Tövbe ettim. Çok üzülüyorum. Affedildiğimi nasıl anlayabilirim?
Lütfen bu konuda bilgi sahibi yazabilir mi?
Tövbe ettim. Çok üzülüyorum. Affedildiğimi nasıl anlayabilirim?
Lütfen bu konuda bilgi sahibi yazabilir mi?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
Hiç sevmiyorum din muhabbetini ama donanımlı cevap verecek birinin çıkmaycağını da biliyorum.
Allah affını da ihsanını da haber vermez, haber verseydi af değil "müjde" , ihsan değil "ilim" olurdu.
Asıl mesele şudur ki "tevbe"
Tevbe yanlış davranışı yapmamak üzere , insanın vicdanı ve Allaha verdiği sözdür, Allah Afüvv'dür.
Bu olayda samimi pişmanlik varsa ve ciddi anlamda yapmayacaksaniz bence rahat olun. Dindar biri degilim ama ibadet samimiyetle içtenlikle yapilir. Dua da o sekilde yapilmalidir 😊
Tövbe ettiğin günahı tekrar işlemeyip düzelme yoluna girmişsen bu af edildiğine dair alamet lerden
Allahın cc sana sana emrettiği ve sana farz kıldığı şeyleri aksatma alah affedici dir haram kıldığı şeylerden de kaçın allah bu gayretini kabul edicektir allah yardımcın olsun kardeşim
amin cümlemize
Sen tövbende samimi ol bol dua et bir daha aynı hataya düşmemek için çabala affedilmiş olursun zaten..
Bak bunu burada sorgulama git bi camiye hocanın yanına böyle böylr yaptım de kendimi nasıl affettiririm de
neden günahımı söyleyeyim? Günahı örtmede gece gibi ol derler. Haklısınız. Burada pek bilen olmaz belki. Ama bir şeyler okumaya ihtiyacım var. Anlıyor musunuz?
Bak şimdi derdini söylemeyen dermanını bulamaz ben bide sana bi taavsiye verim küçüklüğümde kuran kurslarında yatılı kaldım sana çok klasik gelebilir kuran kerim öğrenemeye çalış 5 vakit namaz kıl bide her gece yatmadan tövbe et yani anca bu kadar yardımcı olabilirim
ölünce anlarsın Allah tan başka kimse bilemez
Tövbeni ettin mi pişman mısın ve hergün dua ediyor musun Allah’a
Tövbe etmekten başka çare yok ama hocanın dediğine göre affeder
Allahın yap dediklerini yapabiliyor, yapma dediklerinden kaçınabiliyorsan affedilmiş olmalısın
Hayırdır ne günah işledin
Günahın ne
Ne yaptin ki