Diğer konusunda 12,8b cevap paylaştı. sana daha hayırlı bir tavsiye vereyim mi?
tevhidi araştır.
o olmadan cennetin kokusunu dahi alamazsın.
allah , dilediğini bağışlayandır.
ama şirki asla affetmez. ve bu konuda , açık kapalı mevzusundan bahsettiğinden en az 100 kat daha fazla bahseder ,
ki akledinde , bu konuyu hafife almayın diye.
yani allah inancın olması allaha şirk koştuğun gerçeğini değiştirmez.
benden sana kardeş tavsiyesi , allah merhametlidir rahman sıfatıyla ,
rahimdir ahirette kullarına yapacağı merhametle.
ama dediğim gibi : " kullarına"
eğer sen tevhide iman edip , şirkten teberri oluyorsan , ki onun da anahtarı kafirun suresidir ,
o zaman allah affetmez ise cezasını çekersin cehennemde..
umulur ki akleder , üstünde düşünürsün şu söylediğimin.
zira ben , şu söylediğimden daha hayırlı bir nasihat bilmiyorum..47 Yorumla- +1 yıl
Çok çok sağol. En açıklayıcı, ve en doğru yorum seninki olmuş. Allah razı olsun kardeşim.
- +1 yıl
ben sadece okuyan ve okuduğu üstünde düşünüp araştıran bir insanım.
hatta bu dediğimi anlaman için sana bir kaç ayet sıralayacağım.
tövbe suresi 31. ayet.
maide 44.
yusuf suresinde :
" yusufun , kralın dinine göre kardeşini alıkoyması mümkün değildi " ayeti.
"onlar şirk koşmadan iman etmezler" ayeti.
"onların çoğu şirkten habersiz karşımıza getirilecektir " ayeti.
şu an da aklıma gelenler bunlar.
kuran bir bütündür ,
evvela allahı tanımaya bakınız ,
sonra dinini öğrenmeye başlayınız.
ebu hanzala isimli hocanın 33 tane esma ül hüsna videosu var.
o videoları izler iseniz , rabbinizi tanımış olursunuz.
sonrasında kuranı okurken çıkarmanız gereken manayı da , allahtan hakkıyla sakınarak okuyarak çıkartabilirsiniz.
zira allahın merhametini bizler sadece görmüyoruz ,
o yüzden nankörlük ettiğimizinde farkına varmıyoruz..
kendinize iyi bakın lütfen , iyi günler.
- +1 yıl
İyi günler 😊
- +1 yıl
birde " onlara rabbiniz kimdir diye sorsan , muhakkak ki allahtır derler. öyleyse nasıl döndürülüyorsunuz? " diyor rabbimiz.
bunlar size delillerimdir , peygamber efendimizinde namaz kılan oruç tutan hac yapan bir topluma gönderilmiş olması , aynı şekilde bunlarda delillerimdir.
islam , din tüccarlarının anlattığı kadar basit bir din değildir.
çünkü biz sadece onun için yaratıldık..
zariyat suresi 56. ayette belirttiği gibi.. - +1 yıl
peki şirk nedir?
- +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=g5rso1gXs1w&t=287s
burada tüm sorularınıza cevap bulabilirsiniz.
sadece ön yargılı olmayın.
çünkü gerçekler acıdır.. - +1 yıl
https://www.youtube.com/watch?v=KO5ugg44Rlk burada da kısa bir açıklaması var.
bu hoca gerçekleri anlattığı için hapis yatan birisidir.
islam gizlenmeye ve yanlış anlatılmaya çalışıyor.
araştırdıkça bunu sende göreceksin.
En İyi Cevaplar
Bir tanesi fahiselik yapan kadin tovbe etti cennetle mujdelendi diyor.
Bir tanesi ayak bilegin gorunurese yanacaksin diyor.
Bu sofi yobazlar insanlari dinden uzaklastirirlar herkesin dini vicdanidir bu kadar basit..
Allah bilir bunu biz ne desek bos.11 Yorumla- +1 yıl
Evet ya benimde kafam hep karışıyor 😮😑😑
+1 yılbailğ ve bailğa olan inanan kişi artık efali mükellefindir ve hayatının nizamını inancına göre tanzim etmesi gerekir yaptıklarının mükafatını yapmadıklarının cezasını çekecektir
10 Yorumla
Kimin nereye gideceğini Allah bilir ancak kapanmak yüce kitaptaki emirdir
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
25Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılYa bırakın o işleri. İnancın varsa bu sevap ve günahın mizanda tartıldıpını bilmelisin. Kapalı ol bütün büyük günahları işle ve tövbe etme sonra cennet öyle birşey yok. ya da açık ol namazlarını kıl ama sırf açıksın diye cehenneme git öyle birşey yok ama helal haram terazine etkisi oluyor
13 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel bir yorum, sağol : (
- +1 yıl
: )
Cevap sahibi+1 yılRica ederim ama doğrusu bu
😂dış gorunuşe bakarak bir insanı yargılayamazsın. Allah o bize şah damarımızdan bile yakındır eyer Allah ın istediği çoğu şeyi yapmışsan neden yanasınki?
13 Yorumla- +1 yıl
Aynen çok haklısın, birde su ortamda insanlari tanımadan "Cahil " diyen vasıfsızlar var. Onları gördükçe halime şükür ediyorum 😁😁😂
Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı. Kapanmak demek saçı örtmek değildir. Normal giysilerden bahsediliyor. Bu çarşafmış , türbanmış hepsi ticari malzeme.
16 Yorumla- +1 yıl
Şimdi mezuniyette elbise giymek günah olur mu?
- +1 yıl
Çok güzel o zaman. Teşekkürler : ))
- +1 yıl
Hayır imamhatipte okumuyorum.
+1 yılBayanların kapanması Allah'ın emri yani bayanlara farz. Şu varki kapanma ile de herşey bitmiyor kapanıp bunu kullananlarda az değil. Türbanlıların bir bölümü açık bayanlardan daha tehlikeli.
10 Yorumlaevet gideceksin ve peygamber efendimizin de dedigi gibi içinizden oraya ugramayacak olan yoktur hepimiz isledigimiz gunah kadar yanicaz malesef
123 Yorumla- +1 yıl
🙊🙊🙊 😣
- +1 yıl
Ve dahi onlar dedi ki: "Sayılı günler ötesinde ateş bizi yakmayacak!" De ki onlara: "İndAllâh'tan (hakikatinizden gelen bir) söz mü aldınız? Allâh asla sözünden dönmez! Oysa siz Allâh hakkında uydurma şeyler konuşuyorsunuz!") BAKARA 80. Ayet işlediğin günah kadar diye bir şey yok. Cennet te cehennemde ebedi dir. kuran böyle söylüyor...
- +1 yıl
işime gelmemek degilim ben her turlu tartismaya acik bir insanim yanlisim varsa dogrusunu ogrenirim bilgi benim icin degerlidir. ama senin dedigin baska birsey. cennet cehennem ebedidir. muslumanlar ebediyen cehennemde kalcak demek degil bu veya cennette. gunahinin cezasini cehennemde cektikten sonra cennete gidecegiz bunu diyorum sen hayir diyorsun
- +1 yıl
Ben hayır demiyorum kardeşim kuran diyor. İşte yukarıdaki ayet de senin gibi düşünenler için. Ancak her zaman tevbe kapısı açık. Tevbe etmez, Salih amel işleyenler den değilde. Sözde müslüman olup hristiyan gibi yaşarsan ebedi cehennemde büyük azap vardır. Bunu kuran söylüyor. İslam'ın ve imanın şartlarını yerine getireceksin önce. Ne direk Hz. Ali r. a 70 kerede tevbe etseniz yine edin. Saygılarımla
- +1 yıl
Arkadaşlar tamam sakin olun. Hem şöyle bir şeyi unuttunuz. Allah dinimizce kavgayı, birbirimizin kalbini kırabilecek sözler söylemeye yasaklamıştır.
- +1 yıl
Ama Hristiyan gibi yaşıyorsun sözü her Müslümanı kırar : )
- +1 yıl
İçinizde Cehenneme uğramayacak hiç kimse yoktur. Bu, Rabbinin kesin hükmüdür. Allah’tan sakınanları oradan kurtarır; zalimleri [kâfirleri] de dizüstü çökmüş olarak orada bırakırız.) [Meryem 71, 72]
(İman edip de imanlarını şirkle bulaştırmayanlar, Cehennemde ebedî kalmaktan emindirler. Onlar için, bu korku yoktur) [En’am 82] - +1 yıl
Kardesim. Biz dinimizi kuran da yazdığı gibi yaşarsak. İmanlı bir şekilde yani. Allah nasip ederse cennete gideriz. Benim demek istediğim şu aslında. Elhamdülillah Müslümanım, namaz yok, zekat yok, oruç yok. Ama Allah benim kalbimi biliyor diyenler varya hani.. Bile bile yapmayanlar işte. İşte onlara cehennemde büyük azap vardır
- +1 yıl
Kesinlikle doğru kardeşim👍👍
- +1 yıl
dogru abicim şiddetli bir azap onlari bekler ama onlarda cennet ehlinden olacaklar sırf musluman olduklari için. çunku şirk dışında herseyin affi vardir. şirk varsa cehennemde ebedisin şirk yoksa la ilahe illallah dediyen hayatinda hicbi farzi yerine getirmesen bile cennet yuzu gorecektir ama cehennemde ne kadar kalir azabi nasil olur onu Allah bilir
- +1 yıl
şirk neydi?
Gizli Üye(36-45)+1 yılTesettür Allah'ın emridir. Farzdır. Tövbe var. Allah affedicidir. Tesettüre girmek gerekir. Erkekler de gözlerini haramlardan sakınmalılar. Değerli şeyler saklanır. Kadın gibi değerli bir varlığa da tesettür gerekir. 5 vakit namaz kılmak da tesettüre girmekte kolaylık olacaktır. Allah yardımcımız olsun. İyi günler...
00 YorumlaParanın ve imanın kimde olduğu belli olmaz diye bir söz var ama tabi müslümanın yapması gereken şeyler var hangimiz doğru ve tam yapıyoruz ki
10 YorumlaVe dahi onlar dedi ki: "Sayılı günler ötesinde ateş bizi yakmayacak!" De ki onlara: "İndAllâh'tan (hakikatinizden gelen bir) söz mü aldınız? Allâh asla sözünden dönmez! Oysa siz Allâh hakkında uydurma şeyler konuşuyorsunuz!") BAKARA 80. AYET
11 Yorumla- Diğer konusunda 408 cevap paylaştı.
+1 yılYanar ama cezasını çeker girer çünkü ayette açıkca kapatman gereken yeri söylemiş
24 Yorumla- +1 yıl
hımm, peki
- +1 yıl
Burda cevaplara baktım ama sallamışlar kimse k b sın kafan açıksa öldüğünde kafan simsiyah olur
- +1 yıl
O zaman sort giyen erkeklerinde bacakları simsiyah olur.
- +1 yıl
Olsa iyi daha beteri çünkü Allah sana bir nizam vermiş Bn böyle emrediyorum böyle giyin demiş veya böyle yaşa ha yaparsın yapmazdın kişinin derdi ama müslüman olarak öldüğünde cezasını çeker gene girer
+1 yılzaten yanıcaz neyimiz tamki gerçek anlamıyla müslümanyız.
20 Yorumlabunun için bir insanın yanacagını düsünmüyorum söyle düsün sen müslüman ya da yahudi bir ailenin kızı olsaydı bunları bilmeyecektin bile habersiz dünyaya geldiler ve öyle yetiştirildiler bunlar yanacak mı simdi
10 YorumlaDiğer konusunda 6,9b cevap paylaştı. yani sonuçta emra itaatsizlik. ama cezasını Allah bilir.
11 Yorumla
+1 yılelbette yanar , ama bugün kendini kapalı zanneden bağzı kızlar açıklardan daha fazla yanacak.
10 YorumlaCayır cayır olmasada ısınırlar :D
12 Yorumla- +1 yıl
O zaman yanlış yere bakan erkeklerde ısınırlar😉
+1 yılCehennem olduğuna inanıyorsun da gideceğine mi inanmıyorsun?
12 Yorumla- +1 yıl
İnanıyorum. Ama kapanmakta istemiyorum.
- +1 yıl
Kapanma o zaman. Nasıl olsa hepimizin yeri orası.
+1 yılcayır cayır yanacaz valla
11 Yorumla- +1 yıl
Eyvahh😭😫
+1 yılOna Allah karar verir...
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılseni yalmam kulum versen bile yakmıcam seni rahat ol
00 Yorumla
+1 yılNasıl cahil bir toplum yaratırsın dini durumları kullanarak sen de çok güzel bir örneksin şu an. 😏😤
06 Yorumla- +1 yıl
Ya mal mısın ablacım? Ben sadece bu durumun ne kadar günah olduğunu sordum. Kapanmasak diğer dünyada vebali olur mu sordum, bunda bir cahillik yok. Ha ayrıca, bana cahil diyemezsin. Ulan daha adımı sanimi bile bilmiyorsun, birde gelip "Cahil" diyorsun, bu nasıl bir saygısızlık? ? ?
- +1 yıl
Ozaman sorunun cevabı burda değil biraz kitap oku 😉 buraya soru soruyorsan bu cevaplara katlanacaksın, uymuyorsa yazma. Saygısızlık değil sadece cevap, sen evladım yaşındasın verdiğin küstah cevaba rağmen bir şey demek istememki aynı seviyede olmayalım.
- +1 yıl
Kitap okuyorum ablacım sen rahat ol. Ama her kitabta da bu sorunun cevabı yok. Denk gelemiyorum. Ayrıca bana cahil diyemez kimse. Ben sadece bunun cevabını verdim. Zaten sizde sorunun cevabini vermediniz direkt cahil diye giriştiniz. Teşekkürler.
- +1 yıl
Bu kadından doğacak ve doğmuş olan her canlı eminim cehennem de cayır cayır yanacaktır cehalet diz boyu aklı yok fikri var dedikleri canlı türü bu işte ayrıca burası bir soru cevap platformu her soruya cevap vermek zorunda değilsin amacının sataşmak olduğu çok belli seni burda yerin 7 kat dibine sokarim utancindan aglarsin demek isterdim ama senin yüzün olduğunu zannetmiyorum onur ve gurur sende 0 dir eminim bence sen özgüveni olmayan cinsel hayatı olmayan kocadan yüz bulmayan sadec cinsel amaçlar için kullanılan bir dişisin sadece o kadar bence evliliğinde ki eksikleri bu tarz sitelerde doldurmaya çalışan zavallılardan biri dahasın maksat konuşmak olsun da ne olursa olsun dimi eminim bu yazıyı da şikayet eder sildirirsin onurun gururun olmadığı için zoruna gitmez ama cahilligin belli olmasın istersin hadi sana eyvallah..
- +1 yıl
@BigINSANE bırak böyle çırozlara laf anlamaz. Bunun gibileri iyi bilirim ben. Psikolojik bir rahatsızlığı vardır belkide... Ayrıca sana da çok Çok teşekkür ederim destek olduğun için. Maalesef ülkemizde artık her önüne gelene, "cahil" diyen bir toplulukla yaşıyoruz. Gelecekteki nesilden kuşku duyuyorum.
Bunu kimse bilemez ki
10 Yorumlakapananlar yanmayacakmı
22 Yorumla- +1 yıl
Bilmem yanacak mı?
yalan inanmayin allah denen bisey yok cennet yok cehennem yok rahat tek ve ilk ömrünüzü gönlünüze göre yaşayin
02 Yorumla- +1 yıl
O senin inancın kardeşim, saygı duymak gerekir.
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılOraya gidipte gelen var mı acaba?
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDin erkek hegomanyasını yasallaştıran birşeydir ne kadar iyi olursan ol dinin yoksa yanıyorsun zaten
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAllahın emri bu sonuçta Görünen yerler yeter
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHer şeyin günahı ayrı, onun günahinı öderler
10 YorumlaOnu Allah bilir.
10 Yorumla
+1 yılallah bilir
10 Yorumla
+1 yılbunu kimse bilemez..
10 Yorumla
+1 yılBiz bilemeyiz
10 Yorumla
+1 yılGitmez
10 Yorumla
+1 yılyanacaklar
10 Yorumla
+1 yılbunu bilemeyiz
10 YorumlaBunu bilemeyiz
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe yobazsınız
00 Yorumla- Diğer konusunda 5,8b cevap paylaştı.
+1 yılSadece gülüyorum.
06 Yorumla- +1 yıl
Devam et gülmeye. Cinsellik içeren sorulara gelince patır patır yazarsınız, burda adam akıllı bir şey sormuşsuz gelip sadece gülüyorum diyor? Neye gülüyorsun acaba?
- +1 yıl
Hiç sorma ya, ülke bunun gibiler yüzünde gelişmiyor, olan bize ve gelecekteki nesile oluyor😕
- +1 yıl
Suç onda değil aslında. Bu birazda insana bağlı bir şey 😁
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler