Bu da bir nevi hastalık gibi bir şey sanırım. Ama dikkat edilmesi gereken bir husus. Koskoca cümlede sırıtarak, bütün dikkatin o kısma yoğunlaşmasını sağlıyor ve konudan tamamen kopuyorsunuz.
Öyle bir takıntım yok ama elimden geldiğince dikkat ediyorum. Neticede devlet dairesine dilekçe vermiyoruz. Evet Türkçeyi doğru kullanmak önemli ama her şeye takarsak yanmışız. Bu tarz takıntılı olan insanlara cevaben tüm de leri ayrı yazarak tepki gösteriyorum "dede" gibi bir kelime yazarken bile "de de" falan diyorum eğlenceli oluyor :)
"Takıntı"nın ne olduğunu bilmeyen cahil insanlar, kendi cahillikleri rahat etsin diye doğrusunu söyleyen insanları "takıntılı" diye yaftalamaya çalışıyor. "Takıntı", doğru olmayan bir düşünceye saplanıp kalma halidir. Yanlışa yanlış demek, doğrusu şudur demek takıntı değildir.
evet var, hatta direkt soğuyorum karşımdaki insandan. Günlük konuşma dili diye bir şey de var, elbet hepimiz TDK sözlüğü gibi dolaşalım demiyorum ama bariz yapılan hatalar ışık hızı ile uzaklaştırıyor.
Takıntı derecesinde diyebiliriz.. ama daha çok yanlış/yalnış, yalnız/yanlız, herkes/herkez, değnek/deynek, kirpik/kiprik gibi kelimelerin yazımı delirtiyor beni..
heh ruh eşimi buldum. -de -da yı doğru yazamayan insanla gözümde direkt -10 oluyorlar. Ben takılırım. Çok basit bir bilgi artık insanlarımızın öğrenmesi gerekiyor. Saçma yazış şekilleriyle mide bulandırmaya da gerek yok ki.
Bir şeye takmak için her şeyin mükemmel olmasına gerek Yok ki☺️ hepimizin bir takıntısı vardır. Hem bence bu da önemli Türkçe'nin olmazsa olmazı. Ama tabi sorun mu? Tabiki sorun değil ama bazılarımız takıntı yapıyoruz işte☺️😊
Walla bana yazan olmadından bilmiyorum yani böyle bir takıntım olması icin birisinin bana yazması lazım egr olsaydı imlaya degil yazanın bana olan niyetine bakardım !!!
"Takıntı"nın ne olduğunu bilmeyen cahil insanlar, kendi cahillikleri rahat etsin diye doğrusunu söyleyen insanları "takıntılı" diye yaftalamaya çalışır. "Takıntı", doğru olmayan bir düşünceye saplanıp kalma halidir. Yanlışa yanlış demek, doğrusu şudur demek takıntı değildir.
Mazur görmek olur mu hiç. Estağfurullah. Kimseyi ilgilendirmez. Ama hepimiz en az 12 yıl Türkçe eğitimi aldık. Bu tür şeylere dikkat etmemiz gerek ☺️☺️
Katılıyorum, tabii ki ama insanların tercihlerine de pek müdahale etmek olmaz. Bu tarz ufak hatalar CV'lerde de çok önem arz ediyor. Yazım kuralları bayağı önemli bazı iş ortamlarında da
En İyi Cevaplar