renktir.
Mavi Kuşak, bir kadının secdiği adamla ikinci kez evlenmesi anlamına gelmektedir.
Kuşakların anlamlarına bakarak size uygun kuşağı seçebilirsiniz. Umarım size yardımcı olmuşuzdur.
Ben taksa bile takmasını istemem sanırım toplulumuzda böyle bir olay kız evlenmeden sevişemez ben de sevişsin demiyorum ama erkekte taksın o zaman kırmızı kurdela o niye takmıyor erkek yapar düşüncesi hakim olduğu için maalesef böyle şaçma adetlerimiz var
ya ben nasil desem evliliğe hazir hissetmiyorum kendimi 18 yaşinda 16 yaşinda evlenenlere anlam veremiyorum bir yıl önce uzaktan bir akrabamiz evlenmişti hatta şu an cocuğu var galiba nasil evleniyolar o yaşta anlamiyorum ben mesela nikahtan donebilirim evlenirken kaçarim felan çok kararsizim o yuzden en az 2 yil tanimam lazim
Bu işin yaşı pek olmaz... Kişilik yapısı, aşk, sosyal maddi ortam.. v. s. O yüzden yargılamak istemem gerçekten aşık olup ta evlenenleri... Ama sanırım çoğu insan hoşlantıyı aşk zannedip hemen evlenmek istiyorlar.. Doğru insanı bulduğunu düşündüğünde hemen evlenmesen de bırakmamak lazım...
Her şeyi ayıplayan toplumumuz bunu gözümüze sokuyor. Çok saçma bence de kime ne benim bakireliğimden ya millete bakire olduğumu ilan etmenin ne anlamı var bu erkeğin sünnetliyim diye mavi kurdela takması gibi bir şey gözümde, ne alaka yani?
2
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
ya valla evleneceğim kişiyede soylerim yok tak derse evlenmem bekarete bu kadar onem veren bir salakla zaten evlenmem
Ben takmam ya bildiğin açılış kurdelesi gibi neyi kime kanıtlıyoruz yani neden "herkes bakire olduğumu anlasın!" Diye bakireliğimi ilan etmek adına kurdele takayım
hediye paketi lafi cok sacma dediginiz gibi gelinin temizliğini ve belarerini simgeler.
0
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
evet babam bagliyo kocan açiyo o ne babam beni kocamami hediye ediyo ne biçim adet ben nie birilerine bekaretimi kanitlamak zorundayim sonucta olmayanlarda takiyo
En İyi Cevaplar