Benim ecdadım türkçeyi resmi dil ilan eden karamanli mehmet beydir ;) Farsça ve arapçayı alıp türkçeyi önemsiz sayan bir hanedanın reayası (davarı) değildir.
Osmanlı padişahlarının anneleri bile türk ve müslüman değilken nasıl ecdadımızdır diyebiliyorsunuz?
Sırf ozentilik ve tarihi bilmemek annelerinin dinini geçtim şimdi Osmanlı hayranlığı yapanların o dönemlerde yaşayan dedelerinin, o dönemki padişahın atının boku kadar değeri yoktu. Kisaca monarşik baskıcı halkı reaya veya koyun olarak gören tahtı için öz kardeşlerini ve çocuklarını bile kesen bir padişaha benim ecdadim demek yine bu devlete özlem duyanlarin olması su yüzyılda bir halk adına utanç verici bir durum
Bu bir devlet gelenegidir büyük devletlere bakın sistem aynıdır devlet akraba ile yonetilmesin diye benim bildiğim devşirme hatun ve onu Osmanlı geleneğine göre yetiştirirlerdi diye biliyorum. Bu ayrı , fakat bizim gibi acaba ecdadına küfreden bir millet daha var mı dır
bizim ecdada bizler kufretmeyiz, asagilamayiz... muhtemelen yukarda baska yorumda yazdigim gibi arkadas yunan ya da ermeni tohumu olmali.. aramzida gizli sakli cok serefsiz var boyle...
elbette ecdadımız. kime ecdadımız diyeceğimizi sana mı soracağız? annesi yabancı uyruklu olabilir. Ama kendisinin hangi geleneğe göre yetiştirdiğimize bakalım. Acaba anne tarafını hiç gördü mü Osmanlı padişahları... Şimdi senin annen yabancı uyruklu olsa ben Türk değilim mi diyeceksin? Türklük kanla alakalı değil ruhla alakalıdır. O yüzden Atatürk Ne Mutlu Türküm Diyene sözünü söylemiştir. Anladın mı şimdi?
Siz hiç ömrünüzde tarih kitabı nedir okumamış insanlarsınız resmen Osmanlı devletinde de tüm Türk devletlerinde de Türkçe resmi dildir. Divanda da Türkçe konuşulurdu devletin her kademesinde Türkçe konuşulurdu. Yalnızca edebiyat dili Farsça seçilmişti.
Osmanlıca Arap harfleri ile yazılmış Türkçedir arkadaşım yıllarca eğitimini almış çok iyi derecede bilen biri olarak konuşuyorum. Arapça farsça etkisi ile çok kelime geçmiş olması yeni bir dil olduğu anlamına gelmez.
Arkadas muhtemelen yunan ya da ermeni tohumu... boyundan buyuk islere/iftiralara girmeye calisiyor diger akranlari gibi.. iyi cevap vermissiniz tebrikler..
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
11
Cevap
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Padisah annelerinin cogunun annesi turk degil devsirmeydi. Zaten son padisaha gelindiginde turkluk orani yuzde bes civarinda bir rakamdi yanlis degilsem. Osmanliyi sevmek zorunda degiliz. Osmanli doneminde normal halk hep ezilmistir devsirmeler el ustunde tutulmustur.
konya karaman beyliğinden iskan politikası ile göçtürülmüş yörüklerdeniz atalarımız akıncılık yapmış sınırı koruyan devriyeciymişler..7 dedeme kadar ismini bilirim.. dna olarak kimse saf olamaz ama türk gibi hissetmek icinde dnalarına azda olsa işlemiş olması gerekir haksızmıyım? bugun çoğu insan 3 nesil gerisini bilmeden yasıyor memlekette
Hıh bak simdi nasil farkli konustun onemli olan türk hissetmek nereli olursa olsun kensini türk gibi hisseder oyle yasar ve türk devletinede katkida bulunursa gerisi onemsiz
iyide kardeşim azda olsa kanımızda da var orta asyadan gelme.. kütahyadan bir arkadasım anlatmıştı askerde.. filan köylerden kız almayız demişti sebebini sordugumda yunan işgal ettiginde o köylerin karıları yunan askeriyle oynamıs çok.. şimdi sen bu köyden kız alır mısın?
Yunan askeriyle oynasmis biriyle tabiki evlenmem ama konumuz o degil bizim bak mesela o bahssttiklerimizde belki irk olarak türk ama yasantida turk degil kisacasi kan o kadar onemlo degil onemli olan nasil yasadigi
nasıl yasadıgı tabiki önemli bunun içinde türk kültürünü bastıra bastıra yasaması lazım bugun kaç kişi kültürüne sahip cıkarak yasıyorki alevilik mesela türklerin islamı benimseme şekliyken sapkınlık sayılıyor araplar gibi yasayıp lafa geldimi ırkı önemli değil dini önemli deyip atıveriyoruz türklüğü biraz coşturan atatürk vardı onunda her seyini yasaklayamaya calısıyorlar Şu an
En İyi Cevaplar