20-25 dolar fatura ödüyorlar
140 tl üzeri elektrik faturası gelen var mı?
20-25 dolar fatura ödüyorlar
105 - 115 arası gelşyor evde de çalışan bri buzdolabı var haftada bir çamaşır makinesi klima kullanmıyorum ama PC elektiriği mahvediyor... Oyun oynamazsam sıkıntı yok ama oyun oynamaya başlayınca faturasağlam kabarıyor... Gaming PC kullanmanın dezavantajı... Bu arada tekim...
850 watt psu olsa sen de full yükte 600 watt çekti desek
2 saatte 55 kuruş falan yakar senin pc
Gün de 15 saat çalışsa 8.5 lira falan yakar
Ay da oha lan baya yakıyo herhalde mk😂😂
Ben yanlış hesapladım herhalde
Günde 4 lira yakar mı tam yük te bir pc
850 Watt PSU ve de GTX 1080 le beraber yakar ki pc hiç kapanmaz 7/24 saat açıktır sadece haftada bir kez kapatıp açarım o da RAM boşalsın sistem rahatlasın diye... :D :D :D
hocam normal o zaman ben elektrik az gelsin diye kasa dan 2 fanı deaktif ettim :D
cidden fazla geliyor uyuz oluyorum parasının mk da bu kadar da fatura gelmez kardeşim
adam mı soyuyolar
elektrik su doğalgaz bir insanın olazsa olmazlarındandır
mecburi ihtiyaç olan bişeye bu denli yüksek fatura gelmesi hiç bir zaman iyi bir şey değil
resmen soygun
Öyle de işte bizden sömürüyorlar ve kaldı ki il bazında da fiyatlar değişiyor... Antepte benim kardeşim oturuyor benimle aynı KWH yakmasına rağmen adam 70-80 TL civarı ödüyor ama aynı KWH da bana gelen rakam daha yüksek... İl bazında KWH değişiyor en kötü yanı o...
amerika da çok arkadaşım var benim
hepsine de sordum
ev de 7/24 klima pc ne varsa çalışıyor ay da ortalama 20-25 dolar geliyor diyorlar
heleki bir abim var aynı o da klima çalıştıran birisi sürekli 21 dolarlık elektrik faturasının fotoğrafını yolladı bana
85-90 tl civarı yapıyor yani ahhh o günleri biz görecek mi acaba... 24 saat klima çıp aynı anda oyun oynayıpta 80 tl lik faturalar... Diğer aletleri saymıyorum artık... :D
onlara göre 80 tl yapmıyor hocam düz 20 dolar yapıyor
asgari ücret zaten 2000 dolar
her şey ucuz
tabi orada da pahalı olan şeyler var elbet ama tr gibi her şeye vergi basmıyorlar
Ya tabi öyle de 20 dolar onlara göre ben tr ye göre bir kafdan endeksleme yaptım o kadar... Vergi yok ki bizde... Bizde olan verginin üzerine iki kez daha vergi gelmesi.. Sıkıntı orda... Mal güörükten giriyor vergi - Toptancıya giriyor vergi çıkarkende vergi... Mağazaya girerken vergi çıkarken vergi... Vergi üstüne vergi geliyor... Sonuçta da ürünün fiyatları uçuyor..
Üstad ne olursa olsun
Sonuçta vergi bunun adı ve biz ödüyoruz bunları
Bundan mesul olan da her zaman hükümettir, başkasın da suç aranmaz aranamaz.
100 bin liralık bir aracın 110 bin liralık vergisi var bu ülkede
Yani vergi aracın kendisinden pahalı
10 bin lira bandında vergi konulucağına bu vergi nedir? Mantıklı bir açıklaması olabilir mi bu 110 bin liranın?
Diğer elektronik cihazlara ne demeli?
Ülkeye getirilen iphone 7 5000 liraya yakındı
Ülkeye girişi 1500 lira o telefonun geri kalan her şeyi bayi karı ve yine vergi
Tekel ürünlerine de gireyim istersen
13 liraya aldığımız o marlboro nun hadi 5 lirası paket fiyatı desek geriye kalanı yine vergi benzine gıdaya hiç girmiyorum bile
Buna rağmen burada asgari ücret 1400 se ve
Normal şartlar da vergi uygulanan amerika da asgari ücret 2000 dolarken
Ben bu ülkedeki sisteme adalet demem
Bana şimdi gelip kimse demesin Amerika ile bura bir mi diye
Bir arkadaşım, kafa çalışırsa her ülke birbiriyle yarışabilir
Dostum merak etme benim yaşım 37 dediklerinin hepsini biliyorum zaten... Ama sen ben gibi bir kaç kişi sesini yükseltse de duyuramıyor maalesef... ülkede koyun çok fazla olduğu için bizim sesimiz bastırılıyor o koyunlar tarafından...
Dünyaya yanlış bir zaman da gelmişsiz 😊
Yanlış zaman dilimindeyiz... :) :) :)
450 lira gelmişti bir kere sanki trafoyu becerdim ak
Shshshhs
Normalde kaç geliyor hocam
Klima pc vs?
Kanka bu mk şirketinin garezi mi var o zaman
Ben de aynı senin gibi klimayı hiç. Açmadım 1 ay deneme amaçlı
Masaüstü pc var 2 tane gün de 10 saat çalışıyor
Ay da 120-130 geliyor
klimayı çalıştırınca 180-190
400 lira falan geliyor. Evde hem klima çalışıyor hemde her odaya bir vantilatör almış babam kimsenin umrunda değil faturalar.
Bana 400 gelsin trafoyu patlatırım
Ahahah ben de ama bana değil babama geliyor. :D
zaten o 400 liranın 200 ü diğer ödemeler sizin o faturada yaktığınız elektrik 200 liradır en fazla
kuzu kuzu ödüyoruz trt payını kaça tüketim bedelini
enerji fonunu
250-300 geliyor klima sürekli açık bulaşık makinesi çamaşır makinesi masa duzlestirici ütü vs
Sürekli derken 7/24 hiç durmuyor mu?
250 tl hiç bişey o zaman
Inverter var ben de ay da 75 saat çalışıyorum desem
200 e yakın fatura ödüyorum
Var bu işin için de birşey ama ne
Cevap
3Cevap
Bize geliyo kol gibi işte internet tv bilgisayar çamaşır bulaşık elektrik süpürgesi düzleştirici şarj aleti derin dorndurucu buz dolabı fırın ooooo var babam var
Kaç lira geliyor efendim?
280-400 arası geliyor yazın.
Hocam ne yakıyorsun o kadar
395 lira ile rekor kirmisligim var
Kartlarla öining mi yapıyosun hocam ev de😂
Internet paketine abanmıstim :D
300 tl kilima yakım
Her ay ortalama kaç. Geliyor?
normal 100 tl
yaz ayları 300 250 tl
antalya da kilimasız durulmaz fena nem sıcak var
O zaman benim faturalar normal hocam