bir gün Bunu düşündüm Düşündüm Bulamadım. Tanıdıklarıma sordum, Yine cevap yok. Bende Google'dan araştırdım Yine yok! Yani eğer durup dururken Atomu parcaladiysa ( Bence değildir ) Bu buzdolabının kapagını açıp mal mal bakıp Hiç Bir şey almamak gibi bir şey. Sizce Neden Atomu Parçaladı? İlla bir nedeni olması Gerek! Merak felan olamaz!
Merak ilmin hocasıdır. Bilim insanları meraklı insanlar oldukları için bilmenin peşinde koşarlar. Atomun parçalanmasının asıl sebebi içerisinde ne olduğuna bakmaktı. Çünkü maddeyi ne kada iyi tanırsak onu o kadar iyi kullanabiliriz. Atomun enerjiye dönüşebileceğini savunan einstein'dır. fakat atomu parçalayanlar Alman kökenli Amerikalı fizikçi oppenheimer ve arkadaşlarıdır. ilk atom da dünya savaşı sırasında parçalanmıştır. bu konuda daha fazla bilgi edinmek istiyorsan einsteindan ziyade oppenheimera bakmalısn.
Yahudi Soykırımı Adolf Hitler (Führer) Avrupanın İtalyadan sonra ikinci faşist öndeliğinde ilerleyen kişidir ki devletin başına geçiyor zaten neyse Nazi Almanyası ırkçıydı ve Einstein Almanyada doğmuştu ve bir yahudi idi ilerleyen zamanlarda ABD'ye kaçtı ve atom bombasını icat etti daha sonra bu bomba test olarak denenip ilk önce Japon İmparatorluk düşüncesini kırmak için savaşı bitirmek için Hiroshima'ya atom bombası atıldı ardından ikinci atom bombası Nagasaki'ye düştü.
Bence atomun işleyişini daha iyi anlamak için, atomun maddesinin ne olduğunu keşfetmek için, ilk ve kalıcı olmak için atomdan bir parça koparıp atomu parçaladı.
En İyi Cevaplar