Cidden merak ediyorum , koca ay 1500 tl ile çalışıp para biriktirip birşey alabilen (araba , motor falan) alabilen varmı?
yani 2 katıyla bile geçinilmiyor değilki para biriktirmek?
yani 2 katıyla bile geçinilmiyor değilki para biriktirmek?
asgari ücret 1300 tl 1 sene okul bittikten sonra okumayayım dedim işe girdim tek masrafım sigara filan dı baba evinde olunca bana kalıyordu 900 tl o 900 tl ile 6 bin tl ye yakın para biriktirmeyi başardım 1 sene içerisinde ama oda işte dişçiye ehliyete dershaneye gitti ama oturup eev geçindireyim filan desen imkansız yani zaten İstanbul'da en bohtan evin kirası 1300 tl den başlıyor iyi bir semte 2+1 -3+1 de oturayım desen 1500+ üstünden başlıyor zaten sadece elektrik su doğalgaz 400 tlden fazla geliyor
Valla benim dayım asgari ücretten 200 lira fazla alıyor 10 yıldır aynı is yerinde çalışıyor bayağı para biriktirdi ev aldi
yapıyorsa ciddi ciddi aç yaşıyordur. yemiyordur içmiyordur gezmiyordur suyu elektriği vb çok dikkatli kullanıyordur. ve aileden destek ya da yan geliri yoksa hemen de yapamaz gene de
Tek yaşıyorsa ve ev geçindiriyosa mümkün değil ama ailesiyle yaşayan bir insana yarısı yeter yarısı birikim
Cevap
4Cevap
İstanbul dahil büyükşehirlerde getto dediğimiz yerlerde bu parayla geçinen insanlar yaşıyor genelde. Nerde ikamet ettiğine bağlı. Besiktasta bu paraya aç kalırsın ama Sultanbeyli'de yaşayabilirsin kıt kanaat olsada.5 milyon civarı insan asgari ücret alıyor gözüküyor ülkede bunların geneli büyükşehirlerde yaşıyor burdan hesap edin
Gelir ne kadar ise gider o kadardır kardeşim geçinen geçinir
Çok zor bunun kirası elektiriği suyu gazı yemeği temizliği çamaşırı bulaşığı var Allah var nası yetsin. Ama aşırı pinti bir insan biriktirir
Ne para biriktirmesi adam karnını zor doyuruyor
Mümkün değil
Birikmesi zor
Mumkun mu !!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar