En değerli varlığımız canımız ve onun hayat verdiği bedenimiz.. Ancak çoğu zaman onun değerini anlamadan veya gereken özeni göstermeden hor kullanıp çabuk yıpranmasına hatta elden çıkmasına neden oluyoruz.. Sigara içiliyor kanser olunca ah vah.. Neden ciğerlerinin kıymetini bilmiyorsun o zaman. İnsan ne yazık ki her zaman da kaybettiği şeylerin arkasından tasalanıyor zamanında değer vermediği için.
Birini tanıyorum.. Boyle bır ınsan nasıl olurda bu kadar üzülür ve kıymeti bilinmez. Ama şunu öğrendim ki : Hayat çok adaletsiz kuymet bilecekleri çok yorduktan sonra karşılaştırıyor sankı çekılen onca acıdan sonra bır HEDIYE gibi.. Bulunmaz bir nimet derler ya işte öyle.. Şimdi onu pamuklaramı sarsam , kalbimin içinemi soksam ne yapsam bilemiyorum.. Dualarıma katıyorum kı rabbim esirgesin onu her kotulukten..
tanıdığım biri o en değer verdiği şey yanında iken çok değersiz davranıyor. bence bu dediğin sadece bir genelleme. birçok durumda insan sevdiğinin kıymetini kaybedince anlıyor. değer bilenin yanında kıymetli değil değerli olan, çünkü değer veren yanındayken kıymetini bilemiyor.
Olabilir edebiyat öğretmeni olduğunu illa belli edeceğim diyorsun. Bak pis yamuk yaparım şimdi. İlk kez derken İ büyük olur hocam. Noktadan sonra başlayan her cümlenin başındaki harfte büyük olur. Kelimenin sonuna da lafın işi şayet bitmiş ise size bir zahmet eliniz değmiş iken bir de nokta koymayı unutmayın. Al sana kıllık sabah sabah :) :P
Bunun bir önemi yok. Senin ne yaptığının bir önemi var biliyorsun :) Bir eğitmen olarak sen bu tarz şeylere dikkat ediceksin ki KS'deki nesil senin izinden gitmeyi belki o zaman akıl edebilir saygı değer hocam :P
Öncelikle günaydın... değer çok önemlidir ve bir elmas kadar narin altın kadar orantılıdır safdır ne kadar vereceğini bilmelisin fazlası boğar azı kaçırır DENGE... herkesin bir değer derecesi vardır muhakak unutmayalım..
Her zanâatkâr, elindeki işin cevherini, kıymetlendirir ve insnın gözünü onla şenlendirir, oysa o cevher işlenmeden önce, birtek o zanaatkâr, o cevherin kıymetini bilirdi.
evet öyledir basit bir örnek, balığa giderim oltam vardır her bir parçası değerlidir benim için onu alırken belli özelliklerine dikkat ederek almışımdır tutacağım balığa uygundur ve kıymetini bilirim hor kullanmam çünkü o yoksa balık da yok:)
Mücevherden sarraflar anlar ancak, başkası bilmez. Ne fark eder ki kör insan için elmas da bir cam da, Sana bakan bir kör ise, sakın kendini camdan sanma.
Ana Sayfa > Diğer > Sorular > Bir şeyin kıymetini ancak onun değerini bilenler anlar. O her ne ise ancak değerinin farkında olanın yanında mı kıymetlidir?
En İyi Cevaplar