Mustafa Kemal in neden İsrail de büstü var ve neden İsrail halkı minnettar?

2007 AKP'li Namık Tan tarafından Propaganda amaçlı yaptırılmış bir büst, insan bir sorar neden 90 sene sonra büst yaptırmak akıllarına gelmiş diye. İçyüzü Atatürk'ün Hitler zülmünden yahudi bilim adamlarını kurtarmasıdır, Einstein'ın bununla ilgili Atatürk'e ithafen yazılmış bir mektubu vardır. İsrail'in kurulması için zemini hazırlayan 2. Abdülhamid'dir, İsrail'in kurulmasına izin vermemiştir fakat Filistin'den yahudilere toprak satışına izin vererek yahudilerin orada kolonileşmesini sağlamıştır, borç aldığı Rothschild'in şarap fabrikası bile vardır o dönem, hepsi Osmanlı belgelerinde mevcut.
Çüüüüüüşşşş
Üstad izin verirsen bu yazını x te bir kardeşim un gönderisinin altına yorum olarak paylaşmak istuorum
Öncelikle şunu söylemek isterim bizim milletimiz dışında Atamızı herkes seviyor sayıyor. Öncelikle bu büst anıt her ne dicekseniz artık 2007 yılında Namık Tan (AKP) tarafından yaptırılmıştır. Dilerseniz ki sözde Cumhurbaşkanımız olan rte bir çok Atatürk karalamaları yapılmıştır. Bunun örnekleri çoktur. Soruyorum size yıllardır bişey denmezken şimdi neden bu adam diktatör olduğu zaman ortaya çıkıyor. Artı şunu akıl edemiyecek beyinsizler var atıyorum başka bir yere aynı büstten ama rte nin heykeli yapılıp bu yazı çıksaydı savunmanız ne olacaktı. Kesin gene ah şu ah bu diye kıvıracaktınız. Yıllar önce fetöyü kucaklayıp sonrada biz yapmadık, ardından da kandırıldık laflarını atanların bu tür manipülasyonlarına kanıp Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK'ü bu denli sevmeyip onu küçük düşürmek yazıklar olsun sizlere Atamız gençlere güveniyorum diyordu ama gençlikte maalesef bitmiş...(Bu fotoğraflar ve haberler çoğu akp yandaş medya gruplarında paylaşılıp yazılmıştır dikkatinizi çekerim.)
Büyük bir devlet adamı olduğu ve yurtta sulh dünyada sulh dediği için dünya tarafından takdir edilir. Bir çok yerde büstü bulunur.
Sen şimdi burdan demek israil ajanı algısı yaratmaya çalışıyorsun,
İsrailin Erdoğana vermiş olduğu yahudi cesaret madalyası var onu da at o zaman buraya. Erdoğana neden yahudi cesaret madalyası verdiler yoksa?=? diye sor okey
Niye minnettar Filistin cephesinde yenildiği için mi?
Neden ARKADAŞ diye yazmışlar
Cevap
7Cevap
1870′te Selanik’in nüfusu 90 000′di. Bunların 50 000′i Yahudi, 22 000′i Müslüman ve Sabetayist, 18 000′i Rum’du. Selanik aynı zamanda Sabetayistlerin (yahudi dönmelerin) en kalabalık olduğu şehirdi Sayıları hiç de küçümsenecek bir nüfus değil.
selanikli , yahudilerin kendi veledi zinası da ondan sahip çıkıyorlar. selanikli israil devleti’nin kurulmasına en büyük zemini devrinde hazırlamıştır.. bu sebeple olabilir mi bu minnettarlık büstü?😊😊
karşı cevap asla vermeyeceğim..
eig için teşekkürler
Bilgiler için teşekkürler
Komik şey, İsrail'in kurulması için zemini Abdülhamid hazırlamıştır Filistin'den yahudilere toprak satışını sağlayarak, Rothschild'in orada koskoca şarap fabrikası kurulmuştur Abdüş sayesinde ve onlardan borç aldığı da belgelenmiştir, Atatürk zemini hazırlamış diyor, komik şey.
Kullandığın isimden bile belli ne kadar ucuz ve beyin fukarası olduğun. Ama dayak yemeyi madem çok istiyorsun bunu burada yapma sokakta yap. Bak ne güzel dümdüz oluyorsun. Atatürk'ün boku etmeyen tipler Atatürk'ü bilmeden hakkında atıp tutuyor milleti sinirden deliye çevirmek için. Ama dünya küçük denk gelirsen seni kurcalarım ve çok güzel bozarım. Sonra öyle güzel ayarlarım ki düşünmeyi öğrenirsin.
İSrail Caussu olablir belki
Araştırmak gerekli İngiliz ajanı olup olmadığını konuşunları izledim
Ana İsrail Türkleri. Çok mu şaşırdın. Daha doğrusu Türkiyede yaşayan Yahudiler İsraile göç etmişler.
Mustafa Kemal i analiz edecegim
Adamlar İngiliz ajanı olup olmadığını konuşuyorken boşuna konusmuyormus
Tamam be adamların alfabesi bile yokmus gibi gösteriliyor bu fotoda. Sen belli ki bir Yahudiyle boyle platformda tanismamissin. Aşiri sacma bir foto. Hepsi Türk belli yani. Ha yok onlarin irklari Yahudi. Ama bir zamanlar burada yasadilar. Doğal olarak da Türklerin çoğu yav sever. Bu da bir şey göstermez.
Demek ki de Filistin cephesinde yenilen komutan Mustafa Kemal iskillendim
yav oralara kadar indiğini düşünmüyorum. Sadece Yahudiler burada yav değer vermiş bunu da oraya taşınırken de göstermişler. Bu da ciddi bir belge değil. Ben gurbetçilerin orada da Erdoğana değer verebileceklerini nasıl düşünüyorsam. Bu nasıl bu kadar gerçekse bu da öyledir bence.
Bana öyle geliyor çünkü bu adamların mısırdan kalma planları var , 1800 yılana kadar hep sürülmüşler
Evet var. Ama onlar baya katı yahudiler. Saçlar uzun kafasında şapka. Onlarda da hepside degil. Ben onların buna çok takık olduğunu düşünmüyorum. Müslümanlardan nefret etmeleri de savaş yüzünden oldu. Yoksa bunca zamandir muslumanlari katletmek icin beklemediler.
Aslında bir şeyin olmasını sağlayan büyük ve zengin ailelerdir. Daha büyük ve zengin aileler daha çok şeye sahip olur. Devleti yönetenler de zengin olmalıdır. Biraz bu konuda katilabilirim.
bazi kesimler disinda sevilen bir devlet adamidir
Yahudi Filistin cephesinin düşmesinden dolayı mı seviyor Mustafa Kemal i
Tüm dünya saygı duyuyor bir biz kendi vatandaşları hariç
Bir gün bir müslüman komutan papalığın sonunu getirse bütün musluman alemi saygı gösterir
Mustafa Kemal de hilafetin sonunu getirdi tabi ecnebiler saygı duyacak
Ya bir hadi ordan git ya o hilafet niye kurtaramadı Osmanlı'yı he söylesene Vahdettin tohumu seni
"Atasını bilmeyen it peşinde gezer" Yahya Kemal. O yüzden ilkokuldan beri ezberletilen yalanları bırakıp gerçek tarih okumaları yapmak gerekir. bu konuda güzel bir başlangıç olabilir.
bunu keMAListler anlamaz ki
Atatürk değil inönü büstü o
İsmet kim ki :)
Büstü olsun İsrail de
fotomontaj
wikipedia ya bakabilirsin montaj demeye alismissiniz gerçi siz
iyi akşamlar. montaj değil.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?