Arkadaşlar size de elektrik faturası bu kadar çok geliyor mu? Herkes hangi ilde olduğunu ve son ayki fatura tutarını yazabilir mi?
İstanbul - 150 TL
İstanbul - 150 TL
150 tl nin belkide 70-80 i kullandığın faturadır. kalanı vergi ve kesinti.
eee tayyibcim içeri aldığı bu kadar göçmenin erzağı sağlık giderini cepten verecek değil.
devletin karından da verecek değil. tabi ki vatandaşa dayıyacak.
sigortası olmayan türk hastaneye gidiyor. muayene oluyor ilaç alıyor. ama hesabına borç ekleniyor.
ama yine sigortası olmayan suriyeli muayene oluyor ilacını alıyor. aaa borç falan yok.
eğer adalet ve kalkınma buysa. ben böyle adaletin ben böyle kalkınmanın... anladın sen onu.
edison elektriği buldu. bunlar da elektrik üzerinden soygunu.
https://i.hizliresim.com/7YMlqv.jpg
Bize zaten en az 90 filan gelir, oda en azı :) Şimdi iyice uçuk geliyor. Adamlar doğu bölgesinde hep kaçak kullanıyor, cezası bize geliyor. Onlara güçleri yetmiyor, bize gönderiyorlar :) Olaya gel :) Zaten bir yasa çıkacakmış, çıkacak yasaya göre bu tarz ilaveleri ilk önce faturasını düzenli yatıranlara göndereceklermiş. Ne yapalım bizde geç mi yatıracağız? Öyle de ceza geliyor zaten, devlete iyilik yaramıyor harbiden :)
Tam hatirlamiyorum fakat çevremde ne kadar insan varsa çok geldi. Odemeyenlerin hesap bize kitleniyor ne hikmetse. Nefes alsam vergi. Kacakcisi o bu odemesin ben eşek gibi fatura odeyeyim. Adalet sadece kadın adı diye boşa demiyorlar!
İki ay elektrik faturası gelmesi. İki aylık fatura 100 tl. Size de öyle olmuştur, olmadıysa geçmis olsun. Kacak elektriklerle ilgili bir calisma diye biliyorum ama ne alaka anlamadim.
Gelmedi*
Cevap
197Cevap
Faturayı çekip koyucam 1500 lira geldi. 2.5 aylık antalya. Millet serzenişte çok geldi eskiden böyle değildi diye. Arkadaşlar harcamalara bir bakın. Her evde teller şarjdan çıkmıyor. Klimalar bar hava soğuk tabi yakıcak. Eskiden bir buzdolabı çalışırdı çamaşır haftada 15 de bir çalışırdı şimdi her 2-3 günde çalışıyor. O bu şu bir sürü artış harcamada. Geçirme falan değil. Ne yakarsanız o geliyo. Benim evde doğal gaz yok. Antalya soğuk. Her odada klima çalışıyor neredeyse 24 saat. Elektrikli ısıtıcı wc de bile çalışıyor. Şohbeni falan derken fatura geliyo işte.
tek başıma yaşıyorum. 100 tl fatura geldi. sabahtan akşama kadar işteyim. tv izlemem. geldiğimde bir 20w ampül yanar bir de teli şarja takarım. galiba tek sorumlu buzdolabı... içinde 20 liralık mal barındırır. ama yaktıgı elektirik 100 tl :) yer antalya
Kodumunn kaçakçı i. neleri yüzünden bize giriyor bunlara ne ekmek vericen ne su vatan hainleri..
En son 80 kusur geldi normal değildi ama sanki fazla yakmadik birşey..
Ayrıca millet ne yazmış öyle yav 700-800 yazan var ulan fabrika mi işletiyor sunuz nabiyonu hayret valla...
Arkadaşlar yazacaklarımı iyi okuyun. Bu faturalar çok normal ve dahada artacak artık herşey pahalanacak çünkü ekonomik kriz geliyor hemde gümbür gümbür!! Nerden mi biliyorum? 1980 1987 1994 2001 2008 yedi yılda bir amerika küresel ekonomiyi dizayn amaçlı kriz çıkartır ve gelişmekte olan ülkelere ağır darbe indirir. Evet en son hangi yıl demiştik? 2008 mi? Bide buna 7 ekleyelim oldu mu sana 2015!! Evet 2008 deki krizin teğet geçtiği kanatindeyim. Ülkemiz pek etkilenmedi bunun sebebi ekonomik politikalardı. Peki şimdi baktığımızda bu ekonomik politikalar devam ediyor mu? Siyasete girmeden kısa cevap vereyim etmiyor krizin geleceğini gördükleri halde israfa devam edildi. Sonuç olarak küresel kriz kapıya dayandı. Farkettirmeden kemer sıktırıyorlar halka bir yandanda israfa devam ediyorlar. Sanırım bu kriz delip geçecek ve göreceksiniz bu kriz bir çok yeni gelişmelere gebe...
Bir ekonometristin görüşleri
*ikt*r :) yıllar önce bir ekonomist şöyle demişti hiç unutmam. 7 sene bolluk 7 sene kıtlık :/
7 yılda bir küresel kriz oluyor. Al eline dünya ekonomisi ile ilgili bir kitap aç oku!! Amerikanın ekonomiyi düzeltme vaadiyle nasıl diğer ülkeleri dizayn ettiğine bak!! Ekonomik olarak bağımsız olmak istiyorsan amerikanın teoremlerini uygulamak yerine kendi teoremini uygulayacaksın. Ülkemiz şu an ithal ikameci sanayi politikasını uyguluyor ve bu politikada önlem alınmazsa bir yerden sonra para kendini devüle edemiyor ve BUMM alsana nur topu gibi ekonomik kriz!! Göreceksin aşırı devalüasyon olacak ülkede bunu nerden çıkarttın dersen doların son yıllardaki yükselişine bak derim..
Elektrik sobası umarım kullanmıyordur cok gelenler
Ayrıca Watt ı yüksek Tvler de acmıyorlardır hatta uzun süre kullanmıyorlardır
ve de ayda cok fazla atıyorum 10 kere camasır makinesi calıştırmıyorlardır umarım
Ama gercekten de zam var. hatta kaçak bedelini geri alma durumu vardı tvlerde simdi o 2 kat katlanarak geri döndü. yani daha fazla geliyor fatura
İstanbul 55 günlük 285 TL geldi
elektrik dağıtımı özelleştiği için faturalar böyle yüksek şimdi üretim de %100 özelleşsin siz o zaman fiyatları görün şuanda Türkiye enerji üretiminde %70 dışa bağımlı doğal gaz santrallerine ağırlık verilmeye devam ederse bu daha da artacak iyice bağımlı ülke olacağız
Bir arkadaşımla 3+1 bekar evinde kalıyorum. Haftada 2 - 3 kez bulaşık makinesi 5-6 kez çamaşır makinesi çalışıyor. Haftada 1 kez sağlam temizliğe gireriz, günde 2-3 saat televizyon izleriz. 2 laptop günde toplam 20 saat çalışır. Telefonlarımız evdeyken ful sarjdadır.
65 TL yi geçmedi şu ana kadar.
Ps. Şehir: Eskişehir
Haha oda bsiimi. Biz babamin mesleginden dolayi zorunlu olarak Şanlıurfa Viranşehir de buluyoruz burada şerefsiz ler kacak kullandigi icin onlarin odemedigi faturalarida biz oduyoz. Bundan once manisada gorev yapiyordu babam orda 90 100 civarinda gelen fatura burada 350 den basliyo. ne azaldi nede artti elektronik esyalarimiz ( kullanimimizda artmadi)
Antalya - 220 TL. Normalde 24 saat elektrikli ısıtıcı kullansam bile taş çatlasa 120 gelirken birden 220 geldi ve kesinlikle el altından bir şeyler yapıldı çok aşikar. Zehir zıkkım olsun diyorum sadece.
Bizede cok geliyor perakende satis tutarinin ustune bir suru ekleme var vergi var dagitim iletim bedeli derken cok geliyor
Anadolu yakasinda gec okudular buyuk ihtimalle bu sene ki vergi donemine kalsin diye cokgeldi 57 gunluk hic yazmayim
bende İstanbul cok gelıyor tabi soyuuyolar resmen bizi
Özelleştirenlerin sayesinde düdüklüyorlar insanları
ya bizim gibi keriz olduktan sonra buna dur diyen olmadıktan sonra daha cokkkkkkkkk :)
ozellestirme yapildi elektrik dagitim ihalelerini alan firmalar sayac bedeli okuma bedeli kayip kacak bedeli trt payi gibi eklemeler koydu o yuzden odedigin paranin sadce yuzde 35i elektrik bedeli geri kalanlar zart zurt iste sen cok yasa erdogan yol yaptin oy vermeye devam edin daha ebenizi zikecekler bekleyin
rekor bende sanırım 787 tl bilseydim lambayı sondurmezdim tedasa gidip alıp bu faturayı kıvırıp uzerine oturun derdim asgari ucretle yarısıyorum resmen!! not:kacak kullananların anasını avradını bippppppp
2 aylık geldi evet 248 tl...
İstanbul çok pahalı olmaya başladı.
Bu gelen faturanın 50 tl si vergi.
Yıllık çay kaşığı kadar zam versinler, kepçeyle geri alsınlar.
Ankara ; geçen ay ki faturam 68 Türk lirası ve bu ay ki faturam 143 Türk lirası. Hayır benim hattan bir fabrikaya kaçak elektrik mi çektiler ne anlamadım ki.
evet. hatta bunun üzerine atışıyoruz bile.. ikisi de sürekli çalışır olduğu için daha çok hangisi yüzünden karar veremiyoruz :akvaryummu derin dondurucumu?:) malatya: 150
180 civarı geliyor 3 adet fatura geliyor her ay sorduk neden böyle geliyor diye zamanında ödemediğiniz için diyor
Ya ben onların olmayan şerefini...
antaya -430 mu ne geldi yuh ama elinin körü. şerefsizler yaa bir kira parası iliğimizi kuruttular :'(
elektrik dağıtımı özelleştiği için faturalar böyle yüksek şimdi üretimde %100 özelleşsin siz o zaman fiyatları görün :(((((
yaa Allah korusun bin tl yazar bu Allahtan korkmazlar :(
Geçen ay 390 TL geldi. İtiraz ettim.100 TL indirdiler... ¦¬)
https://i.hizliresim.com/QJljEg.gif
arkadaşlar belki bilmiyorsunuz ama kayıp kaçak payını, trt payı , sayaç okuma parasını yargıtay içtihatlerine göre geri alabilirsinn elektrik dağıtımı yapan şiirketten.
Her ay 40 gelen fatura bu ay 95 geldi. Beyaz sarayın acısı çıkıyor galiba :))
bize 430 gibi bişey geldi 95 gelse öpüp başımıza koyardık :'(
Biz pek evde durmadık ondan olabilir. Ama yani herkesin iki kat üç kat fazla geldi. Biz en azından iki kat ile yırttık:S
İstanbul-163 pikachu var sanki bizim evde alt tarafı 2kisiyiz
Vay arkadaş iki haneli fatura yok. Kaç kişi kalıyorsunuz siz öyle. Tek kalıyorum ve 30~40 lira Arasında fatura geliyor Ankara'da
Elektirk faturaları zamlandı ondan doğudaki ödemeyen faturaların hesabı bizilerin hesabıne eklendi bilginize.. borçlar bizim cebimizden çıkacak..!
Sadece elektrik mi..
Doğalgaz, su...
Doğalgaz 350'den aşşağıya düşmüyor.
Su ve elektrik de 150'den...
İstanbul :/
İzmir 295 TL
aile evi falan olsa neyse. 2 kisiyiz digeri ayin yarisi yok zaten. akuyle mi calisiyom. acaba
Ya arkadaşlar cidden neden böyle geliyor. ya çok. can sıkıcı. bize hep 80 falan geliyor uç kişi öğrenciyiz. aylık 1. ooo lira. gelenler var ne yapması gerekiyor onların?
İstanbul 75 geldi yaa. Bunlar soyguncu bu nedir zam böyle.:) parayı görüp dalga geçmeyin tek yaşayan biri için çok bence
220 milyoncuk sadece biloşun gemicikleri kadar olmasada :D sadece o kadarcık
Bize de çok geldi ya evde tv bile açılmıyor neredeyse yalnızca akşam ışıklar yanıyor ve telefon şarjları takılı, bu nedir ben anlamadım :/
Hatay - 243
"Hükümet" özelleştirilmiş firmaları koruyor.. Ve bizi s. kmelerine izin veriyor.
110 - 115 civarı İzmir klima çalışmamasına rağmen
Geliyor ama şu kaçak parası içinde bir yerlere başvurucaz milleyin kaçağınıda biz ödüyoruz böle adaletin 21. yüzyılda adalet yok kardeşim en az 30 Tl kaçak ödüyoruz..
Bu zamlı elektrik faturalarının sebebi kayıp-kaçak bedellerinin 10 şubatta çıkıcak olan yasayla ilgili olduğunu belirtiyim. Yasa çıktıktan sonra umarız düzelir.
devlet herşeyi özelleşitirip sonra denetmi yapmıyorsa dağıtıcı firmada böyle sömürür seni 2 gün ödemeyince kapına bir ihbarname gelir. Ben İstanbul'da fatura tahsilatcısıyım akp lı müşterim bile nalet ediyor artık iktidara
Yatarken ışıkları söndürün elektrik faturası çok geliyor sonra
Sorma cok para gitmesin diye tum kaliuferleri kapatik evde donuyorum sunada parmaklarim zor calsiyor yemnle bu ulke bizm elektrik parasiyla zengin olacak ya
Her ay 35-40 arası gelirdi son 2 aydır 75 in altına inmiyor. Kullanılan elektrik aynı. Fazladan bir şey çalıştırmıyoruz tam tersi sürekli tasarruf peşindeyiz
Yok ya sen ne kadar tasarruf yaparsan yap bu adamlar yerleştiriyorlar :(
Evet ne yazık ki kaçak sarayın maliyetini bize dayıyorlar. Adam (?) rahat etsin diye vatandaş perişan oluyor. Allah belasını versin hepsinin.
İzmir - 540 lira geldi. Yazları 300 civarı kışları 400'den aşağı gelmiyor.
Fatura ödeme dönemini ayın 15indn önceye denk getirmeleri manidar. Bize elli günlük fatura geldi. 170 TL. Isınmada kullanamıyoruz ama termosifon diye bir bela ve gayet müsrif arkadaslarim var
Ya aynen kardeşim normalde 60'ı geçmeyen (en fazla 60) fatura bu ay 110 TL gelmiş. İstanbul
65 günlük 210 gelmiş.. Yetmez ama evet.. G, t kıllarına hediye ediyorum o faturaları.
Gelmesinde emeği geçen herkesin teker teker a... koyayım..
bize her zamanki gibi geldi sıkıntı yok çünkü biz soba ile ısınıyoz
öğrenci evinde arkadaşlarımla kalıyorum geçen ay 315 lira gelince tabi :/
Evet hemde bayagivyuksek ya
KIBRIS - 1200tl
Inanabiliyormusunuz? Valla oyle. Maasin cogu gitti yani yazik yaa
Köşk galiba
İzmir-176 TL
Herkese çok geldi geçen ay ile bu ay
Bize de öyleydi yetkili yere başvurup sayacinizi değiştirin
valla ne olduysa bu ay 167 tl geldı bu nasıl ıs anlamadım
Geçe sene 65:00 TL, bu sene son fatura 148:00TL, Sanırım biri saplama girip enerjimizi çalıyor. (((
aynen ha, bu ay 125 felan gelmiş; neden acaba? #sömürülüyor muyuz len yoksa?
Son ay istanbula yaklaşık 2 aylık fatura geldi. Ödeme tarihi ayın 15 ine olsun diye yapmışlar
Evet ben dağıtım şirketinin personeli olduğum halde çok geliyor. Burası sivas ve en son 107 tl 50 kr fatura ödedim
evet yaa bu nedır böyle. ıyıce saçmaladı bu devlet..!
https://i.hizliresim.com/ZA9Jza.jpg 600TL geliyor :/
Son faturam 140 ₺ bir onceki 100 ₺ Kw farki olmamasina ragmen bu 40 ₺ fark neyon nesi. bunu aciklayacak kimse karsimda goremedim. Kacak kullanima baslamayi dusunuyorum
Dukkana fatura gelmis 190 lira. Tuketim bedeli 110 lira gelen faturaya bak
Yozgat - Geçen ay 96 Tl
Bu ay 103 Tl
Biz 6 kişilik bir aileyiz sürekli pc tv acık hergün duş alınır ev temizlenir ışıklar kolay kolay kapanmaz hep böyle rakamlar geliyor
Elektriğe İstanbul'da gizli zam geldi haberiniz yok mu? Hemde yüzde 10 filan
Bu Ay Çok geldi Malum Yeni yıla girdik Ve zamlarda bize girdi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar