Bir tacizciyi dövmek kanunen suç teşkil eder mi? hukukçu var mı sitede?

bugün üzüntü verici bişey yaşadım. metrobüste 50 yaşlarında kaba saba bir adam otobüse bindi. otobüsün bazı yerlerinde boşluklar olmasına rağmen sıkışan bir bölüme doğru ilerledi ve 35 yaşlarında (muhtemelen asyalı) bir kadının arkasına geçti ve sürtünmeye başladı.10-15 dakika sürdü bu olay. adamın yanında da küpeli, entel görünümlü genç bir çocuk da elleriyle temas ettirip duruyordu kadına. o yaşlı adama girişmemek için zor tuttum kendimi. elim ayağım titredi bişey yapayım mı diye ama cesaret edemedim. kadın bozmuyordu kendini. ben o adama girişseydim ( ki döverdim, fiziksel ve yaş olarak münasibim, elimden alamazlardı) ve kadın şikayetçi olmasaydı benım başım yanabilirdi. kadının rahatsız olduğuna dair bir hareketine baktım ama göremedim. o yüzden müdahale edemedim.
sorum şuki; kadının rahatsız olduğundan emin olsam ve tacizciyi dövsem ( döversem ağzından burnundan kanlar gelir) adam, dövdüğüm için benden şikayetçi olsa bana cezai bir yaptırım olabilir mi? hukukta bunun karşılığı nedir?
Güncellemeler
+1 yıl
bana kesin birşey söyleyecek hukukcu yok mu?
Bir tacizciyi dövmek kanunen suç teşkil eder mi? hukukçu var mı sitede?