Altını çizer misiniz? güzel bir davranıştır. çoğu insan yapmaz. ya siz ?
...
...
...
...
...
...
Ooo çok severim :3 Bir de şey bak sen öyle deyince duygulandım Harry Potter serisinin ilk kitabındaki ilk cümle son kitabındaki de son cümlenin altı çizili anlamlı olması için değil de birinin çocukluğunu o kitaplarla geçirmesi son kitaba geldiğindede kazık kadar oluşunu fark etmesi tüm karakterleri arkadaş edinmesi ne bileyim çok güzel.KJitap okumayı o seri sevdirdi bana ♥
en son sorumda buna benzer bişiy sordum ben..Allah ım ne büyük olaymış altını çizmek.karalamak ya da yaralamak demiyorum altını çizmek! alışkanlığım değil aslında ama bu hareketi de yanlış bulmuyorum.kitaplarım değerli evet ve zarar vermeden istediğim gibi kullanırım. genel de tarih atarım aldığım güne dair bir de.
hiç de güzel bir davranış değildir. bilgi bir bütündür. bir cümlede önemli ya da önemsiz kelimeler ya da bir metinde önemli ya da önemsiz cümleler yoktur. ya bütünüyle önemlidir ya da bütünüyle önemsizdir. ha sen ben yeterince iyi kurgulanmamış metinleri okuyorum o yüzden bir fütünlüğü yok diyorsan başka. bilmediğin kelimenin de niye altını çiziyorsun sözlüğe bak öğren.
Ben sonra araştıracak kadar rahat olamam hemen kalkar ya ansiklopediden ya da internetten anlamına bakarım. Onun için çizmem, hem kitaba nokta bile koymam. Sticker notluklarım var onları yapıştırırım.
Cevap
13Cevap
cümleden anlamını çıkarmaya çalışırım. genelde doğru çıkar.
Kitabı kesinlikle "karalamam" bu kitaba hakarettir bence,beğendiğim kelime,cümleleri başka bir yere not alırım.Asla sayfaların ucunu kıvırmam,daima kitap ayracı kullanırım ve kitabımı temiz tutmaya özen gösteririm.
Çok çok nadir not aldığım yerler olmuştu. 4-5 satırı geçmez.
Altını çizmem, kitaplarıma kıyamam.Anlamlarına bakarım sadece.
yapmam mı hele onu iyice belirgin yaparım altnı çizmekle kalmam belirginleştirrim aslada unutmam.
Evet yaparım ve aklıma geldikçe de günlük hayatya kullanırım hoşuma gidiyo :)
Çizmiyorum, çünkü kitaplarıma gözüm gibi bakıyorum. Kıyamıyorum çizmeye. Eğer beni çok etkilemiş bir kelimeyse aklımda kalmıştır o zaten. Önemli olan da bu.
Genelde yabancı romanlarda bilmediklerimi telefona not alırım.
Ben altını çizmem kıyamıyorum defterime not ediyorum veya kitabın o sayfasına küçük not kağıtları yapıştırıyorum. :)
bazen sadece kelimenin, bazen bütün cümlenin, bazen de bütün paragrafın altını çizdiğim oluyor. zaman zaman dönüp çizdiğim yerleri yeniden okuyorum :)
önemli gördüklerimin çizerim yalnızca. bilmediğim kelime olursa da hemen sözlükten bakar kitabıma içim rahat bir şekilde devam ederim :)
:) Çizmem fakat önemli gördüklerimi bu konuda tuttuğum deftere yazarım :) Çizmek hoş bir davranış değil
Kurşun kalemle çizerim.
Okurken, bilmediğim bir kavram olursa, onu öğrenip, kitabı okumaya öyle devam ederim.
Çok kitap okusam bile, kim çizecek altını... Kitap okumaya bile üşenen milletiz biz.
Ben genelde kitabi cizmeye kiyamayanlardanim o an acar bakarim bir kagida not alir o sayfanin arasina koyarim
Not alır anlamına bakarım. Ama genellikle cümleleri saklarım
çizerim,sevdiğim bir söz. Dikkatimi çeken birşey olursa gene çizerim..
Çizilir mi hiç toz bile kondurtmam okuduktan sonra başka birisine veririm okusun bilinçlensin aydınlansın temiz temiz..
senelerce çizmedim.. artık çiziyorum, daha çok aklımda yer ediyormus gibi geliyor..
Yok bilmediğim kelime olduğunda hemen araştırırım yoksa meraktan çatlar, kitaba konsantre olamam.
altını çizmem ama nerede bilmediğim kelime görsem anlamına bakarım hemen huy oldu bende..
ben elimde kalem olmadan kitap okumam sürekli önemli yerlerin ya da anlamını bilmediğim yerlerin altını çizer ve not tutarım
ben direk anlamına bakarım.
anlamını öğrenmezsen ne dediğini anlamam. o zaman tam takarım ona dikkat mikkat hiçbir şey zaten kalmaz.
bilmediğim kelime genelde tıbbi kelimeler oluyor bakarım onların altını çizerim
Bilmediğim olduğunda anlamını öğrenirim, önemli gördüğüm yerlerin altını çizerim
Not ederim biyere.Kitaplara zarar vermem..
evet çizer o kelimeyi araştırır ve o sayfada boş bir alana not ederim
Çizmem. Benim kitaplarım değerlidir.
Altını çizmem direk bir kağıda not ederim
Bilmediğim anlamadığım söze takılmam
hayır.kitabı okudugum belli bile olmaz.
Çizerim cevabın çok uzun ya da çok kısa
Bende çizerim Anlamasam okumanın ne anlamı kaldı.?
hiç kitap okumuyorum :(
cizmem anlamına bakarım
çizmem aklımda tutarım o an anlamına bakarım
çizmem ben
Çizmem not alırım
Yapmam.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar