Çok büyük günahlardan uzak durdum. Öyle Akla gelen büyük günahları yapmadım ama insanoğlu işte,😕Bazen kalp kırıyor bazen nefsine yenik düşüyor..
Fikir verecek misiniz? Siz nasıl hissediyorsunuz?
Fikir verecek misiniz? Siz nasıl hissediyorsunuz?
Bu insanların başına nadir gelen bir durum. Ben de böyle düşünmüştüm. Ve annemi aramıştım. O da Bunun kalbimde var olduğunu yani bağışlanmak istediğim için cabalayacagimi söylemişti. Tövbe etmek ve nefsinize hakim olabilmek için beş vakit namazın hiç birini kaçırmamalısınız. Namaz şeytandan ve nefisten uzak tutar. Günlük biraz Kur'an'ı Kerim okumak. Ve her gün yatmadan bugün ne günah işlediği diye düşünmek ve günahını telafi etmeye çalışmak seni doğru yola iletecektir. Ayrıca her namazından sonra da dua etmelisin. Günahlarının affolmasi icin.
İnşaallah yardımcı olabilmişimdir. İnşallah siz de kısa zamanda gunahlarinizdan arinirsiniz. Hayırlı günler olsun :))
Ay çok teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz inşallah affeder :)
Ne demek inşallah 😉😊
eğer gerçekten pişmansan bu çok güzel bir şey tövbe et ve kendine yeni bir sayfa aç hakka dön namaz kılmaya başla yani tam olarak bir müslüman olarak yaşamaya başla yani bunları yaparken gerçekten büyük bir rahatlık ve mutluluk dolacak içine huzur bulacaksın daha erken diye düşünen insanlar oluyor sen öyle düşünme azrailden yaşlanınca öleceğiz diye senet mi aldık lafın özü eğer pişmanlıklarından kurtulmak istiyorsan doğru yol ve huzur islamda...
Söz veriyorum eig sizin :)) çok teşekkür ederim dediklerinizi yapıcam :))
Ay benim için mi dua edeceksiniz , bu sitede böyle erkekler var mıydı ya 😳😳çok teşekkür ederim inşallah :))
evet senin için dua edeceğim inşallah ama sende haklısın toplum o kadar köreldi ki bir dua küçücük bir iyi niyet dileğinde bulunmak çok zor bir şey oldu aslında küçücük bir tebessüm bile insanları mutlu etmeye yetecektir ama maalesef sadece birbirimize zarar vermek için yaşıyoruz...
Aynen çok haklısınız 😞
Biz bunu bilemeyiz inana meselesi bu kalben yaptiklarindan pisman oldugunu dile getirir ve tekrar etmemek icin cabalarsan karsiliksik kalmaz bagislamak allaha mahsus bir durum biz kul olarak hata yapariz ama tovbe etmek ve gunahlardna arinmak icin tek yol allaha siginmaktir..
Çok teşekkür ederim ☺️ biraz içim ferahladı o zaman hemen tövbe etmeye basliyim?
Rica ederim unutma biz insaniz hata yapmamiz normal onemli olan hatalardan ders cikartip tekrar etmemek tekrar ettik allah bizi bagislamaz demek degil bu :) biz kullar gibi cimri degildir allah kullarim af dilesinde bagislayio diye bekler... hakkinda hayirlisi k. i. b.
Teşekkürler inşallah :)) iyi günler
Iyi gunler saol :)
Cevap
11Cevap
Önce kırdığın kalpleri tamirle başlayabilirsin sen görevini yap gerisi Allaha kalmış Allahın merhameti senin günahlarından daha büyüktür...
İnşallah affolurum😞
bunun için fikre gerek yokki gerçekten samimice pişmansan bir şükür namazı kılıp dua edip tövbe edebilirsin
Tevbe eden, hiç günah işlememiş gibi olur derler
Tövben samimi olursa kabul olur merak etme..
İnşallah 😞
Burda söylemekle olmaz. En iyisi bunu sağlam kaynaklardan araştır, öğrenirsin
sen yeterki tövbe et bağışlıyan Allah bağışlar , yeterki niyetin temiz olsun
Tamam başlıyorum artık ;)) inşallah
Ne gibi günahların oldu bildiğin kadarıyla ama korkma arkadan vermediysen hiç korkma bende dedim acaba arkadan mı vermiş bukadar korkuyor
Zina yapmadım ki. Arkadan vermek çok mu günah?
Sevgilim var tabi ama hiç el ele tutusmadik. Zaten o da diyor evlenmeden asla sana dokunmam diye. şu an askerde
Sizi ilgilendirmez :)
Her gün bir nefes alıyoruz ama nasıl hesabını verecegix bilmiyorum
Anlamadım?
Günahindan tevbe eden kimse hiç işlememiş gibidir (hadis-i şerif) tövbe et allah bağışlayandır ve bolca zikir çek
Teşekkürler ☺️ dediklerinizi yapıcam :)
:D işlerini hallet sonra tobe et he olur
Doğal olarak hepimiz hata yapıyoruz ama.
Çünkü nefis vermiş yaradan bize. Ayrıca kendisi diyor hatasız kul olmaz diye
Nefsime yenik düşüp çokça mast ve kalp kırmak işte...😔😔😔😔
Asla.. büyük konuşmiyim De.
Etten buttan uzak dur yeter
Hafif kiloluyum diye öyle yazdım 😄
Hafif derken bir 50 kilo falan mı :D
4-5😕
Hemen onları da ver
Elbette yoksa sevgilim beğenmez askerde o 😂😀5 ayı var
Eyvah askerde sevgili vakası kaçıyorum
Namaza başla sonra Allah tan afdile
Peki teşekkürler ☺️
Naptın nettin
Tabiki zina etmedim hırsızlık yapmadım alkol almadım cinsel sapıklık yapmadım şirk koşmadım esrar içmedim ,
Ama işte insanoğluyuz nefsime yenik düşüp çokça mast yaptım 😔ve belki kalp kırdım..
Sen buna bu kadar üzülüyorsan pişmanlığın varsa bir daha yapmazsan affedilir inşallah. Ya yukarda saydıklarını yapan ve unursamayanların hali nolcak
Allah hepimizi affetsin 😔😔
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar