hayvan sahiplenmek aileye bir birey daha eklemektir. onun sorumluluklarını üstlenirsiniz, bakımı yemeği vb. sizden biri olur açıkçası. mesela siz başka birine misafirliğine gidince yaramaz olan çocuklarını odaya kapatmalarını ister misiniz? hayır. kimse böyle bişeyi söyleme cesareti bulamaz sanıyorum. o evdeki hayvan da o çocuk gibi aileden biri. ve eve gelenler ailede olanları bilip de geliyorlar. eğer rahatsız oluyorlarsa başka bir yerde sizinle görüşebilirler. hayvanlar konuşamıyor diye onları böyle ezmelerine izin vermeyerek çok iyi etmişsiniz. aynen korkan gelmesin 😃😄
Başta kapatmıyordum. Ama misafirleriniz kediniz odaya girince çığlık atıyorsa geriliyorsunuz ayrıca kavga etmekten yoruldum. Misafir kısa süreli ise kedimi kapatıyorum böylece o da verilmemiş oluyor diğer iki kedimizden biri insanlardan korkmaz ama pek yaklaşmaz sonuç olarak odaya kapatılmayı pek takmıyorlar
Bemimki odaya kapatilmayi takar. Tuvalete gidince kapiyi kapatiyorum agliyor kapida. Sende birden fazla kedi oldugu icin sıkıntı olmuyor olabilir bende tek kedi var ve bana cok duşkun.
Yalniz kalmakla odaya kapatmak ayni sey mi? Ben evde giderken odaya kapatmiyorum butun evde serbest kaliyor. Ayrica evde olup olmadigimin farkinda oluyor sonucta sesimden, yanima gelmek istiyor. Niye elalemin keyfi icin bir basina kapatayim? Bende bazilarinin simarik kuduz cocuklarindan rahatsiz oluyorum ama sunu bir odaya kapativerin demiyorum.
Sonuçta misafir onlar, biraz odada kaldı diye kedi canından bir şeyler kaybetmez ya. Çok fazla tutkuluysan kedine zaten böyle misafir almazsın evine. Yok diyorsan ki ben çok hayvanseverim ondan böyle yapıyorum. Bu kadar hayvanseverligi dışarıdaki hayvanlar için göster daha sonuçta evinde bir kedi var ama disarda duzinelerce
Disardaki hayvanlar için birsey yapmadigimi nerden biliyorsun? Ama disarki butun hayvanlara elimin uzanmasinin mumkunu yok param oldukca toplu mama yolluyorum barinaklara. Belediyenin koydugu beslenme nomtalarina koyuyorum... Ben gidip petshoptan bilmem kac milyara kedi alip, sokaktakilerin yuzune bakmayan biri degilim. Evdekinide sokaktan buldum. Fazla tutkulu olmak degil veya yalniz kaldi diye öleceğinden değil. "Neden kapatayim ki?" Gelen kedimi bilerek geliyor zaten kimseyi zorla misafir etmiyorum. Bunu bilip misafir gelip, geldikten sonrada odaya kapat diyorsa kapatmam. Korkanda baştan söylerse eve misafir almam disarda gorusurum ya da gorusmem.
Bende çocuklardan rahatsız oluyorum bu yüzden kedilerimi kapatıyorum çünkü çocuklardan kaçıyor hatta yetişkinlerden de ve üç kişi olunca daha az kafaya takıyorlar başta kapatmaz misafirlerle kavga ederdim şimdi kendimi kedilerimle odaya kapatıyorum
Başiboş bahceye salmiyorum. Ucan yapragin, bocegin pesinden kosuyor bazen bahcenin disindan ve araba geciyor. Farkinda olmadan ezilebilir. Sokakta buyumus kedileri bile araba vuruyor. Ayrica evime gelip kedimden rahatsiz olma luksleri yok. Evde kedi oldugunu biliyorlar. Ben kediden rahatsizim disarda goruselim derse anlarim ama kalkip evime gelip sonrada kediyi oyle yqp boyle yap diyemez, dememeli.
Evde mutlu, bahcede oynamaya cikariyorum bazen izliyorum onu. bir sure sonra kendi gelip eve giriyor zaten. Birlikte yaşamayi seviyorum o da seviyor. Herzaman guvenli, sicak bir evi taze su suyu, yemeği var, oyuncaklari var ve çok seviliyor neden gitmek istesin ki? Ben olsam bende eve girerdim. Sokaklar dogal ortam, çopler dogal yemekleri degil neticede sehirde hayat butun sokak hayvanlari için cook cok zor.
Hapsetmek mi benim kadim insanlar tarafından tekmelemiş kalçası kırılmış bir süre sakat biz onu barınaktan aldık şu an sadece topal yabancılardan ölesiye korkuyor sence ben onu eve mi hapsetmiş oluyorum
Bu arada bir kedimizi sahibinden aldık. Kendisi bakamıyormuş. Baycan sadece kedi maması yiyor ve verirseniz balık, köfte bile yemez. Allah aşkına bu baycan nasıl sokakta yaşar. Bilmez ki diğer sokak kedilerini yemek bulmayı
Bir diğer kedimizi barınağa götürülmemesi için aldık anneleri ölmüştü ve süt annesinin yanındaydı olması gerekenden daha az gelişmişti yani yetersiz beslenmiş bir hayvandı. Şimdi tosun gibi ve mutlu. Ayrıca kendisi en tırsağımız anı seslerden uçarak kaçıyor. Uçmak konusunda ciddiyim kendini havaya atıp 1 metre zıpliyor
Yeri geldi okşayıp gazını çıkarttım yeri geldi hastalandı kusmuk temizledim yeri geldi 30 dakika 7 kilo taşıma kutusunu vet e taşıyıp aşı tamamlattım. Ben hayvanlarımı seviyorum ve gerekirse iyilikleri için eve de kapatırım çünkü dışarda ölmelerine izin veremem
Kisirlastirmak benimde bayilarak yaptigim bisey degil. Ancak özellikle dişi kedileri kisirlastirmak gerekiyor. Yoksa senede 2 kez yavrulayabilir. Kedim irk bir kedi degil sokakta annesiz buldum onu kotu bir haldeydi. Her sene dogacak en az 8 kedi yavrusuna yuva bulamam kimse sokak kedisi istemiyor. Cins olsa yavrular kapis kapis giderdi. Dogurduklarini sokaga atmak zorunda kalirdim yani. Biyik kesimi diye bisey duymadim ama tirnak kesimi var. Tirnaklari kesince tekrar uzuyor ve keserken cani yanmiyor. Kesilme sebebi kediye eziyet degil. Evde oldugu icin cok uzuyor tirnaklari ve evdeki kilime, battaniyeye takilip duruyor yururken ve cikartmak icin cekistiriyor. Parmagini kirabilir.
Hayvanlara gerekmeseydi o yetenekler verilmezdi. böyle şeylere haklılık getiren insanalrı yani sizi Hayvansever olarak göremem. eğer gerekseydi yaradan tırnaksız ve kısır yapardı.
kedi kendi kendini temizler bunun için ona tırnak gerekir. ve o hayvan çoğalmak istiyor buna sen engel olarak sadece o hayvanın hakkına giriyorsun, elbet hesaplarını sorar o hayvanlar. bana göre havlıyor diye kafasına sıkılan köpeklerden farksız, kısırlaştırılan kediler!
Bu durumun gunahi var mi bizde arastirdik, danistik. Kedinin evde bakilmasi caizdir ve eger dogacak yavrulara bakilamayacaksa kisirlastirmakta gunah degildir. Sadece sokakta bakiyorsan kisirlastirilmaz.
Ayrica onlar bilincli olarak üremek istemezler. Bir kadinin rahmini alirsan cocuk istegine devam edebilir cunku biz bunu duygusal yasiyoruz ama hayvandan rahmi aldiginda ciftlesme istedigi goremezsin. Cunku duygusal degil tamamen hormonal.
En İyi Cevaplar