çözümü veriyorum toplaşın (klima veya vantilatörü olmayan veya çalıştırmayanlar içindir) , malzemeler kolonya, kısakollu tshirt , su, sprey şişes sprey şişesinde kolonya ve sutercihe bağlı olarak karıştırılır, giymeden önce tshirtün heryerine su gibi olmayacak şekilde sıkılır, sonra üste giyilir ve yatılır, kolonyanın düşük buharlaşma ısısı serinlemey ve kötü kokmamayı,, suyun yüksek buharlaşma ısısı kalıcılığı sağlar, karışım buna göre ayarlanabilir, rahatlıkla uyunabilir hatta dışarı çıkarken sıcaktan korunmak için bile kısa sürelerde bu tarif kullanılabilir, tshirtler eşofmanlar şapkalar çoraplar için geçerlidir, deneyen ve teşekkür etmek isteyenler evlerinin önüne büyükçe bir kap su bırakabilirler
ben denedim, ama dikkatli olmak lazım hava fazla sıcak olursa 50-60, kolonyanın alev alma riski var- ve bu kıyafetle kolonya tamamen uçmadan namaz kılınmaz, her türlü kolonya kullanılabilir, ben traş kolonyası kullanmıştım , tüm gün güzel kokuyor ve sıcak tutmuyor
kolonyasız sadece su olacak, su uzun süre kalacak kolonyalıya göre ve bir süre sonra su ısınacak, serinletmeyecek, ha ısa süre faydasını görürsün, ortam esiyorsa da fayda görürsün ama esmeyen sıcak bir ortamda boğar
kılıfı ve çarşafı yatmadan yarım saat önce bir poşet içerisine yerleştiriyor derin dondurucuya atıyorum atletimi suyun altında ıslattıktan sonra suyunu sıkıp üstüme giyiyorum dondurucudan nevresimi alıp yatıyorum
balkonu açıp vantilatörü önüne koyup çalıştırıyorum. çok üşürsem balkonu kapatıyorum baktım ısınamıyorsam terleyene kadar bir süre vantilatörü kapatıyorum...
yoo 2 dakikada hazırlıyorum gece boyu rahatım ve felaket ötesi sıcak burası. onlar olmasa su yatağında yatmışta yatak patlamış gibi sırılsıklam uyanıyorum... bazen ellerim buruşuyo terden sanki banyoda fazla kalmışım gibi :D vanti candır :D
Bizde klima yok ama vantilatör var ama vantilatör çalıştırmam çarpar filan. Bide bir kere kaza yaşanıyordu pervanesi bir çıkıverdi şansa üstüme filan gelmedi. Neyse ben pencere açık uyurum evet gene sıcak oluyor ama ayıptır söylemesi iç çamaşırıyla veya bişi giymeden yattığım oluyor ama genelde aklet pijamayla yatarım bugün çok sıcak değil bugünde aklet pijama :D Tabi pencere açık olacak :D
Yatağınzın Çarşafını poşete koyun yatmadan 10 15 dak önce buzluk ya da derin dondurucuya atın kısa sürelide olsa müthiş bir serinlik hissi oluşuyor. :)
başka türlü olmuyor klimayı açıp uyunca sabah her tarafımı tutulmuş oluyor.. enazında ılık duş alıp balkonda uyumak daha iyi az önce arabadan indiğimde 34 derece idi saat:21:30
Zor işin zor Allah sabır versin en iyisi saat başı kalk bak bu son çaren telefonu kur saat başı duş bölük pörçük olur ama idare et ya da sıcak bastığında suya gir tekrar uyu
En İyi Cevaplar