özellikle erkek tarafı için söylüyorum orta halli bir düğün masrafı ne kadar tutuyor aşağı yukarı? nişan alışverişidir takılardır altınlardır mobilyalardır ve de yemekli bir düğün ne kadara mal oluyor?
Cevabın nedir?
- Diğer konusunda 806 cevap paylaştı.
+1 yılDüğün salonu 5000
Yemeği 5000
Eşya 35000
-Salon koltuk takımı
-Salon yemek odası takımı
-Yatak odası takımı
-Oturma odası koltuk takımı veya kanepe
-Zigon ve orta sehpa
-TV ünitesi
-Çalışma masası
-Mutfak masa&sandalyeleri
Damatlık, Gelinlik 5000
Daha bide o bu derken bir 5000 de oraya gitcek.
Yani anlayacağın en az bir 50000 üstü miktarı gözden çıkmalı kesinlikle.03 Yorumla
Soran+1 yılyani eşyalar bölünecek sonuçta eşyalar bölünecek sonuçta ve takı kısmını eklemedik bile bir miktar gözüm korktu 🙄
- +1 yıl
Üstüne daha
Kına gecesi masrafları
-Müzikcisi
-Altını
Düğündeki takıları
Kuaför masrafları
Tek Taşları :D
Dahil etmedik.
Soran+1 yılkina bana ait tek taşla evlilik teklifi alinali 2 sene oldu 😅
En İyi Cevaplar
+1 yıl60 bine biter bu iş
112 Yorumla
Soran+1 yılne kadar masraflı sacma işler ya
- +1 yıl
hiç sorma 60 bin harcadım düğünde 40 bin topladım aradaki 20 bin farkı 4 yıldır bitiremedim dünyaya bir daha gelsem evlen mi ya bırak allah aşkına bir imza için 60 bine değer mi o parayla neler yapardım hatunla ya yeminle diyorum fuzuli bir masraf direk nikahı kıyacan geçecen evine yok takıymış falan filan hikaye ya al işte gördük 60 harca 40 al
Soran+1 yılgercekten cok fuzuli ve israf ya
- +1 yıl
valla kulağına küpe olsun sakın ısrar etme adama niye biliyormusun sonrasında adam borçları toparlayacağım derken evle arasında mutlaka sıkıntılar çıkıyor bir yandan geçincen bir yandan borç ödeyecen falan tamam gelinlik hayaldir ve giyilmelidir yap nikahı geç kardeşim ya nedir bukadar şatafat yok bilmem kaçtane bilezik yok o yok bu ulan başlangıçta kolay görünüyor veya söyleniyor inan varya 60 bin anca yetiyor tüm bunlara tek tek kaleme al 60 ın altına düşmez
Soran+1 yılama cok yüksek standartlarda olmayacak isteklerim zaten altın da bize geri gelecek sadece yemek olabilir masraf çıkaracak 35 40 bine kapatırız en fazla inşallah. bu arada 40 bin topladım derken düğünde o kadar mı takıldı
- +1 yıl
aşağı yukarı en ölü düğünde toplanıyor o kadar zaten evet
Soran+1 yılbunu da öğrendiğim iyi oldu teşekkür ederim o kadar olduğunu bilmiyordum 😀
- +1 yıl
o kadar da olsun bir zahmet artık şöyle kafadan bir hesap yap mesela 300 kişi gelse e artık 100 ün altında da takı kalmadı gibi tabiki arada 50 takanlar olacaktır doğaldır e bunun daha çeyrekleri var çok yakınlarının takacakları yarımlar falan filan derken aşağı yukarı kafa kafaya çıkarsın herhalde ne olursa olsun borçsuz bir şekilde o salondan çıkarsan daha da hiç korkma vallahi
Soran+1 yıldoğru hic o açıdan bakmamıştım hakikaten zaten Allahın izniyle 35 bine yakin bir birikimimiz olacak
- +1 yıl
alırken daha detaylı araştırırsan sizin iş oldu say hayırlısı olusn bakalım
Soran+1 yılteşekkürler inşallah 😊
- +1 yıl
eige layık gördüğün için teşekkürler herşey gönlünce olsun inşallah
Dugun salonu
Gelinlik Damatlik
Gelin başı
Davetiye
Beyaz esya
Mobilyalar
Mutfak esyalari, ev tekstlili
40.000 tl civari hallettik biz :)
Ayric takilari niye hesapliyorsun ki? Takiyida kendin alip kendine mi takcan14 Yorumla
Soran+1 yılben erkeğe düşen kısmı merak ediyorum herşeyiyle yani evlendikten sonra bir borç çıkacak mı ortaya diye hesap etmeye çalışıyorum bütün masrafları bir arada düşünmüyorum o yüzden bana düşen kısım haricinde. ama 40 iyimiş
Soran+1 yıldüğün yemekli mi oldu?
- +1 yıl
Hayir yemekli dugun istiyorsan kafadan sadece dugun icin 10-15 bini gozden cikartman lazim. Biz dugunu 4.500tl ye yaptik.
Erkege dusen kisim, kiza dusen kisim ailelere ve geleneklere göre degisiyor.
Bizde şöyledir Damatlik, yatak odasini, beyaz esyalarin (buzdolabi haric) , mutfak esyalarini ve tekstilini kiz alir. Gelinlik, Tv, oturma odasi, yemek odasi (olacaksa) , buzdolabini ve diger esyalari erkek alir.
Kinayi kiz, dugunu erkek yapar.
Ama bu sekilde tam rakam hesaplayamazsin. Illaki ek masraflar cikiyor bizimde cikti. Birde sectigin esyalar, sectigin dugun, sectigin gelinlik vs etkiler fiyati. Standart bisey degil
Soran+1 yılanladım geleneklerimiz aynı gibi genel olarak
- Diğer konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yıl90 bin filan sadece salonda yemekli düğün 15 bin ortalama Ankara için diyorum tabi salonda orta halli olsa kır ise 20 bin filan
120 Yorumla
Soran+1 yıl90 bine düğün yapacagima ev alır nikah kıydırırım sadece o neymiş öyle
- +1 yıl
ama zaten pahalı tutan ev esyaları filan sadece beyaz esya 20 bin koltuk takımı yemek masası bilmem ne yatakodası 30 40 bin yani birde insan uzun sureli alacağı için kötüyede eli gitmiyor sonra şu vıddı vızırlar var yok elektrikli esyası yemek takımı catal takımı bilmem nesi 20 bin yani biz öyle almıstık halama filan
Soran+1 yılama ben bütün esyalari genel degerlendirmiyorum kendi almam gereken kısımları aldiktan sonra yani yatak odasi vs. erkeğe kalan kısmı soruyorum
- +1 yıl
Kız tarafı çok almıyorki en iyisini alsan 10 bin yatak takımı tam bilmiyorum sizde neyi kız tarafı alıyor ama benim bir akraba gecen yıl mı ne düğün yaptı çok cimriler 50 bine yaparız demişler 80 bini bulmuş
Soran+1 yılcok fazla tutmuş ya
- +1 yıl
Korkma ödenir evlilik bereket getirir bence altını çok aldırma ben mesela hiç altın aldırmam yüzüğüde bir alyas yeter birde ufak ince kolye yeter kaynanam iyi olsun bana karışmasın yeter dugunumude kendim yaparım gelinliğimide kendim alırım sadece iyi olsunlar 😄 gerci böyleleri pek kıymetli olmuyolar genelde düğünde a dan zye her şeyi aldıranlr kıymetli oluyor 😂
Soran+1 yılbiz cok uzun zamandır bekliyoruz evlenmeyi o yüzden sartlarimi cok düşük tutmayı düşünmüyorum istedikleri gibi görsünler 😄 ama cok müsriflik de yapacağımı sanmıyorum
- +1 yıl
Bence varya düğün yakın zamandaysa yemekli düğün yapma gecen biz gittik kimse yiyemedi rezil oldu yemeklrr kına gecesini güzel yap izmirdeymissin sahilde de bir nikah kıydır 2 3 saatlikte eğlence yap sahil ne kadara kiralanır bilmem ama yemekli düğün hem masraflı hemde sıcak günde olmuyor kokteyl tarzı şeyler dağıtsınlar çok hem cool hem ucuz 😄
Soran+1 yılyakın zamanda olmayacak ve de cok coşmalı oynamalı bir düğün istemiyorum. düğünün de sünnet olan kısmı yemek olduğu icin o kısmı atlamamak istemiyorum çevremde de hep o şekilde oluyor düğünler
- +1 yıl
Kınada kendiniz yemek dağıtın bizim burda öyle pluyor döner filan taktıranda oluyor oynamada istemiyorsan nikah kıydır gitsin
Soran+1 yılnikah ve yemek işte bir de orkestra olabilir tsm falan daha ne isterim 🤗
- +1 yıl
bizim akraba öyle yaptı salondaydı Ankara kalesi 11 bin biraz yaz sonuna denk getirin daha da ucuz olur hem sıcakta millet sövmez 😂
Soran+1 yıleylül belki ekim 😃 11 bin saydiklarimin hepsini içeriyorsa cok iyiiii ankarada mi yapsak 😂
- +1 yıl
O salon kötüydü Ankara kalesinde ama burda olsan sana 2 bine yemeksiz ama onunla 6 7 bine kır düğünü ayarlardık aahsgjs yemekli orkestralı agksgsjs
Soran+1 yılbunu değerlendireyim 😋 şaka bir yana yardımcı oldun teşekkür ederim ❣
- +1 yıl
Rica ederim ben bile simdiden dusunuyorum cunku evleneceğim kişiye çok masraf yapmak istemem öyle dugunde de bizim taraf oynamayı cok sever 40 gün 40 gece yapsakyaparız yani 😂 nişanda bile sabaha kadar oynarız biz napcaz bakalım 😂
Soran+1 yılnişanlımın tarafı da genelde öyle yapıyor heralde ama istedikleri kadar sevsinler ben istemem o şekilde 😄
- +1 yıl
niye kız ne zevkli olur 😄 ben valla söz nişan bekarlığa veda kına düğün hepsini düzerim onun için iyi para biriktirmem lazım afaksh yoksa adam beni almadan boşar
Soran+1 yılben de cok severim oynamayı kına gecelerini falan karışık ortamda olmasına karşıyım sadece 🙂
- +1 yıl
He düğündekine oynanmıyor ki çoook yakınım olmadıkça bende oynamam
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
20Cevap
kanki 10 binde var 100 binde sen hangisini istersin oraya beyler yazmışsın
onu da görmemezlikten gelerek cevap veriyorum14 Yorumla
Soran+1 yılerkek tarafinin masrafini sordum ya o yüzden görmezlikten gel ❣ orta halli bir düğünden bahsediyorum
Soran+1 yıl25 olursa iyi
+1 yılFiyatları görünce, uzun süre evlenemeyeceğim belli oldu. :D
11 Yorumla
Soran+1 yılfiyatlar bana biraz uçurulmuş gibi geldi 🤔
Erkek tarafına 100 bin civarına kız tarafına da 50-100 bin civarına maloluyor ortalamanın bir tık üstü düğünler son 2-3 yılda çevremde yapılan düğünlerden bildiğim kadarıyla ve cidden pek lüks düğünler değiller ortalama bile denebilir
02 Yorumla
Soran+1 yılortalama anlayışımız biraz farklı 😄
Gizli Üye(30-35)+1 yılbiz evlenirken bir 25 bin gitmişti hazırlıklı olun
112 Yorumla
Soran+1 yılbahsettiğim ayarda bir düğün ise beklediğimden iyi hele bir de altınlar dahilse
Cevap sahibi+1 yılbizimde orta halli olmuştu mobilyaları alırken sıkı pazarlıktan sonra ucuza aldık biraz
Cevap sahibi+1 yıl@memoli77 aynen
Soran+1 yıliyi tutmus bence
Cevap sahibi+1 yılbenim altınlar 22 ayardı tabi şimdi altın düştü mü çıktı mı onu bilmiyorum yorum yapamıcam
Soran+1 yıl30 kusur birikimimiz olacak zaten kalan kısmı da ailesi halletmeli borcla harcla evlenmeyi pek düşünmüyorum uzun süredir de beklediğim icin isteklerimi minimal tutmıycam 🙂
+1 yıl100.000 diyen arkadaşlara sesleniyorum oha len desenize evde kaldık :-D
14 Yorumla
Soran+1 yıl100 bin diyen arkadaşlar nerelerde yapıyor o düğünleri merak konusu 🙄
- +1 yıl
valla bu gidişle evde kalacaz millet 100.000 harcadığını söylüyor 😊
- +1 yıl
Evde kaldık 😊
Soran+1 yılkafalar uyuşsun yeter ki isteyen 10 bine de yapar
- Diğer konusunda 6,4b cevap paylaştı.
+1 yıleşyaları kendin seç hesapla hepsi farklı
salon 8-10 bin
alışveriş 2-3 bin min.
yatakodası 3-4 bin
salon 8-10 bin
çamaşır bulaşık maki. 3 bin
mutfak 2-3 bin
sallıyorum yani eşyalara göre değişir kalanı11 Yorumla
Soran+1 yılevet mantıklı özellikle düğün kısmını merak ediyorum zaten o kısım hesaplanabilir az çok
50.000 oluyor ama biz daha büyük bir düğün yaptık bknz benim düğünüm mesela über pahalı olucak çünkü dünya da ilk ve tek olma özelliğini taşıyor
04 Yorumla
Soran+1 yılbravo 😅
Soran+1 yıloldu o zaman
+1 yılDüğün Salonu ilk başta yüksek fiyatlı 35 bin yani oyüzden 100 bin lira patlar
00 Yorumla
+1 yılNerede ? il
110 Yorumla
Soran+1 yılİzmir
- +1 yıl
Lux orta halli?
Soran+1 yılorta halli
- +1 yıl
50 iyi ama çok değil 70 iyi bence daha ne olsun esya kalitesi dugün vs.
Soran+1 yıl70 cok fazla
Soran+1 yılorta diyorum ya
- +1 yıl
minimum 40 diyim o zaman ne sandin kardeşim bu kadar insan neden bekar sanıyorsunuz?
Soran+1 yıl40 iyi yani
- +1 yıl
Kolay1 gelsin o zaman 🤗🤗
Soran+1 yılteşekkürler 🤗
10 000 tl lik bütçe en az
04 Yorumla
Soran+1 yılaltınlar 10 binden fazla tutar zaten
Soran+1 yılbu sefer de fazla attın
+1 yılburda 30.000 euro ya anca o bile az daha
00 Yorumla
+1 yılaşağı yukarı 40-50 tutar
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılben 120 bin tlye yaptım ama orta halli değildi benimki ayrı masraflarıda hariç tabiki
03 Yorumla
Soran+1 yılmasrafı cok olabilecek sadece yemek ve altın kısmı olabilir o kadar abartılı düğünü israf olarak görüyorum zaten
- +1 yıl
Yuh ne gerek
Cevap sahibi+1 yılaynen altın ve yemek masraf oldu kır düğünü bide gelinliği özel tasarım oldu falan filan
+1 yıl50 bin
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılYakışıklı değil ama karizmatik :)
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYanlş yere gitti yine bee :D
Soran+1 yılne oldu hiç anlamadım 😂
Cevap sahibi+1 yılAnlama boşver, bir altta başka soruya yazcam diye buraya yazmışım :)
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılOrtalama benim 10 sene önce 35 bin TL gitmişti
02 Yorumla
Soran+1 yılşu an biraz daha artmıştır sanırım kafamdaki rakam da o civarda
Cevap sahibi+1 yılSenin isteklerine ve adetlerini e bağlı
+1 yılEn az 50.000
00 Yorumla60 tl
02 Yorumla
Soran+1 yılcok abartılı bişey olmayacak
- Diğer konusunda 917 cevap paylaştı.
+1 yıl50-100 bin arası
00 Yorumla 50-60 bin
00 Yorumla
+1 yıl30 falan
028 Yorumla
Soran+1 yıliyiymiş öyleyse 30 olursa öpüp başıma koyucam 😃
- +1 yıl
Abartıp şişirenler var 30 a gayet olur bence
Soran+1 yılkatılıyorum
- +1 yıl
Ama daha erken sanki😀
Soran+1 yılkim için 🤔
- +1 yıl
Senin
Soran+1 yıl3 yıldır bekliyoruz düğüne de rahat 1 yıl var
- +1 yıl
Yaş 21 değil mi
Soran+1 yılevet
- +1 yıl
Erken erken
Soran+1 yıleylülde 22 düğüne de 1 yıl var 23 ideal bence kız için
- +1 yıl
Ne iş yapıyor damat bey
Soran+1 yılmühendis şu an askerde fakat. asteğmen
- +1 yıl
Mühendisse geç😀 Elini sallasan mühendis e çarpıyo😀
Soran+1 yılöyle miymiş mühendislik fakültesinde olur o onca abartmayalim 😂
- +1 yıl
Hayır ciddi söylüyorum 😀 Benim çevremde hep öyle sen de çalışıyor musun
Soran+1 yılçalışmıyorum. çevrenle alakalı bir durum olabilir bilemedim
- +1 yıl
Zor ya iki kişi çalışsa daha güzel bence tabi sizin fikriniz
Soran+1 yılya çalışırım ya evlenirim ikisi beraber düşünmüyorum çok sıkıntı olmadığı sürece mesleğimi de severek yaptığım söylenemez
- +1 yıl
Meslek ne
Soran+1 yılgrafik tasarım
- +1 yıl
Anladım bol şans diyeyim o zaman😀
Soran+1 yıldaha doğrusu mesleğimi seviyorum piyasayı sevmiyorum 😄 teşekkürler
- +1 yıl
Ya grafik tasarım ile de alakalı yorum yapacaktım da sen şimdi diceksin sadece olumsuz yazıyorsun o yüzden yazmıyorum😂
Soran+1 yılgrafik tasarım türkiyede pişmanlıktır istediğini söyleyebilirsin 😄
- +1 yıl
Bundan 2 önceki kı arkadaşımda aynı idi oda aynı şeyleri söylüyordu😂
Soran+1 yılfck the system 😂
- +1 yıl
Onu kocana söylersin evlenince 😂
+1 yıl80.000 TL
00 Yorumla
+1 yılAteş sarışını bacayi
00 Yorumla
+1 yıl100 bin
09 Yorumla
Soran+1 yılufak atalım
- +1 yıl
Sen simri 25 , 30 za biter sanacaksın o kadarina bileneceksin.. dugun yaklastikca yetmedigini anlayip gerileceksin ailece.. daha fazla borca girip iyice gerilecek sonra dugunden once bosanacaksin net.
Soran+1 yılben erkek tarafı değilim gerilecek olan da ben değilim. belli bir birikim var ortada ne kadar aşılır diye bakıyorum
- +1 yıl
O gerilince sen gule oynuya mi dolasacaksin? (, neyse kolay gelsin size
Soran+1 yılbana belli etmeyecek
- +1 yıl
Şakamisin sen anlamadim ki. Sen git evlen de gör kim neyi belli ediyor etmiyor.. yaşadığın toz penbe sey gecince gercekler fazla acitacak gibim (,
Soran+1 yılherkesin ilişkisi bir değil tabi belli etmeyecek sıkıyorsa etsin :)
- +1 yıl
Neyse evlenince kocam bir anda değişti topik altinda devam ederiz.
Soran+1 yılneyse kocamı anlatmaya uğraşamıycam şimdi 😄
+1 yıl80 milyar
08 Yorumla- +1 yıl
Kime bu
Soran+1 yılkendi düğünümüz için soruyorum yani sadece nişanlım tarafı için
- +1 yıl
Musait mısın
Soran+1 yılne için
- +1 yıl
Sohbet ıcın 😞
- +1 yıl
Bende. Xper yok sen yaz