"nasip" sizin için neyi ifade ediyor?
soru detaylarının...
soru detaylarının...
Değerli kardeşimiz;
Kaza ve kader inancı, insanda ye`sin ve ümidsizliğin ve kederin en büyük ilâcıdır. İnsan, başına gelen felâket ve musîbetlere, kadere olan inancı sebebiyle, Allah`ın takdîri gözüyle bakıp kendini teselli eder. Onun takdîrine rıza gösterir. Kudreti sonsuz bir Rabbın murâkabesi altında olduğunu hisseder. O belâ ve musibetin Allah`tan geldiğini bildiğinden, kurtulmak için yalnızca O`na iltica eder, O`na yalvarır. Gelen musibetin kendisi için keffâret ve afv sebebi olduğunu düşünür, sabır ve metanet gösterir.
olacaksa iyi olmuştur olmamıssada hayırlısı budur
Nasibin bağlı olduğu kavramlar;
1. İnanmak,
2. İstemek,
3. Sonuna kadar ısrar edip çaba sarfetmek,
4. Sabretmek ve zamanını beklemek.
5. Oluyorsa Allah'tan hayrına olduğuna inanmak ve hamd etmek, olmuyorsa şer bilip diğer nasibini aramaya koyulmak.
* * *
1 ve 2 şıkları insanlarımız yeterince özlerine yerleştiremedikleri için inandıkları ve istedikleri olmuyordur...
Arayabilir...
çaresizlik, kontrolün sende olmaması. bazı şeyler için fazlasıyla çaba gösterip de istediğin şeyin sadece ihtimal dahilinde olması yani nasip olması sinir bozucu bence... insan hak edecek kadar çalıştığı her şeyi elde edebilmeli
iyide o şeyin senin için hayırlı olup olmadığını nerden biliyorsun?
bışeyn olması ıçın cok uğraşsakda, olmuyosada ,nasıp degılse ıstedıgın kadar çabala olmuyo.ama bıseyı olmaz olarak goruyosak ve bızım ıcın o seyın gerçekleşme ıhtımalı çok dusuk olsa bıle nasıbızde varsa oluyo.
Cevap
12Cevap
nasip , kısmet hayattki birçok şey..
kısmetten öte yol gitmez diye diye düşünüyorum ben
iyi veya kötü Birşeyi Hayırla beklemeyi çağrıştırır.
Olacağı varsa olur zaten ama yoksa koy go*üne rahvan gitsin :))
İstediğimi almak için inatla uğraştıktan sonra olmuyorsa, buradan sonrası benim için nasiptir.
göt kısmetten çıktıysa y.rak bağdattan gelir gibi bişi mi bu
herşeyin anlamı nasipten öte yol gitmez diyorum ve gidiyorum
her şey nasip kısmet dairesi içinde yaşanıyor ötesi yok...
nasip senin icin ayrilan pay dir, arkasina kosmak senin elinde, tüm cabalari göstereceksin. sonucuna razi olacaksin. demektir.
nasip çok güzel bir ihtimaldir
hemde çokkkk
Yaşadığımız ve yaşayacaklarımız = nasip
Ben yapacağım şey için çabalarım; nasipse olur.
Allah'a ve bizim için yazdığına teslimiyet..
çok güzell bır sözzzzzzzzzzz
Elinden geleni yapip beklemek
hiç iyi şeyler ifade etmiyor.
nasip olmayan gece gibidir
kısmetse gibisinden
Birşey ifade etmiyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar