Kardeşime kilodan dolayı 3 ay hava değişimi verdiler. Sonra 3 ay daha, ve sonra 1 ay daha verdiler. Sağlık yönetmeliğine göre en fazla kaç hava değişimi veriliyor. +40 kilo fazlaligi var. 4. Muayene de sonuç ne olur? teşekkür ederim.
4. muayene de kardeşininin teskeresini eline verirler merak etmeyin benim de bu şekilde bir arkadaşım vardı aynı şekilde iki defa 3 ay ve bir defa da 1 ay hava değişimine gitti sonrasında emekliye (çürük demek yanlış olur askerliğini yapamaz demek daha doğru bir yorum olur) yani bu tahminime göre son muayene olması gerekiyor
bir şekilde ilk muaynede geçmiş. Benim arkadasım benzer durumda daha ilk muaynede bu kilo ile askerlik yapamazsın zayıflaman lazım dediler 3 yıl içinde boy kiko oranını füzeltemezse çütük vericekler. Benzer sekilde ben askerdeyken boyu kısa olupkilosu çok olan biri vardı çocuk cürük raporu alabilmek için damacana ile su içiyordu kilom çok cıksında hemen bitsin diye.
Kardeşim dedi ki Benim arkadaşlarım 2 hava değişimi alıp çürük aldı Yani 3 ay +3 ay sonra çürük Askerlik öncesi de 1 yıl + 1 yıl sonra çürük :) bu deli oğlanın 7 ay oldu
Bidaha muayneye gittiğinde sölesin çözerler. Belkide vürük raporu almasın bir şekikde terhis olsun diye de doktorlar rqpor veriyor olabilir ama söylediğin gibi. Askerden önce söleseydi hiç gitmezdi. Cünki askerlik güç isteyen efor isteyen birsey o kikoyla orda bişi olsa ona daha kötü o yüzden almıyorlar ya da geri yolluyorlar bu şekilde
15 gündür. Uzun Dönem askerin, askerlikten sayılan maksimum hava değişim süresi 30 gündür. Yedek Subay/Asteğmen askerin, askerlikten sayılan maksimum hava değişim süresi 30 gündür.
Maksimum günden daha fazla gün hava değişimi verilmesi durumunda fazla olarak verilen günler askerlikten sayılmaz.
Tamam yine aynı muhabbet geçerli olması gerekir ama bazı yerlerde işi hızlandırıp 1 yıl uzatmıyorlar ve askeri işlevsellik formuyla beraber heyete çıkıyor orada askerlik yapması uygun değildir yazarsa komutanları olay biter 😉
Askeri işlevsellik formu "pskiyatri" poliklinigine muayene olan Er ve Erbaslar için geçerli. Kıta anket formu askerin davranışları ve sorunları ile ilgili hazırlanır. Bakın yönetmeliği yukarı da paylaştım. Ama hiç kimse okumuyor. 3 satır yazı okumaktan aciz bir millet olduk.
Askerlik aslında çok lanett bişi 3. Kez hava değişiminde öürük verirler 3 ay 3ay almış o 1 ay olması belkide engel oluyodur. Zaten bişi kalmamış çürük almadan bitirsin 😊
Malesef 2015 yılından itibaren hava değişimi askerlik şafagindan düşmüyor Tam tersi ekleniyor. Ilk olarak 3 ay aldı hakkari'de birliği sevk etti Sonra 1 ay verildi ikamet ettigimiz yerde Sonra hakkariye gidip 3 ay daha aldı Yönetmelik de ki B) maddesinin altın da ki açıklama yazan yeri okur musun. Orada yazıyor mu sanki?
Kızmak değil polis okullarında süre verilir ya kilo almak için ya vermek için göndermezler TSK hava değişimi verir bu konularda baktı düzelme Yok çürük verir ama çürük almakta çok iyi bişey değil
Insallah verirler. Doktor 4. Kontrol de muaf vermez ise ben bidaha birliğe gitmem diyor. Devreleri tezkere almış. Bir de karakoluna gidene kadar 4 ktm ye katiliyormus. 20 gün sürüyor diyor varmam Sevk al tekrar in hastaneye git derken 2 ay suruyormus
Evet oyleymis Diyor ki şimdi gidince herkes şafak soracak. Benim askerlik çok uzadı. Devrelerim evine gitti. Komutanları çok tersmiş sinirlilermiş. Kolay kolay acil bisey olmadıkça hastaneye yollamiyorlarmiş
boy ve kilo orantılı olacak anladığım kadarıyla eğer biri diğerinin çok çok üstünde geliyorsa ondan olabilir ben askerlik yapalı 15 sene oldu şimdi şartlar nasıl bilmiyorum
En İyi Cevaplar