Bölük ast subayı ise tınlamaz teğmeni ama usul icabı komutanım der bölük komutanıda 100 başı olur teğmenler tabur komutanına bağlı olur tabur komutanıda yarbay olur
Astsubayların tüm rütbeleri çavuştur. Yani astsubay dediğin aslında çavuştur. Subaylar ise yönetici takımıdır. Sırasıyla Rütbeleri teğmen üsteğmen yüzbaşı binbaşı yarbay albay ve generale kadar çıkar.
@Kenankomutan_03 kanka mektepte değil askerde öğrendik. Çavuş kıdemli çavuş üsçavuş başçavuş çavuş nihayetinde. Küçümsemiyorum o da bir askeri personel. rütbe olarak çavuş ve kendi aralarında kademeleri var
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
Teğmenler subayır. Tüm astsubaylar için teğmen üsttür.
Bölük ast subayı ise tınlamaz teğmeni ama usul icabı komutanım der bölük komutanıda 100 başı olur teğmenler tabur komutanına bağlı olur tabur komutanıda yarbay olur
Sınırda karakol komutanlığı yapar
Astsubayların tüm rütbeleri çavuştur. Yani astsubay dediğin aslında çavuştur. Subaylar ise yönetici takımıdır. Sırasıyla Rütbeleri teğmen üsteğmen yüzbaşı binbaşı yarbay albay ve generale kadar çıkar.
Çavuş mudur 😁 senin okuduğun mektebin ben 😁
@Kenankomutan_03 kanka mektepte değil askerde öğrendik. Çavuş kıdemli çavuş üsçavuş başçavuş çavuş nihayetinde. Küçümsemiyorum o da bir askeri personel. rütbe olarak çavuş ve kendi aralarında kademeleri var
İç hizmet kanununu okumanı tavsiye ediyorum o zaman sana çavuşla astsubay arasındaki farkı görmen için
@Kenankomutan_03 yani bizim bölük komutanı bazen çavuş diye çağırırdı astsubayları bilemiyorum
Astsubay subay statüsünde değildir, adı üzerinde "ast". Subay olanlar; Albay > Yarbay >
> Binbaşı > Yüzbaşı > Üsteğmen > Teğmen > Asteğmen' dir.
Astsubay kolda olur. Teğmen omuzda. En kıdemli astsubay asteğmenden düşük rütbededir
Elbette teğmen kıdemli. Rütbeler ve genel askeriye hakkında sorun varsa cevaplarım.
Teğmenin tam görevi nedir peki?
Çok geniş görevi adımı açıyorum. Herşeyi anlatayım en iyisi sizde bilgi sahibi olun bekliyorum.
Teğmen ama astsubay kıdemine bağlı teğmen onun kıdemine göre saygı duyabilir ama rütbe olarak teğmen üstün oluyor
Teğmen tabikide subay çünkü
Teğmen daha rütbeli
Teğmen
Teğmen
tegmen baaka ne merK edıyon
Teğmen 🫢
Tegmen
Tegmen
Teğmen
Teğmen tabiki
Teğmen